Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Jelenia Góra
Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 26
dbluepl
Poziom 8
Post#1 10 Paź 2010 00:35  Autor tematu   

Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Dekoder przestał widzieć satelitę, brak sygnału, ani kawałka procenta siły sygnału. Dekoder przy włączeniu wyświetla tryb instalacji, po zatwierdzeniu przeszukania kanałów po kilku sekundach wyświetla wynik wyszukiwania: zero kanałów. Miał ktoś podobną usterkę z dekoderem CP2?
Instalacja anteny jest dobra bo przy podłaczeniu innych dekoderów sygnał jest na średnio 90%. Zasilanie na konwerter jest. Zasilacz jest dobry.
Question Co może być nie tak? Głowica do wymiany? Co sprawdzić? Proszę o pomoc.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
irek19
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: daleko od szosy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1639
Pomógł: 232
Ocena postów: 11
irek19
Poziom 22
Post#2 10 Paź 2010 07:31    

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Sprawdż parametry transpondera, oraz wersję oprogramowania.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Konradoa
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: łódź
Dołączył: 21 Lut 2006
Posty: 95
Pomógł: 4
Konradoa
Poziom 12
Post#3 12 Paź 2010 16:51Pomocny post    

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Spróbuj włączyć dekoder bez podłączonej anteny. Czasem zawiesza się i prosi o aktualizację nie pobierając przy tym żadnego softu i gdy się go podłączy bez sygnału antenowego to zaczyna działać. Może jest to coś tego pokroju.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Jelenia Góra
Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 26
dbluepl
Poziom 8
Post#4 12 Paź 2010 18:08  Autor tematu   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Nie jest to mój dekoder i okazuje się że był on zakupiony pół roku temu i dopiero teraz podłączony pierwszy raz więc pewnie wcześniej karta nawet nie była aktywna. Oprogramowanie jest pewnie stare.
Wersja oprogramowania: 8.2038 b2
Oprogramowanie NagraVision: CAK6_D3 1.3.4.B2.1 1.0.3
- prosze o sprawdzenie posiadaczy CP2, jakie mają oprogramowanie.

Dekoder przy automatycznym wyszukiwaniu kanałów, znajduje ich ponad 1600, więc jakiś tam sygnał czuje (fta i kodowane), jednak przy wyszukiwaniu kanałów polsatu - cisza. Dekoder ma na stałe wpisane parametry (w opcji poszukiwania ręcznego) Kanału dla abonentów: 12284/27500/V FEC 3/4 - jednak go nie odnajduje, więc nie może pobrać nowego softu i aktywować karty (tak myślę).
Sprzęt jest raczej dobry.
Dziekuję za porady.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
atlantel
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Świecie
Dołączył: 26 Cze 2005
Posty: 1065
Pomógł: 109
Ocena postów: 14
atlantel
Poziom 20
Post#5 12 Paź 2010 18:21    

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


A jest umowa z Polsatem?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Jelenia Góra
Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 26
dbluepl
Poziom 8
Post#6 12 Paź 2010 18:43  Autor tematu   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


atlantel napisał:
A jest umowa z Polsatem?

Tak, umowa jest.
Dekoder będzie wysłany do CP bo fachowcy z infolini też rozkładają ręce.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
netTv
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Warszawa
Dołączył: 26 Sie 2004
Posty: 464
Pomógł: 45
Ocena postów: 8
netTv
Poziom 18
Post#7 12 Paź 2010 22:25Pomocny post    

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Jeśli jest umowa, to dekoder wymieniasz w najbliższym APS na z zaktualizowanym oprogramowaniem.Aktualna wersja softu to 11.2132.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
irek19
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: daleko od szosy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1639
Pomógł: 232
Ocena postów: 11
irek19
Poziom 22
Post#8 13 Paź 2010 08:14Pomocny post    

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


W APS dostaniesz na czas naprawy twojego dekodera zastępczy.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
netTv
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Warszawa
Dołączył: 26 Sie 2004
Posty: 464
Pomógł: 45
Ocena postów: 8
netTv
Poziom 18
Post#9 13 Paź 2010 15:39Pomocny post    

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


W przypadku dekodera CPT na gwarancji od ręki otrzymuje się nowy dekoder.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Jelenia Góra
Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 26
dbluepl
Poziom 8
Post#10 14 Paź 2010 12:00  Autor tematu   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


netTv napisał:
W przypadku dekodera CPT na gwarancji od ręki otrzymuje się nowy dekoder.

A w przypadku braku gwarancji, Polsat proponuje nowy dekoder i nowa umowa na ileś tam miesięcy. Nie ma możliwości urochomienia karty w innym dekoderze, nawet jeżeli cały czas karta jest opłacona.
A co jeżeli kupię inny dekoder na własność od Polsatu, czy mogą mi przypisać tą kartę do nowego dekodera?

Regulamin p. 8.1, 10.9, 14, 16. [TS]

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
irek19
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: daleko od szosy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1639
Pomógł: 232
Ocena postów: 11
irek19
Poziom 22
Post#11 14 Paź 2010 18:03    

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


To napisz chociaż jaka wersja oprogramowania jest w twoim dekoderze.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
netTv
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Warszawa
Dołączył: 26 Sie 2004
Posty: 464
Pomógł: 45
Ocena postów: 8
netTv
Poziom 18
Post#12 14 Paź 2010 20:45    

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


dbluepl napisał:
netTv napisał:
W przypadku dekodera CPT na gwarancji od ręki otrzymuje się nowy dekoder.

A w przypadku braku gwarancji, Polsat proponuje nowy dekoder i nowy cyrograf na ileś tam miesięcy. Nie ma możliwości urochomienia karty w innym dekoderze, nawet jeżeli cały czas karta jest opłacona.
A co jeżeli kupię inny dekoder na własność od Polsatu, czy mogą mi przypisać tą kartę do nowego dekodera?

Dekoder kupiony razem z umową pół roku temu jest na 100% na gwarancji.
Idź i wymień w najbliższym APS na sprawny innej drogi nie ma.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
irek19
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: daleko od szosy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1639
Pomógł: 232
Ocena postów: 11
irek19
Poziom 22
Post#13 14 Paź 2010 20:59    

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Kolega netTv dobrze radzi i tego się trzymaj.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Jelenia Góra
Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 26
dbluepl
Poziom 8
Post#14 15 Paź 2010 02:13  Autor tematu   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Dziękuję kolegom za pomoc. Dekoder wymieniam w punkcie serwisowym polsatu. Temat zamknięty.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Cyfrowy Polsat dekoder CP2 (6)
cyfrowy polsat -dekoder hd 5000 \'brak sygnału...\' (2)
TV Polsat - Cyfrowy Polsat lub antena - brak sygnału (3)
Dekoder Cyfrowy Polsat - brak TVN (21)
cyfrowy polsat - brak sygnału (4)
Cyfrowy polsat - brak sygnału (14)
Cyfrowy Polsat - brak sygnału (4)
Polsat Cyfrowy - brak sygnału TP (18)
Cyfrowy Polsat, brak sygnału. (11)
Brak sygnału Cyfrowy Polsat (12)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl temat RSS