Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Brother DCP 7030 - nie rozpoznaje zamiennika


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Regeneracja ->Brother DCP 7030 - nie rozpoznaje zamiennika Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
reakter
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 32

reakter
Poziom 9
Post#1 16 Paź 2010 12:16  Autor tematu   

Brother DCP 7030 - nie rozpoznaje zamiennika


Witam!

Skończył mi się toner we wkładzie startowym, więc kupiłem niedawno zamiennik do ww. drukarki (dokładnie TN 2120).

Niestety, po włożeniu zamiennika drukarka go nie rozpoznała. Pisało coś w rodzaju błąd wkładu, włóż ponownie czarny toner. Jak włożę ponownie ten toner startowy, jest ok i nie pokazuje żadnych błędów (poza tym, że czasami brak tonera).

Gdzieś czytałem, że można spróbować poruszać dźwignią. Znalazłem taka jedna na wkładzie z lewej strony u dołu i przesunąłem ja w bok (do mnie) jak to mniej więcej wyglądało w tonerze startowym.

Efekty?
Drukuje i nie pokazuje błędów, ale poziom toneru wykrywa taki gdzieś jak we wkładzie startowym, a powinien być pełny jak nowy toner.

Nie wiem też jak jest z liczba stron, czy po włożeniu nowego wkładu automatycznie resetuje liczbę stron? Mam nadal to samo, co było.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mironig
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 4
Miasto: Lublin

mironig
Poziom 2
Post#2 17 Paź 2010 23:05    

Re: Brother DCP 7030 - nie rozpoznaje zamiennika


temat był juz na forum Wink poczytaj

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1313385.html#6540990

we wtorek przyjdzie mi takie urządzenie z allegro z "wykonczonym" bębnem.

Mam zamiar go tylko zresetować i drukować dalej...

ciekawe czy się uda...

moze ktoś potrafi odpowiedziec czy po wydrukowaniu przerz bęben 1200 str istnieje mozliwosc wykonania operacji resetu i dalszego drukowania ??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
reakter
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 32

reakter
Poziom 9
Post#3 18 Paź 2010 09:37  Autor tematu   

Re: Brother DCP 7030 - nie rozpoznaje zamiennika


Tyle, że ja kupiłem cały wkład, a nie sam toner...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mironig
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 4
Miasto: Lublin

mironig
Poziom 2
Post#4 25 Paź 2010 16:14Pomocny post    

Re: Brother DCP 7030 - nie rozpoznaje zamiennika


Witam ponownie.

Odebrałem drukarke o ktorej pisalem i po kilku dniach uzytkowania zauwazyłem...

zmiana tonera na nowy resetuje posiom wskazania toneru przy pomocy resetera w kasedzie. Po włożeniu nowej kasety z tonerem do drukarki i wydrukowaniu informacji o ustawieniach urzytkownika powinien sie wyswietlic cały czarny pasek obrazujący poziom toneru.

Jezeli wskazanie paska jest niskie nie musi to swiadczyc o niskiej zawartosci proszku poniewaz odczyt jest wg mnie malo precyzyjny. mozna zakleic dwa szklane oczka w kasecie i caly czas bedzie wskazywal 100 % a gdy sie skonczy bedzie to widac na kartkach w postaci niezadrukowanych miejsc Wink

zalożenie nowej kasety nie resetuje ilosci wydrukowanych stron

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
dr_grzesiek
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 02 Paź 2005
Posty: 1
Miasto: D-ca

dr_grzesiek
Poziom 1
Post#5 04 Lis 2011 12:55    

Re: Brother DCP 7030 - nie rozpoznaje zamiennika


Witam, o jakie oczka chodzi?

Ja probuje zresetowac kasete startową TN-2110 za pomocą resetera i udaje mi się to na 2-3 strony. Po czym znowu wyskakuje komunikat Toner Life End

Po zresetowaniu pasek zuzycia tonera jest caly czarny (czyli 100%).
Natomiast po wydrukowaniu ~2stron musze od nowa przestawiac reseter.

Jak to trzeba w koncu zresetowac na stale?

Pozdrawiam
Grzesiek

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
reakter
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 32

reakter
Poziom 9
Post#6 05 Lis 2011 19:04  Autor tematu   

Re: Brother DCP 7030 - nie rozpoznaje zamiennika


@mironig: Tak właśnie jest - tak było przy zakładaniu drugiego zamiennika, który nadal drukuje mimo tego, że drukarka pokazuje 0% Smile

Z poprzednią kasetą było coś nie tak. Przestawiłem dźwigienkę jak w oryginalu, bo były jakieś problemy, nie wykrywał tonera, czy coś, ale dokładnie nie pamiętam już. Przez to nadal wykrywał jako poprzedni toner.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mironig
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 4
Miasto: Lublin

mironig
Poziom 2
Post#7 05 Lis 2011 22:06Pomocny post    

Re: Brother DCP 7030 - nie rozpoznaje zamiennika


dr_grzesiek:

nalęzy zakleić dwa przezroczyste małe kółka umieszczone po prawej i lewej stronie pojemnika na toner.

Przez te dwa kółka zostaje wysyłąne światło i na tej podstawie drukarka odczytuje stan toneru. Im wiecej światla przechodzi tym niższy poziom toneru odnotowuje drukarka.

Zaklejenie tych kółek powoduje brak przenikania przez nie światla i tym samym drukarka sądzi ze toner jest nadal pełny (można użyc tasmy papierowej lub samoprzylepnego papieru)

Po zaklejeniu należy cofnąć reseter do położenia wyjściowego i włożyc toner do drukarki, co spowoduje reset wskażnika zawartości toneru.

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Regeneracja -> Brother DCP 7030 - nie rozpoznaje zamiennika
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Brother dcp 7030 nie pobiera papieru (1)
Brother dcp-7030- nie drukuje 1/3 strony (14)
Brother DCP 7030 nie drukuje jak powinien (1)
Brother DCP 7030 - Nie ma wydruku - białe kartki (15)
DCP-135c nie rozpoznaje pełnego zamiennika. Prosze o pomoc. (4)
Brother DCP J152W nie widzi zamiennika (8)
Bęben do Brother DCP 7030 (2)
Brother DCP-7030 błąd 6A . (2)
Regeneracja tonera w Brother DCP-7030 (45)
Brother DCP-7030 błąd bębna (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.035 seconds

elektroda.pl temat RSS