FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

raczkuje i potrzebuje PODSTAW

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Beginners Service -> raczkuje i potrzebuje PODSTAW
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 29 Sep 2004 00:17   

Jestem poczatkujacy - nawet jeszcze nie - dopiero chce zaczac ;) "bawic" sie telefonikami. Chcialbym zaczac od NOKII, ale nie wiem, co mi jest potrzebne do FLASHOWANIA, sciagania SIMow, wgrywania logosow i melodyjek, etc. Widze na aukcjach rozne ogloszenia fbusy, mbusy, f/mbusy, dejany i inne kable programy czy co to jest????
Prosze o jak najjasniejsze wytlumaczenie mi ktorych rzeczy potrzebuje, aby moc rozpoczac nauke i zabawe z telefonami NOKIA (DCT-3 i DCT-4).
Jakich programow bede potrzebowal i gdzie je moge znalezc.
Z gory dziekuje za odpowiedzi i wyrozumialosc - moze napisalem cos bezsensownego - przepraszam - ale jak na razie moje pojecie na ten temat jest ... slabe (lekko mowiac ;)
Pozdrawiam Romek.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 29 Sep 2004 00:17   

Back to top

vymiathatch
Poziom 22
Poziom 22

Post#2 29 Sep 2004 00:40   

Re: raczkuje i potrzebuje PODSTAW

zacznijmy moze od tego ze trzeba duzo czytac, proponuje wiec zebys najpierw dowiedzial sie co to jest dtc3 i 4 dalej troche o pamieciach, eepromach i o adresach tych pamieci. pozniej poszukasz sobie programow na forum albo na google jest tego calkiem sporo mozesz rowniz zajrzec do lineczek na forum. zadaj bardziej konkretne pytanie to mysle ze odzew na twoj post bedzie wiekszy ale nie zapominaj tez o przycisku "szukaj" poz vymiathatch
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 29 Sep 2004 00:40   

Back to top

grzechugd
Poziom 18
Poziom 18

Post#3 29 Sep 2004 07:33   

Na sam poczaątek radziłbym najpierw poczytać jest tego dużo na forum i necie.
Aby zacząć bawić się DCT3 potrzebujesz flashera, m-busa i pare programów ogólnodostępnych w sieci.
Flasherem możesz zmienić oprogramowanie a m-busem przeliczyć sumy, wgrać logo czy dzwonek.
To na początek żebyś się nie zniechęcił.
Do DCT4 (zmiany oprogramowania) potrzebny jest troche droższy sprzęt, choć m-busem możesz np wgrać sobie logo czy dzwonek.
Więc na początek proponuje Flashera, m-busa, dużo cierpliwości i samozaparcia.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 29 Sep 2004 07:33   

Back to top

romekp
Poziom 2
Poziom 2

Post#4 Post from the author of the topic 29 Sep 2004 11:00   

Dziekuje za rady - wiecie studiuje telekomunikacje wiec troche wiedzy teoretycznej na ten temat mam, ale na pewno poszukam i poczytam.
Jeszcze raz wielkie dzieki - pozdrawiam. Gdybyscie mieli jakies ciekawe linki z konkretnymi informacjami (bo jak ostatnio czytalem na kilku stronkach to same ogolnikowe wiadomosci :( ).
Pozdrawiam Romek.
Back to top

vymiathatch
Poziom 22
Poziom 22

Post#5 29 Sep 2004 11:32   

jak juz napisalem podaj konretny temat to bedziemy starali sie pomoc
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Beginners Service -> raczkuje i potrzebuje PODSTAW
Page 1 of 1

Page generation time: 0.14 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed