| Author |
emarti Poziom 8

|
31 Oct 2010 16:20 Brak ikonki zasięgu GPS w Nokii |
|
|
|
Hej,
Po zakupie Nokii 6720 włączając GPS miałem widoczną ikonkę z poziomem zasięgu GPSu. Po aktualizacji map wspomniana ikonka zniknęła i nie mam pojęcia jak ją przywrócić. Tutaj znalazłem jedyny podobny temat i gościowi chodzi mniej wiecej o to samo co mnie.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1397801.html
na środku tematu jest fotka z zaznaczoną strzałką ikonką której u mnie nie ma. Dzięki za pomoc.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
31 Oct 2010 16:20 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Pontikos Poziom 23

|
31 Oct 2010 17:44 Re: Brak ikonki zasięgu GPS w Nokii |
|
|
|
Wyjasnij dlaczego ta ikonka jest tak istotna dla Ciebie?
Byc moze producent uznal, ze nie jest to oprogramowanie wplywajace istotnie na diagnostyke sprzetu - i usunal zbedne oprogramowanie..
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
31 Oct 2010 17:44 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
emarti Poziom 8

|
02 Nov 2010 18:01 Re: Brak ikonki zasięgu GPS w Nokii |
|
|
|
Dlaczego jest istotna dla mnie? Dlatego że lubie widzieć zasięg czy to np. sieci komórkowej czy to np. routera czy właśnie nawigacji GPS. Nie wydaje mi sie ze wraz z nowym wgraniem oprogramowania czy aktualizacji map ikonka z zasiegiem zostala wyrzucona przez producenta. Mysle ze cos poszlo nie tak lub jest ona gdzies wylaczona i byc moze mozna ją w jakiś łatwy sposób włączyć.
Na wszelkich reklamach gdzie widoczna jest Nokia z GPS ikonka z zasięgiem jest widoczna. Coś sknociłem i dlatego proszę o pomoc.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
02 Nov 2010 18:01 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
koala106 Poziom 22

Joined: 24 Nov 2005 Posts: 1979 Location: Zielona Góra/Kożuchów/Szprotawa
|
02 Nov 2010 18:41 Re: Brak ikonki zasięgu GPS w Nokii |
|
|
|
W ustawieniach metod pozycjonowania GPS odznaczyłeś zintegrowany GPS - zaznacz go jako aktywny (ptaszek musi być zaznaczny) i ikona się pojawi.
|
|
| Back to top |
|
 |
Pontikos Poziom 23

|
03 Nov 2010 11:04 Re: Brak ikonki zasięgu GPS w Nokii |
|
|
|
Koala - sadzac po opisie Kolegi emarti, jesli sie nie myle (chyba ze wypowiedz jest 'zamotana', tj. odbiegajaca od sedna ), chodzi mu o ikone "connection Managera" - czyli panelu w ktorym widac jakie z polaczen sa aktywne (GSM, GPRS, WiFi, GPS) i jaki maja poziom jakosci polaczenia - wiec to chyba problem bardziej globalny niz tylko "ikonki GPS"..
emarti - czy na reklamach ktore ogladales, bylo WYRAZNIE zaznaczone, ze screeny pochodza z urzadzenia z nowym softem, ktory masz aktualnie wgrany? ;)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Nov 2010 11:04 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
emarti Poziom 8

|
03 Nov 2010 22:13 Re: Brak ikonki zasięgu GPS w Nokii |
|
|
|
Jeszcze raz Panowie. Prosze wejść na stronke http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1397801.html tam nasz kolega ma podobny problem. Pokazuje zdjecie z zaznaczona na czerwono strzalka skierowana na ilonke zasiegu. To wlasnie tej ikonki brak jest u mnie po wgraniu nowych map. Nie wiem jak ona sie dokladnie nazywa, jaka ma fachowa nazwe. Wiem jednak ze po zakupie telefonu ona byla i chcialbym aby byla nadal.
Nie wiem jakie softy byly wgrane do telefonów z reklam. Wiem jednak ze na wszelakich reklamach ikonka zasiegu jest pokazywana.
W metodach pozycjonowania mam włączony zintegrowany GPS. Nie muszę go włanczać bo miałem cały czas włączony.
|
|
| Back to top |
|
 |