FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Wzmacniacz gitarowy LEMUR

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> DIY Structures -> Acoustics-TOP -> Wzmacniacz gitarowy LEMUR
Author
Poziom 12
Poziom 12

Post#31 20 Oct 2010 16:20   

Re: Wzmacniacz gitarowy LEMUR

Hmm... mam 1M tylko na gain i na bass reszta to 200k i 50 k z tego co pamiętam. Z tym vollume to w sumie nie sprawdzałem bo tak mi powiedziano że lepiej tego tam nie dawać a poza tym nie potrzebowałem programowac głośność i zostawiłem analogową. A żeby wiedzieć ile mam "volluma" to użyłem dwu kanałowy potencjometr jeden normalnie do głośności drugi kanał podpięty na wejście a/d atmegi 16.
Back to top

pudl
Poziom 13
Poziom 13

Post#32 Post from the author of the topic 21 Oct 2010 08:39   

A to ok, na schemacie który zamieściłeś 4 potencjometry były opisane jako te 1M.
Back to top

Woytek130
Poziom 15
Poziom 15

Post#33 27 Nov 2010 19:57   

Akustyka TOP!

Pytanie ode mnie - czemu masz podwójny bezpiecznik ? jeden od żarzenia drugi od sieci /albo coś w ten deseń / ?

Nawet Painlustowi szczęka opadła, Czuj się zaszczycony ;)
Back to top

pudl
Poziom 13
Poziom 13

Post#34 Post from the author of the topic 29 Nov 2010 14:06   

Pierwszy, zintegrowany z gniazdem sieciowym jest oczywiście sieciowy a drugi to bezpiecznik katodowy lamp mocy w komplecie z diodą sygnalizującą jego przepalenie.
Back to top

Kristof-72
Poziom 11
Poziom 11

Post#35 22 Jun 2011 17:58   

Czy możesz zdradzić trochę więcej szczegółów w kwestii sterowania tym wzmakiem za pomocą protokołu midi. Interesuje mnie komunikacja footswitch <-> wzmacniacz.
Napisałeś sam program do obsługi dekodera midi i footswitcha ? czy użyłeś jakiegoś gotowego rozwiązania?. W google jest masę informacji dotyczących midi w sumie do różnych zastosowań i powiem że po tym wszystkim mam mały zamęt w głowie. Nie wiem czego mam się "uczepić" żeby brnąć dalej w temat. Dokładniej chodzi mi o możliwość włączenia lub wyłączenia różnych nazwę to "przekażników" na danym kanale z możliwością edycji ich ilości z poziomu samego dekodera ( chyba funkcja "learn") obsługa powyższego manualna z poziomu samego wzmacniacza lub po wpięciu sterownika midi z "nogi" który będzie umożliwiał jedynie tylko przełączanie samych kanałów wzmacniacza z uwzględnieniem ustawień zapamiętanych dla pozostałych przekaźników na danym kanale.
Back to top

bulabla
Poziom 6
Poziom 6

Post#36 16 Oct 2011 19:47   

Witam , dawno nie pisałem na tym " forum" jednak widząc coś takiego odważyłem się ;) . Szczerze mówiąc można by rzec że jesteś chyba najambitniejszym konstruktorem na znanych mi forach ( przynajmniej tym ,który się jeszcze ujawnia ;)) Konstrukcja super , najlepiej wykonany wzmak jaki widziałem - dobra koniec włażenia w ... Mam pytania , lub inaczej podpowiedzi dla mnie . Jakimi zasadami powinienem się kierować przy projektowaniu płytek 2 stronnych ? Jak w takim wypadku wygląda prowadzenie masy i żarzenia - jak widzę w twoim wypadku żarzenie idzie sobie spokojnie na TOP , masa dołem . Czy masa na regulatorach jest połączona dla wszystkich kanałów ? Dziękuje za podpowiedzi i pozdrawiam .
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> DIY Structures -> Acoustics-TOP -> Wzmacniacz gitarowy LEMUR
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2
Similar topics
3 kanałowy wzmacniacz gitarowy (16)
Wzmacniacz gitarowy 1 Wattowy (11)
Wzmacniacz gitarowy Atomic16 (72)
gitarowy wzmacniacz lampowy 1w (41)
Przenosny wzmacniacz gitarowy (12)
Wzmacniacz gitarowy - hybryda (10)
Gitarowy Wzmacniacz Lampowy (12)
Prosty wzmacniacz gitarowy 1W (91)
Lampowy wzmacniacz gitarowy 5W (39)
Słuchawkowy Wzmacniacz Gitarowy (44)