Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową ?


  Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Antenna Installations ->Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową ? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Andrzej Gdz
Level 22
Location: Grudziądz
Joined: 29 Oct 2004
Posts: 660
Post rating: 12
Andrzej Gdz
Level 22
Post#1 15 Nov 2010 17:19  Topic author   

Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową ?


Witam !

Jak to zrobic ?

Posiadam tzw TV kablowa .
W TV posiadam jedno gniazdo antenowe i tam mam wpiety przewod od TV kablowej.
Chcialbym bo mam taka mozliwosc korzystac tez indywidualnie z Naziemnej cyfrowki MUX-3.

Teraz jak ogladam kablowke to nie moge ogladac naziemnej poniewaz w TV mam przewod od kablowki.
Aby ogladac Naziemna cyfrowa musze kabel ten z kablowki wypiąć i podlaczyc ten z anteny naziemnej cyfrowej do telewizora ?

Kupilem taki rozgaleznik http://badziwie.pl/show item.php?item=1300089902 z tym ze zakres jest 5-900 MHZ
Podlaczylem w ten sposob do tych 2 koncowek przewody antenowe ( tv kab + naziemna cyfrowa) a te pojedyncze do gniazda antenowego w TV ?

Efekt jest taki ze jak mam podpiety do splittera antene naziemna obraz jest ok ale jak tylko do drugiego gniazda w splitterze podepnę antene kablowki to przy wlaczonym obrazie z naziemnej pojawia sie na ekranie "brak sygnalu z naziemnej" ???
Co to moze byc ze nie mam 2 sygnalow aktywnych i z kablowki i z naziemnej ?
Czy jest mozliwosc aby ciagle nie przekladac przewodow antenowych w telewizorze ?

Andrzej

Moderated by _PREDATOR_:
Tu nie jest Allegro bis!
:arrow: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=4474193#4474193 p. 001
Następne będzie ostrzeżenie!
Wpis moderacyjny dotyczy wszystkich piszących w temacie!


Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
grzece
Level 14
Joined: 14 Mar 2005
Posts: 124
Helped: 12
Post rating: 1
grzece
Level 14
Post#2 15 Nov 2010 17:53    

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Jest to zwykły rozgałęźnik, w konfiguracji w jakiej podłączyłeś to przy dołączeniu kablówki sygnały się sumują i kablówka zakłóca ci cały sygnał z anteny. Z tego co wiem to są do kupienia przełączniki sygnały, ale niestety musiałbyś za każdym razem przełączać(lepsze to niż przepinanie kabla). Mógłbyś chyba co najwyżej skorzystać z jakiegoś zewnętrznego tunera przesyłającego sygnał przez scart czy inne złącze.

Helpful post? + 0
Back to top
irekr
Moderator
Location: wieś niedaleko wsi Warszawa
Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7865
Helped: 987
Post rating: 188
irekr
Moderator
Post#3 15 Nov 2010 17:55    

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Nie wolno łączyć kablówek z antenami zewnętrznymi przez taki rozgałęźnik bez specjalnych buforów i filtrów.
Ta metodą wprowadzasz zakłócenia w sieć kablową jak i sieć kablowa zakłóca przez instalację antenową inne służby.
Ja tylko dodam ze niektóre częstotliwości kanałów TV pokrywają się z zakresami stosowanym w lotnictwie cywilnym. Mam nadzieję że rozumiesz czym to grozi.
A Grudziądz jest na ważnym szlaku lotniczym.

Można połączyć te dla kable ale na pewno nie w tak prymitywny sposób.

Helpful post? + -2
Back to top
Andrzej Gdz
Level 22
Location: Grudziądz
Joined: 29 Oct 2004
Posts: 660
Post rating: 12
Andrzej Gdz
Level 22
Post#4 15 Nov 2010 18:18  Topic author   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


irekr wrote:
Nie wolno łączyć kablówek z antenami zewnętrznymi przez taki rozgałęźnik bez specjalnych buforów i filtrów.
Ta metodą wprowadzasz zakłócenia w sieć kablową jak i sieć kablowa zakłóca przez instalację antenową inne służby.
Ja tylko dodam ze niektóre częstotliwości kanałów TV pokrywają się z zakresami stosowanym w lotnictwie cywilnym. Mam nadzieję że rozumiesz czym to grozi.
A Grudziądz jest na ważnym szlaku lotniczym.

Można połączyć te dla kable ale na pewno nie w tak prymitywny sposób.


Czy ja wiem czy Grudziadz lezy na takim waznym szlaku lotniczym ?
Kiedys moze tak ale teraz watpie ?
Czyli jak to zastosuje to moze byc konflikt czestotliwosci az tak wysoko ?
To co bym musial zastosowac ale takie cos abym nie musial recznie przelaczac sygnalow ( bo cos takiego widzialem ).
A ten sposob wyczytalem na jedym z for ale nikt nic nie pisal ze az takimi skutkami grozi , az mi sie nie chce wierzyc bo nie sadze ze to tylko ja sam mam taki problem

Helpful post? + 0
Back to top
irekr
Moderator
Location: wieś niedaleko wsi Warszawa
Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7865
Helped: 987
Post rating: 188
irekr
Moderator
Post#5 15 Nov 2010 18:39    

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Jesteś w błędzie.
Tego typu połączenia są "słyszane" na pułapie powyżej 4000 metrów w promieniu kilkudziesięciu kilometrów. Jest to niestety plaga w Polsce.
najrozsądniejsze rozwiązanie jest takie jaki podał Grzece: zewnętrzny dekoder połączony z odbiornikiem a kabel antenowy jest używany tylko przez kablówkę.
Jest co prawda proste rozwiązanie: dwa bufory zrobione z starego magnetowidu, rozdzielnika aktywnego lub innych tego typu urządzeń zapobiegających przedostawaniu się sygnału z anteny do sieci kablowej i na odwrót.
Warunek powodzenia jest tylko jeden: pasmo sygnałów wykorzystywanych w kablówce nie jest kolizyjne z tym co odbiera antena i odwrotnie. W praktyce nie da się tego pogodzić, gdyż wiele częstotliwości stosowanych w sieciach kablowych jest zajęta "w eterze" przez różne służby.
I popatrz na to:
http://kda83.w.interia.pl/rnav polska.jpg

Jak chcesz by Ci pomóc to podaj co to za sieć kablowa i jaki jest jej bandplan oraz co naziemnego chcesz odbierać.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Andrzej Gdz
Level 22
Location: Grudziądz
Joined: 29 Oct 2004
Posts: 660
Post rating: 12
Andrzej Gdz
Level 22
Post#6 15 Nov 2010 18:52  Topic author   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


irekr wrote:
Jesteś w błędzie.
Tego typu połączenia są "słyszane" na pułapie powyżej 4000 metrów w promieniu kilkudziesięciu kilometrów. Jest to niestety plaga w Polsce.
najrozsądniejsze rozwiązanie jest takie jaki podał Grzece: zewnętrzny dekoder połączony z odbiornikiem a kabel antenowy jest używany tylko przez kablówkę.
Jest co prawda proste rozwiązanie: dwa bufory zrobione z starego magnetowidu, rozdzielnika aktywnego lub innych tego typu urządzeń zapobiegających przedostawaniu się sygnału z anteny do sieci kablowej i na odwrót.
Warunek powodzenia jest tylko jeden: pasmo sygnałów wykorzystywanych w kablówce nie jest kolizyjne z tym co odbiera antena i odwrotnie. W praktyce nie da się tego pogodzić, gdyż wiele częstotliwości stosowanych w sieciach kablowych jest zajęta "w eterze" przez różne służby.
I popatrz na to:
http://kda83.w.interia.pl/rnav polska.jpg

Jak chcesz by Ci pomóc to podaj co to za sieć kablowa i jaki jest jej bandplan oraz co naziemnego chcesz odbierać.


Ten link nic mi nie mowi sorry ale nie znam sie na lotnictwie.

Jezeli chodzi o TV naziemna cyfrowa to odbieram z Kisielic ( mux 3)
Kisielice nadają na kanale 46 a czestotliwosc 674MHz.
Telewizor posiadam Panasonic TX P42C10Y sprawdzalem ale nie mam mozliwosci sprawdzenia jaki program kablowki na jakiej czestotliwosci.
Ale sprawdzilem i wiem ze w telewizorze jak przelaczam programy kablowki to moge odczytac ze na CH46 jest program VHr a na CH47 Viva ?
Czyzby to oznaczalo ze te czestototliwosci kłócą sie z tą z Kisielic ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
irekr
Moderator
Location: wieś niedaleko wsi Warszawa
Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7865
Helped: 987
Post rating: 188
irekr
Moderator
Post#7 15 Nov 2010 18:58    

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Jaka to kablówka...?

Helpful post? + 0
Back to top
Andrzej Gdz
Level 22
Location: Grudziądz
Joined: 29 Oct 2004
Posts: 660
Post rating: 12
Andrzej Gdz
Level 22
Post#8 15 Nov 2010 19:00  Topic author   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


No taka http://www.tvsm.pl/

Helpful post? + 0
Back to top
irekr
Moderator
Location: wieś niedaleko wsi Warszawa
Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7865
Helped: 987
Post rating: 188
irekr
Moderator
Post#9 15 Nov 2010 19:15    

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Na stronie nie ma informacji technicznych.

Czy masz w domu dekoder kablowy taki jak na stronie TVSM czy kabel jest wetknięty bezpośrednio do odbiornika?
Jeżeli jest dekoder to po prostu trzeba będzie podłączyć drugi dekoder do telewizji naziemnej.
Jeżeli jest bezpośrednio kabel podłączony do odbiornika to trzeba wejść w menu i odczytać ustawiania kanałowe. Niektóre kablówki podają sygnały DVB-C a odbiornik, który masz to dość nowoczesne urządzenie i może dekodować sygnał cyfrowy z kabla.
edit
Znalazłem opis kanałów analogowych, analizuje....

I zgadza się, jest kolizja kanałowa...
W zasadzie operator kablowy powinien dokonać zmiany w układzie kanałowym, ponieważ kanał 46 używany przez Kisielice nie powinien być zajęty w sieci.

Helpful post? + 0
Back to top
Andrzej Gdz
Level 22
Location: Grudziądz
Joined: 29 Oct 2004
Posts: 660
Post rating: 12
Andrzej Gdz
Level 22
Post#10 15 Nov 2010 19:22  Topic author   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


irekr wrote:
Na stronie nie ma informacji technicznych.

Czy masz w domu dekoder kablowy taki jak na stronie TVSM czy kabel jest wetknięty bezpośrednio do odbiornika?
Jeżeli jest dekoder to po prostu trzeba będzie podłączyć drugi dekoder do telewizji naziemnej.
Jeżeli jest bezpośrednio kabel podłączony do odbiornika to trzeba wejść w menu i odczytać ustawiania kanałowe. Niektóre kablówki podają sygnały DVB-C a odbiornik, który masz to dość nowoczesne urządzenie i może dekodować sygnał cyfrowy z kabla.

Powstala mala dezinformacja.
Wlasnie na stronie kablowki jest tylko oferta programow cyfrowych.
Ja posiadam kablowke analogowa wiec nie mam zadnego dekodera.
Zreszta rok temu wzialem na tzw probe oferte cyfrowa z kablowki i w moim przypadku nie musze miec zadnego Dekodera bo telewizor jest wyposazony w zlacze CI i otrzymalem cos jak karta bankomatowa.
Reasumujac mam w tej chwili kablowke analogową.

Jezeli chodzi o TV naziemna cyfrowa to odbieram z Kisielic ( mux 3)
Kisielice nadają na kanale 46 a czestotliwosc 674MHz.
Telewizor posiadam Panasonic TX P42C10Y sprawdzalem ale nie mam mozliwosci sprawdzenia jaki program analogowy kablowki na jakiej czestotliwosci.
Ale sprawdzilem i wiem ze w telewizorze jak przelaczam programy kablowki to moge odczytac ze na CH46 jest program VHr a na CH47 Viva ?
Czyzby to oznaczalo ze te czestototliwosci kłócą sie z tą z Kisielic ?

Helpful post? + 0
Back to top
irekr
Moderator
Location: wieś niedaleko wsi Warszawa
Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7865
Helped: 987
Post rating: 188
irekr
Moderator
Post#11 15 Nov 2010 19:27    

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Widze....
Przypuszczam że nawet gdyby podłączyć przez odpowiednie bufory te dwa sygnały to nic z z tego nie będzie bo kanał 46 w kablówce jest zajęty.
Tylko zewnętrzny dekoder albo mechaniczny przełącznik anten.

znalazłem "analogiczną" tabelę...
http://www.tvsm.pl/index.php?go=tv-analogowa

Helpful post? + 0
Back to top
Andrzej Gdz
Level 22
Location: Grudziądz
Joined: 29 Oct 2004
Posts: 660
Post rating: 12
Andrzej Gdz
Level 22
Post#12 15 Nov 2010 19:37  Topic author   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


irekr wrote:
Widze....
Przypuszczam że nawet gdyby podłączyć przez odpowiednie bufory te dwa sygnały to nic z z tego nie będzie bo kanał 46 w kablówce jest zajęty.
Tylko zewnętrzny dekoder albo mechaniczny przełącznik anten.

znalazłem "analogiczną" tabelę...
http://www.tvsm.pl/index.php?go=tv-analogowa

Ale w tabelce kanal 46 to czestotliwosc 671,25 MHz ( chyba to błedne) a Kisielice nadaja na 674 Mhz.
Czy to ze analog prog 46 jest w poblizu czestotliwosci z tej z Kisielic powoduje konflikt ?


Popraw wpisy tak, aby były zgodne z regulaminem pkt. 15 . [SP5ANJ]

Helpful post? + 0
Back to top
jadzka
Level 12
Location: Łomża
Joined: 18 Apr 2005
Posts: 45
Helped: 1
jadzka
Level 12
Post#13 15 Nov 2010 20:06    

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Możliwe. Te kanały mogą się nakładać.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
irekr
Moderator
Location: wieś niedaleko wsi Warszawa
Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7865
Helped: 987
Post rating: 188
irekr
Moderator
Post#14 15 Nov 2010 20:19    

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Tabela dobrze podaje.
kanał 46 w kablówce jest kanałem analogowym a dla takiego sygnału podaje się częstotliwość nośnej wizji, która wynosi 671,25 MHz.
Kisielice nadają na tym samym kanale w systemie DVB-T i wówczas podaje się częstotliwość środkową kanału czyli 674. kanał 46 zaczyna się na częstotliwości 670 i kończy na 678 MHz.
W sygnale cyfrowym DVB-T nie ma nośnej tak jak w sygnale analogowym, a raczej nie jest to jedna nośna. Przekaz jest wykonywany przez 6816 podnośnych zmodulowanych modulacją 64QAM zajmujących widmo ponad 7 MHz. To tak w ogólnym skrócie.
zapraszam do artykułu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/DVB-T

Helpful post? + 0
Back to top
Andrzej Gdz
Level 22
Location: Grudziądz
Joined: 29 Oct 2004
Posts: 660
Post rating: 12
Andrzej Gdz
Level 22
Post#15 15 Nov 2010 20:33  Topic author   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


irekr wrote:
Tabela dobrze podaje.
kanał 46 w kablówce jest kanałem analogowym a dla takiego sygnału podaje się częstotliwość nośnej wizji, która wynosi 671,25 MHz.
Kisielice nadają na tym samym kanale w systemie DVB-T i wówczas podaje się częstotliwość środkową kanału czyli 674. kanał 46 zaczyna się na częstotliwości 670 i kończy na 678 MHz.
W sygnale cyfrowym DVB-T nie ma nośnej tak jak w sygnale analogowym, a raczej nie jest to jedna nośna. Przekaz jest wykonywany przez 6816 podnośnych zmodulowanych modulacją 64QAM zajmujących widmo ponad 7 MHz. To tak w ogólnym skrócie.
zapraszam do artykułu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/DVB-T


Etam to w takim razie jest za duzo "zachodu" !
Myslalem ze skoro odbieram naziemna cyfrowa to zeby nie wyciagac co chwile anteny kablowki bo ile gniazdo wytrzyma w telewizorze jak bede ciagle przekladal anteny.

Pozdr i dzieki za pomocne uwagi.
Andrzej

Helpful post? + 0
Back to top
zetdeel
Level 36
Location: Legionowo
Joined: 22 Jul 2007
Posts: 2325
Helped: 438
Post rating: 167
zetdeel
Level 36
Post#16 15 Nov 2010 20:38    

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Andrzej Gdz wrote:
...To co bym musial zastosowac ale takie cos abym nie musial recznie przelaczac sygnalow ( bo cos takiego widzialem ).

Możesz zastosować Przełącznik tv kablowa/DVB-T. Radzę zakup tego konkretnego modelu ze względu na dużą separację pomiędzy wejściami (>50dB). Ten badziewny rozgałęźnik możesz od razu wyrzucić do śmieci. Jeśli będziesz potrzebował rozgałęźnik dwudrożny, to tylko Telmor RM-2F lub Signal R-2.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Andrzej Gdz
Level 22
Location: Grudziądz
Joined: 29 Oct 2004
Posts: 660
Post rating: 12
Andrzej Gdz
Level 22
Post#17 15 Nov 2010 21:59  Topic author   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


zetdeel wrote:
Andrzej Gdz wrote:
...To co bym musial zastosowac ale takie cos abym nie musial recznie przelaczac sygnalow ( bo cos takiego widzialem ).

Możesz zastosować Przełącznik tv kablowa/DVB-T. Radzę zakup tego konkretnego modelu ze względu na dużą separację pomiędzy wejściami (>50dB). Ten badziewny rozgałęźnik możesz od razu wyrzucić do śmieci. Jeśli będziesz potrzebował rozgałęźnik dwudrożny, to tylko Telmor RM-2F lub Signal R-2.

Etam to za duzo zachodu !
Zreszta na stronie http://przelaczenie.eu/?s=kiedyigdzie&woj=warminskomazurskie#Ilawa
pisze ze to tymczasowy kanal 46 a docelowy ma byc 26.
Myslalem ze skoro odbieram naziemna cyfrowa to zeby nie wyciagac co chwile anteny kablowki bo ile gniazdo wytrzyma w telewizorze jak bede ciagle przekladal anteny.

Pozdr i dzieki za pomocne uwagi.
Andrzej

Helpful post? + 0
Back to top
Humba Humba
Level 1
Location: w-wa
Joined: 15 Nov 2010
Posts: 1
Humba Humba
Level 1
Post#18 15 Nov 2010 22:00    

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Witam,
odłączyli mi kablówke bo nie wpłaciłem należnej sumy, kiedy próbowałem podłączyć się do anteny zbiorczej naziemnej tylko przez moment łapałem fale. Próbowałem możliwie wszystkich kombinacji zaczynając od wzmacniaczy a kończąc na bezpośrednim podłączeniu kabla naziemnego do TV. Mieszkam w bloku i sądzę ze ta telewizja nadal jest nadawana. Czy podczas zakładania kablówki mogą zakłucić fale ze zbiorczej?

Helpful post? + 0
Back to top
jadzka
Level 12
Location: Łomża
Joined: 18 Apr 2005
Posts: 45
Helped: 1
jadzka
Level 12
Post#19 15 Nov 2010 22:14    

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


mało prawdopodobne. Zdaje mnie się, że zbiorcza już dawno nie działa.

Helpful post? + 0
Back to top
zetdeel
Level 36
Location: Legionowo
Joined: 22 Jul 2007
Posts: 2325
Helped: 438
Post rating: 167
zetdeel
Level 36
Post#20 15 Nov 2010 22:22    

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Andrzej Gdz wrote:
...na stronie http://przelaczenie.eu/?s=kiedyigdzie&woj=warminskomazurskie#Ilawa
pisze ze to tymczasowy kanal 46 a docelowy ma byc 26.
Myslalem ze skoro odbieram naziemna cyfrowa to zeby nie wyciagac co chwile anteny kablowki bo ile gniazdo wytrzyma w telewizorze jak bede ciagle przekladal anteny...

Pamiętaj, że tak czy owak nie możesz zastosować rozgałęźnika. Efektem takiego rozwiązania jest:
- promieniowanie sygnału TVK przez antenę,
- ingres sygnału TV naziemnej do TVK.
W efekcie odłączą Ciebie od kablówki.

Helpful post? + 0
Back to top
irekr
Moderator
Location: wieś niedaleko wsi Warszawa
Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7865
Helped: 987
Post rating: 188
irekr
Moderator
Post#21 15 Nov 2010 22:26    

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Przeskanuj kanały od 6 do góry, czasami jednak zbiorówki jakoś tam chodzą.....

Helpful post? + 0
Back to top
Andrzej Gdz
Level 22
Location: Grudziądz
Joined: 29 Oct 2004
Posts: 660
Post rating: 12
Andrzej Gdz
Level 22
Post#22 15 Nov 2010 22:27  Topic author   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


zetdeel wrote:
Andrzej Gdz wrote:
...na stronie http://przelaczenie.eu/?s=kiedyigdzie&woj=warminskomazurskie#Ilawa
pisze ze to tymczasowy kanal 46 a docelowy ma byc 26.
Myslalem ze skoro odbieram naziemna cyfrowa to zeby nie wyciagac co chwile anteny kablowki bo ile gniazdo wytrzyma w telewizorze jak bede ciagle przekladal anteny...

Pamiętaj, że tak czy owak nie możesz zastoswać rozgałęźnika. Efektem takiego rozwiązania jest:
- promieniowanie sygnału TVK przez antenę,
- ingres sygnału TV naziemnej do TVK.
W efekcie odłączą Ciebie od kablówki.

A skad beda wiedzieli ze ja mam tak polaczone ?
Do domu ich nie musze wposcic skoro nawet Policja ma ograniczone prawo wejscia do mieszkania.

Helpful post? + 0
Back to top
Kpc21
Level 22
Joined: 24 Aug 2008
Posts: 803
Helped: 13
Post rating: 26
Kpc21
Level 22
Post#23 16 Nov 2010 22:39    

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Wykrycie tego, że nadajesz swoją anteną sygnał kablówki, nie jest żadnym problemem. Po co mają wchodzić do mieszkania? Po prostu odłączą kable i tyle.

A jeśli w ramach czynszu jest opłata za konserwację instalacji anteny zbiorczej, powinieneś domagać się od spółdzielni jej usprawnienia.

Helpful post? + 0
Back to top
Andrzej Gdz
Level 22
Location: Grudziądz
Joined: 29 Oct 2004
Posts: 660
Post rating: 12
Andrzej Gdz
Level 22
Post#24 16 Nov 2010 22:43  Topic author   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Kpc21 wrote:
Wykrycie tego, że nadajesz swoją anteną sygnał kablówki, nie jest żadnym problemem. Po co mają wchodzić do mieszkania? Po prostu odłączą kable i tyle.

A jeśli w ramach czynszu jest opłata za konserwację instalacji anteny zbiorczej, powinieneś domagać się od spółdzielni jej usprawnienia.

Niestety ale anteny zbiorczej juz nie ma na moim bloku.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Antenna Installations -> Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową ?
Page 1 of 1

Similar topics to jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową ?

Fujitsu P42vca51wh 3000215 - Jak podlaczyc kablowke pod monitor plazmowy bez (8)
Jak podłączyć do jednego telewizora TV kablową i TV cyfrową naziemną (3)
Podobna instalacja ant. naziem/DVBT Czerwionka-Leszczyny (7)
Sams26 LE D450problem z naziem - Zacinanie obrazu, skakanie , pikseloza (2)
Jaka instalacja ant. wzmac. naziem/DVBT Czerwionka-Leszczyny (4)
jak przelączyc na cyfrową TV (1)
jak odbierać telewizję cyfrową ? (2)
Jak odbierać naziemną telewizję cyfrową? (2)
jak podłączyć kablówke cyfrową do drugiego tv (3)
20PFL4122/10 Philips tv lcd ; jak odbierać cyfrową naziemną (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.103 seconds