| Author |
marek70 Poziom 18

|
22 Sep 2004 16:25 hacker przez gg |
|
|
|
Panowie,mam wielką prośbę.A mianowicie-wlazł na mojego kompa hacker,zalogował sie przez gg i istnieje tam!Jak się go pozbyc i na przyszłość zabezpieczyć przed tym!!! Mam antywirusowy program,podwójny firewaal i jednak! Pomocy,bo nie nawidzę się poddawać.Za wszelkie sugestie z góry bardzo dziękuję.
|
|
| Back to top |
|
 |
ACULA Poziom 23

|
22 Sep 2004 16:37 hacker przez gg |
|
|
|
a) grzecznie poprosić o zejście z komputera
b) wydać wyraźne polecenie żeby zszedł z komputera bo dziwnie na nim wygląda i stolik może się zarwać
c)jeśli nie zmienił hasła to czekać aż wyłączy gg i wtedy zmienić hasło
d) czy on czasami nie złamał hasła bez potrzeby włamywania sie do systemu??
Jeśli tak to nic nie zrobisz
PS Uzywać dłuższych haseł!! Oraz patrzeć co sie udostępnia innym ;)
|
|
| Back to top |
|
 |
marek70 Poziom 18

|
22 Sep 2004 17:00 Re: hacker przez gg |
|
|
|
Jak narazie to usunąłem listę kontaktów z serwera gg,usunąłem niechcianą osobę,zmieniłem hasło ,oczyszczoną listę wysłałem na serwer i po zaimportowaniu narazie go nie ma ale czas pokaże.Jak narazie dzięki za podpowiedź.
|
|
| Back to top |
|
 |
Pieron Poziom 22

Joined: 09 Dec 2003 Posts: 1529 Location: Z Nienacka.... "-"
|
22 Sep 2004 17:29 Re: hacker przez gg |
|
|
|
| marek70 wrote: |
| Mam antywirusowy program,podwójny firewaal i jednak! |
co znaczy podwójny firewall podwójny tzn.żaden !
I nie dziw się potem że ci hacker w kompie siedzi.
zdecyduj się na jeden a drugi zdeinstaluj. (w swoim własnym interesie !!!) ustaw filtracje portów. konfiguracja firewall
pozdrawiam.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
22 Sep 2004 17:29 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
marek70 Poziom 18

|
22 Sep 2004 18:08 Re: hacker przez gg |
|
|
|
prostując podwójny-oprogramowanie rutera 1 drugi w terminalu sdi-przynajmniej tak pisze w papierach!W tych sprawach nie jestem tak dobry jak w naprawach rtv(jednak troche inny kierunek)
|
|
| Back to top |
|
 |
maras747 Poziom 7

|
22 Sep 2004 19:56 hacker przez gg |
|
|
|
Mam problem, z IE otwiera mi się przy każdej okazji niechciana strona "home search assistent", walczę z tym od ponad tygodnia, może ktoś spotkał się z takim problemem.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
22 Sep 2004 19:56 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Witcher Poziom 12

|
22 Sep 2004 20:11 Re: hacker przez gg |
|
|
|
Sluchaj...
Czy odrazu haker ?
Moze to jakis "kolega" z sieci lokalnej, ktory wylapal paczki z odpowiednimi danymi z GG
juz byla o tym mowa ze GG do d*** zabezpiecza uzytkownikow (ostatnio troszke to sie poprawilo)
Zajlepsze rozwiazanie zmienic haslo do GG (z komputera kolegi) i walnac format - skanowanie antu-virem (polecam KAV)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
22 Sep 2004 20:11 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
gmp Poziom 16

|
22 Sep 2004 20:13 Re: hacker przez gg |
|
|
|
| maras747 wrote: |
| Mam problem, z IE otwiera mi się przy każdej okazji niechciana strona "home search assistent", walczę z tym od ponad tygodnia, może ktoś spotkał się z takim problemem. |
1. Zianstalowalo ci sie cos w kluczach w rejestrze windowsa
2. Prawdopodobnie zrobil to za pomoca pliku *.reg ktory zapisal na twoim kompie. Musisz go odszukac i zobaczyc co tam jest i to potem skasowac.
Ja walczylem z tyakim czyms kilka tygodni :), ale dalem rade choc wczesnije malo znalem sie na rejestrze itp .
Zobacza jeszcze w kluczach run i runonce co ci sie uruchamia ...
|
|
| Back to top |
|
 |
commor Poziom 19

|
22 Sep 2004 20:19 Re: hacker przez gg |
|
|
|
Witam!
Też ktoś sie włamał na moje gg...
A stało się to w czasie kiedy instalowałem ten sam nr. gg na drugim kompie.
Po tej operacji jako, że nie pamietałem hasła poprosiłem o nie.
Dostałem, wpisałem - wyrzuciłem z poczty.
Wracam do poprzedniego kompa i coż się okazuje - gg "zeskoczył" z tego pierwotnego kompa.
Hasła nie miałem bo wyrzuciłem niestety z poczty - poprosiłem o nie raz jeszcze - pomimo tego, że za każdym razem podczas wysyłania przez gg tego hasła dostaję potwierdzenie, ze ono wychodzi do mnie - nigdy wiecej już nie doszło!
W tzw. międzyczasie zacząłem dostawać na gg widomości o jakiejś dziwnej treści.
Okazuje się, że zainstalował się tam jakis 12-latek i co chwila teraz atakują mnie jakies 11-12 letnie dziewczyneczki, którym delikatnie mówiąc jest mi ciężko dość wytłumaczyć że ja mam 3xwięcej latek niż one - dla nich to przepaść............
No ale nie o to chodzi.
Mam to hasło na tym drugim kompie w postaci **************, tylko niestey nie udaje mi się tego skopiować, a było to w postaci kilkunastu chyba cyfr.
Może ma ktoś jakiś pomysł albo sugestię jak to skopiować albo wydobyc z tego komputerka.
Nr. jest bardzo atrakcyjny bo ledwie 5 cyfrowy - więc chyba warto...
Z góry dzięki!
...i pozdrawiam
commor
|
|
| Back to top |
|
 |
airnox Poziom 20

|
22 Sep 2004 20:59 Re: hacker przez gg |
|
|
|
Witam! Do zczytywania gwiazdek jest program o nazwie Revelation(załączam poniżej).
|
|
| Back to top |
|
 |
pumabit Poziom 13

|
22 Sep 2004 21:48 hacker przez gg |
|
|
|
Zarąbisty program! Prosta obsługa.
|
|
| Back to top |
|
 |
commor Poziom 19

|
23 Sep 2004 09:20 Re: hacker przez gg |
|
|
|
Naprawdę suuuuper programik !
i jaki tani......
Polecam wszystkim do odzyskania ukrytego hasła - ja byłem osobiściw w szoku :D
Bardzo mi pomógł - zrobiłem sobie w końcu porządek z tym gg, chociaż męczyłem sie już z tym "ruski" miesiąc.
Dzięki wielkie hakerek1989
i pozdrawiam
commor
PS. ODE MNIE masz hakerek 5 punktów :D CHOCIAŻ powinienem kliknąć POMÓGŁ - ALE TU NIE MA TAKIEJ OPCJI :cry: - raz jeszcze dzięki!
|
|
| Back to top |
|
 |
000andrzej Poziom 22

|
23 Sep 2004 10:26 Re: hacker przez gg |
|
|
|
| Mam problem, z IE otwiera mi się przy każdej okazji niechciana strona "home search assistent", walczę z tym od ponad tygodnia, może ktoś spotkał się z takim problemem. |
Przepuść sobie jakimś programikiem np. AdAware, a żeby nie przełączało się to np. CWShreder. Ten ostatni usuwa właśnie tego typu wpisy. Jest mały i prosty w obsłudze. W necie znajdziesz. Są free.
|
|
| Back to top |
|
 |
maras747 Poziom 7

|
23 Sep 2004 19:02 hacker przez gg |
|
|
|
Mam problem, z IE otwiera mi się przy każdej okazji niechciana strona "home search assistent". Nie pomaga na to AdAware, Spypot-Search&Destroy, CWShreder i im podobne nie pomagają
|
|
| Back to top |
|
 |
rolekst Poziom 10

|
03 Oct 2004 17:28 Re: hacker przez gg |
|
|
|
| Mam problem, z IE otwiera mi się przy każdej okazji niechciana strona "home search assistent". Nie pomaga na to AdAware, Spypot-Search&Destroy, CWShreder i im podobne nie pomagają |
Najpierw przeskanuj kompa programem antywirusowym najlepiej skanerem on-line mks_vir www.skaner.mks.com.pl tam ci powinno podać nazwę tego wirusa. Wtedy nadus Start, Uruchom i wpisujesz regedit potem naciskasz (w tym regedit) edycja, znajdź pojawia ci się okno wpisujesz w nim jeden wyraz od nazwy virusa i ci wyszuka (może) klucz tego virus i usuń go.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Oct 2004 17:28 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
paweliw Poziom 24

|
|
| Back to top |
|
 |
GD Poziom 19

|
05 Oct 2004 09:19 Re: hacker przez gg |
|
|
|
pamiętam jak miałem ze 3 firewalle na raz zainstalowane - celowo, działały dobrze :D, ponadto jeśli których robił coś wbrew mej woli - inny go wyłapywał i pytał się czygo przepuścić ;)
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |