Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Peugeot 106 - wymiana osłony przegubu


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Mechanika ->Peugeot 106 - wymiana osłony przegubu Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
lamps24
Poziom 7
Poziom 7
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 24
Ocena postów: 3
lamps24
Poziom 7
Post#1 21 Lis 2010 16:04  Autor tematu   

Peugeot 106 - wymiana osłony przegubu


Jak wymienić osłonę przegubu zewnętrznego w Peugeocie 106 95 rok?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ociz
Moderator Samochody
Moderator Samochody
Miasto: Zełwągi
Dołączył: 04 Gru 2006
Posty: 8495
Pomógł: 777
Ocena postów: 139
ociz
Moderator Samochody
Post#2 21 Lis 2010 16:14    

Re: Jak wymienić osłone przegubu - peugeot 106


Od tyłu, musisz wyjąć półoś i najpierw zdjąć przegub od strony skrzyni.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
TMC
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: Łódź
Dołączył: 17 Mar 2005
Posty: 134
Pomógł: 10
Ocena postów: 1
TMC
Poziom 13
Post#3 21 Lis 2010 16:21    

Re: Jak wymienić osłone przegubu - peugeot 106


w sklepach z częściami spotkałem się z osłonami uniwersalnymi które z racji swojej rozciągliwości podobno można wkładać przez przegub - ale trzeba to sprawdzić bo jak coś jest do wszystkiego to może być do...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
lamps24
Poziom 7
Poziom 7
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 24
Ocena postów: 3
lamps24
Poziom 7
Post#4 21 Lis 2010 16:22  Autor tematu   

Re: Jak wymienić osłone przegubu - peugeot 106


Jak zdjąć przegub od skrzyni? czy go wybijać na siłę?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ociz
Moderator Samochody
Moderator Samochody
Miasto: Zełwągi
Dołączył: 04 Gru 2006
Posty: 8495
Pomógł: 777
Ocena postów: 139
ociz
Moderator Samochody
Post#5 21 Lis 2010 16:31    

Re: Jak wymienić osłone przegubu - peugeot 106


Nic na siłę, rozciąć aluminiową część osłony.
Do tych uniwersalnych osłon to trzeba jeszcze mieć specjalny przyrząd. Po za tym są one g... warte, założysz oryginalne Sasic to na 10 lat będziesz mógł o nich zapomnieć.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
4jerry
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Trzebinia
Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 338
Pomógł: 23
Ocena postów: 6
4jerry
Poziom 16
Post#6 21 Lis 2010 16:34    

Re: Jak wymienić osłone przegubu - peugeot 106


Trzeba go podważyć czymś sztywnym lub ostrożnie wybić. Na końcu wieloklina, czy jak kto woli, wielowypustu jest pierścionek sprężysty, którego trzeba pokonać tymi metodami.

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Lukicbr
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: chełm
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 11
Lukicbr
Poziom 5
Post#7 22 Sty 2011 21:47    

Re: Jak wymienić osłone przegubu - peugeot 106


ociz napisał:
Od tyłu, musisz wyjąć półoś i najpierw zdjąć przegub od strony skrzyni.


haha Smile tylko pracy koledze chcesz dodać. Jeżeli chciałbyś wyciągać całą półoś musiałbyś zlewać olej ze skrzyni biegów. Do wymiany najlepiej przydałby się pomocnik żeby przetrzymać półoś zeby nie wyskoczyła ze skrzyni i odchylić macpersona. co do ściagania to tak jak kolega wyżej pisał, aż do zeskoczenia z zapezpiecznia na wielowypustach.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ociz
Moderator Samochody
Moderator Samochody
Miasto: Zełwągi
Dołączył: 04 Gru 2006
Posty: 8495
Pomógł: 777
Ocena postów: 139
ociz
Moderator Samochody
Post#8 22 Sty 2011 22:08    

Re: Jak wymienić osłone przegubu - peugeot 106


Lukicbr napisał:

haha Smile tylko pracy koledze chcesz dodać. Jeżeli chciałbyś wyciągać całą półoś musiałbyś zlewać olej ze skrzyni biegów. Do wymiany najlepiej przydałby się pomocnik żeby przetrzymać półoś zeby nie wyskoczyła ze skrzyni i odchylić macpersona. co do ściagania to tak jak kolega wyżej pisał, aż do zeskoczenia z zapezpiecznia na wielowypustach.

Robiłeś to w tym samochodzie czy zgadujesz? Raczej to drugie, więc wiedz że tam nie da się wcale zdjąć z półosi zewnętrznego przegubu nie uszkadzając go.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mariuszek1978
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Raciąż
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 156
Pomógł: 5
Ocena postów: 1
mariuszek1978
Poziom 14
Post#9 22 Sty 2011 22:25    

Re: Jak wymienić osłone przegubu - peugeot 106


...połoś do wymiany

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Lukicbr
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: chełm
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 11
Lukicbr
Poziom 5
Post#10 22 Sty 2011 22:35    

Re: Jak wymienić osłone przegubu - peugeot 106


pracowalem przy takich samochodach kolego Razz i teraz wychodzi na to ze to Ty zgadywałes

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
georgesgr
Poziom 24
Poziom 24
Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 4272
Pomógł: 518
Ocena postów: 185
georgesgr
Poziom 24
Post#11 22 Sty 2011 22:38    

Re: Jak wymienić osłone przegubu - peugeot 106


Witam,
Wszyscy piszecie bzdury.
Trzeba wyjac polos (mniej roboty niz jakakolwiek proba wymiany oslony na miejscu) i zmienic oslone od strony kola bez ruszania tej od skrzyni. W przegubie jest rodzaj trojramiennej sprezyny, ktora trzeba odczepic. Zewnetrzna czesc przegubu schodzi i pozwala zalozyc nowa oslone przy pomocy odpowiedniego stozka. Potem wystarczy zaczepic sprezyne.
Oczywiscie, mozna tez zalozyc go "od tylu", ale wymaga to zniszczenia oslony od strony skrzyni (podwojne koszty).
Pozdrawiam, Georges

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
zeimp
Moderator Samochody
Moderator Samochody
Miasto: Bergen.
Dołączył: 15 Sty 2011
Posty: 5394
Pomógł: 538
Ocena postów: 197
zeimp
Moderator Samochody
Post#12 23 Sty 2011 18:52    

Re: Jak wymienić osłone przegubu - peugeot 106


ociz napisał:

Do tych uniwersalnych osłon to trzeba jeszcze mieć specjalny przyrząd. Po za tym są one g... warte, założysz oryginalne Sasic to na 10 lat będziesz mógł o nich zapomnieć.


Masz rację ociz, ale ja montuję te uniwersalne i Ci powiem, że jak ją odpowiednio założysz (przy łamaniu przegubu nie obciera mocno tylko lekko się styka "harmonijka") to dwa lata wytrzyma. Mało tego plusem też jest, że taką osłonę montujesz na warsztacie w 15 min. Minusem trzeba mieć przyrząd.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
hubilombard
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: spalding
Dołączył: 11 Sty 2011
Posty: 58
Pomógł: 5
Ocena postów: 1
hubilombard
Poziom 10
Post#13 23 Sty 2011 19:27    

Re: Jak wymienić osłone przegubu - peugeot 106


Ja tutaj spotkalem sie z takimi uniwersalami, ze byly przeciete po dlugosci z wypustka z jednej i rowkiem z drugiej strony po calej dlugosci, smarowalo sie klejem zakladalo i laczylo. Zapodalem kiedys taki do astry, 5 min roboty- wytrzymalo conajmniej rok, dalej nie wiem, bo sprzedalem autko.

Minus- cena Sad

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Kłosiol
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Chorzów
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 1493
Pomógł: 67
Ocena postów: 4
Kłosiol
Poziom 21
Post#14 09 Gru 2011 19:07    

Re: Jak wymienić osłone przegubu - peugeot 106


Witam,

Czy i jak wymienić tą osłonę gumową przegubu w Peugeot 106 93 rok ?

Czy to się jakoś rozbiera? Kupiłem 2 takie osłony, zaniosłem do " mechanika " złotej rączki Pana Kazia Very Happy i on takiej nie wymieniał jeszcze ... Powiedział, że nie da się jej wybić chyba.

Proszę o konkretne info co i jak to można zrobić ...

Peugeot 106 - wymiana osłony przegubu

To co pisał kolega Georges tyczy się tej gumy o jaką mi chodzi czy tej drugiej ??

"Trzeba wyjac polos (mniej roboty niz jakakolwiek proba wymiany oslony na miejscu) i zmienic oslone od strony kola bez ruszania tej od skrzyni. W przegubie jest rodzaj trojramiennej sprezyny, ktora trzeba odczepic. Zewnetrzna czesc przegubu schodzi i pozwala zalozyc nowa oslone przy pomocy odpowiedniego stozka. Potem wystarczy zaczepic sprezyne.
Oczywiscie, mozna tez zalozyc go "od tylu", ale wymaga to zniszczenia oslony od strony skrzyni (podwojne koszty).
Pozdrawiam, Georges"


dzieki za info

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Sel
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Dąbrowa Górnicza
Dołączył: 27 Lut 2009
Posty: 84
Pomógł: 4
Ocena postów: 2
Sel
Poziom 12
Post#15 10 Gru 2011 12:38    

Re: Jak wymienić osłone przegubu - peugeot 106


Miałem kiedyś Citroena AX, a to bliźniacza konstrukcja i półoś była razem z przegubem zewnętrznym bez możliwości demontażu. Osłonę wymieniłem odginając w wewnętrznym przegubie po obwodzie metalową osłonę, następnie demontaż przegubu trójpalczastego i montaż nowej osłony przegubu zewnętrznego i resztę czynności w odwrotnej kolejności.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Kłosiol
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Chorzów
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 1493
Pomógł: 67
Ocena postów: 4
Kłosiol
Poziom 21
Post#16 10 Gru 2011 20:22    

Re: Jak wymienić osłone przegubu - peugeot 106


Siema, dokładnie ... Citroen AX to to samo...

Już to dziś opanowałem Very Happy , powiem, że ciężko ogólnie i każdy obcy mechanik chciał to zrobić za XXX zł Evil or Very Mad każdy wciskał kit, ze trzeba kupić całą oś lub mogą to zrobić tym specjalnym przyrządem do rozszerzania tej gumowej osłony ( jeden warsztat - muszę kupić u nich specjalne rozciągliwe osłony gumowe za 60 zł szt i robocizna 50 zł Very Happy ) i te moje, co kupiłem mogę oddać, bo ich się tak nie rozciągnie... sami cwaniacy! W Aso citroena za samo wciągniecie tych osłon ( przyniosę rozebrane półosie i swoje gumy - 300 zł ) Masakra k....


Ogólnie sposób jest taki, jak pisał kolega wyżej ( dodam uwagi od siebie ):

Usuwamy starą gumową osłonę,w przegubie jest rodzaj trójramiennej sprężyny, którą trzeba odczepić śrubokrętem ( to taka blaszka z 3-ma ramieniami ). Cześć przegubu schodzi i pozwala założyć nowa osłonę przy pomocy odpowiedniego stożka ( ja wciągnąłem te osłony rękoma używając siły i wd40... ciężko ale dało radę. Obkleiłem taśmą te " berło " by nie zrobic dziury w gumie. Osłonę trzeba odwrócić na drugą stronę przy wciąganiu a potem na osi przywrócić do wcześniejszej pozycji )
Potem wystarczy zaczepić sprężynę ( " wystarczy " brzmi bardzo prosto ale ... złożenie tego do kupy jest bardzo czasochłonne, może zaskoczyć za kilkoma pierwszymi razami albo można się bawić i 20 minut z jedną !!! )
Na koniec smar do środka, skręcić gumy cybantami i gra kapela.

Czyli da sie to zrobić ale nie ma lekko ... Opis na pewno komuś sie przyda jeszcze Very Happy

Zdjęcia co i jak wygląda ( kiepsko wyszły ale było ciemno ) ...

Peugeot 106 - wymiana osłony przegubu
Peugeot 106 - wymiana osłony przegubu
Peugeot 106 - wymiana osłony przegubu
Peugeot 106 - wymiana osłony przegubu
Peugeot 106 - wymiana osłony przegubu
Peugeot 106 - wymiana osłony przegubu
Peugeot 106 - wymiana osłony przegubu

Oceń post: + +2 -
Powrót do góry
zeimp
Moderator Samochody
Moderator Samochody
Miasto: Bergen.
Dołączył: 15 Sty 2011
Posty: 5394
Pomógł: 538
Ocena postów: 197
zeimp
Moderator Samochody
Post#17 11 Gru 2011 13:08    

Re: Jak wymienić osłonę przegubu - Peugeot 106?


Kłosiol napisał:
co kupiłem mogę oddać, bo ich się tak nie rozciągnie... sami cwaniacy!

Więc jakoby się w tym temacie udzielałem, to bardzo mnie zbulwersowało, to co teraz napisałeś, a w szczególności zacytowane zdanie!
Po1.
Nie masz pojęcia jak wygląda osłona rozciągliwa (uniwersalna), nie pracowałeś nigdy przyrządem do zakładania tychże osłon! Dlatego też nie wiesz, jak cała ta procedura wygląda i jak można w prosty i szybki sposób wymienić tą osłonę! Czepiasz się cen i usług za nie... Cóż za darmo nikt Ci nie będzie auta naprawiał i wszystko kosztuje. Kupiłeś osłonę i piszesz, że nie da się jej rozciągnąć! Czy Ty w ogóle wiesz, jak taka osłona wygląda? Ja wiem, że nie masz bladego pojęcia!
Po2.
Chciałbym, żebyś co najmniej mi wyjaśnił ostatnie stwierdzenie (dwa słowa), które zamieściłem we wklejonym przeze mnie cytacie Twojego wywodu! Czekam, na szybką odpowiedź, co i do kogo to napisałeś!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ociz
Moderator Samochody
Moderator Samochody
Miasto: Zełwągi
Dołączył: 04 Gru 2006
Posty: 8495
Pomógł: 777
Ocena postów: 139
ociz
Moderator Samochody
Post#18 11 Gru 2011 13:18    

Re: Jak wymienić osłonę przegubu - Peugeot 106?


Po marce osłon widać że autor zdjęć do rozsądnych nie należy skoro kupuje hart-a jak bez problemu można dostać sasic i to w niskiej cenie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
adresfizyczny
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Wa-wa
Dołączył: 21 Sie 2011
Posty: 168
Pomógł: 15
Ocena postów: 6
adresfizyczny
Poziom 14
Post#19 11 Gru 2011 13:55    

Re: Jak wymienić osłonę przegubu - Peugeot 106?


zeimp napisał:
Więc jakoby się w tym temacie udzielałem, to bardzo mnie zbulwersowało, to co teraz napisałeś, a w szczególności zacytowane zdanie!

... nie pracowałeś nigdy przyrządem do zakładania tychże osłon! Dlatego też nie wiesz, jak cała ta procedura wygląda i jak można w prosty i szybki sposób wymienić tą osłonę! Czepiasz się cen i usług za nie... Cóż za darmo nikt Ci nie będzie auta naprawiał i wszystko kosztuje...


Myśle kolego, że tutaj trzeba by zadać pytanie: Czy on wie ile kosztuje taki przyrząd? I kiedy się zwróci. Skoro cena końcowa zawiera nie tylko amortyzacje samego przyrządu, ale i kompresora, i kilowatogodziny, i twoją robocizne i ZUS.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Mad Max
Poziom 19
Poziom 19
Dołączył: 25 Lip 2004
Posty: 620
Pomógł: 36
Ocena postów: 8
Mad Max
Poziom 19
Post#20 11 Gru 2011 14:13    

Re: Jak wymienić osłonę przegubu - Peugeot 106?


Kłosiol napisał:
Czyli da sie to zrobić ale nie ma lekko ...


To wiesz co...Wolę już rozebrać wewnętrzny przegub. Przynajmniej nie trzeba bawić się w rozciąganie osłony, a i osłony przegubu wewnętrznego wcale nie trzeba niszczyć - co nie znaczy, że nie jest lepiej założyć nową.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Kłosiol
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Chorzów
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 1493
Pomógł: 67
Ocena postów: 4
Kłosiol
Poziom 21
Post#21 11 Gru 2011 14:25    

Re: Jak wymienić osłonę przegubu - Peugeot 106?


zeimp napisał:
Kłosiol napisał:
co kupiłem mogę oddać, bo ich się tak nie rozciągnie... sami cwaniacy!

Więc jakoby się w tym temacie udzielałem, to bardzo mnie zbulwersowało, to co teraz napisałeś, a w szczególności zacytowane zdanie!


Chodziło o to, że mechanik widział jakie mam gumy i już z góry chciał, żebym u niego kupił obydwie... A jak się potem okazało to jedną miałem typową do tego auta - hart ( może i szajs ale mniejsza o to ) a drugą tą specjalną rozciągliwą ( nie wiedziałem o tym a przy oddawaniu koleś mi powiedział, że to właśnie jest ta do tego urządzenia ) Jej koszt to 24 zł ze zniżka i to taka średnia półka a u mechanika od 60 zł do 100 za samą gumę!!!

Więc po oddaniu tej 1 rozciągliwej gumy ( jak i tak się nie przyda wg tego co usłyszałem) zacząłem rozbierać przegub i okazało się, że ta zwykła guma z harta wejdzie tak jak napisałem - siłowo + Wd40. I teraz problem bo 1 guma oddana a sklepy już zamknięte ( sobota )

Musiałem jechać specjalnie do Norauto po gumę ... bo oddałem ją do innego sklepu 3 godziny wcześniej słysząc te farmazony od mechanika.

Jednym słowem ci, z którymi gadałem ( "cwaniacy" ) wprowadzili mnie w błąd i przez to straciłem tyle czasu ale na szczęście zaoszczędziłem kasę i mam satysfakcje, że zrobiłem to sobie sam...

Ostatnie słowa tyczą się tych, z którymi gadałem... nie wszystkich mechaników !



ocie napisał:
Po marce osłon widać że autor zdjęć do rozsądnych nie należy skoro kupuje hart-a jak bez problemu można dostać sasic i to w niskiej cenie.


Kolego, po pierwsze to auto idzie na sprzedaż za niedługo i zależało mi na czasie... na początku miałem mieć wymienianą jedną osłonę gumową i kupiłem tą rozciągliwą ( całkiem przypadkowo bo nawet nie wiedziałem, że taka była ) a przy bliższym obejrzeniu drugiego przegubu okazało się, że druga też jest popękana...

W sklepie był tylko hart na już ... a byłem w sklepie " za pięć 12 " w piątek i zaraz miałem robić auto ... Guma to guma, części nie kupuje harta itp więc wstrzymaj się z takimi ocenami... zresztą każdy kupuje to na co go stać...

Dobrze, że Ty jesteś rozsądny bo kupujesz markowe części...

pozdrawiam

Dodano po 3 [minuty]:

adresfizyczny napisał:
zeimp napisał:
Więc jakoby się w tym temacie udzielałem, to bardzo mnie zbulwersowało, to co teraz napisałeś, a w szczególności zacytowane zdanie!

... nie pracowałeś nigdy przyrządem do zakładania tychże osłon! Dlatego też nie wiesz, jak cała ta procedura wygląda i jak można w prosty i szybki sposób wymienić tą osłonę! Czepiasz się cen i usług za nie... Cóż za darmo nikt Ci nie będzie auta naprawiał i wszystko kosztuje...


Myśle kolego, że tutaj trzeba by zadać pytanie: Czy on wie ile kosztuje taki przyrząd? I kiedy się zwróci. Skoro cena końcowa zawiera nie tylko amortyzacje samego przyrządu, ale i kompresora, i kilowatogodziny, i twoją robocizne i ZUS.


Słyszałem, że koszt to jakieś 400 - 500 zł za te urządzenie... teraz widzę, że nawet taniej.

Nie wiem o co Wam chodzi ... macie jakieś aluzje choćbym napisał konkretnie o Was a ja pisałem tylko i wyłącznie o tych cwaniakach a jest takich dużo ...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
tomi4m10
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 3
tomi4m10
Poziom 2
Post#22 16 Lip 2012 17:42    

Re: Jak wymienić osłonę przegubu - Peugeot 106?


Czy wie ktoś może jak ściągnąć tym razem wewnętrzną osłonę? :

Peugeot 106 - wymiana osłony przegubu

jak na zdjęciu, wydaje się ona jakby fabrycznie zmontowana pod tą wielką tuleją, choć osłona wewnętrzna jest jeszcze cała, podejrzewam, że smar tam stracił swoje właściwości, wolałbym to przeczyścić i dać nowy skoro już wymontowałem półoś do osłony zewnętrznej.

pozdrawiam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
zeimp
Moderator Samochody
Moderator Samochody
Miasto: Bergen.
Dołączył: 15 Sty 2011
Posty: 5394
Pomógł: 538
Ocena postów: 197
zeimp
Moderator Samochody
Post#23 17 Lip 2012 10:43    

Re: Jak wymienić osłonę przegubu - Peugeot 106?


tomi4m10 napisał:
Czy wie ktoś może jak ściągnąć tym razem wewnętrzną osłonę?


A po co te strzałki na fotce?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
tomi4m10
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 3
tomi4m10
Poziom 2
Post#24 17 Lip 2012 11:12    

Re: Jak wymienić osłonę przegubu - Peugeot 106?


zeimp napisał:
tomi4m10 napisał:
Czy wie ktoś może jak ściągnąć tym razem wewnętrzną osłonę?


A po co te strzałki na fotce?


to zdjęcie pożyczone z postu wyżej

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
tomi4m10
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 3
tomi4m10
Poziom 2
Post#25 18 Lip 2012 22:08    

Re: Peugeot 106 - wymiana osłony przegubu


rozciąłem tę tuleję i okazało się, że jest zakuta na metalowym pierścieniu wmontowanym na stałe w osłonę, z drugiej strony na gnieździe przegubu, więc nie da się tego zastąpić niczym innym tylko taką samą tuleją.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Mechanika -> Peugeot 106 - wymiana osłony przegubu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Peugeot 306 Stacił zbiezność po wymianie osłony przegubu (20)
audi a3 - Wymiana osłony przegubu zewnętrznego (13)
Daewoo Tico wymiana osłony przegubu zewnętrznego. (1)
VW Polo 9N - Wymiana osłony przegubu w 9N potrzebne momenty dokręcania. (3)
wymiana osłony przegubu wewnętrznego golf III jak to zrobić (51)
wymiana osłony przegubu ford mondeo Mk2 jak to zrobić (3)
Seat Alhambra - Wymiana osłony przegubu wewnętrznego ALhambra Galaxy Sharan (7)
Piszczenie po wymianie osłony przegubu Ibiza 900 1992r. (1)
Passat kombi 2003r 3BG 1,9TDI 101KM olej po wymianie osłony przegubu (9)
peugeot 106 1.4 8v xs 95r - niskie obroty na biegu jałowym peugeot 106 1.4 film (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl temat RSS