Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



iPhone 3G - po zminanie oprogramowania brak zasięgu


  Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Utility ->iPhone 3G - po zminanie oprogramowania brak zasięgu Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
krasnal-1990
Level 16
Location: Londyn
Joined: 20 Mar 2008
Posts: 234
Helped: 5
Post rating: 3
krasnal-1990
Level 16
Post#1 26 Oct 2010 14:27  Topic author   

Iphone 3G brak zasiegu


Witam mam Iphona 3g 8GB w ktorym nie ma zasiegu postaram sie opisac cala historie telefonu...
telefon kupilem ok miesiac temu dzialalo wszystko bardzo dobrze ale pewnego dnia dalem przywroc ustawienia fabryczne i telefon sie zawiesil i caly czas wisial na logo apple zanioslem do serwisu i zrobili Mi ale teraz nie mam zasiegu caly czas pokazuje Mi szukam nie wiem dlaczego moze byc zle wgranie softa ? Czy telefon moze byc zablokowany ale raczej to nie mozliwe bo poprzedni wlasciciel uzywal go bez zadnych problemow przez ponad rok.
Prosze o porade co moge zrobic
P.S Prosze o poprawe bledow poniewaz pisze z telefonu i nie mam mozliwosci pisania z pl znakami

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Electrolit
Level 18
Location: Bkc
Joined: 02 Sep 2009
Posts: 350
Helped: 12
Post rating: 3
Electrolit
Level 18
Post#2 31 Oct 2010 14:08    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Telefon nie jest kradziony?

Helpful post? + 0
Back to top
wiśniowy18
Level 33
Location: Malbork / Köln
Joined: 24 Apr 2008
Posts: 1881
Helped: 238
Post rating: 39
wiśniowy18
Level 33
Post#3 31 Oct 2010 14:14    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Masz poprostu simlocka :D znając życie wrzucili ci jeszcze wersję softu 4.1 :D z której narazie nie zdejmiesz simlocka :D

Helpful post? + 0
Back to top
krasnal-1990
Level 16
Location: Londyn
Joined: 20 Mar 2008
Posts: 234
Helped: 5
Post rating: 3
krasnal-1990
Level 16
Post#4 02 Nov 2010 22:34  Topic author   

Re: Iphone 3G brak zasiegu


no właśnie nie jest wersja 4.0.1 chciałem właśnie aktualizować ale się wstrzymałem wiec mówisz ze sim locka ma ??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ciszma
Level 2
Location: bydgoszcz
Joined: 04 Feb 2008
Posts: 3
Post rating: 1
ciszma
Level 2
Post#5 17 Nov 2010 12:24    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Jaką masz wersję softa i z jakiej sieci pochodzi iPhon?
Może być tak że jest z zagranicznej sieci i potrzebuje Aktywacji miałem to samo z 3gs ale już opanowałem temat :D

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
krasnal-1990
Level 16
Location: Londyn
Joined: 20 Mar 2008
Posts: 234
Helped: 5
Post rating: 3
krasnal-1990
Level 16
Post#6 17 Nov 2010 13:41  Topic author   

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Hmmm z jakiej sieci nie mam pojęcia i Mnie nie ma w Polsce wiec nie istotne ale wiem w czym problem telefon ma bb 15.14.02 i z tego nie da rady ściągnąć simlocka na obecną chwile chyba że ktoś już wie jak to zrobić to Proszę o instrukcje będę bardzo wdzięczny
Pozdr

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ciszma
Level 2
Location: bydgoszcz
Joined: 04 Feb 2008
Posts: 3
Post rating: 1
ciszma
Level 2
Post#7 18 Nov 2010 16:46    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Na chwilę obecną nie stety nie ma możliwości ominięcia blokady.Ultrasn0w 1.1-1 który wyszedł nie dawno nie daje sobie z tym rady.Trzeba czekać aż Dev-Team da jakieś porządne rozwiązanie tego problemu.:D

Helpful post? + 0
Back to top
Bart1714
Level 11
Location: b-b
Joined: 30 Mar 2009
Posts: 47
Post rating: 3
Bart1714
Level 11
Post#8 10 May 2011 18:55    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Witajcie.
Nie chce tworzyć nowego tematu bo ten jest idealny.
Mam problem z moim 3g otóż ni z gruchy ni z pietruchy zaczeły się problemy z zasięgiem, początkowo dość sporadycznie jednakże na dzień dzisiejszy zasięg mam może 1 lub 2 na dzień i to na chwilę. Co mogło paść lub co pada. Dodam że oprogramowanie 3.1.3. Sam coś nie coś robiłem przy telefonie, wymiana digitzera. Później był zalany, wstał ale nie działał aparat oraz wifi, aparat wymieniłem a wifi do dziś nie żyje. Pozatym telefon jest sprawny. Aha dodam że czasem w miejsce kresek zasięgu pojawiają się jakieś liczby. Pzdr

Helpful post? + 0
Back to top
kacperek37
Level 12
Location: Biała Podlaska okolice.
Joined: 04 Feb 2010
Posts: 86
Helped: 4
Post rating: 1
kacperek37
Level 12
Post#9 10 May 2011 19:28    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Bart1714 wrote:
...czasem w miejsce kresek zasięgu pojawiają się jakieś liczby. Pzdr


Dziwna sprawa, ale kwalifikuje sie do wgrania softa od nowa. Nie zaszkodzi. A tak nawiasem do wifi, to bym go jeszcze wykąpał w wanience i wygrzał delikatnie i tez powinno wstac. Pozdrawiam.

Helpful post? + 0
Back to top
Bart1714
Level 11
Location: b-b
Joined: 30 Mar 2009
Posts: 47
Post rating: 3
Bart1714
Level 11
Post#10 10 May 2011 21:24    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Witajcie ponownie.
Jak kolega wyżej pisał wgrałem nowy soft poprzez itunes (4.2) ale teraz nie mogę go nawet włączyć. Wygląda to tak: włączam prosi o sim bez pinu, daje moją karte sim z plusa i nie przyjmuje mi tej karty (bez niej również nie można wejść w menu etc.) po prostu mam kabelek i płytkę (czyżby DFU) Pzdr. /BT

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kacperek37
Level 12
Location: Biała Podlaska okolice.
Joined: 04 Feb 2010
Posts: 86
Helped: 4
Post rating: 1
kacperek37
Level 12
Post#11 10 May 2011 21:42    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Aktywacja. Ja tego po prostu nie rozumiem, bo to jakas tam karte chyba trzeba miec... Niech ktos inny sie wypowie. Ja rozwiazałem ten problem robiac JB. Pozdrawiam.

Helpful post? + 0
Back to top
Bart1714
Level 11
Location: b-b
Joined: 30 Mar 2009
Posts: 47
Post rating: 3
Bart1714
Level 11
Post#12 10 May 2011 22:32    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Ktoś może wtrąci swoje 3 grosze bo już tyle przejść przeszłem z tym telefonem że nie moge go teraz wyrzucić prze okno (ale chyba tak zrobie.)

Helpful post? + 0
Back to top
mati_1125
Level 9
Location: wawa
Joined: 28 Jan 2008
Posts: 7
mati_1125
Level 9
Post#13 13 Jun 2011 13:05    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Witam,
ja mam podobną sytuację ale u mnie zasięg jest ale co jakiś czas nie można dzwonić ani się dodzwonić do mnie. PO jakimś czasie już można i potem znowu nie i tak w kółko. Mam 4.2 wszystko działało tak jak powinno przez pare miesięcy a od tygodnia właśnie mam coś takiego. NIe wiecie co to może być ? antena to chyba nie bo zasięg pokazuje. Jailbreaka robiłem już kilka razy i nie pomaga...

Helpful post? + 0
Back to top
solid_snake_
Level 8
Location: Zielona Góra
Joined: 21 Nov 2010
Posts: 5
solid_snake_
Level 8
Post#14 12 Sep 2011 11:50    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Mam dokladnie to samo, juz od dłuższego czasu. Trzymając dwa iphony 3G obok siebie (swój i inny) to moj ma zawsze o połowe mniej zasięgu. Telefon lądował w serwisie, był wstawiony nowy moduł anteny - nie pomogło. Podobno coś na płycie głównej. Poszedłem na łatwiznę i kupiłem iP4. Zabawy z softem oczywiscie przerobiłem na wszelkie mozliwe sposoby, jak się domyślacie bez skutku.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Utility -> iPhone 3G - po zminanie oprogramowania brak zasięgu
Page 1 of 1

Similar topics to iPhone 3G - po zminanie oprogramowania brak zasięgu

Brak zasięgu w ku990 po wgraniu oprogramowania! (30)
Iphone brak zasięgu po locku (2)
IPhone 4 - Brak zasięgu/Szukam... (2)
iphone 3g, brak zasięgu, cydia (8)
Brak zasięgu za granicą - Iphone 5 (4)
Nokia 3310 po zmianie oprogramowania - brak zasięgu [JAF] (13)
LG KM 900 - Brak zasięgu, wymiana oprogramowania nie pomogła (2)
Brak zasięgu poza miastem iPhone 3G (5)
Iphone 3g 4.2.1 06.15.00 szare wifi brak zasięgu (18)
Iphone 4s - problem z zasięgiem - brak zasięgu (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.068 seconds