Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału
Author
Message
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 28 Jun 2007
Posts: 26
Location: Jelenia Góra

Post#1 Post from the author of the topic 10 Oct 2010 00:35   

Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Dekoder przestał widzieć satelitę, brak sygnału, ani kawałka procenta siły sygnału. Dekoder przy włączeniu wyświetla tryb instalacji, po zatwierdzeniu przeszukania kanałów po kilku sekundach wyświetla wynik wyszukiwania: zero kanałów. Miał ktoś podobną usterkę z dekoderem CP2?
Instalacja anteny jest dobra bo przy podłaczeniu innych dekoderów sygnał jest na średnio 90%. Zasilanie na konwerter jest. Zasilacz jest dobry.
Question Co może być nie tak? Głowica do wymiany? Co sprawdzić? Proszę o pomoc.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Oct 2010 00:35   





Back to top
   
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 15 Apr 2008
Posts: 1647
Location: daleko od szosy

Post#2 10 Oct 2010 07:31   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Sprawdż parametry transpondera, oraz wersję oprogramowania.

Helpful message? + -

Back to top
   
Konradoa
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 21 Feb 2006
Posts: 95
Location: łódź

Post#3 12 Oct 2010 16:51helpful post - solution   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Spróbuj włączyć dekoder bez podłączonej anteny. Czasem zawiesza się i prosi o aktualizację nie pobierając przy tym żadnego softu i gdy się go podłączy bez sygnału antenowego to zaczyna działać. Może jest to coś tego pokroju.

Helpful message? + -

Back to top
   
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 28 Jun 2007
Posts: 26
Location: Jelenia Góra

Post#4 Post from the author of the topic 12 Oct 2010 18:08   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Nie jest to mój dekoder i okazuje się że był on zakupiony pół roku temu i dopiero teraz podłączony pierwszy raz więc pewnie wcześniej karta nawet nie była aktywna. Oprogramowanie jest pewnie stare.
Wersja oprogramowania: 8.2038 b2
Oprogramowanie NagraVision: CAK6_D3 1.3.4.B2.1 1.0.3
- prosze o sprawdzenie posiadaczy CP2, jakie mają oprogramowanie.

Dekoder przy automatycznym wyszukiwaniu kanałów, znajduje ich ponad 1600, więc jakiś tam sygnał czuje (fta i kodowane), jednak przy wyszukiwaniu kanałów polsatu - cisza. Dekoder ma na stałe wpisane parametry (w opcji poszukiwania ręcznego) Kanału dla abonentów: 12284/27500/V FEC 3/4 - jednak go nie odnajduje, więc nie może pobrać nowego softu i aktywować karty (tak myślę).
Sprzęt jest raczej dobry.
Dziekuję za porady.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Oct 2010 18:08   





Back to top
   
atlantel
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 26 Jun 2005
Posts: 1065
Location: Świecie

Post#5 12 Oct 2010 18:21   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


A jest umowa z Polsatem?

Helpful message? + -

Back to top
   
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 28 Jun 2007
Posts: 26
Location: Jelenia Góra

Post#6 Post from the author of the topic 12 Oct 2010 18:43   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


atlantel wrote:
A jest umowa z Polsatem?

Tak, umowa jest.
Dekoder będzie wysłany do CP bo fachowcy z infolini też rozkładają ręce.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Oct 2010 18:43   





Back to top
   
netTv
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 26 Aug 2004
Posts: 448
Location: Warszawa

Post#7 12 Oct 2010 22:25helpful post - solution   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Jeśli jest umowa, to dekoder wymieniasz w najbliższym APS na z zaktualizowanym oprogramowaniem.Aktualna wersja softu to 11.2132.

Helpful message? + -

Back to top
   
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 15 Apr 2008
Posts: 1647
Location: daleko od szosy

Post#8 13 Oct 2010 08:14helpful post - solution   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


W APS dostaniesz na czas naprawy twojego dekodera zastępczy.

Helpful message? + -

Back to top
   
netTv
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 26 Aug 2004
Posts: 448
Location: Warszawa

Post#9 13 Oct 2010 15:39helpful post - solution   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


W przypadku dekodera CPT na gwarancji od ręki otrzymuje się nowy dekoder.

Helpful message? + -

Back to top
   
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 28 Jun 2007
Posts: 26
Location: Jelenia Góra

Post#10 Post from the author of the topic 14 Oct 2010 12:00   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


netTv wrote:
W przypadku dekodera CPT na gwarancji od ręki otrzymuje się nowy dekoder.

A w przypadku braku gwarancji, Polsat proponuje nowy dekoder i nowa umowa na ileś tam miesięcy. Nie ma możliwości urochomienia karty w innym dekoderze, nawet jeżeli cały czas karta jest opłacona.
A co jeżeli kupię inny dekoder na własność od Polsatu, czy mogą mi przypisać tą kartę do nowego dekodera?

Regulamin p. 8.1, 10.9, 14, 16. [TS]

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Oct 2010 12:00   





Back to top
   
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 15 Apr 2008
Posts: 1647
Location: daleko od szosy

Post#11 14 Oct 2010 18:03   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


To napisz chociaż jaka wersja oprogramowania jest w twoim dekoderze.

Helpful message? + -

Back to top
   
netTv
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 26 Aug 2004
Posts: 448
Location: Warszawa

Post#12 14 Oct 2010 20:45   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


dbluepl wrote:
netTv wrote:
W przypadku dekodera CPT na gwarancji od ręki otrzymuje się nowy dekoder.

A w przypadku braku gwarancji, Polsat proponuje nowy dekoder i nowy cyrograf na ileś tam miesięcy. Nie ma możliwości urochomienia karty w innym dekoderze, nawet jeżeli cały czas karta jest opłacona.
A co jeżeli kupię inny dekoder na własność od Polsatu, czy mogą mi przypisać tą kartę do nowego dekodera?

Dekoder kupiony razem z umową pół roku temu jest na 100% na gwarancji.
Idź i wymień w najbliższym APS na sprawny innej drogi nie ma.

Helpful message? + -

Back to top
   
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 15 Apr 2008
Posts: 1647
Location: daleko od szosy

Post#13 14 Oct 2010 20:59   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Kolega netTv dobrze radzi i tego się trzymaj.

Helpful message? + -

Back to top
   
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 28 Jun 2007
Posts: 26
Location: Jelenia Góra

Post#14 Post from the author of the topic 15 Oct 2010 02:13   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Dziękuję kolegom za pomoc. Dekoder wymieniam w punkcie serwisowym polsatu. Temat zamknięty.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału
Page 1 of 1
Similar topics
Cyfrowy Polsat dekoder CP2 (6)
cyfrowy polsat -dekoder hd 5000 \'brak sygnału...\' (2)
TV Polsat - Cyfrowy Polsat lub antena - brak sygnału (3)
Dekoder Cyfrowy Polsat - brak TVN (21)
cyfrowy polsat - brak sygnału (4)
Cyfrowy polsat - brak sygnału (14)
Cyfrowy Polsat - brak sygnału (4)
Polsat Cyfrowy - brak sygnału TP (18)
Cyfrowy Polsat, brak sygnału. (11)
Brak sygnału Cyfrowy Polsat (12)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl topic RSS feed