Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi
Autor
Wiadomość
ergie
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 06 Mar 2005
Posty: 1388

Post#1 Post autora tematu 09 Lis 2010 18:18   

Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


Witam,

w XP jak zrobiłem sobie nowy pasek narzędzi i chciałem by był na górze pulpitu, to go przeciągałem, jak to zrobić w windowsie 7? Jakoś to przeciąganie mi nie wychodzi, gdzieś to się ustawia? Czy po prostu nie umiem tego przesunąć odpowiednio ?:)

Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi
Tak to wygląda w XP i łatwo mogę to przeciągnąć na samą górę ekranu..

Dzięki za pomoc.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Lis 2010 18:18   





Powrót do góry
   
leonov
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 2789
Miasto: Rybnik

Post#2 09 Lis 2010 20:00pomocny post - solucja   

Re: Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


Sposób na Mój komputer

1. Na pulpicie klikamy PPM, pojawi się menu i otwieramy nowy - następnie utwórz skrót.
2. W oknie "Tworzenie skrótu" wpisujemy następującą lokalizację elementu: C:\Windows\explorer.exe shell:MyComputerFolder i klikamy dalej.
3. Następne pojawi się pole, w którym wpisujemy swoją nazwę np: Komputer lub Mój Komputer i klikamy Zakończ.
4. Klikamy PPM w powstały skrót i wybieramy Właściwości, następnie Zmień Ikonę.
W polu Szukaj ikon w pliku wpisać imageres.dll (pojawi się sporo ikon). Wybrać dowolną, która wam pasuje i wszystko zatwierdzić.
5. Skrót, który stworzyliśmy przeciągamy na pasek zadań i przypinamy go.
6. Mamy Mój Komputer na pasku zadań


nie wiem czy o to chodziło ?
Powrót do góry
   
matred
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 03 Cze 2007
Posty: 104
Miasto: Niziny

Post#3 09 Lis 2010 20:28   

Re: Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi

Chodziło Ci o to?
Jeżeli tak to klikasz PPM na pasku, musisz odznaczyć opcję "Zablokuj pasek zadań".
Później tylko przeciągasz LPM w dowolny róg pulpitu i gotowe. Na koniec zaznaczasz "Zablokuj pasek zadań" co by to przez przypadek nie przesunąć w inne miejsce :)
Powrót do góry
   
ergie
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 06 Mar 2005
Posty: 1388

Post#4 Post autora tematu 09 Lis 2010 21:16   

Re: Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


leonov napisał:
Sposób na Mój komputer
......
nie wiem czy o to chodziło ?


Sprawdzę, trochę roboty z tym (w porównaniu do XP)


matred napisał:

Chodziło Ci o to?
Jeżeli tak to klikasz PPM na pasku, musisz odznaczyć opcję "Zablokuj pasek zadań".
Później tylko przeciągasz LPM w dowolny róg pulpitu i gotowe. Na koniec zaznaczasz "Zablokuj pasek zadań" co by to przez przypadek nie przesunąć w inne miejsce :)


Niestety, ale nie tego szukam, pasek do góry umiem przenieść, ale dzięki za pomoc.
Chce takie coś jak na obrazku, który wkleiłem, tylko w win7 :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Lis 2010 21:16   





Powrót do góry
   
matred
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 03 Cze 2007
Posty: 104
Miasto: Niziny

Post#5 09 Lis 2010 21:24   

Re: Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


Jak dokładnie jak to co na obrazku zamieściłeś to wydaje mi się że to będzie rozwiązaniem:
Klikasz PPM na pasku zadań, klikasz na paski narzędzi, nowy pasek narzędzi, i klikasz później na ikonkę "Komputer" i na OK.
Nie wiem czy nadal Ci o to chodzi :P Ale to jest to samo co podał Leonov tylko prościej.
Jeśli nadal nie to, to przepraszam Cię bardzo ;]
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Lis 2010 21:24   





Powrót do góry
   
ergie
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 06 Mar 2005
Posty: 1388

Post#6 Post autora tematu 09 Lis 2010 21:34   

Re: Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


Dokładnie to jest to, ale..
Teraz ten "komputer" chciałbym przenieść na górę pulpitu, tak jak mam pasek na dole, tak ten "komputer" chcę mieć do góry z funkcją autoukrywania :)
Powrót do góry
   
matred
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 03 Cze 2007
Posty: 104
Miasto: Niziny

Post#7 09 Lis 2010 21:43pomocny post - solucja   

Re: Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


Teraz już wiem o co Ci chodzi. Też tak chciałem kiedyś zrobić. Ale dałem sobie spokój bo nie mogłem nijak tego przenieść. Ale są specjalne "Gadżety pulpitu" na których można zrobić coś podobnego. Przeciągasz do tego okna wszystko co chcesz. Jak znajdę nazwę to podam tutaj.

Problem może rozwiązać program "RocketDock". Mam nadzieje że w końcu pomogłem.... :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Lis 2010 21:43pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
ergie
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 06 Mar 2005
Posty: 1388

Post#8 Post autora tematu 09 Lis 2010 21:55   

Re: Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


Hm, o coś takiego mi chodzi, ale jako ustawienie systemu, sprawdzę to co podał kolega wyżej, jak sobie nie poradzę, to wgram ten programik :P

Teraz co zrobić, by nie było Mój komputer, a pokazane dyski c,d,e.. i zmapowane :P

--- edit

chyba wiem, przeciągam dysk c, d na ten pasek.. ustawiam ładną ikonkę, i opis, gitez majonez.
Powrót do góry
   
matred
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 03 Cze 2007
Posty: 104
Miasto: Niziny

Post#9 09 Lis 2010 22:03pomocny post - solucja   

Re: Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi

Ja sobie przed chwilą zrobiłem właśnie takie coś.
Jeśli nie będziesz mógł sobie tego skonfigurować to napisz. Wytłumaczę Ci :)

edit
Tak, właśnie tak :)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Windows Vista i 7 Pasek narzedzi u góry pulpitu (7)
Jak przenieść pasek zadań za pomocą klawiatury w Windows 98? (8)
Windows 7, Nowy dysk jak przenieść system (17)
pasek narzedzi w ie (4)
NERO 7 --- pasek narzedzi nie ma ikon (7)
Jak przenieść W7 na nowy dysk (6)
Poczta systemu Windows Vista - jak przenieść do Windows 8.1 (6)
czy i jak przenieść system na nowy dysk (4)
Outlook Express jak przenieść stare e-maile na nowy system (2)
Samsung R720 - jak przenieść partycje Recovery na nowy dysk (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.084 seconds

elektroda.pl temat RSS