FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Subiekt GT problem z instalacją drukarki fisk. Posnet 5v USB

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Subiekt GT problem z instalacją drukarki fisk. Posnet 5v USB
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 27 Oct 2010 12:08   

Subiekt GT problem z instalacją drukarki fisk. Posnet 5v USB

Witam,
mam problem z zainstalowaniem w Subiekcie GT drukarki Posnet Thermal 5V USB.
Na komputerze mam zainstalowany system Windows 7, zainstalowałem sterowniki drukarki fiskalnej.Po instalacji jest widoczna jako urządzenie Posnet w oknie drukarki i faksy ale w dziale urządzenia. Ponieważ jest podłączona przez złącze USB, przypisałem jej port com2. Włączyłem kasiarza i próbuję ją zainstalować, rozmawiałem z infolinią Insert i dowiedziałem się, że powinienem do niej wybrać sterownik Posnet Thermal, ale u mnie takiego nie ma są Posnet Thermal XXX. Subiekta mam najnowszego i teoretycznie powinny być wszystkie. Ponieważ pan z infolinii twierdzi, że oni supportują tylko drukarki podpięte przez com i nie może mi pomóc, wypróbowałem wszystkie sterowniki z nazwą Posnet ale żaden nie pasuje albo ja go nie potrafię skonfigurować. Czy możecie mi podpowiedzieć jak ją skonfigurować ?

Dziękuję za pomoc.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 27 Oct 2010 12:08   

Back to top

aromazur
Poziom 6
Poziom 6

Post#2 27 Oct 2010 12:50   

Re: Subiekt GT problem z instalacją drukarki fisk. Posnet 5v

Nie, że tylko połączone przez com, a te dla których przy połączeniu, port com został nadany (w WinXP z automatu raczej niemożliwe, ale w Viście czy 7 automatycznie powinien być ten nr nadawany). Wtedy będziesz miał komunikat: "urządzeniu USB nadano numer COM6" albo bardzo podobny. Dodajesz nową drukarkę, jako sterownik najnowszy --> Posnet Thermal HS (nie wiem o jakiej drukarce dokładnie piszesz bo czegoś takiego jak "Posnet Thermal 5v USB" nie pamiętam; możesz również spróbować sterownik Posnet temo czy Posnet COMBO), a na zakłdce 'Połączenie' wejdź w konfigurację portu i w: "Medium" wybierz "RS-232" a w numerze portu po prostu _wpisz_ COM6.

Pzdr AM
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Subiekt GT problem z instalacją drukarki fisk. Posnet 5v USB
Page 1 of 1
Similar topics
Problem z instalacją drukarki HP deskjet 5150 (2)
Problem z instalacją drukarki HP 710 C (7)
Subiekt i Posnet Temo HS - poblem polskich znaków (1)
Subiekt GT Kasiarz GT Posnet Temo i Windows Vista (9)
Subiekt GT - drukarka Posnet, błędy w Kasiarzu (3)
SUBIEKT 4 MEGA -POSNET TEMO (8)
Posnet Thermal + Subiekt GT (10)
Subiekt GT jak zainstalować drukarkę POSNET THERMAL USB (3)
Problem z instalacją drukarki Lexmark X1180 (2)
Problem z instalacją drukarki DeskJet 3940 (3)

Page generation time: 0.074 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed