Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 26
Miasto: Jelenia Góra

dbluepl
Poziom 8
Post#1 Post autora tematu 10 Paź 2010 00:35   

Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Dekoder przestał widzieć satelitę, brak sygnału, ani kawałka procenta siły sygnału. Dekoder przy włączeniu wyświetla tryb instalacji, po zatwierdzeniu przeszukania kanałów po kilku sekundach wyświetla wynik wyszukiwania: zero kanałów. Miał ktoś podobną usterkę z dekoderem CP2?
Instalacja anteny jest dobra bo przy podłaczeniu innych dekoderów sygnał jest na średnio 90%. Zasilanie na konwerter jest. Zasilacz jest dobry.
Question Co może być nie tak? Głowica do wymiany? Co sprawdzić? Proszę o pomoc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1634
Miasto: daleko od szosy

irek19
Poziom 22
Post#2 10 Paź 2010 07:31   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Sprawdż parametry transpondera, oraz wersję oprogramowania.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Konradoa
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 21 Lut 2006
Posty: 95
Miasto: łódź

Konradoa
Poziom 12
Post#3 12 Paź 2010 16:51Pomocny post   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Spróbuj włączyć dekoder bez podłączonej anteny. Czasem zawiesza się i prosi o aktualizację nie pobierając przy tym żadnego softu i gdy się go podłączy bez sygnału antenowego to zaczyna działać. Może jest to coś tego pokroju.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 26
Miasto: Jelenia Góra

dbluepl
Poziom 8
Post#4 Post autora tematu 12 Paź 2010 18:08   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Nie jest to mój dekoder i okazuje się że był on zakupiony pół roku temu i dopiero teraz podłączony pierwszy raz więc pewnie wcześniej karta nawet nie była aktywna. Oprogramowanie jest pewnie stare.
Wersja oprogramowania: 8.2038 b2
Oprogramowanie NagraVision: CAK6_D3 1.3.4.B2.1 1.0.3
- prosze o sprawdzenie posiadaczy CP2, jakie mają oprogramowanie.

Dekoder przy automatycznym wyszukiwaniu kanałów, znajduje ich ponad 1600, więc jakiś tam sygnał czuje (fta i kodowane), jednak przy wyszukiwaniu kanałów polsatu - cisza. Dekoder ma na stałe wpisane parametry (w opcji poszukiwania ręcznego) Kanału dla abonentów: 12284/27500/V FEC 3/4 - jednak go nie odnajduje, więc nie może pobrać nowego softu i aktywować karty (tak myślę).
Sprzęt jest raczej dobry.
Dziekuję za porady.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
atlantel
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 26 Cze 2005
Posty: 1063
Miasto: Świecie

atlantel
Poziom 20
Post#5 12 Paź 2010 18:21   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


A jest umowa z Polsatem?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 26
Miasto: Jelenia Góra

dbluepl
Poziom 8
Post#6 Post autora tematu 12 Paź 2010 18:43   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


atlantel napisał:
A jest umowa z Polsatem?

Tak, umowa jest.
Dekoder będzie wysłany do CP bo fachowcy z infolini też rozkładają ręce.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
netTv
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 26 Sie 2004
Posty: 454
Miasto: Warszawa

netTv
Poziom 18
Post#7 12 Paź 2010 22:25Pomocny post   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Jeśli jest umowa, to dekoder wymieniasz w najbliższym APS na z zaktualizowanym oprogramowaniem.Aktualna wersja softu to 11.2132.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1634
Miasto: daleko od szosy

irek19
Poziom 22
Post#8 13 Paź 2010 08:14Pomocny post   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


W APS dostaniesz na czas naprawy twojego dekodera zastępczy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
netTv
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 26 Sie 2004
Posty: 454
Miasto: Warszawa

netTv
Poziom 18
Post#9 13 Paź 2010 15:39Pomocny post   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


W przypadku dekodera CPT na gwarancji od ręki otrzymuje się nowy dekoder.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 26
Miasto: Jelenia Góra

dbluepl
Poziom 8
Post#10 Post autora tematu 14 Paź 2010 12:00   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


netTv napisał:
W przypadku dekodera CPT na gwarancji od ręki otrzymuje się nowy dekoder.

A w przypadku braku gwarancji, Polsat proponuje nowy dekoder i nowa umowa na ileś tam miesięcy. Nie ma możliwości urochomienia karty w innym dekoderze, nawet jeżeli cały czas karta jest opłacona.
A co jeżeli kupię inny dekoder na własność od Polsatu, czy mogą mi przypisać tą kartę do nowego dekodera?

Regulamin p. 8.1, 10.9, 14, 16. [TS]

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1634
Miasto: daleko od szosy

irek19
Poziom 22
Post#11 14 Paź 2010 18:03   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


To napisz chociaż jaka wersja oprogramowania jest w twoim dekoderze.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
netTv
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 26 Sie 2004
Posty: 454
Miasto: Warszawa

netTv
Poziom 18
Post#12 14 Paź 2010 20:45   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


dbluepl napisał:
netTv napisał:
W przypadku dekodera CPT na gwarancji od ręki otrzymuje się nowy dekoder.

A w przypadku braku gwarancji, Polsat proponuje nowy dekoder i nowy cyrograf na ileś tam miesięcy. Nie ma możliwości urochomienia karty w innym dekoderze, nawet jeżeli cały czas karta jest opłacona.
A co jeżeli kupię inny dekoder na własność od Polsatu, czy mogą mi przypisać tą kartę do nowego dekodera?

Dekoder kupiony razem z umową pół roku temu jest na 100% na gwarancji.
Idź i wymień w najbliższym APS na sprawny innej drogi nie ma.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1634
Miasto: daleko od szosy

irek19
Poziom 22
Post#13 14 Paź 2010 20:59   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Kolega netTv dobrze radzi i tego się trzymaj.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
dbluepl
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 26
Miasto: Jelenia Góra

dbluepl
Poziom 8
Post#14 Post autora tematu 15 Paź 2010 02:13   

Re: Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału


Dziękuję kolegom za pomoc. Dekoder wymieniam w punkcie serwisowym polsatu. Temat zamknięty.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Dekoder Cyfrowy Polsat CP2, brak sygnału
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Cyfrowy Polsat dekoder CP2 (6)
cyfrowy polsat -dekoder hd 5000 \'brak sygnału...\' (2)
TV Polsat - Cyfrowy Polsat lub antena - brak sygnału (3)
Dekoder Cyfrowy Polsat - brak TVN (21)
cyfrowy polsat - brak sygnału (4)
Cyfrowy polsat - brak sygnału (14)
Cyfrowy Polsat - brak sygnału (4)
Polsat Cyfrowy - brak sygnału TP (18)
Cyfrowy Polsat, brak sygnału. (11)
Brak sygnału Cyfrowy Polsat (12)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl temat RSS