Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem"


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem"
Autor
Wiadomość
Draque
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 08 Lis 2010
Posty: 5

Post#1 Post autora tematu 08 Lis 2010 22:06   

Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem"


Witam.

Jestem od około miesiąca użytkownikiem sieci Orange. Wybrałem taryfę Businnes Everywhere Standard Pro i otrzymałem modem ANY DATA ADU-635WA. Do wyboru mam trzy typy połączeń: GSM, UMTS/HSDPA, CDMA. Chciałbym się jednak skupić na tych dwóch ostatnich. Korzystać mogę tylko z UMTS/HSDPA. Po podłączeniu anteny do modemu sieć CDMA zostaje przez zeń wykryta, jednakże ilekroć próbuję się z nią połączyć, otrzymuję komunikat "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem" w związku z czym połączenie nie zostaje nawiązane. Czy ktoś wie, jak temu zaradzić?

(Teraz dobrze, moderatorze?)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Lis 2010 22:06   





Powrót do góry
   
km4
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 290
Miasto: Wołomin

Post#2 09 Lis 2010 00:59   

Re: Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem&


Czy z dobrej strony podłączasz antenę?
Spróbuj po podłączeniu anteny do gniazda CDMA wyłączyć i włączyć modem i dopiero spróbuj ponownego łączenia do sieci.
Powrót do góry
   
Draque
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 08 Lis 2010
Posty: 5

Post#3 Post autora tematu 09 Lis 2010 16:37   

Re: Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem&


Tak, z dobrej strony podłączam antenę. Próbowałem podanego przez ciebie sposobu i niestety nic on nie dał.
Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#4 09 Lis 2010 23:35   

Re: Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem&


Czy zdefiniowałeś ustawienia sieci CDMA ( login, hasło )?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Lis 2010 23:35   





Powrót do góry
   
Draque
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 08 Lis 2010
Posty: 5

Post#5 Post autora tematu 11 Lis 2010 16:48   

Re: Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem&


Przy pierwszym odpaleniu aplikacji "Easy Wireless Net" ustawienia UMTS/HSDPA oraz CDMA skonfigurowały mi się automatycznie, tj. utworzyły się domyślne profile o nazwie "Orange" i wszystkie pola mam w nich wypełnione, jednakże w przypadku UMTS/HSDPA wszystko jest OK, a przy CDMA mam problem z uwierzytelnieniem. Wygląda to tak:

Kod:
http://img230.imageshack.us/img230/4169/38906058.png

Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#6 12 Lis 2010 01:24   

Re: Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem&


Może więc masz po prostu nieaktywny profil CDMA na swojej karcie - dzwoń do BOK-u.
Powrót do góry
   
trivioli
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 17 Gru 2010
Posty: 1

Post#7 17 Gru 2010 01:07   

Re: Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem&


Witam wszystkich.
Mam ten sam problem z tym że mnie już dziś prawie krew zalała. W lipcu dostałam modem AnyData, od samego początku nie logował się w CDMA i występował ten sam problem...wyskakiwał komunikat WYSTĄPIŁ PROBLEM Z UWIERZYTELNIENIEM
Po parokrotnej interwencji w BOK kazali mi zareklamować modem.
3 tygodnie w serwisie(abonament normalnie płaciłam-bez modemu zastępczego) przysłali że modem działa i ze wszystko ok. Zgłupiałam. Ale poszłam po rozum do głowy i pożyczyłam od sąsiada router bezprzewodowy CDMA i tu niespodzianka. Na jego routerrze w CDMA wszystko chodziło pięknie, u mnie nie. I coś mnie tknęło że wsadziłam jego karte SIM/R-UIM do mojego modemu...i co.....działa jak ta lala. Wiec dzwonię do salonu firmowego i pan stwierdził że karta moja chyba jest uszkodzona i mam przyjechać po nowa. 35 km mam do najbliższego salonu ale cóż , jadę. Właśnie przed chwilą wsadziłam wymienioną kartę do mojego AnyData sprawnego modemu i .....nie działa....znów to samo. WIĘC NIECH KTOŚ MI WYTŁUMACZY O CO TU CHODZI ....bo zwariuje. Na innej karcie modem hula , na mojej ani starej ani nowej nie. 5 miesięcy płace za internet którego nie mam praktycznie bo 20-30 kb/s w GSM to sie nie da używać a UMTS-u tu nie ma bo przeprowadziłam sie na wioche. Dodam ze zasieg CDMA mam na 4 kreski z 5 mozliwych.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Gru 2010 01:07   





Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#8 17 Gru 2010 11:38   

Re: Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem&


Szkoda że do tego salonu nie wybrałaś się ze swoim modemem od razu na miejscu byś sprawdziła czy nowa karta działa prawidłowo. Chyba Cię czeka jeszcze jedna wycieczka do punktu.
No i oczywiście pisz reklamację i domagaj się odszkodowania. Jak sporządzić reklamację usługi telekomunikacyjnej
Powrót do góry
   
Draque
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 08 Lis 2010
Posty: 5

Post#9 Post autora tematu 29 Gru 2010 22:33   

Re: Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem&


Szkoda, że muszę interweniować w BOK-u, jako że najbliższe oddalone jest o ~30 km od mojej miejscowości. Teraz patrzę na aplikację od Orange i okazuje się, że mam pełny (5/5) zasięg sieci CDMA, z której ostatecznie i tak nie mogę korzystać. Cóż za ironia...

Przy okazji mam pytanie. Po pozytywnym rozpatrzeniu mojej reklamacji przez Orange, mam prawo zamiast żądania odszkodowania pieniężnego do zerwania umowy bez ponoszenia kary umownej?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Orange CDMA: "Wystąpił problem z uwierzytelnieniem"
Strona 1 z 1
Podobne tematy
run.dll "wystąpił problem podczas uruchamiania pliku" (16)
LEXMARK S305 - "Wystąpił problem z głowicą" (5)
"Wystąpił problem z explorer.exe" (6)
Nero i błąd: "Wystąpił Reset" przy nagrywaniu. (5)
ZTE MF195 - "Wystąpił błąd połączenia, spóbuj ponownie później" Intern (4)
"Wystąpił błąd w skrypcie na tej stronie" (4)
"Wystąpił błąd z aplikacją explorer.exe" (16)
Orange Freedom - problem - status "podłączony" ale (1)
Word "Podczas próby otwarcia pliku wystąpił problem &qu (2)
Ricoh1515 - błąd "Wystąpił nieoczekiwany błąd" (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.06 seconds

elektroda.pl temat RSS