Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów
Author
Message
Wito 156
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 09 Oct 2010
Posts: 10
Location: Cieszyn/ Czeski Tesin

Post#1 Post from the author of the topic 09 Oct 2010 23:31   

Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Witam mam pytanie wgrałem do arivy 100 e nowe oprogramowanie i chciałem wgrać listę tnk przez usb ale jej nie widzi.Postępowałem według instrukcji ale bez rezultatu!

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Oct 2010 23:31   





Back to top
   
rserej
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 11 Jan 2006
Posts: 295
Location: lublin

Post#2 10 Oct 2010 06:59   

Re: Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Trochę mało informacji,nie widzi listy,czy nie widzi urządzenia podłączonego do usb?Jeśli nie widzi urządzenia,to inny soft trzeba wgrać najlepiej ze strony producenta.Począwszy od wersji oprogramowania 1.06B2 odbiorniki zostały wyposażone w funkcję FastScan,krótko mówiąc sam możesz przeskanować niebo i daną platformę.Można też wgrać za pomocą kabelka RS232 Null Modem.Lista musi być z odpowiednim typem pliku (ABS).Na początek jednak może trochę informacji jaki soft jest wgrany i jaka lista nie wchodzi.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Oct 2010 06:59   





Back to top
   
Wito 156
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 09 Oct 2010
Posts: 10
Location: Cieszyn/ Czeski Tesin

Post#3 Post from the author of the topic 10 Oct 2010 09:43   

Re: Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Witam wgrałem najnowszy zalecany soft ze strony producenta i poszło bez problemu i chciałem wgrać liste tnk ze strony producenta ale jej nie widzi przez USB .

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Oct 2010 09:43   





Back to top
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Joined: 24 Mar 2007
Posts: 3521
Location: Mazowieckie

Post#4 10 Oct 2010 09:59   

Re: Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Kolego nie widzi czego?
Plik rozpakowany?
Kolega wyżej też pytał a ty swoje!
Co wgrałeś?
Naucz się pisać czytając regulamin!

Helpful message? + -

Back to top
   
Wito 156
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 09 Oct 2010
Posts: 10
Location: Cieszyn/ Czeski Tesin

Post#5 Post from the author of the topic 10 Oct 2010 11:00   

Re: Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Wgrałem ze strony fergusona soft 1.06b7.zip i to poszło bez problemu , chciałem wgrać listę kanałów na karte ale tuner widzi tylko nowe oprogramowanie a nie widzi listy knałów!

Helpful message? + -

Back to top
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Joined: 24 Mar 2007
Posts: 3521
Location: Mazowieckie

Post#6 10 Oct 2010 11:06   

Re: Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Kolego to usuń ten plik i zostaw samą listę.
Na przyszłość przeczytaj instrukcję programowania.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów
Page 1 of 1
Similar topics
lista kanałów do fergusona ariva 100e? (3)
FERGUSON ARIVA 100E czy LINBOX 7919 (1)
Jak podlaczyc kino domowe+ tv+ariva 100e? (22)
Połączenie audio tunera ARIVA 100E z kinem THOMSON DPL914VD (1)
ariva 102cable - lista kanałów (1)
Overmax - Nie pamięta listy kanałów (6)
samsung ue55b700 ustawienie listy kanałów (1)
LG 42LB550V - Wyszukiwanie listy kanałów SAT z C+ (5)
Sony KDL-46HX759BAEP Edycja listy kanałów (1)
Szukam listy kanałów do dekodera Technomate tm-9100. (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.041 seconds

elektroda.pl topic RSS feed