Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


  Main Page -> Forum Index -> RTV Usable ->Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Wito 156
Level 6
Location: Cieszyn/ Czeski Tesin
Joined: 09 Oct 2010
Posts: 9
Post rating: 2
Wito 156
Level 6
Post#1 09 Oct 2010 23:31  Topic author   

Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Witam mam pytanie wgrałem do arivy 100 e nowe oprogramowanie i chciałem wgrać listę tnk przez usb ale jej nie widzi.Postępowałem według instrukcji ale bez rezultatu!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
rserej
Level 18
Location: lublin
Joined: 11 Jan 2006
Posts: 295
Helped: 23
Post rating: 5
rserej
Level 18
Post#2 10 Oct 2010 06:59    

Re: Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Trochę mało informacji,nie widzi listy,czy nie widzi urządzenia podłączonego do usb?Jeśli nie widzi urządzenia,to inny soft trzeba wgrać najlepiej ze strony producenta.Począwszy od wersji oprogramowania 1.06B2 odbiorniki zostały wyposażone w funkcję FastScan,krótko mówiąc sam możesz przeskanować niebo i daną platformę.Można też wgrać za pomocą kabelka RS232 Null Modem.Lista musi być z odpowiednim typem pliku (ABS).Na początek jednak może trochę informacji jaki soft jest wgrany i jaka lista nie wchodzi.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Wito 156
Level 6
Location: Cieszyn/ Czeski Tesin
Joined: 09 Oct 2010
Posts: 9
Post rating: 2
Wito 156
Level 6
Post#3 10 Oct 2010 09:43  Topic author   

Re: Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Witam wgrałem najnowszy zalecany soft ze strony producenta i poszło bez problemu i chciałem wgrać liste tnk ze strony producenta ale jej nie widzi przez USB .

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dzac4
Warunkowo odblokowany
Location: Mazowieckie
Joined: 24 Mar 2007
Posts: 3510
Helped: 235
dzac4
Warunkowo odblokowany
Post#4 10 Oct 2010 09:59    

Re: Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Kolego nie widzi czego?
Plik rozpakowany?
Kolega wyżej też pytał a ty swoje!
Co wgrałeś?
Naucz się pisać czytając regulamin!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Wito 156
Level 6
Location: Cieszyn/ Czeski Tesin
Joined: 09 Oct 2010
Posts: 9
Post rating: 2
Wito 156
Level 6
Post#5 10 Oct 2010 11:00  Topic author   

Re: Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Wgrałem ze strony fergusona soft 1.06b7.zip i to poszło bez problemu , chciałem wgrać listę kanałów na karte ale tuner widzi tylko nowe oprogramowanie a nie widzi listy knałów!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dzac4
Warunkowo odblokowany
Location: Mazowieckie
Joined: 24 Mar 2007
Posts: 3510
Helped: 235
dzac4
Warunkowo odblokowany
Post#6 10 Oct 2010 11:06    

Re: Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Kolego to usuń ten plik i zostaw samą listę.
Na przyszłość przeczytaj instrukcję programowania.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów
Page 1 of 1

Similar topics to ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów

lista kanałów do fergusona ariva 100e? (3)
FERGUSON ARIVA 100E czy LINBOX 7919 (1)
Jak podlaczyc kino domowe+ tv+ariva 100e? (22)
Połączenie audio tunera ARIVA 100E z kinem THOMSON DPL914VD (1)
ariva 102cable - lista kanałów (1)
Overmax - Nie pamięta listy kanałów (6)
samsung ue55b700 ustawienie listy kanałów (1)
LG 42LB550V - Wyszukiwanie listy kanałów SAT z C+ (5)
Sony KDL-46HX759BAEP Edycja listy kanałów (1)
Szukam listy kanałów do dekodera Technomate tm-9100. (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 1.378 seconds