Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową ?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Instalacje antenowe -> Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową ?
Autor
Wiadomość
Andrzej Gdz
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 29 Paź 2004
Posty: 612
Miasto: Grudziądz

Post#1 Post autora tematu 15 Lis 2010 18:19   

Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową ?


Witam !

Jak to zrobic ?

Posiadam tzw TV kablowa .
W TV posiadam jedno gniazdo antenowe i tam mam wpiety przewod od TV kablowej.
Chcialbym bo mam taka mozliwosc korzystac tez indywidualnie z Naziemnej cyfrowki MUX-3.

Teraz jak ogladam kablowke to nie moge ogladac naziemnej poniewaz w TV mam przewod od kablowki.
Aby ogladac Naziemna cyfrowa musze kabel ten z kablowki wypiąć i podlaczyc ten z anteny naziemnej cyfrowej do telewizora ?

Kupilem taki rozgaleznik http://badziwie.pl/show_item.php?item=1300089902 z tym ze zakres jest 5-900 MHZ
Podlaczylem w ten sposob do tych 2 koncowek przewody antenowe ( tv kab + naziemna cyfrowa) a te pojedyncze do gniazda antenowego w TV ?

Efekt jest taki ze jak mam podpiety do splittera antene naziemna obraz jest ok ale jak tylko do drugiego gniazda w splitterze podepnę antene kablowki to przy wlaczonym obrazie z naziemnej pojawia sie na ekranie "brak sygnalu z naziemnej" ???
Co to moze byc ze nie mam 2 sygnalow aktywnych i z kablowki i z naziemnej ?
Czy jest mozliwosc aby ciagle nie przekladac przewodow antenowych w telewizorze ?

Andrzej

Moderowano przez _PREDATOR_:
Tu nie jest Allegro bis!
:arrow: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=4474193#4474193 p. 001
Następne będzie ostrzeżenie!
Wpis moderacyjny dotyczy wszystkich piszących w temacie!

Powrót do góry
   
grzece
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 14 Mar 2005
Posty: 124

Post#2 15 Lis 2010 18:53   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Jest to zwykły rozgałęźnik, w konfiguracji w jakiej podłączyłeś to przy dołączeniu kablówki sygnały się sumują i kablówka zakłóca ci cały sygnał z anteny. Z tego co wiem to są do kupienia przełączniki sygnały, ale niestety musiałbyś za każdym razem przełączać(lepsze to niż przepinanie kabla). Mógłbyś chyba co najwyżej skorzystać z jakiegoś zewnętrznego tunera przesyłającego sygnał przez scart czy inne złącze.
Powrót do góry
   
irekr
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 6838
Miasto: wieś niedaleko wsi Warszawa

Post#3 15 Lis 2010 18:55   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Nie wolno łączyć kablówek z antenami zewnętrznymi przez taki rozgałęźnik bez specjalnych buforów i filtrów.
Ta metodą wprowadzasz zakłócenia w sieć kablową jak i sieć kablowa zakłóca przez instalację antenową inne służby.
Ja tylko dodam ze niektóre częstotliwości kanałów TV pokrywają się z zakresami stosowanym w lotnictwie cywilnym. Mam nadzieję że rozumiesz czym to grozi.
A Grudziądz jest na ważnym szlaku lotniczym.

Można połączyć te dla kable ale na pewno nie w tak prymitywny sposób.
Powrót do góry
   
Andrzej Gdz
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 29 Paź 2004
Posty: 612
Miasto: Grudziądz

Post#4 Post autora tematu 15 Lis 2010 19:18   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


irekr napisał:
Nie wolno łączyć kablówek z antenami zewnętrznymi przez taki rozgałęźnik bez specjalnych buforów i filtrów.
Ta metodą wprowadzasz zakłócenia w sieć kablową jak i sieć kablowa zakłóca przez instalację antenową inne służby.
Ja tylko dodam ze niektóre częstotliwości kanałów TV pokrywają się z zakresami stosowanym w lotnictwie cywilnym. Mam nadzieję że rozumiesz czym to grozi.
A Grudziądz jest na ważnym szlaku lotniczym.

Można połączyć te dla kable ale na pewno nie w tak prymitywny sposób.


Czy ja wiem czy Grudziadz lezy na takim waznym szlaku lotniczym ?
Kiedys moze tak ale teraz watpie ?
Czyli jak to zastosuje to moze byc konflikt czestotliwosci az tak wysoko ?
To co bym musial zastosowac ale takie cos abym nie musial recznie przelaczac sygnalow ( bo cos takiego widzialem ).
A ten sposob wyczytalem na jedym z for ale nikt nic nie pisal ze az takimi skutkami grozi , az mi sie nie chce wierzyc bo nie sadze ze to tylko ja sam mam taki problem
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Lis 2010 19:18   





Powrót do góry
   
irekr
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 6838
Miasto: wieś niedaleko wsi Warszawa

Post#5 15 Lis 2010 19:39   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Jesteś w błędzie.
Tego typu połączenia są "słyszane" na pułapie powyżej 4000 metrów w promieniu kilkudziesięciu kilometrów. Jest to niestety plaga w Polsce.
najrozsądniejsze rozwiązanie jest takie jaki podał Grzece: zewnętrzny dekoder połączony z odbiornikiem a kabel antenowy jest używany tylko przez kablówkę.
Jest co prawda proste rozwiązanie: dwa bufory zrobione z starego magnetowidu, rozdzielnika aktywnego lub innych tego typu urządzeń zapobiegających przedostawaniu się sygnału z anteny do sieci kablowej i na odwrót.
Warunek powodzenia jest tylko jeden: pasmo sygnałów wykorzystywanych w kablówce nie jest kolizyjne z tym co odbiera antena i odwrotnie. W praktyce nie da się tego pogodzić, gdyż wiele częstotliwości stosowanych w sieciach kablowych jest zajęta "w eterze" przez różne służby.
I popatrz na to:
http://kda83.w.interia.pl/rnav_polska.jpg

Jak chcesz by Ci pomóc to podaj co to za sieć kablowa i jaki jest jej bandplan oraz co naziemnego chcesz odbierać.
Powrót do góry
   
Andrzej Gdz
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 29 Paź 2004
Posty: 612
Miasto: Grudziądz

Post#6 Post autora tematu 15 Lis 2010 19:52   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


irekr napisał:
Jesteś w błędzie.
Tego typu połączenia są "słyszane" na pułapie powyżej 4000 metrów w promieniu kilkudziesięciu kilometrów. Jest to niestety plaga w Polsce.
najrozsądniejsze rozwiązanie jest takie jaki podał Grzece: zewnętrzny dekoder połączony z odbiornikiem a kabel antenowy jest używany tylko przez kablówkę.
Jest co prawda proste rozwiązanie: dwa bufory zrobione z starego magnetowidu, rozdzielnika aktywnego lub innych tego typu urządzeń zapobiegających przedostawaniu się sygnału z anteny do sieci kablowej i na odwrót.
Warunek powodzenia jest tylko jeden: pasmo sygnałów wykorzystywanych w kablówce nie jest kolizyjne z tym co odbiera antena i odwrotnie. W praktyce nie da się tego pogodzić, gdyż wiele częstotliwości stosowanych w sieciach kablowych jest zajęta "w eterze" przez różne służby.
I popatrz na to:
http://kda83.w.interia.pl/rnav_polska.jpg

Jak chcesz by Ci pomóc to podaj co to za sieć kablowa i jaki jest jej bandplan oraz co naziemnego chcesz odbierać.


Ten link nic mi nie mowi sorry ale nie znam sie na lotnictwie.

Jezeli chodzi o TV naziemna cyfrowa to odbieram z Kisielic ( mux 3)
Kisielice nadają na kanale 46 a czestotliwosc 674MHz.
Telewizor posiadam Panasonic TX P42C10Y sprawdzalem ale nie mam mozliwosci sprawdzenia jaki program kablowki na jakiej czestotliwosci.
Ale sprawdzilem i wiem ze w telewizorze jak przelaczam programy kablowki to moge odczytac ze na CH46 jest program VHr a na CH47 Viva ?
Czyzby to oznaczalo ze te czestototliwosci kłócą sie z tą z Kisielic ?
Powrót do góry
   
irekr
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 6838
Miasto: wieś niedaleko wsi Warszawa

Post#7 15 Lis 2010 19:58   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Jaka to kablówka...?
Powrót do góry
   
Andrzej Gdz
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 29 Paź 2004
Posty: 612
Miasto: Grudziądz

Post#8 Post autora tematu 15 Lis 2010 20:00   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


No taka http://www.tvsm.pl/
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Lis 2010 20:00   





Powrót do góry
   
irekr
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 6838
Miasto: wieś niedaleko wsi Warszawa

Post#9 15 Lis 2010 20:15   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Na stronie nie ma informacji technicznych.

Czy masz w domu dekoder kablowy taki jak na stronie TVSM czy kabel jest wetknięty bezpośrednio do odbiornika?
Jeżeli jest dekoder to po prostu trzeba będzie podłączyć drugi dekoder do telewizji naziemnej.
Jeżeli jest bezpośrednio kabel podłączony do odbiornika to trzeba wejść w menu i odczytać ustawiania kanałowe. Niektóre kablówki podają sygnały DVB-C a odbiornik, który masz to dość nowoczesne urządzenie i może dekodować sygnał cyfrowy z kabla.
edit
Znalazłem opis kanałów analogowych, analizuje....

I zgadza się, jest kolizja kanałowa...
W zasadzie operator kablowy powinien dokonać zmiany w układzie kanałowym, ponieważ kanał 46 używany przez Kisielice nie powinien być zajęty w sieci.
Powrót do góry
   
Andrzej Gdz
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 29 Paź 2004
Posty: 612
Miasto: Grudziądz

Post#10 Post autora tematu 15 Lis 2010 20:22   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


irekr napisał:
Na stronie nie ma informacji technicznych.

Czy masz w domu dekoder kablowy taki jak na stronie TVSM czy kabel jest wetknięty bezpośrednio do odbiornika?
Jeżeli jest dekoder to po prostu trzeba będzie podłączyć drugi dekoder do telewizji naziemnej.
Jeżeli jest bezpośrednio kabel podłączony do odbiornika to trzeba wejść w menu i odczytać ustawiania kanałowe. Niektóre kablówki podają sygnały DVB-C a odbiornik, który masz to dość nowoczesne urządzenie i może dekodować sygnał cyfrowy z kabla.

Powstala mala dezinformacja.
Wlasnie na stronie kablowki jest tylko oferta programow cyfrowych.
Ja posiadam kablowke analogowa wiec nie mam zadnego dekodera.
Zreszta rok temu wzialem na tzw probe oferte cyfrowa z kablowki i w moim przypadku nie musze miec zadnego Dekodera bo telewizor jest wyposazony w zlacze CI i otrzymalem cos jak karta bankomatowa.
Reasumujac mam w tej chwili kablowke analogową.

Jezeli chodzi o TV naziemna cyfrowa to odbieram z Kisielic ( mux 3)
Kisielice nadają na kanale 46 a czestotliwosc 674MHz.
Telewizor posiadam Panasonic TX P42C10Y sprawdzalem ale nie mam mozliwosci sprawdzenia jaki program analogowy kablowki na jakiej czestotliwosci.
Ale sprawdzilem i wiem ze w telewizorze jak przelaczam programy kablowki to moge odczytac ze na CH46 jest program VHr a na CH47 Viva ?
Czyzby to oznaczalo ze te czestototliwosci kłócą sie z tą z Kisielic ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Lis 2010 20:22   





Powrót do góry
   
irekr
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 6838
Miasto: wieś niedaleko wsi Warszawa

Post#11 15 Lis 2010 20:27   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Widze....
Przypuszczam że nawet gdyby podłączyć przez odpowiednie bufory te dwa sygnały to nic z z tego nie będzie bo kanał 46 w kablówce jest zajęty.
Tylko zewnętrzny dekoder albo mechaniczny przełącznik anten.

znalazłem "analogiczną" tabelę...
http://www.tvsm.pl/index.php?go=tv-analogowa
Powrót do góry
   
Andrzej Gdz
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 29 Paź 2004
Posty: 612
Miasto: Grudziądz

Post#12 Post autora tematu 15 Lis 2010 20:37   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


irekr napisał:
Widze....
Przypuszczam że nawet gdyby podłączyć przez odpowiednie bufory te dwa sygnały to nic z z tego nie będzie bo kanał 46 w kablówce jest zajęty.
Tylko zewnętrzny dekoder albo mechaniczny przełącznik anten.

znalazłem "analogiczną" tabelę...
http://www.tvsm.pl/index.php?go=tv-analogowa

Ale w tabelce kanal 46 to czestotliwosc 671,25 MHz ( chyba to błedne) a Kisielice nadaja na 674 Mhz.
Czy to ze analog prog 46 jest w poblizu czestotliwosci z tej z Kisielic powoduje konflikt ?


Popraw wpisy tak, aby były zgodne z regulaminem pkt. 15 . [SP5ANJ]
Powrót do góry
   
jadzka
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 18 Kwi 2005
Posty: 44
Miasto: Łomża

Post#13 15 Lis 2010 21:06   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Możliwe. Te kanały mogą się nakładać.
Powrót do góry
   
irekr
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 6838
Miasto: wieś niedaleko wsi Warszawa

Post#14 15 Lis 2010 21:19   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Tabela dobrze podaje.
kanał 46 w kablówce jest kanałem analogowym a dla takiego sygnału podaje się częstotliwość nośnej wizji, która wynosi 671,25 MHz.
Kisielice nadają na tym samym kanale w systemie DVB-T i wówczas podaje się częstotliwość środkową kanału czyli 674. kanał 46 zaczyna się na częstotliwości 670 i kończy na 678 MHz.
W sygnale cyfrowym DVB-T nie ma nośnej tak jak w sygnale analogowym, a raczej nie jest to jedna nośna. Przekaz jest wykonywany przez 6816 podnośnych zmodulowanych modulacją 64QAM zajmujących widmo ponad 7 MHz. To tak w ogólnym skrócie.
zapraszam do artykułu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/DVB-T
Powrót do góry
   
Andrzej Gdz
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 29 Paź 2004
Posty: 612
Miasto: Grudziądz

Post#15 Post autora tematu 15 Lis 2010 21:33   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


irekr napisał:
Tabela dobrze podaje.
kanał 46 w kablówce jest kanałem analogowym a dla takiego sygnału podaje się częstotliwość nośnej wizji, która wynosi 671,25 MHz.
Kisielice nadają na tym samym kanale w systemie DVB-T i wówczas podaje się częstotliwość środkową kanału czyli 674. kanał 46 zaczyna się na częstotliwości 670 i kończy na 678 MHz.
W sygnale cyfrowym DVB-T nie ma nośnej tak jak w sygnale analogowym, a raczej nie jest to jedna nośna. Przekaz jest wykonywany przez 6816 podnośnych zmodulowanych modulacją 64QAM zajmujących widmo ponad 7 MHz. To tak w ogólnym skrócie.
zapraszam do artykułu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/DVB-T


Etam to w takim razie jest za duzo "zachodu" !
Myslalem ze skoro odbieram naziemna cyfrowa to zeby nie wyciagac co chwile anteny kablowki bo ile gniazdo wytrzyma w telewizorze jak bede ciagle przekladal anteny.

Pozdr i dzieki za pomocne uwagi.
Andrzej
Powrót do góry
   
zetdeel
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Lip 2007
Posty: 1864
Miasto: Legionowo

Post#16 15 Lis 2010 21:38   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Andrzej Gdz napisał:
...To co bym musial zastosowac ale takie cos abym nie musial recznie przelaczac sygnalow ( bo cos takiego widzialem ).

Możesz zastosować Przełącznik tv kablowa/DVB-T. Radzę zakup tego konkretnego modelu ze względu na dużą separację pomiędzy wejściami (>50dB). Ten badziewny rozgałęźnik możesz od razu wyrzucić do śmieci. Jeśli będziesz potrzebował rozgałęźnik dwudrożny, to tylko Telmor RM-2F lub Signal R-2.
Powrót do góry
   
Andrzej Gdz
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 29 Paź 2004
Posty: 612
Miasto: Grudziądz

Post#17 Post autora tematu 15 Lis 2010 22:59   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


zetdeel napisał:
Andrzej Gdz napisał:
...To co bym musial zastosowac ale takie cos abym nie musial recznie przelaczac sygnalow ( bo cos takiego widzialem ).

Możesz zastosować Przełącznik tv kablowa/DVB-T. Radzę zakup tego konkretnego modelu ze względu na dużą separację pomiędzy wejściami (>50dB). Ten badziewny rozgałęźnik możesz od razu wyrzucić do śmieci. Jeśli będziesz potrzebował rozgałęźnik dwudrożny, to tylko Telmor RM-2F lub Signal R-2.

Etam to za duzo zachodu !
Zreszta na stronie http://przelaczenie.eu/?s=kiedyigdzie&woj=warminskomazurskie#Ilawa
pisze ze to tymczasowy kanal 46 a docelowy ma byc 26.
Myslalem ze skoro odbieram naziemna cyfrowa to zeby nie wyciagac co chwile anteny kablowki bo ile gniazdo wytrzyma w telewizorze jak bede ciagle przekladal anteny.

Pozdr i dzieki za pomocne uwagi.
Andrzej
Powrót do góry
   
Humba Humba
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 15 Lis 2010
Posty: 1
Miasto: w-wa

Post#18 15 Lis 2010 23:00   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Witam,
odłączyli mi kablówke bo nie wpłaciłem należnej sumy, kiedy próbowałem podłączyć się do anteny zbiorczej naziemnej tylko przez moment łapałem fale. Próbowałem możliwie wszystkich kombinacji zaczynając od wzmacniaczy a kończąc na bezpośrednim podłączeniu kabla naziemnego do TV. Mieszkam w bloku i sądzę ze ta telewizja nadal jest nadawana. Czy podczas zakładania kablówki mogą zakłucić fale ze zbiorczej?
Powrót do góry
   
jadzka
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 18 Kwi 2005
Posty: 44
Miasto: Łomża

Post#19 15 Lis 2010 23:14   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


mało prawdopodobne. Zdaje mnie się, że zbiorcza już dawno nie działa.
Powrót do góry
   
zetdeel
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Lip 2007
Posty: 1864
Miasto: Legionowo

Post#20 15 Lis 2010 23:22   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Andrzej Gdz napisał:
...na stronie http://przelaczenie.eu/?s=kiedyigdzie&woj=warminskomazurskie#Ilawa
pisze ze to tymczasowy kanal 46 a docelowy ma byc 26.
Myslalem ze skoro odbieram naziemna cyfrowa to zeby nie wyciagac co chwile anteny kablowki bo ile gniazdo wytrzyma w telewizorze jak bede ciagle przekladal anteny...

Pamiętaj, że tak czy owak nie możesz zastosować rozgałęźnika. Efektem takiego rozwiązania jest:
- promieniowanie sygnału TVK przez antenę,
- ingres sygnału TV naziemnej do TVK.
W efekcie odłączą Ciebie od kablówki.
Powrót do góry
   
irekr
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 6838
Miasto: wieś niedaleko wsi Warszawa

Post#21 15 Lis 2010 23:26   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Przeskanuj kanały od 6 do góry, czasami jednak zbiorówki jakoś tam chodzą.....
Powrót do góry
   
Andrzej Gdz
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 29 Paź 2004
Posty: 612
Miasto: Grudziądz

Post#22 Post autora tematu 15 Lis 2010 23:27   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


zetdeel napisał:
Andrzej Gdz napisał:
...na stronie http://przelaczenie.eu/?s=kiedyigdzie&woj=warminskomazurskie#Ilawa
pisze ze to tymczasowy kanal 46 a docelowy ma byc 26.
Myslalem ze skoro odbieram naziemna cyfrowa to zeby nie wyciagac co chwile anteny kablowki bo ile gniazdo wytrzyma w telewizorze jak bede ciagle przekladal anteny...

Pamiętaj, że tak czy owak nie możesz zastoswać rozgałęźnika. Efektem takiego rozwiązania jest:
- promieniowanie sygnału TVK przez antenę,
- ingres sygnału TV naziemnej do TVK.
W efekcie odłączą Ciebie od kablówki.

A skad beda wiedzieli ze ja mam tak polaczone ?
Do domu ich nie musze wposcic skoro nawet Policja ma ograniczone prawo wejscia do mieszkania.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Lis 2010 23:27   





Powrót do góry
   
Kpc21
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 473

Post#23 16 Lis 2010 23:39   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Wykrycie tego, że nadajesz swoją anteną sygnał kablówki, nie jest żadnym problemem. Po co mają wchodzić do mieszkania? Po prostu odłączą kable i tyle.

A jeśli w ramach czynszu jest opłata za konserwację instalacji anteny zbiorczej, powinieneś domagać się od spółdzielni jej usprawnienia.
Powrót do góry
   
Andrzej Gdz
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 29 Paź 2004
Posty: 612
Miasto: Grudziądz

Post#24 Post autora tematu 16 Lis 2010 23:43   

Re: Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową


Kpc21 napisał:
Wykrycie tego, że nadajesz swoją anteną sygnał kablówki, nie jest żadnym problemem. Po co mają wchodzić do mieszkania? Po prostu odłączą kable i tyle.

A jeśli w ramach czynszu jest opłata za konserwację instalacji anteny zbiorczej, powinieneś domagać się od spółdzielni jej usprawnienia.

Niestety ale anteny zbiorczej juz nie ma na moim bloku.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Instalacje antenowe -> Jak podlaczyc do telewizora kablowke + TV naziem cyfrową ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
jak można odbierać telewizję cyfrową ze anteny DVB-T (6)
20PFL4122/10 Philips tv lcd ; jak odbierać cyfrową naziemną (3)
jak odbierać telewizję cyfrową ? (2)
jak przelączyc na cyfrową TV (1)
Jaka instalacja ant. wzmac. naziem/DVBT Czerwionka-Leszczyny (4)
Sams26 LE D450problem z naziem - Zacinanie obrazu, skakanie , pikseloza (2)
Podobna instalacja ant. naziem/DVBT Czerwionka-Leszczyny (7)
Jak podłączyć do jednego telewizora TV kablową i TV cyfrową naziemną (3)
Telewizor z MPEG-4 Toshiba rl933 jak uzyskać naziemną telewizję cyfrową? (4)
MPEG-4. Jak włączyć w telewizorze aby odbierać Cyfrową Telewizję Naziemną? (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.078 seconds

elektroda.pl temat RSS