FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Flatron L1710S

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Beginners Service -> Flatron L1710S
Author
Poziom 8
Poziom 8

Post#1 Post from the author of the topic 29 Sep 2004 18:13   

Flatron L1710S

Kupiłem w sierpniu ten lcdk, nooooo i po dwuch dniach zauwazylem ze migocze ekran, ostatatecznei kapnolem sie zew migotanie wystepowalo tylko wtedy gdy listwa zasilajaca calosc byla uziemiona bolcem iiiiiii gdy jednoczesnie modem kablowy motorola sb4200 byl podlączony do kabluwki Vectry. Więc odpiolem bolec i było ok.

Ale przed wczoraj zauwazylem ze znowu zaczoł mrygac ale sporadycznie nie dluzej niż minute czasu, wykluczylem wine kabluwki bo odłaczyłem modem i mimo tego ciagle monitor migotał.

Czy spotkał sie ktos z takim problemem ??????????? co mam dalej sprawdzac ?? czy moze to byc wina zaklucen sieci elektrycznej ???? i czy normalne zeby monitor lcd taki byl czuly ??????????

moze to byc wina grafy ????? (2 letni saphire radeon 9200) lub plyty (2 etni epox 8rda), zasilacza (jakis codegen) czy wogule czego kolwiek ????????

co mam dalej z tym zrobic ??

z gory dziękuje za rade
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 29 Sep 2004 18:13   

Back to top

And!
Poziom 23
Poziom 23

Post#2 29 Sep 2004 21:23   

Re: Flatron L1710S

Może po podłączeniu zerowania i modemu kablowego płyneły jakieś prądy wyrównawcze ? (ew przy chwilowym spadku napięcia na sieci energetycznej przy podłączaniu dużego obciążenia).

Opisz dokładnie to migotanie. (może świetlówka / przetwornica LCD siada ? )

Właściwie należałoby wykluczyć złe działanie karty / złącza / kabla i popracować trochę na innej karcie graficznej.

Może uruchom jakieś radio i słuchaj czy migotaniu towarzysza zakłócania radioelektyczne. Może w sieci jest włączany jakiś odbiornik powodujący zakłócenia ?
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Beginners Service -> Flatron L1710S
Page 1 of 1

Page generation time: 0.09 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed