FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Brak ikonki zasięgu GPS w Nokii

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Brak ikonki zasięgu GPS w Nokii
Author
Poziom 8
Poziom 8

Post#1 Post from the author of the topic 31 Oct 2010 16:20   

Brak ikonki zasięgu GPS w Nokii

Hej,

Po zakupie Nokii 6720 włączając GPS miałem widoczną ikonkę z poziomem zasięgu GPSu. Po aktualizacji map wspomniana ikonka zniknęła i nie mam pojęcia jak ją przywrócić. Tutaj znalazłem jedyny podobny temat i gościowi chodzi mniej wiecej o to samo co mnie.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1397801.html

na środku tematu jest fotka z zaznaczoną strzałką ikonką której u mnie nie ma. Dzięki za pomoc.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 31 Oct 2010 16:20   

Back to top

Pontikos
Poziom 23
Poziom 23

Post#2 31 Oct 2010 17:44   

Re: Brak ikonki zasięgu GPS w Nokii

Wyjasnij dlaczego ta ikonka jest tak istotna dla Ciebie?

Byc moze producent uznal, ze nie jest to oprogramowanie wplywajace istotnie na diagnostyke sprzetu - i usunal zbedne oprogramowanie..
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 31 Oct 2010 17:44   

Back to top

emarti
Poziom 8
Poziom 8

Post#3 Post from the author of the topic 02 Nov 2010 18:01   

Dlaczego jest istotna dla mnie? Dlatego że lubie widzieć zasięg czy to np. sieci komórkowej czy to np. routera czy właśnie nawigacji GPS. Nie wydaje mi sie ze wraz z nowym wgraniem oprogramowania czy aktualizacji map ikonka z zasiegiem zostala wyrzucona przez producenta. Mysle ze cos poszlo nie tak lub jest ona gdzies wylaczona i byc moze mozna ją w jakiś łatwy sposób włączyć.
Na wszelkich reklamach gdzie widoczna jest Nokia z GPS ikonka z zasięgiem jest widoczna. Coś sknociłem i dlatego proszę o pomoc.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 02 Nov 2010 18:01   

Back to top

koala106
Poziom 22
Poziom 22

Post#4 02 Nov 2010 18:41   

W ustawieniach metod pozycjonowania GPS odznaczyłeś zintegrowany GPS - zaznacz go jako aktywny (ptaszek musi być zaznaczny) i ikona się pojawi.
Back to top

Pontikos
Poziom 23
Poziom 23

Post#5 03 Nov 2010 11:04   

Koala - sadzac po opisie Kolegi emarti, jesli sie nie myle (chyba ze wypowiedz jest 'zamotana', tj. odbiegajaca od sedna ), chodzi mu o ikone "connection Managera" - czyli panelu w ktorym widac jakie z polaczen sa aktywne (GSM, GPRS, WiFi, GPS) i jaki maja poziom jakosci polaczenia - wiec to chyba problem bardziej globalny niz tylko "ikonki GPS"..

emarti - czy na reklamach ktore ogladales, bylo WYRAZNIE zaznaczone, ze screeny pochodza z urzadzenia z nowym softem, ktory masz aktualnie wgrany? ;)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 03 Nov 2010 11:04   

Back to top

emarti
Poziom 8
Poziom 8

Post#6 Post from the author of the topic 03 Nov 2010 22:13   

Jeszcze raz Panowie. Prosze wejść na stronke http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1397801.html tam nasz kolega ma podobny problem. Pokazuje zdjecie z zaznaczona na czerwono strzalka skierowana na ilonke zasiegu. To wlasnie tej ikonki brak jest u mnie po wgraniu nowych map. Nie wiem jak ona sie dokladnie nazywa, jaka ma fachowa nazwe. Wiem jednak ze po zakupie telefonu ona byla i chcialbym aby byla nadal.

Nie wiem jakie softy byly wgrane do telefonów z reklam. Wiem jednak ze na wszelakich reklamach ikonka zasiegu jest pokazywana.

W metodach pozycjonowania mam włączony zintegrowany GPS. Nie muszę go włanczać bo miałem cały czas włączony.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Brak ikonki zasięgu GPS w Nokii
Page 1 of 1
Similar topics
Brak zasięgu w nokii 3330, zasięg jest przez 8-10 sekund. (3)
Brak zasięgu w nokii 6210 navigator (2)
Brak zasięgu w PLUS GSM w Nokii X2 (3)
Nokia E52 - brak zasięgu GPS (4)
Nokia N95 brak zasięgu GPS (6)
brak zasięgu w nokii 6270 (2)
Brak zasięgu w nokii 6111 (2)
Brak zasięgu w Nokii 3310.... (14)
Brak zasięgu w Nokii 6510. (4)
Brak zasięgu w nokii 6300 po dłuższym czasie bez używania. (3)

Page generation time: 0.411 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed