Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



iPhone 3G - po zminanie oprogramowania brak zasięgu


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Użytkowy ->iPhone 3G - po zminanie oprogramowania brak zasięgu Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
krasnal-1990
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Londyn
Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 233
Pomógł: 5
Ocena postów: 3
krasnal-1990
Poziom 15
Post#1 26 Paź 2010 14:27  Autor tematu   

Iphone 3G brak zasiegu


Witam mam Iphona 3g 8GB w ktorym nie ma zasiegu postaram sie opisac cala historie telefonu...
telefon kupilem ok miesiac temu dzialalo wszystko bardzo dobrze ale pewnego dnia dalem przywroc ustawienia fabryczne i telefon sie zawiesil i caly czas wisial na logo apple zanioslem do serwisu i zrobili Mi ale teraz nie mam zasiegu caly czas pokazuje Mi szukam nie wiem dlaczego moze byc zle wgranie softa ? Czy telefon moze byc zablokowany ale raczej to nie mozliwe bo poprzedni wlasciciel uzywal go bez zadnych problemow przez ponad rok.
Prosze o porade co moge zrobic
P.S Prosze o poprawe bledow poniewaz pisze z telefonu i nie mam mozliwosci pisania z pl znakami

Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Electrolit
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Bkc
Dołączył: 02 Wrz 2009
Posty: 343
Pomógł: 12
Ocena postów: 2
Electrolit
Poziom 16
Post#2 31 Paź 2010 14:08    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Telefon nie jest kradziony?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
wiśniowy18
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Malbork / Köln
Dołączył: 24 Kwi 2008
Posty: 1882
Pomógł: 237
Ocena postów: 32
wiśniowy18
Poziom 22
Post#3 31 Paź 2010 14:14    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Masz poprostu simlocka :D znając życie wrzucili ci jeszcze wersję softu 4.1 :D z której narazie nie zdejmiesz simlocka :D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
krasnal-1990
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Londyn
Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 233
Pomógł: 5
Ocena postów: 3
krasnal-1990
Poziom 15
Post#4 02 Lis 2010 22:34  Autor tematu   

Re: Iphone 3G brak zasiegu


no właśnie nie jest wersja 4.0.1 chciałem właśnie aktualizować ale się wstrzymałem wiec mówisz ze sim locka ma ??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ciszma
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: bydgoszcz
Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 3
Ocena postów: 1
ciszma
Poziom 2
Post#5 17 Lis 2010 12:24    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Jaką masz wersję softa i z jakiej sieci pochodzi iPhon?
Może być tak że jest z zagranicznej sieci i potrzebuje Aktywacji miałem to samo z 3gs ale już opanowałem temat :D

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
krasnal-1990
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Londyn
Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 233
Pomógł: 5
Ocena postów: 3
krasnal-1990
Poziom 15
Post#6 17 Lis 2010 13:41  Autor tematu   

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Hmmm z jakiej sieci nie mam pojęcia i Mnie nie ma w Polsce wiec nie istotne ale wiem w czym problem telefon ma bb 15.14.02 i z tego nie da rady ściągnąć simlocka na obecną chwile chyba że ktoś już wie jak to zrobić to Proszę o instrukcje będę bardzo wdzięczny
Pozdr

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ciszma
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: bydgoszcz
Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 3
Ocena postów: 1
ciszma
Poziom 2
Post#7 18 Lis 2010 16:46    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Na chwilę obecną nie stety nie ma możliwości ominięcia blokady.Ultrasn0w 1.1-1 który wyszedł nie dawno nie daje sobie z tym rady.Trzeba czekać aż Dev-Team da jakieś porządne rozwiązanie tego problemu.:D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Bart1714
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: b-b
Dołączył: 30 Mar 2009
Posty: 47
Ocena postów: 3
Bart1714
Poziom 10
Post#8 10 Maj 2011 18:55    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Witajcie.
Nie chce tworzyć nowego tematu bo ten jest idealny.
Mam problem z moim 3g otóż ni z gruchy ni z pietruchy zaczeły się problemy z zasięgiem, początkowo dość sporadycznie jednakże na dzień dzisiejszy zasięg mam może 1 lub 2 na dzień i to na chwilę. Co mogło paść lub co pada. Dodam że oprogramowanie 3.1.3. Sam coś nie coś robiłem przy telefonie, wymiana digitzera. Później był zalany, wstał ale nie działał aparat oraz wifi, aparat wymieniłem a wifi do dziś nie żyje. Pozatym telefon jest sprawny. Aha dodam że czasem w miejsce kresek zasięgu pojawiają się jakieś liczby. Pzdr

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kacperek37
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Biała Podlaska okolice.
Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 86
Pomógł: 4
Ocena postów: 1
kacperek37
Poziom 12
Post#9 10 Maj 2011 19:28    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Bart1714 napisał:
...czasem w miejsce kresek zasięgu pojawiają się jakieś liczby. Pzdr


Dziwna sprawa, ale kwalifikuje sie do wgrania softa od nowa. Nie zaszkodzi. A tak nawiasem do wifi, to bym go jeszcze wykąpał w wanience i wygrzał delikatnie i tez powinno wstac. Pozdrawiam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Bart1714
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: b-b
Dołączył: 30 Mar 2009
Posty: 47
Ocena postów: 3
Bart1714
Poziom 10
Post#10 10 Maj 2011 21:24    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Witajcie ponownie.
Jak kolega wyżej pisał wgrałem nowy soft poprzez itunes (4.2) ale teraz nie mogę go nawet włączyć. Wygląda to tak: włączam prosi o sim bez pinu, daje moją karte sim z plusa i nie przyjmuje mi tej karty (bez niej również nie można wejść w menu etc.) po prostu mam kabelek i płytkę (czyżby DFU) Pzdr. /BT

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kacperek37
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Biała Podlaska okolice.
Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 86
Pomógł: 4
Ocena postów: 1
kacperek37
Poziom 12
Post#11 10 Maj 2011 21:42    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Aktywacja. Ja tego po prostu nie rozumiem, bo to jakas tam karte chyba trzeba miec... Niech ktos inny sie wypowie. Ja rozwiazałem ten problem robiac JB. Pozdrawiam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Bart1714
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: b-b
Dołączył: 30 Mar 2009
Posty: 47
Ocena postów: 3
Bart1714
Poziom 10
Post#12 10 Maj 2011 22:32    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Ktoś może wtrąci swoje 3 grosze bo już tyle przejść przeszłem z tym telefonem że nie moge go teraz wyrzucić prze okno (ale chyba tak zrobie.)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mati_1125
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: wawa
Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 7
mati_1125
Poziom 3
Post#13 13 Cze 2011 13:05    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Witam,
ja mam podobną sytuację ale u mnie zasięg jest ale co jakiś czas nie można dzwonić ani się dodzwonić do mnie. PO jakimś czasie już można i potem znowu nie i tak w kółko. Mam 4.2 wszystko działało tak jak powinno przez pare miesięcy a od tygodnia właśnie mam coś takiego. NIe wiecie co to może być ? antena to chyba nie bo zasięg pokazuje. Jailbreaka robiłem już kilka razy i nie pomaga...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
solid_snake_
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Zielona Góra
Dołączył: 21 Lis 2010
Posty: 5
solid_snake_
Poziom 3
Post#14 12 Wrz 2011 11:50    

Re: Iphone 3G brak zasiegu


Mam dokladnie to samo, juz od dłuższego czasu. Trzymając dwa iphony 3G obok siebie (swój i inny) to moj ma zawsze o połowe mniej zasięgu. Telefon lądował w serwisie, był wstawiony nowy moduł anteny - nie pomogło. Podobno coś na płycie głównej. Poszedłem na łatwiznę i kupiłem iP4. Zabawy z softem oczywiscie przerobiłem na wszelkie mozliwe sposoby, jak się domyślacie bez skutku.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Użytkowy -> iPhone 3G - po zminanie oprogramowania brak zasięgu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Brak zasięgu w ku990 po wgraniu oprogramowania! (30)
Iphone brak zasięgu po locku (2)
IPhone 4 - Brak zasięgu/Szukam... (2)
iphone 3g, brak zasięgu, cydia (8)
Brak zasięgu za granicą - Iphone 5 (4)
Nokia 3310 po zmianie oprogramowania - brak zasięgu [JAF] (13)
LG KM 900 - Brak zasięgu, wymiana oprogramowania nie pomogła (2)
Brak zasięgu poza miastem iPhone 3G (5)
Iphone 3g 4.2.1 06.15.00 szare wifi brak zasięgu (18)
Iphone 4s - problem z zasięgiem - brak zasięgu (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.089 seconds

elektroda.pl temat RSS