Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem"


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners ->Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem" Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Draque
Level 2
Joined: 08 Nov 2010
Posts: 4
Draque
Level 2
Post#1 08 Nov 2010 21:06  Topic author   

Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem"


Witam.

Jestem od około miesiąca użytkownikiem sieci Orange. Wybrałem taryfę Businnes Everywhere Standard Pro i otrzymałem modem ANY DATA ADU-635WA. Do wyboru mam trzy typy połączeń: GSM, UMTS/HSDPA, CDMA. Chciałbym się jednak skupić na tych dwóch ostatnich. Korzystać mogę tylko z UMTS/HSDPA. Po podłączeniu anteny do modemu sieć CDMA zostaje przez zeń wykryta, jednakże ilekroć próbuję się z nią połączyć, otrzymuję komunikat "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem" w związku z czym połączenie nie zostaje nawiązane. Czy ktoś wie, jak temu zaradzić?

(Teraz dobrze, moderatorze?)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
km4
Level 17
Location: Wołomin
Joined: 15 Jun 2008
Posts: 295
Helped: 15
km4
Level 17
Post#2 08 Nov 2010 23:59    

Re: Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem&


Czy z dobrej strony podłączasz antenę?
Spróbuj po podłączeniu anteny do gniazda CDMA wyłączyć i włączyć modem i dopiero spróbuj ponownego łączenia do sieci.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Draque
Level 2
Joined: 08 Nov 2010
Posts: 4
Draque
Level 2
Post#3 09 Nov 2010 15:37  Topic author   

Re: Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem&


Tak, z dobrej strony podłączam antenę. Próbowałem podanego przez ciebie sposobu i niestety nic on nie dał.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
zwyklyczlowiek
Level 22
Location: Warszawa
Joined: 24 May 2009
Posts: 510
Helped: 51
Post rating: 13
zwyklyczlowiek
Level 22
Post#4 09 Nov 2010 22:35    

Re: Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem&


Czy zdefiniowałeś ustawienia sieci CDMA ( login, hasło )?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Draque
Level 2
Joined: 08 Nov 2010
Posts: 4
Draque
Level 2
Post#5 11 Nov 2010 15:48  Topic author   

Re: Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem&


Przy pierwszym odpaleniu aplikacji "Easy Wireless Net" ustawienia UMTS/HSDPA oraz CDMA skonfigurowały mi się automatycznie, tj. utworzyły się domyślne profile o nazwie "Orange" i wszystkie pola mam w nich wypełnione, jednakże w przypadku UMTS/HSDPA wszystko jest OK, a przy CDMA mam problem z uwierzytelnieniem. Wygląda to tak:

Code:
http://img230.imageshack.us/img230/4169/38906058.png


Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
zwyklyczlowiek
Level 22
Location: Warszawa
Joined: 24 May 2009
Posts: 510
Helped: 51
Post rating: 13
zwyklyczlowiek
Level 22
Post#6 12 Nov 2010 00:24    

Re: Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem&


Może więc masz po prostu nieaktywny profil CDMA na swojej karcie - dzwoń do BOK-u.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
trivioli
Level 1
Joined: 16 Dec 2010
Posts: 1
trivioli
Level 1
Post#7 17 Dec 2010 00:07    

Re: Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem&


Witam wszystkich.
Mam ten sam problem z tym że mnie już dziś prawie krew zalała. W lipcu dostałam modem AnyData, od samego początku nie logował się w CDMA i występował ten sam problem...wyskakiwał komunikat WYSTĄPIŁ PROBLEM Z UWIERZYTELNIENIEM
Po parokrotnej interwencji w BOK kazali mi zareklamować modem.
3 tygodnie w serwisie(abonament normalnie płaciłam-bez modemu zastępczego) przysłali że modem działa i ze wszystko ok. Zgłupiałam. Ale poszłam po rozum do głowy i pożyczyłam od sąsiada router bezprzewodowy CDMA i tu niespodzianka. Na jego routerrze w CDMA wszystko chodziło pięknie, u mnie nie. I coś mnie tknęło że wsadziłam jego karte SIM/R-UIM do mojego modemu...i co.....działa jak ta lala. Wiec dzwonię do salonu firmowego i pan stwierdził że karta moja chyba jest uszkodzona i mam przyjechać po nowa. 35 km mam do najbliższego salonu ale cóż , jadę. Właśnie przed chwilą wsadziłam wymienioną kartę do mojego AnyData sprawnego modemu i .....nie działa....znów to samo. WIĘC NIECH KTOŚ MI WYTŁUMACZY O CO TU CHODZI ....bo zwariuje. Na innej karcie modem hula , na mojej ani starej ani nowej nie. 5 miesięcy płace za internet którego nie mam praktycznie bo 20-30 kb/s w GSM to sie nie da używać a UMTS-u tu nie ma bo przeprowadziłam sie na wioche. Dodam ze zasieg CDMA mam na 4 kreski z 5 mozliwych.

Helpful post? + 0
Back to top
zwyklyczlowiek
Level 22
Location: Warszawa
Joined: 24 May 2009
Posts: 510
Helped: 51
Post rating: 13
zwyklyczlowiek
Level 22
Post#8 17 Dec 2010 10:38    

Re: Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem&


Szkoda że do tego salonu nie wybrałaś się ze swoim modemem od razu na miejscu byś sprawdziła czy nowa karta działa prawidłowo. Chyba Cię czeka jeszcze jedna wycieczka do punktu.
No i oczywiście pisz reklamację i domagaj się odszkodowania. Jak sporządzić reklamację usługi telekomunikacyjnej

Helpful post? + 0
Back to top
Draque
Level 2
Joined: 08 Nov 2010
Posts: 4
Draque
Level 2
Post#9 29 Dec 2010 21:33  Topic author   

Re: Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem&


Szkoda, że muszę interweniować w BOK-u, jako że najbliższe oddalone jest o ~30 km od mojej miejscowości. Teraz patrzę na aplikację od Orange i okazuje się, że mam pełny (5/5) zasięg sieci CDMA, z której ostatecznie i tak nie mogę korzystać. Cóż za ironia...

Przy okazji mam pytanie. Po pozytywnym rozpatrzeniu mojej reklamacji przez Orange, mam prawo zamiast żądania odszkodowania pieniężnego do zerwania umowy bez ponoszenia kary umownej?

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem"
Page 1 of 1

Similar topics to orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem"

run.dll "wystąpił problem podczas uruchamiania pliku" (16)
LEXMARK S305 - "Wystąpił problem z głowicą" (5)
"Wystąpił problem z explorer.exe" (6)
Nero i błąd: "Wystąpił Reset" przy nagrywaniu. (5)
ZTE MF195 - "Wystąpił błąd połączenia, spóbuj ponownie później" Intern (4)
"Wystąpił błąd w skrypcie na tej stronie" (4)
"Wystąpił błąd z aplikacją explorer.exe" (16)
Orange Freedom - problem - status "podłączony" ale (1)
Word "Podczas próby otwarcia pliku wystąpił problem &qu (2)
Ricoh1515 - błąd "Wystąpił nieoczekiwany błąd" (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.072 seconds