Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

iPhone 3G - po zminanie oprogramowania brak zasięgu


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Użytkowy -> iPhone 3G - po zminanie oprogramowania brak zasięgu
Autor
Wiadomość
krasnal-1990
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 233
Miasto: Londyn

Post#1 Post autora tematu 26 Paź 2010 14:27   

Iphone 3G brak zasiegu


Witam mam Iphona 3g 8GB w ktorym nie ma zasiegu postaram sie opisac cala historie telefonu...
telefon kupilem ok miesiac temu dzialalo wszystko bardzo dobrze ale pewnego dnia dalem przywroc ustawienia fabryczne i telefon sie zawiesil i caly czas wisial na logo apple zanioslem do serwisu i zrobili Mi ale teraz nie mam zasiegu caly czas pokazuje Mi szukam nie wiem dlaczego moze byc zle wgranie softa ? Czy telefon moze byc zablokowany ale raczej to nie mozliwe bo poprzedni wlasciciel uzywal go bez zadnych problemow przez ponad rok.
Prosze o porade co moge zrobic
P.S Prosze o poprawe bledow poniewaz pisze z telefonu i nie mam mozliwosci pisania z pl znakami

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Electrolit
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 02 Wrz 2009
Posty: 347
Miasto: Bkc

Post#2 31 Paź 2010 15:08   

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Telefon nie jest kradziony?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Paź 2010 15:08   





Powrót do góry
   
wiśniowy18
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Kwi 2008
Posty: 1924
Miasto: Malbork / Köln

Post#3 31 Paź 2010 15:14   

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Masz poprostu simlocka :D znając życie wrzucili ci jeszcze wersję softu 4.1 :D z której narazie nie zdejmiesz simlocka :D
Powrót do góry
   
krasnal-1990
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 233
Miasto: Londyn

Post#4 Post autora tematu 02 Lis 2010 23:34   

Re: Iphone 3G brak zasiegu


no właśnie nie jest wersja 4.0.1 chciałem właśnie aktualizować ale się wstrzymałem wiec mówisz ze sim locka ma ??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lis 2010 23:34   





Powrót do góry
   
ciszma
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 3
Miasto: bydgoszcz

Post#5 17 Lis 2010 13:24   

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Jaką masz wersję softa i z jakiej sieci pochodzi iPhon?
Może być tak że jest z zagranicznej sieci i potrzebuje Aktywacji miałem to samo z 3gs ale już opanowałem temat :D
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Lis 2010 13:24   





Powrót do góry
   
krasnal-1990
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 233
Miasto: Londyn

Post#6 Post autora tematu 17 Lis 2010 14:41   

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Hmmm z jakiej sieci nie mam pojęcia i Mnie nie ma w Polsce wiec nie istotne ale wiem w czym problem telefon ma bb 15.14.02 i z tego nie da rady ściągnąć simlocka na obecną chwile chyba że ktoś już wie jak to zrobić to Proszę o instrukcje będę bardzo wdzięczny
Pozdr
Powrót do góry
   
ciszma
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 3
Miasto: bydgoszcz

Post#7 18 Lis 2010 17:46   

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Na chwilę obecną nie stety nie ma możliwości ominięcia blokady.Ultrasn0w 1.1-1 który wyszedł nie dawno nie daje sobie z tym rady.Trzeba czekać aż Dev-Team da jakieś porządne rozwiązanie tego problemu.:D
Powrót do góry
   
Bart1714
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 30 Mar 2009
Posty: 58
Miasto: b-b

Post#8 10 Maj 2011 18:55   

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Witajcie.
Nie chce tworzyć nowego tematu bo ten jest idealny.
Mam problem z moim 3g otóż ni z gruchy ni z pietruchy zaczeły się problemy z zasięgiem, początkowo dość sporadycznie jednakże na dzień dzisiejszy zasięg mam może 1 lub 2 na dzień i to na chwilę. Co mogło paść lub co pada. Dodam że oprogramowanie 3.1.3. Sam coś nie coś robiłem przy telefonie, wymiana digitzera. Później był zalany, wstał ale nie działał aparat oraz wifi, aparat wymieniłem a wifi do dziś nie żyje. Pozatym telefon jest sprawny. Aha dodam że czasem w miejsce kresek zasięgu pojawiają się jakieś liczby. Pzdr
Powrót do góry
   
kacperek37
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 87
Miasto: Biała Podlaska okolice.

Post#9 10 Maj 2011 19:28   

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Bart1714 napisał:
...czasem w miejsce kresek zasięgu pojawiają się jakieś liczby. Pzdr


Dziwna sprawa, ale kwalifikuje sie do wgrania softa od nowa. Nie zaszkodzi. A tak nawiasem do wifi, to bym go jeszcze wykąpał w wanience i wygrzał delikatnie i tez powinno wstac. Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Bart1714
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 30 Mar 2009
Posty: 58
Miasto: b-b

Post#10 10 Maj 2011 21:24   

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Witajcie ponownie.
Jak kolega wyżej pisał wgrałem nowy soft poprzez itunes (4.2) ale teraz nie mogę go nawet włączyć. Wygląda to tak: włączam prosi o sim bez pinu, daje moją karte sim z plusa i nie przyjmuje mi tej karty (bez niej również nie można wejść w menu etc.) po prostu mam kabelek i płytkę (czyżby DFU) Pzdr. /BT
Powrót do góry
   
kacperek37
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 87
Miasto: Biała Podlaska okolice.

Post#11 10 Maj 2011 21:42   

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Aktywacja. Ja tego po prostu nie rozumiem, bo to jakas tam karte chyba trzeba miec... Niech ktos inny sie wypowie. Ja rozwiazałem ten problem robiac JB. Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Bart1714
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 30 Mar 2009
Posty: 58
Miasto: b-b

Post#12 10 Maj 2011 22:32   

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Ktoś może wtrąci swoje 3 grosze bo już tyle przejść przeszłem z tym telefonem że nie moge go teraz wyrzucić prze okno (ale chyba tak zrobie.)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Maj 2011 22:32   





Powrót do góry
   
mati_1125
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 7
Miasto: wawa

Post#13 13 Cze 2011 13:05   

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Witam,
ja mam podobną sytuację ale u mnie zasięg jest ale co jakiś czas nie można dzwonić ani się dodzwonić do mnie. PO jakimś czasie już można i potem znowu nie i tak w kółko. Mam 4.2 wszystko działało tak jak powinno przez pare miesięcy a od tygodnia właśnie mam coś takiego. NIe wiecie co to może być ? antena to chyba nie bo zasięg pokazuje. Jailbreaka robiłem już kilka razy i nie pomaga...
Powrót do góry
   
solid_snake_
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 21 Lis 2010
Posty: 5
Miasto: Zielona Góra

Post#14 12 Wrz 2011 11:50   

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Mam dokladnie to samo, juz od dłuższego czasu. Trzymając dwa iphony 3G obok siebie (swój i inny) to moj ma zawsze o połowe mniej zasięgu. Telefon lądował w serwisie, był wstawiony nowy moduł anteny - nie pomogło. Podobno coś na płycie głównej. Poszedłem na łatwiznę i kupiłem iP4. Zabawy z softem oczywiscie przerobiłem na wszelkie mozliwe sposoby, jak się domyślacie bez skutku.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Użytkowy -> iPhone 3G - po zminanie oprogramowania brak zasięgu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
LG KM 900 - Brak zasięgu, wymiana oprogramowania nie pomogła (2)
Nokia 3310 po zmianie oprogramowania - brak zasięgu [JAF] (13)
Brak zasięgu po usunieciu simlocka w Iphone. (10)
iPhone 4 i 4S - Po wymianie digitizera brak zasięgu (14)
Iphone 4s - problem z zasięgiem - brak zasięgu (1)
Iphone 3g 4.2.1 06.15.00 szare wifi brak zasięgu (18)
Brak zasięgu poza miastem iPhone 3G (5)
iphone 3g, brak zasięgu, cydia (8)
Iphone brak zasięgu po locku (2)
Brak zasięgu w ku990 po wgraniu oprogramowania! (30)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS