Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software ->Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
ergie
Level 28
Joined: 06 Mar 2005
Posts: 1575
Helped: 32
Post rating: 19
ergie
Level 28
Post#1 09 Nov 2010 18:18  Topic author   

Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


Witam,

w XP jak zrobiłem sobie nowy pasek narzędzi i chciałem by był na górze pulpitu, to go przeciągałem, jak to zrobić w windowsie 7? Jakoś to przeciąganie mi nie wychodzi, gdzieś to się ustawia? Czy po prostu nie umiem tego przesunąć odpowiednio ?:)

Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi
Tak to wygląda w XP i łatwo mogę to przeciągnąć na samą górę ekranu..

Dzięki za pomoc.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
leonov
Level 38
Location: Rybnik
Joined: 12 Dec 2003
Posts: 3947
Helped: 425
Post rating: 132
leonov
Level 38
Post#2 09 Nov 2010 20:00Helpful post    

Re: Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


Sposób na Mój komputer

1. Na pulpicie klikamy PPM, pojawi się menu i otwieramy nowy - następnie utwórz skrót.
2. W oknie "Tworzenie skrótu" wpisujemy następującą lokalizację elementu: C:\Windows\explorer.exe shell:MyComputerFolder i klikamy dalej.
3. Następne pojawi się pole, w którym wpisujemy swoją nazwę np: Komputer lub Mój Komputer i klikamy Zakończ.
4. Klikamy PPM w powstały skrót i wybieramy Właściwości, następnie Zmień Ikonę.
W polu Szukaj ikon w pliku wpisać imageres.dll (pojawi się sporo ikon). Wybrać dowolną, która wam pasuje i wszystko zatwierdzić.
5. Skrót, który stworzyliśmy przeciągamy na pasek zadań i przypinamy go.
6. Mamy Mój Komputer na pasku zadań


nie wiem czy o to chodziło ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
matred
Level 14
Location: Niziny
Joined: 03 Jun 2007
Posts: 103
Helped: 9
matred
Level 14
Post#3 09 Nov 2010 20:28    

Re: Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi

Chodziło Ci o to?
Jeżeli tak to klikasz PPM na pasku, musisz odznaczyć opcję "Zablokuj pasek zadań".
Później tylko przeciągasz LPM w dowolny róg pulpitu i gotowe. Na koniec zaznaczasz "Zablokuj pasek zadań" co by to przez przypadek nie przesunąć w inne miejsce :)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ergie
Level 28
Joined: 06 Mar 2005
Posts: 1575
Helped: 32
Post rating: 19
ergie
Level 28
Post#4 09 Nov 2010 21:16  Topic author   

Re: Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


leonov wrote:
Sposób na Mój komputer
......
nie wiem czy o to chodziło ?


Sprawdzę, trochę roboty z tym (w porównaniu do XP)


matred wrote:

Chodziło Ci o to?
Jeżeli tak to klikasz PPM na pasku, musisz odznaczyć opcję "Zablokuj pasek zadań".
Później tylko przeciągasz LPM w dowolny róg pulpitu i gotowe. Na koniec zaznaczasz "Zablokuj pasek zadań" co by to przez przypadek nie przesunąć w inne miejsce :)


Niestety, ale nie tego szukam, pasek do góry umiem przenieść, ale dzięki za pomoc.
Chce takie coś jak na obrazku, który wkleiłem, tylko w win7 :)

Helpful post? + 0
Back to top
matred
Level 14
Location: Niziny
Joined: 03 Jun 2007
Posts: 103
Helped: 9
matred
Level 14
Post#5 09 Nov 2010 21:24    

Re: Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


Jak dokładnie jak to co na obrazku zamieściłeś to wydaje mi się że to będzie rozwiązaniem:
Klikasz PPM na pasku zadań, klikasz na paski narzędzi, nowy pasek narzędzi, i klikasz później na ikonkę "Komputer" i na OK.
Nie wiem czy nadal Ci o to chodzi :P Ale to jest to samo co podał Leonov tylko prościej.
Jeśli nadal nie to, to przepraszam Cię bardzo ;]

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ergie
Level 28
Joined: 06 Mar 2005
Posts: 1575
Helped: 32
Post rating: 19
ergie
Level 28
Post#6 09 Nov 2010 21:34  Topic author   

Re: Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


Dokładnie to jest to, ale..
Teraz ten "komputer" chciałbym przenieść na górę pulpitu, tak jak mam pasek na dole, tak ten "komputer" chcę mieć do góry z funkcją autoukrywania :)

Helpful post? + 0
Back to top
matred
Level 14
Location: Niziny
Joined: 03 Jun 2007
Posts: 103
Helped: 9
matred
Level 14
Post#7 09 Nov 2010 21:43Helpful post    

Re: Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


Teraz już wiem o co Ci chodzi. Też tak chciałem kiedyś zrobić. Ale dałem sobie spokój bo nie mogłem nijak tego przenieść. Ale są specjalne "Gadżety pulpitu" na których można zrobić coś podobnego. Przeciągasz do tego okna wszystko co chcesz. Jak znajdę nazwę to podam tutaj.

Problem może rozwiązać program "RocketDock". Mam nadzieje że w końcu pomogłem.... :)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ergie
Level 28
Joined: 06 Mar 2005
Posts: 1575
Helped: 32
Post rating: 19
ergie
Level 28
Post#8 09 Nov 2010 21:55  Topic author   

Re: Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


Hm, o coś takiego mi chodzi, ale jako ustawienie systemu, sprawdzę to co podał kolega wyżej, jak sobie nie poradzę, to wgram ten programik :P

Teraz co zrobić, by nie było Mój komputer, a pokazane dyski c,d,e.. i zmapowane :P

--- edit

chyba wiem, przeciągam dysk c, d na ten pasek.. ustawiam ładną ikonkę, i opis, gitez majonez.

Helpful post? + 0
Back to top
matred
Level 14
Location: Niziny
Joined: 03 Jun 2007
Posts: 103
Helped: 9
matred
Level 14
Post#9 09 Nov 2010 22:03Helpful post    

Re: Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi


Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi

Ja sobie przed chwilą zrobiłem właśnie takie coś.
Jeśli nie będziesz mógł sobie tego skonfigurować to napisz. Wytłumaczę Ci :)

edit
Tak, właśnie tak :)

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi
Page 1 of 1

Similar topics to windows 7, jak przenieść nowy pasek narzedzi

Windows Vista i 7 Pasek narzedzi u góry pulpitu (7)
Jak przenieść pasek zadań za pomocą klawiatury w Windows 98? (8)
Windows 7, Nowy dysk jak przenieść system (17)
pasek narzedzi w ie (4)
NERO 7 --- pasek narzedzi nie ma ikon (7)
Jak przenieść W7 na nowy dysk (6)
Poczta systemu Windows Vista - jak przenieść do Windows 8.1 (6)
czy i jak przenieść system na nowy dysk (4)
Outlook Express jak przenieść stare e-maile na nowy system (2)
Samsung R720 - jak przenieść partycje Recovery na nowy dysk (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.062 seconds