FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Daikin FTY-GXV1 - ręczne uruchomienie wentylatora

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Ventilation and Air Conditioning -> Daikin FTY-GXV1 - ręczne uruchomienie wentylatora
Author
Poziom 12
Poziom 12

Post#1 Post from the author of the topic 19 Nov 2010 09:29   

Daikin FTY-GXV1 - ręczne uruchomienie wentylatora

Witam,

Potrzebuję uruchomić ręcznie (za pomocą przekaźników/styczników) wentylator w jednostce zewnętrznej FTY-GXV1, tj. obejść istniejącą elektronikę i wymusić na układzie jego zadziałanie. Żaluzję sobie odpuszczam, bo jest to silnik krokowy i bym do tego potrzebował jakąś płytkę np. Atmegi, a jak na stałe będzie otwarta to nic się nie stanie.
Ręczne uruchomienie sprężarki i wentylatora skraplacza jednostki zewnętrznej RYN-GXV1B już rozgryzłem (zapięcie bezpotencjałowe obwodów 1,2 włącza sprężarkę, a 1,5 went. skraplacza). Być może ktoś z Kolegów już się spotkał z tym problemem i byłby skłonny pomóc.

Rozwiązanie alternatywne - umożliwienie nastawy temp. na 15 st. C.

W załącznikach schematy:

Edit: Mam już idee jak to zrobić, ale przetestuje dopiero w poniedziałek, bo muszę części dokupić.

Edit: Problem rozwiązałem. Temat zamykam. Podpowiem tylko, że na schemat dostarczony przez Daikina zawiera błędy, da się to zrobić, tylko trzeba sobie samemu zrobić elektronikę do tego.

Sorry, but you do not have access to see this attachement.

Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 19 Nov 2010 09:29   

Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Ventilation and Air Conditioning -> Daikin FTY-GXV1 - ręczne uruchomienie wentylatora
Page 1 of 1
Similar topics
Klima Daikin. Uszkodzona czujka temperatury wewnętrznej czy elektronika? (6)
Potrzebuję instrukcji obsługi DAIKIN FTXN35K / RXN35K (2)
Agregat Daikin ERQ i EKE (F) i centrala wentylacyjna (2)
DAIKIN RR71B8W1B awaria systemu wysokiego ciśnienia (9)
Daikin klimatyzatory - serwis książka serwisowa (3)
Instrukcje serwisowe Daikin pilnie poszukuję (7)
Instrukcja obsługi DAIKIN FTXN25KEV1B. (1)

Page generation time: 0.139 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed