Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service ->Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
dbluepl
Level 9
Location: Jelenia Góra
Joined: 28 Jun 2007
Posts: 26
Post rating: 2
dbluepl
Level 9
Post#1 10 Oct 2010 00:35  Topic author   

Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Dekoder przestał widzieć satelitę, brak sygnału, ani kawałka procenta siły sygnału. Dekoder przy włączeniu wyświetla tryb instalacji, po zatwierdzeniu przeszukania kanałów po kilku sekundach wyświetla wynik wyszukiwania: zero kanałów. Miał ktoś podobną usterkę z dekoderem CP2?
Instalacja anteny jest dobra bo przy podłaczeniu innych dekoderów sygnał jest na średnio 90%. Zasilanie na konwerter jest. Zasilacz jest dobry.
:?: Co może być nie tak? Głowica do wymiany? Co sprawdzić? Proszę o pomoc.

Helpful post? + +2
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
irek19
Level 33
Location: daleko od szosy
Joined: 15 Apr 2008
Posts: 1647
Helped: 233
Post rating: 20
irek19
Level 33
Post#2 10 Oct 2010 07:31    

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Sprawdż parametry transpondera, oraz wersję oprogramowania.

Helpful post? + 0
Back to top
Konradoa
Level 12
Location: łódź
Joined: 21 Feb 2006
Posts: 95
Helped: 4
Konradoa
Level 12
Post#3 12 Oct 2010 16:51Helpful post    

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Spróbuj włączyć dekoder bez podłączonej anteny. Czasem zawiesza się i prosi o aktualizację nie pobierając przy tym żadnego softu i gdy się go podłączy bez sygnału antenowego to zaczyna działać. Może jest to coś tego pokroju.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dbluepl
Level 9
Location: Jelenia Góra
Joined: 28 Jun 2007
Posts: 26
Post rating: 2
dbluepl
Level 9
Post#4 12 Oct 2010 18:08  Topic author   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Nie jest to mój dekoder i okazuje się że był on zakupiony pół roku temu i dopiero teraz podłączony pierwszy raz więc pewnie wcześniej karta nawet nie była aktywna. Oprogramowanie jest pewnie stare.
Wersja oprogramowania: 8.2038 b2
Oprogramowanie NagraVision: CAK6_D3 1.3.4.B2.1 1.0.3
- prosze o sprawdzenie posiadaczy CP2, jakie mają oprogramowanie.

Dekoder przy automatycznym wyszukiwaniu kanałów, znajduje ich ponad 1600, więc jakiś tam sygnał czuje (fta i kodowane), jednak przy wyszukiwaniu kanałów polsatu - cisza. Dekoder ma na stałe wpisane parametry (w opcji poszukiwania ręcznego) Kanału dla abonentów: 12284/27500/V FEC 3/4 - jednak go nie odnajduje, więc nie może pobrać nowego softu i aktywować karty (tak myślę).
Sprzęt jest raczej dobry.
Dziekuję za porady.

Helpful post? + 0
Back to top
atlantel
Specjalista Automatyk
Location: Świecie
Joined: 26 Jun 2005
Posts: 1074
Helped: 113
Post rating: 26
atlantel
Specjalista Automatyk
Post#5 12 Oct 2010 18:21    

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


A jest umowa z Polsatem?

Helpful post? + 0
Back to top
dbluepl
Level 9
Location: Jelenia Góra
Joined: 28 Jun 2007
Posts: 26
Post rating: 2
dbluepl
Level 9
Post#6 12 Oct 2010 18:43  Topic author   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


atlantel wrote:
A jest umowa z Polsatem?

Tak, umowa jest.
Dekoder będzie wysłany do CP bo fachowcy z infolini też rozkładają ręce.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
netTv
Level 23
Location: Warszawa
Joined: 26 Aug 2004
Posts: 473
Helped: 48
Post rating: 13
netTv
Level 23
Post#7 12 Oct 2010 22:25Helpful post    

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Jeśli jest umowa, to dekoder wymieniasz w najbliższym APS na z zaktualizowanym oprogramowaniem.Aktualna wersja softu to 11.2132.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
irek19
Level 33
Location: daleko od szosy
Joined: 15 Apr 2008
Posts: 1647
Helped: 233
Post rating: 20
irek19
Level 33
Post#8 13 Oct 2010 08:14Helpful post    

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


W APS dostaniesz na czas naprawy twojego dekodera zastępczy.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
netTv
Level 23
Location: Warszawa
Joined: 26 Aug 2004
Posts: 473
Helped: 48
Post rating: 13
netTv
Level 23
Post#9 13 Oct 2010 15:39Helpful post    

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


W przypadku dekodera CPT na gwarancji od ręki otrzymuje się nowy dekoder.

Helpful post? + 0
Back to top
dbluepl
Level 9
Location: Jelenia Góra
Joined: 28 Jun 2007
Posts: 26
Post rating: 2
dbluepl
Level 9
Post#10 14 Oct 2010 12:00  Topic author   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


netTv wrote:
W przypadku dekodera CPT na gwarancji od ręki otrzymuje się nowy dekoder.

A w przypadku braku gwarancji, Polsat proponuje nowy dekoder i nowa umowa na ileś tam miesięcy. Nie ma możliwości urochomienia karty w innym dekoderze, nawet jeżeli cały czas karta jest opłacona.
A co jeżeli kupię inny dekoder na własność od Polsatu, czy mogą mi przypisać tą kartę do nowego dekodera?

Regulamin p. 8.1, 10.9, 14, 16. [TS]

Helpful post? + 0
Back to top
irek19
Level 33
Location: daleko od szosy
Joined: 15 Apr 2008
Posts: 1647
Helped: 233
Post rating: 20
irek19
Level 33
Post#11 14 Oct 2010 18:03    

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


To napisz chociaż jaka wersja oprogramowania jest w twoim dekoderze.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
netTv
Level 23
Location: Warszawa
Joined: 26 Aug 2004
Posts: 473
Helped: 48
Post rating: 13
netTv
Level 23
Post#12 14 Oct 2010 20:45    

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


dbluepl wrote:
netTv wrote:
W przypadku dekodera CPT na gwarancji od ręki otrzymuje się nowy dekoder.

A w przypadku braku gwarancji, Polsat proponuje nowy dekoder i nowy cyrograf na ileś tam miesięcy. Nie ma możliwości urochomienia karty w innym dekoderze, nawet jeżeli cały czas karta jest opłacona.
A co jeżeli kupię inny dekoder na własność od Polsatu, czy mogą mi przypisać tą kartę do nowego dekodera?

Dekoder kupiony razem z umową pół roku temu jest na 100% na gwarancji.
Idź i wymień w najbliższym APS na sprawny innej drogi nie ma.

Helpful post? + 0
Back to top
irek19
Level 33
Location: daleko od szosy
Joined: 15 Apr 2008
Posts: 1647
Helped: 233
Post rating: 20
irek19
Level 33
Post#13 14 Oct 2010 20:59    

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Kolega netTv dobrze radzi i tego się trzymaj.

Helpful post? + 0
Back to top
dbluepl
Level 9
Location: Jelenia Góra
Joined: 28 Jun 2007
Posts: 26
Post rating: 2
dbluepl
Level 9
Post#14 15 Oct 2010 02:13  Topic author   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Dziękuję kolegom za pomoc. Dekoder wymieniam w punkcie serwisowym polsatu. Temat zamknięty.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału
Page 1 of 1

Similar topics to dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału

Cyfrowy Polsat dekoder CP2 (6)
cyfrowy polsat -dekoder hd 5000 \'brak sygnału...\' (2)
TV Polsat - Cyfrowy Polsat lub antena - brak sygnału (3)
Dekoder Cyfrowy Polsat - brak TVN (21)
cyfrowy polsat - brak sygnału (4)
Cyfrowy polsat - brak sygnału (14)
Cyfrowy Polsat - brak sygnału (4)
Polsat Cyfrowy - brak sygnału TP (18)
Cyfrowy Polsat, brak sygnału. (11)
Brak sygnału Cyfrowy Polsat (12)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.058 seconds