Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału
Autor
Wiadomość
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 26
Miasto: Jelenia Góra

Post#1 Post autora tematu 10 Paź 2010 00:35   

Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Dekoder przestał widzieć satelitę, brak sygnału, ani kawałka procenta siły sygnału. Dekoder przy włączeniu wyświetla tryb instalacji, po zatwierdzeniu przeszukania kanałów po kilku sekundach wyświetla wynik wyszukiwania: zero kanałów. Miał ktoś podobną usterkę z dekoderem CP2?
Instalacja anteny jest dobra bo przy podłaczeniu innych dekoderów sygnał jest na średnio 90%. Zasilanie na konwerter jest. Zasilacz jest dobry.
:?: Co może być nie tak? Głowica do wymiany? Co sprawdzić? Proszę o pomoc.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Paź 2010 00:35   





Powrót do góry
   
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1707
Miasto: daleko od szosy

Post#2 10 Paź 2010 07:31   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Sprawdż parametry transpondera, oraz wersję oprogramowania.
Powrót do góry
   
Konradoa
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 93
Miasto: łódź

Post#3 12 Paź 2010 16:51pomocny post - solucja   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Spróbuj włączyć dekoder bez podłączonej anteny. Czasem zawiesza się i prosi o aktualizację nie pobierając przy tym żadnego softu i gdy się go podłączy bez sygnału antenowego to zaczyna działać. Może jest to coś tego pokroju.
Powrót do góry
   
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 26
Miasto: Jelenia Góra

Post#4 Post autora tematu 12 Paź 2010 18:08   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Nie jest to mój dekoder i okazuje się że był on zakupiony pół roku temu i dopiero teraz podłączony pierwszy raz więc pewnie wcześniej karta nawet nie była aktywna. Oprogramowanie jest pewnie stare.
Wersja oprogramowania: 8.2038 b2
Oprogramowanie NagraVision: CAK6_D3 1.3.4.B2.1 1.0.3
- prosze o sprawdzenie posiadaczy CP2, jakie mają oprogramowanie.

Dekoder przy automatycznym wyszukiwaniu kanałów, znajduje ich ponad 1600, więc jakiś tam sygnał czuje (fta i kodowane), jednak przy wyszukiwaniu kanałów polsatu - cisza. Dekoder ma na stałe wpisane parametry (w opcji poszukiwania ręcznego) Kanału dla abonentów: 12284/27500/V FEC 3/4 - jednak go nie odnajduje, więc nie może pobrać nowego softu i aktywować karty (tak myślę).
Sprzęt jest raczej dobry.
Dziekuję za porady.
Powrót do góry
   
atlantel
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 26 Cze 2005
Posty: 1061
Miasto: Świecie

Post#5 12 Paź 2010 18:21   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


A jest umowa z Polsatem?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Paź 2010 18:21   





Powrót do góry
   
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 26
Miasto: Jelenia Góra

Post#6 Post autora tematu 12 Paź 2010 18:43   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


atlantel napisał:
A jest umowa z Polsatem?

Tak, umowa jest.
Dekoder będzie wysłany do CP bo fachowcy z infolini też rozkładają ręce.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Paź 2010 18:43   





Powrót do góry
   
netTv
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 26 Sie 2004
Posty: 463
Miasto: Warszawa

Post#7 12 Paź 2010 22:25pomocny post - solucja   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Jeśli jest umowa, to dekoder wymieniasz w najbliższym APS na z zaktualizowanym oprogramowaniem.Aktualna wersja softu to 11.2132.
Powrót do góry
   
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1707
Miasto: daleko od szosy

Post#8 13 Paź 2010 08:14pomocny post - solucja   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


W APS dostaniesz na czas naprawy twojego dekodera zastępczy.
Powrót do góry
   
netTv
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 26 Sie 2004
Posty: 463
Miasto: Warszawa

Post#9 13 Paź 2010 15:39pomocny post - solucja   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


W przypadku dekodera CPT na gwarancji od ręki otrzymuje się nowy dekoder.
Powrót do góry
   
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 26
Miasto: Jelenia Góra

Post#10 Post autora tematu 14 Paź 2010 12:00   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


netTv napisał:
W przypadku dekodera CPT na gwarancji od ręki otrzymuje się nowy dekoder.

A w przypadku braku gwarancji, Polsat proponuje nowy dekoder i nowa umowa na ileś tam miesięcy. Nie ma możliwości urochomienia karty w innym dekoderze, nawet jeżeli cały czas karta jest opłacona.
A co jeżeli kupię inny dekoder na własność od Polsatu, czy mogą mi przypisać tą kartę do nowego dekodera?

Regulamin p. 8.1, 10.9, 14, 16. [TS]
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Paź 2010 12:00   





Powrót do góry
   
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1707
Miasto: daleko od szosy

Post#11 14 Paź 2010 18:03   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


To napisz chociaż jaka wersja oprogramowania jest w twoim dekoderze.
Powrót do góry
   
netTv
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 26 Sie 2004
Posty: 463
Miasto: Warszawa

Post#12 14 Paź 2010 20:45   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


dbluepl napisał:
netTv napisał:
W przypadku dekodera CPT na gwarancji od ręki otrzymuje się nowy dekoder.

A w przypadku braku gwarancji, Polsat proponuje nowy dekoder i nowy cyrograf na ileś tam miesięcy. Nie ma możliwości urochomienia karty w innym dekoderze, nawet jeżeli cały czas karta jest opłacona.
A co jeżeli kupię inny dekoder na własność od Polsatu, czy mogą mi przypisać tą kartę do nowego dekodera?

Dekoder kupiony razem z umową pół roku temu jest na 100% na gwarancji.
Idź i wymień w najbliższym APS na sprawny innej drogi nie ma.
Powrót do góry
   
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1707
Miasto: daleko od szosy

Post#13 14 Paź 2010 20:59   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Kolega netTv dobrze radzi i tego się trzymaj.
Powrót do góry
   
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 26
Miasto: Jelenia Góra

Post#14 Post autora tematu 15 Paź 2010 02:13   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Dziękuję kolegom za pomoc. Dekoder wymieniam w punkcie serwisowym polsatu. Temat zamknięty.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Cyfrowy Polsat - BRAK SYGNAŁU (3)
Brak sygnału Cyfrowy Polsat (12)
Cyfrowy Polsat, brak sygnału. (11)
Polsat Cyfrowy - brak sygnału TP (18)
Cyfrowy Polsat - brak sygnału (4)
Cyfrowy polsat - brak sygnału (14)
cyfrowy polsat - brak sygnału (4)
Dekoder Cyfrowy Polsat - brak TVN (21)
Cyfrowy Polsat dekoder CP2 (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.066 seconds

elektroda.pl temat RSS