| Author |
radioaktiv Poziom 15

Joined: 24 Apr 2004 Posts: 219 Location: Puszczykowo pod Poznaniem
|
27 Sep 2004 17:23 STK015 < da się coś z tego zrobić? |
|
|
|
Jak w temacie, mam elizabeth hi-fi, niestety padła, a w środku siedzi całkiem solidne trafo i przede wszystkim dwie sztuki STK015.
Moje pytanie, czy ma ktoś może jakiś schemat który pozwoli wysmażyć mi jakiś mały wzmak z takiego czegoś. Jeśli w ogóle mi się uda coś zrobić to będzie to mój pierwszy wzmacniacz, i właśnie dlatego chce zrobić coś z części które siedzą w tej elizabetce, może coś prostego da się sklecić?
Za wszelkie porady wielkie dzięki z góry.
pozdro
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
27 Sep 2004 17:23 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
_PREDATOR_ Poziom 26

|
27 Sep 2004 17:49 Re: Mam STK015 << da się coś z tego zrobić? |
|
|
|
Jeśli STK015 są sprawne to możesz zdudować wzmacniacz klasy HI-FI, tu masz schemat http://www.elektroda.pl/rtvforum/service.php?dir=/Audio/PL. Jak co to pytaj na PW. Pozdrawiam
PS. Ale ja bym tak szybko nie demolował jej, może da się naprawić, dobrze się zastanów, to nie są złe odbiorniki, no i trzeba je przestroić.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
27 Sep 2004 17:49 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Fazii Poziom 24

|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
27 Sep 2004 17:52 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
radioaktiv Poziom 15

Joined: 24 Apr 2004 Posts: 219 Location: Puszczykowo pod Poznaniem
|
27 Sep 2004 18:07 Mam STK015 << da się coś z tego zrobić? |
|
|
|
miglus >> siedzialem nad ta elizabetką jakieś dwa miechy, zrobiułem ją od początku, wiesz odnowa frontpanelu, renowacja obudowy, nowa tylna scianka razem ze złączami, niebieskie podswietlenie skali, vu meter zamiast wskaznika do radia, niestety na pewnym poziomie siadła kompletnie, nikt nie wie dlaczego, niemam czasu sił i chęci a przede wszystkim chęci do tej zabawy. Teraz chcę coś wykombinować z tego co zostało
Ten link od Ciebie nie działa, mógłbyś mi przesłać wszystko na maila? radioaktiv(malpa)tlen.pl - bede bardzo wdzieczny,
fazii >> znalazlem to juz wczesniej, ale szukam jeszcze innych pomyslow, dzieki
Swoją drogą na biurku właśnie u mnie leży cała płytka wymontowana świeżo z elizabetki. Może da się to jakoś jeszcze ruszyć? tylko co do czego podpiąć jakie napięcia, ja jestem zielony ;]
|
|
| Back to top |
|
 |
jangiere Poziom 17

|
27 Sep 2004 21:01 Re: Mam STK015 << da się coś z tego zrobić? |
|
|
|
Fazii już Ci podał aplikację STK. Schemat Elizabeth też jest w schematach. a swoją drogą dość ryzykowne jest konstruowanie nowej rzeczy z uszkodzonych elementów. uszkodzenia nie znalazłeś, więc nie wiesz, czy przypadkiem nie występuje w bloku wzmacniaczy?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
27 Sep 2004 21:01 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Fazii Poziom 24

|
28 Sep 2004 07:13 STK015 < da się coś z tego zrobić? |
|
|
|
A swoją drogą, to ja bym ją naprawiał, ma to już wartość muzealną, a parametry nie najgorsze. Nie raz już myślałem, że jak wpadnie mi coś takiego w łapki to, to wyrychtuję, a jak znajdę TV taki jeszcze z gałkami z przodu, to zapakuję w tą obudowę TVC i będzie to super wyglądało :)
Pozdro
Fazii
|
|
| Back to top |
|
 |