Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Nokia N96 Wgranie polskiego menu


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> Nokia N96 Wgranie polskiego menu
Author
Message
1086595
Removed





Post#1 06 Nov 2010 18:31   

Nokia N96 Wgranie polskiego menu


Witam

Mam problem w graniem Polskiego Menu . Opiszę wszystko od początku
Telefon był martwy był kompany w wannie , grzany , wgrywany soft itp.
a okazało się że wszystkiemu winna była taśma lcd . Po wymianie taśmy wróciło wszystko do normy tylko zostało angielskie menu. Teraz telefon ma Soft najnowszy 30.101 a na tym sofcie nie ma polskiego menu. Telefon za kupiony w PL.
I teraz pytanie jak wgrać polskie menu ? Przez NSS zmieniłem Code
I jak chciałem zaktualizować przez NSU to wyskoczył komunikat że mam najnowszą aktualizację i została tylko opcja "wyjdz" z programu NSU. Co mogę zrobić ?
Oprócz oddać do serwisu bo u mnie nawet nie ma serwisu który cokolwiek potrafi a nie chce żeby mi uwalili fona.

pozdrawiam i dzięki za odp.

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 06 Nov 2010 18:31   



Back to top
   
jever 23
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Joined: 13 Nov 2005
Posts: 3987

Post#2 06 Nov 2010 18:34   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


Poszukać na forum- temat wielokrotnie poruszany

Helpful message? + -

Back to top
   
mobista
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 28 Oct 2008
Posts: 2669
Location: Bytom

Post#3 06 Nov 2010 18:37   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


Musisz zaniżyć softa - Phoenix albo crackowany JAF się kłania.

Helpful message? + -

Back to top
   
jever 23
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Joined: 13 Nov 2005
Posts: 3987

Post#4 06 Nov 2010 18:49   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


Najnowszy to 30.33 i w nim jest PL Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
mobista
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 28 Oct 2008
Posts: 2669
Location: Bytom

Post#5 06 Nov 2010 19:02   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


Spróbuj z PC 0576339.

Helpful message? + -

Back to top
   
1086595
Removed





Post#6 06 Nov 2010 19:13   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


Witam


Szukałem takiego tematu ale nigdzie nie znalazłem.
Jeśli jest taki temat to poproszę o link

Jak zniszczyć soft ? Jaf nie chce nic robić kiedyś już nim uwaliłem fona.
Jak może być najnowszy soft 30.33 jak ja mam 30.101 który ściągnąłem z blue..
W tym sofcie 30.101 są tylko cztery code : turkey-black , Euro2-black ,turkey-warm titanium i euro2-warm titanium . Ja zmieniłem przez NSS na 100% z polskim menu code 0567001-black. Oryginalnie telefon miał code 0543717

Pozdrawiam i dziękuje za odp.

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 06 Nov 2010 19:13   



Back to top
   
mobista
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 28 Oct 2008
Posts: 2669
Location: Bytom

Post#7 06 Nov 2010 19:15   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


30.33 to najnowszy soft Nokii - nie kłóć się ze starym wygą, jakim jest kolega jever 23. Wpisz PC jakie Ci podałem - NSU powinno wykryć nowszą wersję. Poza tym - blue-nokia zawiera kilka błędów.

Helpful message? + -

Back to top
   
jever 23
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Joined: 13 Nov 2005
Posts: 3987

Post#8 06 Nov 2010 19:21   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


Navifirm Wink nie wszystko co na Blue-Nokia to najnowsze Very Happy.
Dodaje scrrena - na nim widać.
PS.Ja też nie wiem jak za pomocą J.A.F-a można "zniszczyć soft" Wink
To view the material on this forum you must be logged in.

Helpful message? + -

Back to top
   
1086595
Removed





Post#9 06 Nov 2010 19:21   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


Ok. Dzięki już próbuje zobaczę co z tego wyjdzie zaraz zdam relacje Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
mobista
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 28 Oct 2008
Posts: 2669
Location: Bytom

Post#10 06 Nov 2010 19:26   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


@kwasio5 "zaniżyć" (downgrade) a nie "zniszczyć".

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 06 Nov 2010 19:26   



Back to top
   
1086595
Removed





Post#11 06 Nov 2010 19:37   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


Sorki przejęzyczyłem się.

Zmieniłem code tak jak mówiliście ale nic nie pomogło ;/
NSU normalnie wykrywa soft 30.101 .
Macie jakieś jeszcze pomysły ?

Dzięki wielkie za odp.

Dodano po 8 [minuty]:

Jeszcze możesz mi napisać jak zaniżyć soft ? Czy jest duże ryzyko uwalenia fona ?
Czy jeśli się uda operacja to czy np. po 2 dniach nie zacznie wariować ?
Bo trochę się obawiam bo telefon jest w b.d stanie mam full komplet itp.
Wiec jest sporo warty i stąd moje obawy. Bo jak by był warty 200zl to ryzyk fizyk.

Jeszcze po wpisaniu *#0000# wyskakuje komunikat że jest soft 30.101

Helpful message? + -

Back to top
   
mobista
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 28 Oct 2008
Posts: 2669
Location: Bytom

Post#12 06 Nov 2010 20:05   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


Zaniżać nie musisz, skoro jest soft wyższy od Twojego. Ściągnij za pomocą programu NaviFirm najnowszy soft dla Twojego telefonu, potem ściągnij program Phoenix i z jego pomocą wrzuć softa do swojego telefonu - w internecie jest pełno tutoriali jak to zrobić.

Helpful message? + -

Back to top
   
1086595
Removed





Post#13 06 Nov 2010 20:17   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


czyli jak dobrze rozumiem

ściągam sobie soft 30.33 i normalnie fleszuje sobie telefonik phonixem?
Umiem wgrywać/fleszować phonixem softy wiec nie będzie z tym problemu.
Ale czy telefon się nie uwali itp. ? przypominam że mam soft 30.101

Dodano po 1 [minuty]:

Czyli mówicie że soft 30.33 jest nowszy od 30.101?

Jeśli tak jest to bez najmniejszego problemu sobie poradzę . Dzięki za rady jak tylko się uporam to dam znać .

Helpful message? + -

Back to top
   
1086595
Removed





Post#14 07 Nov 2010 12:33   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


Witam Ponownie

ściągałem soft przez navifirm i nie ściąga mi pliku od razu do instalki tylko plik FPSX
Co z tym zrobić ?

Dodano po 1 [godziny] 44 [minuty]:

Witam ponownie ludzie ale się strachu najadłem. Tak jak wyżej napisałem miałem problemy z tym softem z navifirm wiec ściągnąłem z blue 30.33
No i przez phonixa wszystko robię jak trzeba fleszuje się itp.
Aż nagle wyskakuje błąd że nie ma komunikacji z telefonem. I zakańcza fleszowanie odłączam telefon próba włączenia zero reakcji wyjąłem baterie włożyłem. Telefon włączył się do białego ekranu i wyłączył. Myślę sobie "Super" kolejna próba wgrania softu 30.33 teraz na opcji dead i wyskakiwał ten sam błąd. "Już w gaciach narobione"Myślę spróbuje wgrać 30.101 na opcji dead no i ten 30.101 dał rade telefon wstał Smile Wiec wychodzi na to że soft 30.101 jest najnowszy .

Teraz proszę o podpowiedz co mogę zrobić żeby wgrać te chol...e polskie menu \

Pozdrawiam i z góry dziękuje

Helpful message? + -

Back to top
   
.:aspire:.
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 27 May 2010
Posts: 449
Location: Warszawa

Post#15 07 Nov 2010 13:56   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


Chyba oczywiste jest ze 30.101 jest wyższy od 30.33.
101>33

Co do tematu to telefon ma locka?

Helpful message? + -

Back to top
   
1086595
Removed





Post#16 07 Nov 2010 13:58   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


aspire- a przeczytałeś cały temat ?

Telefon nie ma simlocka

Helpful message? + -

Back to top
   
.:aspire:.
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 27 May 2010
Posts: 449
Location: Warszawa

Post#17 07 Nov 2010 14:06   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


Tak, o simlocku nigdzie nie pisałeś.
A to ważne jest bo jeżeli fon ma locka to tylko serwis zaniży ci soft. Jeżeli nie ma to chyba tylko JAF ci zostaje. Phoenixem też się dla ale musisz mieć sprzęt i "uprawnienia".

Helpful message? + -

Back to top
   
jever 23
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Joined: 13 Nov 2005
Posts: 3987

Post#18 07 Nov 2010 14:15   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


Czy ja coś przeoczyłem czy niedouczony jestem?Co ma simlock do downgrade? Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
1086595
Removed





Post#19 07 Nov 2010 14:16   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


A czy można gdzieś znaleźć info kiedy nokia wprowadza nowy soft ? lub do danego softu menu ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 07 Nov 2010 14:16   



Back to top
   
.:aspire:.
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 27 May 2010
Posts: 449
Location: Warszawa

Post#20 07 Nov 2010 19:42   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


jever 23 wrote:
Czy ja coś przeoczyłem czy niedouczony jestem?Co ma simlock do downgrade? Very Happy


Widzę że nie ogarniasz jeszcze tematu. Wyjaśnienie ci to.
Przy robieniu downgrade trzeba zmienić kod produktu.
Jeżeli fon ma locka to na zwykłej karcie ( chodzi o klucz do serwera nokii) nie da się tego zrobić. A dlaczego? Ponieważ można by było zmieniać simlocka na którą na sieć się chce... lub całkowicie go zdjąć zwykłą zmianą kodu produktu. Oczywiście pewnie są jakieś chałupnicze sposoby na ominięcie tego, ale nie rzadko się zdarza ze ubiją się przy tym certyfikaty. I bez ich kopi ( tu mowa o chałupniczych sposobach) się ich nie naprawi. W serwisie to minuta roboty ale w domu ciężko je odbudować.

Co do samego softu to jest sposób by dograć polaka o twojego softu. Wystarczy że podmienisz pliki z językowe z niższej wersji softu, zaciśniesz zęby i wgrasz. Kilka razy tak robiłem i to działało ale chyba raz czy 2 razy ubiłem fona...

Helpful message? + -

Back to top
   
poochone
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 28 May 2005
Posts: 7480
Location: Będzin / Doncaster

Post#21 07 Nov 2010 20:48   

Re: Nokia N96 Wgranie polskiego menu


Temat omawiany wielokrotnie nie potrzeba zakładać nowego.[/film]

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> Nokia N96 Wgranie polskiego menu
Page 1 of 1



Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.064 seconds

elektroda.pl topic RSS feed