Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak zabezpieczyć dlink dsl-2640b


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Jak zabezpieczyć dlink dsl-2640b Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
oleej
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 29 Sie 2007
Posty: 20

oleej
Poziom 7
Post#1 Post autora tematu 18 Paź 2010 19:35   

Jak zabezpieczyć dlink dsl-2640b


Mam pytanie jak moge zabezpieczyc ten router haslem. Uzywam go tylko do dzielenia lacza w domu ale po wpisaniu 192.168.1.1 nie moge wejsc do menu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bestboy21
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 25 Maj 2005
Posty: 3214

bestboy21
Warunkowo odblokowany
Post#2 18 Paź 2010 19:44Pomocny post   

Re: Jak zabezpieczyć dlink dsl-2640b


To zdecyduj się z czym problem, z hasłem czy z tym że nie możesz wejść do menu - czy 2 problemy jednocześnie, wróżki mają wolne.
Wpisz w kompie w konsoli cmd > ipconfig /all i sprawdź IP bramy.
Sprawdź inną przeglądarkę, wyłącz proxy, sprawdź czy dochodzi ping do bramy...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
oleej
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 29 Sie 2007
Posty: 20

oleej
Poziom 7
Post#3 Post autora tematu 18 Paź 2010 22:04   

Re: Jak zabezpieczyć dlink dsl-2640b


no sory chodzi o to ze nie moge wejsc w menu, ip bramy to 192.168.0.1,teraz pokazuje mi sie ekran logowanie napisane jest "Witryna http://192.168.0.1 żąda podania nazwy użytkownika i hasła. Komunikat witryny: "DI-604" ale po wpisaniu loginu i hasla admin nie wlacza sie a w instrukcji jest napisane ze haslo jest takie, co w takiej sytuacji zrobic (resetowalem router).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bestboy21
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 25 Maj 2005
Posty: 3214

bestboy21
Warunkowo odblokowany
Post#4 18 Paź 2010 23:10   

Re: Jak zabezpieczyć dlink dsl-2640b


Domyślny login i hasło to admin/admin.
Żeby zresetować router musisz przytrzymać przycisk reset ponad 5 sekund, wtedy musi działać domyślny login i hasło.

I coś mi tu nie pasuje bo podajesz model dsl-2640b a title na witrynie jest 604 ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
oleej
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 29 Sie 2007
Posty: 20

oleej
Poziom 7
Post#5 Post autora tematu 19 Paź 2010 00:48   

Re: Jak zabezpieczyć dlink dsl-2640b


no taki komunikat mi sie pokazuje jak wpisze 192.168.0.1 jak wpisze 192.168.1.1 to mi sie nic nie pokazuje, a haslo/login admin/admin po resecie routera nie pasuje.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bestboy21
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 25 Maj 2005
Posty: 3214

bestboy21
Warunkowo odblokowany
Post#6 19 Paź 2010 07:06   

Re: Jak zabezpieczyć dlink dsl-2640b


Jesteś pewien że go resetujesz czy tylko ci się wydaje, po resecie kontrolki powinne "zwariować" na chwilę. Gdyby dalej się nie udawało to wyłącz router , wciśnij reset i z wciśniętym włącz router i przytrzymaj go chwilę.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
oleej
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 29 Sie 2007
Posty: 20

oleej
Poziom 7
Post#7 Post autora tematu 19 Paź 2010 10:25   

Re: Jak zabezpieczyć dlink dsl-2640b


nic to nie dalo, nie wiem co jest grane

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
bestboy21
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 25 Maj 2005
Posty: 3214

bestboy21
Warunkowo odblokowany
Post#8 19 Paź 2010 13:42   

Re: Jak zabezpieczyć dlink dsl-2640b


Nie było burzy ? Nie próbowałeś wgrywać softu ? Rozumiem że swojego czasu wszystko działało i "nagle" sobie przestało ? czy dostałeś ten router do reanimacji....

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ibuprom
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Maj 2007
Posty: 806
Miasto: -

Ibuprom
Poziom 20
Post#9 19 Paź 2010 14:12   

Re: Jak zabezpieczyć dlink dsl-2640b


Po resecie adres tego routera to 192.168.1.1. Jeżeli faktycznie pod tym adresem nic się nie pojawia, a masz monit o hasło na adresie 192.168.0.1 to przyczyn może być kilka.
Najpopularniejsza to... włączony tryb offline w przeglądarce Smile Wówczas z cache-u przeglądarki pobiera zapisaną stronkę i wyświetla Ci monit o hasło z D-linka DI-604 który zapewne kiedyś miałeś podpiętego do tego komputera. Takie rzeczy lubią się dziać pod IE, spróbuj z inną przeglądarką wejść pod adres 192.168.1.1, lub zweryfikuj czy obecna przeglądarka jest poprawnie skonfigurowana.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
oleej
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 29 Sie 2007
Posty: 20

oleej
Poziom 7
Post#10 Post autora tematu 19 Paź 2010 17:48   

Re: Jak zabezpieczyć dlink dsl-2640b


Sytuacja wyglada dokladnie tak:
mam internet z ists w krakowie jako ze mamy w mieszkaniu 6 kompow to musimy go jakos podzielic to dzielimy go przez 2 routery 1 router to dlink di-604 ktory jest bez wifi a drugi to dlink dsl-2640b (z wifi) podlaczamy do di-604 kabel od internetu i 2 kable do komputerow i laczymy ten di-604 z dsl-2640b kablem pozniej z dsl-2640b wychodza 3 kable do kompow i 1 laptop na wifi odbiera. Pytanie mam takie jak wejsc w menu dsl-2640b zeby do wifi mozna bylo sie podlaczyc na haslo. Nie da sie wlaczyc przez 192.168.1.1 a tak jest napisane w instrukcji i w tym tkwi problem (po resecie routera dalej to samo), router jest sprawny byl uzywany do dzielenia neostrady. Sory za problem ale nie potrafie tego lepiej wyjasnic.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ibuprom
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Maj 2007
Posty: 806
Miasto: -

Ibuprom
Poziom 20
Post#11 19 Paź 2010 19:35   

Re: Jak zabezpieczyć dlink dsl-2640b


Router DSL-a podpinasz z tym DI przez jedno z gniazd LAN, nie WAN. Unikasz wówczas podwójnej translacji i wszystkie komputery będą się "widziały".

Spróbuj wbijać na 192.168.1.1 z innego komputera, może z Twoim jest coś nie tak.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
oleej
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 29 Sie 2007
Posty: 20

oleej
Poziom 7
Post#12 Post autora tematu 19 Paź 2010 19:50   

Re: Jak zabezpieczyć dlink dsl-2640b


tak wlasnie je podpinam, probowalem juz na wszystkich kompach w domu wpisywac i nie wchodzi, nie wiem co jest nie tak.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ibuprom
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Maj 2007
Posty: 806
Miasto: -

Ibuprom
Poziom 20
Post#13 20 Paź 2010 06:56Pomocny post   

Re: Jak zabezpieczyć dlink dsl-2640b


Czekaj. Dostajesz IP z tego DI. Tak? Jeżeli tak to dostajesz go z maską 255.255.255.0. Co znaczy że 192.168.1.1 jest poza siecią. Spróbuj ustawić ręcznie adres komputera 192.168.1.2 z maską 255.255.255.0

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
oleej
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 29 Sie 2007
Posty: 20

oleej
Poziom 7
Post#14 Post autora tematu 20 Paź 2010 08:23   

Re: Jak zabezpieczyć dlink dsl-2640b


udalo sie Ibuprom, mozna zamknac temat dzieki bardzo !!

W sumie to mam pytanie jescze, bo czasami internet przestaje dzialac i dopiero pomaga mu klikniecie napraw na polaczeniu, co moze byc przyczyna ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Jak zabezpieczyć dlink dsl-2640b
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Livebox i Dlink DSL-2640B w jednej sieci - jak ? (1)
dLink DSL-2640B + 30m skrętki (5)
orange freedom, dlink dsl-2640b, router (3)
Router DLink DSL-2640B, połączenie z DIALOGIEM (2)
Router Dlink DSL-2640B 2 Karty Wifi +2 Kompy Lan. (4)
Router DLink DSL-2640B oraz zasilacz - grzeją się, są gorące. (4)
Dlink DSL-504 jak skonfigurować do DSL\'a? (9)
TL-MR3420 I DSL-2640B - TP-LINK TL-MR3420 i D-LINK DSL-2640B praca w funkcji WDS (2)
Jak skonfigurować d-link dsl-2640B z multimedia (7)
D-link dsl 2640b brak synchronizacji DSL (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.049 seconds

elektroda.pl temat RSS