Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów
Autor
Wiadomość
Wito 156
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 09 Paź 2010
Posty: 5
Miasto: Cieszyn/ Czeski Tesin

Post#1 Post autora tematu 09 Paź 2010 23:31   

Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Witam mam pytanie wgrałem do arivy 100 e nowe oprogramowanie i chciałem wgrać listę tnk przez usb ale jej nie widzi.Postępowałem według instrukcji ale bez rezultatu!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Paź 2010 23:31   





Powrót do góry
   
rserej
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 11 Sty 2006
Posty: 296
Miasto: lublin

Post#2 10 Paź 2010 06:59   

Re: Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Trochę mało informacji,nie widzi listy,czy nie widzi urządzenia podłączonego do usb?Jeśli nie widzi urządzenia,to inny soft trzeba wgrać najlepiej ze strony producenta.Począwszy od wersji oprogramowania 1.06B2 odbiorniki zostały wyposażone w funkcję FastScan,krótko mówiąc sam możesz przeskanować niebo i daną platformę.Można też wgrać za pomocą kabelka RS232 Null Modem.Lista musi być z odpowiednim typem pliku (ABS).Na początek jednak może trochę informacji jaki soft jest wgrany i jaka lista nie wchodzi.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Paź 2010 06:59   





Powrót do góry
   
Wito 156
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 09 Paź 2010
Posty: 5
Miasto: Cieszyn/ Czeski Tesin

Post#3 Post autora tematu 10 Paź 2010 09:43   

Re: Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Witam wgrałem najnowszy zalecany soft ze strony producenta i poszło bez problemu i chciałem wgrać liste tnk ze strony producenta ale jej nie widzi przez USB .
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Paź 2010 09:43   





Powrót do góry
   
dzac4
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3648
Miasto: Mazowieckie

Post#4 10 Paź 2010 09:59   

Re: Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Kolego nie widzi czego?
Plik rozpakowany?
Kolega wyżej też pytał a ty swoje!
Co wgrałeś?
Naucz się pisać czytając regulamin!
Powrót do góry
   
Wito 156
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 09 Paź 2010
Posty: 5
Miasto: Cieszyn/ Czeski Tesin

Post#5 Post autora tematu 10 Paź 2010 11:00   

Re: Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Wgrałem ze strony fergusona soft 1.06b7.zip i to poszło bez problemu , chciałem wgrać listę kanałów na karte ale tuner widzi tylko nowe oprogramowanie a nie widzi listy knałów!
Powrót do góry
   
dzac4
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3648
Miasto: Mazowieckie

Post#6 10 Paź 2010 11:06   

Re: Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów


Kolego to usuń ten plik i zostaw samą listę.
Na przyszłość przeczytaj instrukcję programowania.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Ariva 100E problem z wgraniem listy kanałów
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Ferguson Ariva T65 nie wyszukuje kanałów (4)
Ferguson Ariva T65 - brak kanałów z MUX 1 (3)
Sony KDL-46HX759BAEP Edycja listy kanałów (1)
samsung ue55b700 ustawienie listy kanałów (1)
Połączenie audio tunera ARIVA 100E z kinem THOMSON DPL914VD (1)
Jak podlaczyc kino domowe+ tv+ariva 100e? (22)
FERGUSON ARIVA 100E czy LINBOX 7919 (1)
lista kanałów do fergusona ariva 100e? (3)
Ariva Ferguson T55... odbiór tylko 7 kanałów (12)
ELCAD DS-2 - Poszukuję aktualnej listy kanałów dla TNK (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.061 seconds

elektroda.pl temat RSS