| Author |
panlis2010 Poziom 16

|
25 Oct 2010 18:43 Niedrogi tablet z Androidem od firmy Maylong |
|
|
|
Święta za pasem, a wy zastanawiacie się, co kupić na prezent swoim bliskim. Wśród wielu modnych rzeczy bez wątpienia pojawi się tablet, jednak cena większości dostępnych modeli przyprawi o zawrót głowy nie jednego klienta. Rozwiązanie tego problemu znalazła firma Maylong oferująca tablet M-150 działający w środowisku Android 1.6 za niespełna 100 dolarów. Model charakteryzuje 7-calowy ekran dotykowy (resistive) o rozdzielczości 800x480, procesor ARM9, 256MB RAM, łączność WiFi, wbudowane głośniki i slot kart pamięci SD.
Źródło: Link
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
25 Oct 2010 18:43 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Kao Poziom 12

|
25 Oct 2010 21:09 Re: Niedrogi tablet z Androidem od firmy Maylong |
|
|
|
Żadna nowość tylko reklama, pełno tego i to w cenie niższej niż 100 USD, gorzej z cłem i podatkami.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
25 Oct 2010 21:09 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
tomek10861 Poziom 20

|
25 Oct 2010 23:16 Re: Niedrogi tablet z Androidem od firmy Maylong |
|
|
|
Tandeta chińska. Mam pseudo net booka z chin. Za 160zł plus wysyłka (100zł). Tandeta i tyle. Tak samo ten tablet. Na 100% za taką cenę nie znajdziemy w pełni użytecznego tabletu. Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
25 Oct 2010 23:16 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
hotdog Poziom 20

Joined: 19 Mar 2005 Posts: 948 Location: Zielna Góra (okolice)
|
25 Oct 2010 23:21 Re: Niedrogi tablet z Androidem od firmy Maylong |
|
|
|
Gorzej z tym że to szajs. Kiedyś się napalałem na takiego Tableta, jak obejrzalem filmiki na YT, na których było pokazane jak one lagują to sobie odpuściłem. IMO większość czasu będzie to na półce leżeć. Wątpię też żeby producent aktualizował soft do późniejszych wersji (jak wiadomo już są 2 wersje do przodu od 1.6 czyli 2.0-2.1 i 2.2 ).
IMO bez:
- multitouch (ekran pojemnościowy)
- androida 3.0 (który jak wiadomo będzie przystosowany do tego typu urządzeń)
nie ma co za takie urządzenia się brać. No i rzeczywiście już chyba z rok to na rynku jest.
|
|
| Back to top |
|
 |
Jansos Poziom 11

Joined: 25 Jul 2010 Posts: 78 Location: Globalna wioska- Gdańsk
|
26 Oct 2010 14:10 Re: Niedrogi tablet z Androidem od firmy Maylong |
|
|
|
| hotdog wrote: |
Gorzej z tym że to szajs. Kiedyś się napalałem na takiego Tableta, jak obejrzalem filmiki na YT, na których było pokazane jak one lagują to sobie odpuściłem. IMO większość czasu będzie to na półce leżeć. Wątpię też żeby producent aktualizował soft do późniejszych wersji (jak wiadomo już są 2 wersje do przodu od 1.6 czyli 2.0-2.1 i 2.2 ).
IMO bez:
- multitouch (ekran pojemnościowy)
- androida 3.0 (który jak wiadomo będzie przystosowany do tego typu urządzeń)
nie ma co za takie urządzenia się brać. No i rzeczywiście już chyba z rok to na rynku jest. |
Te arm 9 ze swoimi zaledwie dwustukilkoma Mhz nie obsłuży androida 2.0. Nawet stary terminal od hp ma procesor 700Mhz, usb, ethernet i slot na opcjonalne karty typu chyba pci i da się na nim zainstalować windowsa xp, czy linuxa typu ubuntu, starsze wersje open suse, redhat-a... A kosztuje 150 złotych na alle.... . Na tym terminalu ktoś z elektrody zbudował nawet sensowny odtwarzacz multimedialny z dyskiem twardym i kartą dźwiękową. Ten azjacki tablet na arm9 nie jest chyba solidny i jest strasznie wolny (z youtube film nawet jest).
Edit- ten terminal graficzny to hp t5500. Na nim nawet serwer do counter strike ktoś zbudował!
|
|
| Back to top |
|
 |