flash7 Poziom 2

|
27 Oct 2010 12:08 Subiekt GT problem z instalacją drukarki fisk. Posnet 5v USB |
|
|
|
Witam,
mam problem z zainstalowaniem w Subiekcie GT drukarki Posnet Thermal 5V USB.
Na komputerze mam zainstalowany system Windows 7, zainstalowałem sterowniki drukarki fiskalnej.Po instalacji jest widoczna jako urządzenie Posnet w oknie drukarki i faksy ale w dziale urządzenia. Ponieważ jest podłączona przez złącze USB, przypisałem jej port com2. Włączyłem kasiarza i próbuję ją zainstalować, rozmawiałem z infolinią Insert i dowiedziałem się, że powinienem do niej wybrać sterownik Posnet Thermal, ale u mnie takiego nie ma są Posnet Thermal XXX. Subiekta mam najnowszego i teoretycznie powinny być wszystkie. Ponieważ pan z infolinii twierdzi, że oni supportują tylko drukarki podpięte przez com i nie może mi pomóc, wypróbowałem wszystkie sterowniki z nazwą Posnet ale żaden nie pasuje albo ja go nie potrafię skonfigurować. Czy możecie mi podpowiedzieć jak ją skonfigurować ?
Dziękuję za pomoc.
|
|
aromazur Poziom 6

|
27 Oct 2010 12:50 Re: Subiekt GT problem z instalacją drukarki fisk. Posnet 5v |
|
|
|
Nie, że tylko połączone przez com, a te dla których przy połączeniu, port com został nadany (w WinXP z automatu raczej niemożliwe, ale w Viście czy 7 automatycznie powinien być ten nr nadawany). Wtedy będziesz miał komunikat: "urządzeniu USB nadano numer COM6" albo bardzo podobny. Dodajesz nową drukarkę, jako sterownik najnowszy --> Posnet Thermal HS (nie wiem o jakiej drukarce dokładnie piszesz bo czegoś takiego jak "Posnet Thermal 5v USB" nie pamiętam; możesz również spróbować sterownik Posnet temo czy Posnet COMBO), a na zakłdce 'Połączenie' wejdź w konfigurację portu i w: "Medium" wybierz "RS-232" a w numerze portu po prostu _wpisz_ COM6.
Pzdr AM
|
|