FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

MSI, VR610X-045PL, Ładowanie baterii na wyłączonym laptopie

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Laptops Hardware -> MSI, VR610X-045PL, Ładowanie baterii na wyłączonym laptopie
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 21 Nov 2010 03:51   

MSI, VR610X-045PL, Ładowanie baterii na wyłączonym laptopie

Witam. Mam dość dziwny problem i nie umiem się doszukać przyczyn w internecie.
Wymieniłem baterię w wyżej wymienionym laptopie z 4800 mAh na większą - 7200 mAh (11.1 V bateria do Asus A33-F3, zamiennik modelu BTY-M66). Aplikacją BatteryBar sprawdzam ładowanie oraz stan naładowania baterii. Bateria ładuje się prądem 3 A (mam również podłączony miernik). Gdy przełączę komputer w stan czuwania lub wyłączę, bateria przestaje się ładować i miga dioda ładowania na pomarańczowo (sygnalizacja zużytej baterii). Stara bateria na wyłączonym komputerze ładuje się prądem 0,5 A, a na włączonym wartość oscyluje 1,5 - 2 A.
Natomiast nowa bateria,gdy stan baterii jest powyżej 80 %, to ładuje się normalnie.
Nie sprawdzałem jedynie jakim prądem. Zużycie nowej baterii wynosi 4 %, starej 85%. Nie wiem gdzie leży przyczyna usterki, pewnie jakiś układ w laptopie, ale nie wiem od czego zacząć poszukiwania. Czy wprost udać się do jakiegoś serwisu, czy walczyć samemu. Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 21 Nov 2010 03:51   

Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#2 21 Nov 2010 11:43   

Re: MSI, VR610X-045PL, Ładowanie baterii na wyłączonym lapto

Do MSI podłączyłeś baterię Asusa? :)
Wiesz że baterię mają wewnątrz układ elektroniczny, który diabeł jeden wie co robi a którym można sprawdzić czy to oryginał czy lewy zamiennik?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 21 Nov 2010 11:43   

Back to top

simibion
Poziom 2
Poziom 2

Post#3 Post from the author of the topic 21 Nov 2010 17:31   

Re: MSI, VR610X-045PL, Ładowanie baterii na wyłączonym lapto

Mam E-Maile z zapewnieniem, że bateria jest oryginalna do Asusa F3. Dołączam zdjęcie baterii. Mam nadzieję, że pod tymi etykietami, plombami kryje się owe zapewnienie. MSI, VR610X-045PL, Ładowanie baterii na wyłączonym laptopie
Baterię zakupiłem ze stronki MOVANO. Co do układu elektroniki, to nie zdawałem sobie sprawy. Szukałem dedykowanej baterii do mojego laptopa, ale znalazłem tylko zamienniki BTY-M66, CBPIL48. Ogólne działanie baterii jest dobre, z ładowaniem i poborem prądu jest ok. Przełączanie z zasilacza na baterię i odwrotnie odbywa się bez problemów. W jaki sposób mogę sprawdzić oryginalność baterii? Poszukam linków i informacji na forach, gdybym nic nie znalazł to z góry dziękuję za podpowiedź.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Laptops Hardware -> MSI, VR610X-045PL, Ładowanie baterii na wyłączonym laptopie
Page 1 of 1
Similar topics
Ładowanie baterii w laptopie - Regeneracja ogniw New (1349)
Dziwne ładowanie baterii w laptopie - Regeneracja ogniw (2)
Ładowanie baterii w laptopie - Regeneracja ogniw Old (1349)
MSI-VR610X - jaki zamiennik wentylatora mogę zastosować? (3)
Ładowanie baterii w laptopie-w samochodzie. (1)
Ładowanie baterii w laptopie - problem...... (2)
Ładowanie baterii w laptopie. (5)
Pierwsze ładowanie baterii w laptopie Toshiba L500d (3)
Ładowanie baterii w laptopie - Regeneracja ogniw New (970)
[Kupię] wentylator do laptopa MSI vr610x (5)

Page generation time: 1.248 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed