Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access ->TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Elektrowojtas
Level 7
Location: Bielsko-Biała
Joined: 11 Apr 2009
Posts: 12
Elektrowojtas
Level 7
Post#1 23 Nov 2010 18:57  Topic author   

TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


Witam wszystkich i z góry dziekuje za zainteresowanie się tematem... Już nie daje rady z tym przeklętym routerem... Posiadam neostrade 512kb/s
Podpinam go zgodnie z instrukcją, zaświecają się kolejno diody POWER, nastepnie portu do którego podpiety jest kabel sieciowy, WLAN, potem INTERNET mruga gaśnie i załącza się ADSL... Czyli wporządku
Załączam konfigurację ustawiam PPPoA/PPPoE (próbowałem i PPPoA LLC oraz VC-mux, z PPPoE tak samo) VPI = 0 VCI = 35 wpisuje login i hasło (poprawne sprawdzałem logujac sie do konta neostrady) klikam dalej, ustawiam zabezpieczenie sieci, dalej sprawdza konfiguracje routera (pomyślnie) a nastepnie przez 2-3 minuty weryfikuje ustawień i nagle wyskakuje błąd 020 o treści:

Weryfikacja ustawien routera zakończona błędem: 1. Proszę sprawdzić typ i parametry połaczenia WAN. 2. Proszę sprawdzić połaczenie sieciowe i spróbować ponownie

Już nie daje z tym rady sprawdzałęm protokół TCP/IP wszystko w porządku pobieranie automatycznie IP i DNS... Probowałem wszystkich kombinacji i nadal nic...

Może router jest uszkodzony, już sam nie wiem a na serwis nie moge sie dodzwonić...
Pomóżcie ( dam wszystkie informacje które pomogą w rozwiązaniu tego problemu logi itp)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Location: Adort Kele
Joined: 16 Oct 2006
Posts: 21350
Helped: 2189
Post rating: 351
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#2 23 Nov 2010 22:59    

Re: TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


Usuń wszystkie PVC* za wyjątkiem PVC0 i ustaw w PVC0
VPI/VCI=0/35
UBR
PPPoA/VCMux

Załącz zakładkę Status routera.
Załącz zakładkę Log routera.

I jak coś nie działa to załaczasz zrzuty.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Elektrowojtas
Level 7
Location: Bielsko-Biała
Joined: 11 Apr 2009
Posts: 12
Elektrowojtas
Level 7
Post#3 24 Nov 2010 19:19  Topic author   

Re: TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


Zrobiłem jak Pan radził iii dalej nic... Oto System LOG z routera

1/1/2000 0:12:30> No DNS server available
1/1/2000 0:12:30> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:12:30> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:12:30> adjtime task pause 60 seconds
1/1/2000 0:12:30> No DNS server available
1/1/2000 0:12:30> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:12:30> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:12:30> adjtime task pause 60 seconds
1/1/2000 0:12:30> No DNS server available
1/1/2000 0:12:30> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:12:30> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:12:30> adjtime task pause 1 day
1/1/2000 0:13:30> No DNS server available
1/1/2000 0:13:30> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:13:30> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:13:30> adjtime task pause 60 seconds
1/1/2000 0:13:30> No DNS server available
1/1/2000 0:13:30> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:13:30> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:13:30> adjtime task pause 60 seconds
1/1/2000 0:13:30> No DNS server available
1/1/2000 0:13:30> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:13:30> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:13:30> adjtime task pause 1 day

Z prostego rozumowania sądze że brakuje mu odpowiedzi z DNSu ale nie wiem czemu, ustawiłem że dane są pobierane automatycznie i IP i DNS
potem za radą gościa ze sklepu wpisałem DNS który mi podał
np.194. 204.159.1 oraz 212.191.132.126 wpisałęm do kompa i routera i nic

i wyskakuje takie coś w LOGu:

1/1/2000 0:6:28> netMakeChannDial: err=-3001 rn_p=80503e50


Co dalej z tym fantem zabrakło mi pomysłów...

Helpful post? + 0
Back to top
pezet210
Level 7
Location: barcin
Joined: 16 May 2010
Posts: 6
pezet210
Level 7
Post#4 26 Nov 2010 13:37    

Re: TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


Witam miałem ten sam problem z tym samym routerem również w Neostradzie. Chciałbym podkreślić że nie jest to wada fabryczna sprzętu (routera).
Postaram się pokrótce wyjaśnić jak go rozwiązałem.
Zacznę od wprowadzenia. Użytkowałem wcześniej neostradę przez modem ADSL Sagem F@st 800, lecz zaszła potrzeba kupna modemu, routera z WiFi, aby móc połączyć neostradę z lapkiem.
Podczas instalacji wyskakiwał mi ww. przez Ciebie błąd (Instalacja w Win 7).

Poradziłem sobie z tym tak :
-odinstalowałem sterowniki poprzedniego modemu,
-zresetowałem kartę sieciową, (wyłączyłem i włączyłem) bo nie wiedzieć czemu przy konfiguracji routera TP-Link system widział dwa połączenia sieciowe, a było podłączone jedno,
-ponowne uruchomienie systemu,
-zrestartowałem router,
-uruchomiłem instalację jeszcze raz, gdzie wszystko odbyło się poprawnie,

Z tymi kontrolkami tak samo miałem jak Ty więc nie musisz się martwić.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
darek2503
Level 9
Location: rzeszów
Joined: 19 Apr 2009
Posts: 12
darek2503
Level 9
Post#5 08 Apr 2011 15:24    

Re: TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


Witam mam podobny problem tylko że na modelu tp-link td-w8960n .Zrobiłem to co proponuje kolega pezet wyżej i nic .Próbowałem już różnych metod wyczytanych na necie.Proszę o pomoc bo mnie już krew zalewa.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kucharz_86
Level 12
Location: Brzeźnica
Joined: 23 Aug 2009
Posts: 90
kucharz_86
Level 12
Post#6 25 Dec 2011 15:13    

Re: TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


Witam.
Ja mam też problemy w logach cały czas mi wyskakuje takie coś może ktoś mi pomoże.



12/25/2011 15:7:6> SNMP TRAP 2: link down
12/25/2011 15:7:7> netMakeChannDial: err=-3001 rn_p=80504534
12/25/2011 15:7:33> Last errorlog repeat 1 Times
12/25/2011 15:7:33> MPOA Link Up
12/25/2011 15:7:33> Quick bridge not allow multi-channel
12/25/2011 15:7:33> bridge only stop
12/25/2011 15:7:33> SNMP TRAP 3: link up
12/25/2011 15:7:33> Quick bridge not allow multi-channel
12/25/2011 15:7:33> bridge only stop
12/25/2011 15:7:33> SNMP TRAP 3: link up
12/25/2011 15:7:33> Quick bridge not allow multi-channel
12/25/2011 15:7:33> bridge only stop
12/25/2011 15:7:33> SNMP TRAP 3: link up
12/25/2011 15:7:33> Quick bridge not allow multi-channel
12/25/2011 15:7:33> bridge only stop
12/25/2011 15:7:33> SNMP TRAP 3: link up
12/25/2011 15:7:33> Quick bridge not allow multi-channel
12/25/2011 15:7:33> bridge only stop
12/25/2011 15:7:33> SNMP TRAP 3: link up
12/25/2011 15:7:33> Quick bridge not allow multi-channel
12/25/2011 15:7:33> bridge only stop
12/25/2011 15:7:33> SNMP TRAP 3: link up
12/25/2011 15:7:36> ppp_ready: ch:805514c4, iface:80498784
12/25/2011 15:7:36> SNMP TRAP 3: link up
12/25/2011 15:7:36> Accept() fail
12/25/2011 15:7:36> Accept() fail


Za pomoc wilkie dzięki.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ciastex
Level 23
Location: Kraków
Joined: 19 Aug 2004
Posts: 599
Helped: 37
Post rating: 1
ciastex
Level 23
Post#7 20 Jan 2012 11:28    

Re: TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


Witam, rozwiązałem ten problem przy Neostradzie wpisując w MTU właściwą wartość czyli 1492 zamiast 1480 .

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
lllllllllz
Level 13
Joined: 09 Feb 2011
Posts: 130
lllllllllz
Level 13
Post#8 31 Aug 2012 13:28    

Re: TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


Witam, też mam taki sam problem, a mianowicie podczas postepowania wg bogiebog przy wyłączaniu PVC gdy wybierałem deactivate, to potem było z powrotem activate

Helpful post? + 0
Back to top
radek161
Level 6
Joined: 04 May 2011
Posts: 17
radek161
Level 6
Post#9 22 Jul 2013 18:32    

Re: TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


gdzie mam wykonać to co napisał bogiebog ?

Helpful post? + -1
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU
Page 1 of 1

Similar topics to tP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU

TP-LINK W8901G - Router TP-LINK W8901G + nowa antena 12dbi - słaby zasięg... (7)
TP-LINK TD-W8901G - TP-LINK TD-W8901G brak dostepu do internetu! (9)
Tp-Link TD-W8901g - Połączenie modem USB Iplus - Komputer - Router TD-W8901g (4)
Tp Link TD w8951ND Błąd 020 (18)
jak połączyć router TP-Link TD-W8901G z TP Link z TD-W8950ND bezprzewodowo WDS (2)
TP-LINK TD-W8901G + Karta WiFi USB TP-LINK TL-WN422 G (1)
Tryb Repeater - Tp-link TD-W8901G i D-link dsl-g624t (10)
TP-LINK W8901G - + D-link Dir 300 rev. B - Konfiguracja AP (5)
TP-Link TD-W8901G + TP-Link TL-WR543G - udostępnianie plików (19)
TP-Link TD-W8901G + TP-Link TL-WR543G - Neo WiFi (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.066 seconds