panlis2010 Poziom 16

|
20 Oct 2010 15:32 Jailbreak Apple TV bez shatter'a możliwy? |
|
|
|
Nie tak dawno w środowisku skupionym wokół iOS pojawiały się informacje o tym, iż nowa platforma TV Apple podatna jest na jailbreak dzięki wadzie w kodzie oprogramowania pozwalającej na tzw. shatter. Tym razem okazuje się, iż złamanie jej i instalacja dowolnego oprogramowania możliwa jest i bez tego błędu w systemie. A to za sprawą Greenpoison, jakim udało się "zainfekować" platformę. Nowe rozwiązanie nie zostało jeszcze szerzej przetestowane, a więc jego funkcjonalność pozostaje niepotwierdzona, jednak biorąc pod uwagę wcześniejsze próby złamania Apple TV, w tym tą już sprzed premiery, jest ona wysoce prawdopodobna. Czekamy na pierwsze udane próby instalacji aplikacji po jailbreak'u.
Źródło: Link
|
|
serge1000 Poziom 6

|
18 Feb 2011 13:27 Re: Jailbreak Apple TV bez shatter'a możliwy? |
|
|
|
czesc,
osobiscie udalo mi sie zrobic jailbreak na moim apple tv 2nd generation, bylo to bardzo proste nawet dla osoby, ktora mam tylko podstawowa wiedze oblugi komputera.
Problem tylko polega na tym, ze udalo mi sie zainstalowac NitoTV, niestety brak na dzien dzisiejszy na youtube jakichkolwiek wskazowek dotyczacych obslugi AppleTv2
po jailbreak oraz dalszego postepowania z NitoTv.
pozdr.
|
|