Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

sl45i - martwy

rafipl 25 Wrz 2004 16:00 1317 15
  • #1 25 Wrz 2004 16:00
    rafipl
    Poziom 18  

    mam problem z SIEMENSEM SL45. kupilem go jako uszkodzony. zostal uszkodzony ponoc podczas wgrywania nowego firmware'u-w czasie wgrywania ponoc stanol i koniec. teraz telefon reaguje na czerwona sluchawke, ale probowalem paru solucji napraw i nic. w unisiemensie po czerwonej sluchawce caly czas scanning i nic (przy probie wgrania backupu), w all3/4 v2.0.5 po czerwonej sluchawce progs informuje, ze zla configuracja flasha (backupu) lub wgrywany jest do nieodpowiedniej wersji phone'a-a wszystko ok zaznaczylem we FREI przy probie "create log from phone" po czerwonej sluchawce wyswietle sie phone is powered on, a pozniej boot file is not accepted. czy ktos wie co moze byc nie tak i jak przywrocic do zycia?
    z gory dzieki

  • #2 25 Wrz 2004 17:42
    vymiathatch
    Poziom 31  

    hm ale nie wiesz tego na pewno ze byl uszkodzony flashem? poprobuj jeszcze z konfiguracjami programow a jesli to nie pomorze to grzanko

  • #3 25 Wrz 2004 17:51
    rafipl
    Poziom 18  

    no tego to nie wiem :-( hmm... a o co chodzi z tym grzankiem-w miare dokladnie??

  • #4 25 Wrz 2004 17:54
    vymiathatch
    Poziom 31  

    chodzi tu o dokladne wymycie plyty w wanience ultradzwiekowej i wygrzanie telefonu za pomoca lutownicy hot air

  • #5 28 Wrz 2004 03:29
    japoniec
    Poziom 2  

    Wgraj Fubu przez V-klaya 2.7.1 zakladka "flasher"
    znajdziesz je na http://eh.student.utwente.nl/~landy/ login: mobile pass: elibom
    Po odpaleniu fonik powinien pokazac "Wrong software"
    nastepnie odpal Freia i w "Unlocking functions" wcisnij "Direct unlock no map is saved" wpisz IMEI i wcisnij ok i powinien sie naprawic :o

  • #6 28 Wrz 2004 05:32
    Fazii
    Poziom 32  

    Aha, Japoniec ma rację, popieram ! Można też spróbować z funkcją "Direct unlock also saves map" wpisując IMEI i zaznaczyć ptaszka "Update flash IMEI"

    Pozdro
    Fazii

  • #7 28 Wrz 2004 10:51
    marek310
    Poziom 13  

    a ja mam podobny problem, tzn tel nei mial dzwieku wiec go wygrzalem tak na 370stopni, a po tym juz sie nie chcial odpalic:( w freia pokazuje

    COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
    COMM_LoadBoots : phone is powered on
    COMM_SendBoot : boot file is not accepted
    i tyle:(

    w siemens tts by nutzo(KTORYM ROBILEM WSZYSTKO DO TEJ PORY)
    przy probie unlokingu

    COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running
    COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
    COMM_LoadBoots : phone is powered on
    COMM_IsBootRunning : unknown flash id 0000

    co z tym zrobic??? czy moze podmienic flash z drugiego siemensa??, czy cos innego, czy taka temperatura(370C )mogla cos uszkodzic??


    za rady, z gory dziekuje

  • #8 28 Wrz 2004 11:01
    Fazii
    Poziom 32  

    A mogła, mogła :( Po co aż 370'? Ja zawsze radzę 330' i nie powinno się nic przegrzać. W Twoim przypadku Marek310 popodnośił bym po kolei scalaki i na nowo postawiał, być może gdzieś się zlało.

    pozdro
    Fazii

  • #9 29 Wrz 2004 12:59
    marek310
    Poziom 13  

    dzieki fazii:) okazao sie , ze flash do wymiany. postawilem drugiego z rozwalonej slki i smiga, tylko, teraz, jak podnosilem scalaki, to mi dzwiek w sluhawkach nie dziala. tzn jak dzwonie, to idzie, a mp3 niby odtwarza, ale nic nie slychac:(, czyzby trzeba bylo stawiac od nowa scalaki?? moze w ktoryms(lara, albo procek) kulki za male i sie nie styka?? co ty na to?? pozdrawiam marek310

  • #10 29 Wrz 2004 13:31
    Fazii
    Poziom 32  

    No ja bym spróbował, roboty nie wiele, a będziesz pewny co do osadzenia scalaków.

    Pozdro
    Fazii

  • #11 29 Wrz 2004 14:35
    marek310
    Poziom 13  

    ok, juz dziala:D dzieki fazii za zainteresowanie i pomoc, pozdrawiam

  • #12 29 Wrz 2004 20:11
    rafipl
    Poziom 18  

    japoniec napisał:
    Wgraj Fubu przez V-klaya 2.7.1 zakladka "flasher"
    znajdziesz je na http://eh.student.utwente.nl/~landy/ login: mobile pass: elibom
    Po odpaleniu fonik powinien pokazac "Wrong software"
    nastepnie odpal Freia i w "Unlocking functions" wcisnij "Direct unlock no map is saved" wpisz IMEI i wcisnij ok i powinien się naprawic :o


    No i nici. w zakladce Flaszer zaznaczylem opcje Pracuj z: telefonem, zaznaczylem model SL45 (turn on)-inne tez probowalem z SL45, otworzylem fubu i chcialem wgrac, naciskam Power-komunikat Sending boot" chwile czekam i error: "A hardware I/O error was reported while accesing COM1 - Loader: Open: No answer from boot AllBoot_turnon.bin" czy ktos wie co moze byc nie tak????

  • #13 30 Wrz 2004 06:04
    Fazii
    Poziom 32  

    Wyglada na to, że masz problem z komunikacją. Sprawdź ustawienia programu, portu COM1, kabel, złącze systemowe (od środka też)

    Pozdro
    Fazii

  • #14 30 Wrz 2004 09:20
    rafipl
    Poziom 18  

    Fazii napisał:
    Wyglada na to, że masz problem z komunikacją. Sprawdź ustawienia programu, portu COM1, kabel, złącze systemowe (od środka też)

    Pozdro
    Fazii


    kabel mam od c35i (kupiony na allegro), pracuje bez problemu z c35i, mt50, c45, a36-na tych sprawdzalem i chodzilo bez problemu. ustawienia programu tez ok. wiec co pozostaje? chyba kabel jest dobry nie??? co mam wiec robic???

  • #15 30 Wrz 2004 09:28
    Fazii
    Poziom 32  

    Jak tak, to chyba dobry. A złącze systemowe sprawdzałeś ?

  • #16 30 Wrz 2004 11:16
    rafipl
    Poziom 18  

    flashowalem c35i wczoraj i bez problemu. ale mam tez problem z MT50. kupilem nowke w salonie i nie moglem wgrac nowszego softu SWUPem-boot file is not accepted. probowalem przy roznych predkosciach i nic. ale wymiana danych przebiega bez problemu na MT50... kabelek kupowalem z allegro (serwisowy). nie wiem o co biega

 
Promocja -20%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
tme