Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU
Autor
Wiadomość
Elektrowojtas
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 12
Miasto: Bielsko-Biała

Post#1 Post autora tematu 23 Lis 2010 18:57   

TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


Witam wszystkich i z góry dziekuje za zainteresowanie się tematem... Już nie daje rady z tym przeklętym routerem... Posiadam neostrade 512kb/s
Podpinam go zgodnie z instrukcją, zaświecają się kolejno diody POWER, nastepnie portu do którego podpiety jest kabel sieciowy, WLAN, potem INTERNET mruga gaśnie i załącza się ADSL... Czyli wporządku
Załączam konfigurację ustawiam PPPoA/PPPoE (próbowałem i PPPoA LLC oraz VC-mux, z PPPoE tak samo) VPI = 0 VCI = 35 wpisuje login i hasło (poprawne sprawdzałem logujac sie do konta neostrady) klikam dalej, ustawiam zabezpieczenie sieci, dalej sprawdza konfiguracje routera (pomyślnie) a nastepnie przez 2-3 minuty weryfikuje ustawień i nagle wyskakuje błąd 020 o treści:

Weryfikacja ustawien routera zakończona błędem: 1. Proszę sprawdzić typ i parametry połaczenia WAN. 2. Proszę sprawdzić połaczenie sieciowe i spróbować ponownie

Już nie daje z tym rady sprawdzałęm protokół TCP/IP wszystko w porządku pobieranie automatycznie IP i DNS... Probowałem wszystkich kombinacji i nadal nic...

Może router jest uszkodzony, już sam nie wiem a na serwis nie moge sie dodzwonić...
Pomóżcie ( dam wszystkie informacje które pomogą w rozwiązaniu tego problemu logi itp)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Lis 2010 18:57   





Powrót do góry
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 18719
Miasto: Adort Kele

Post#2 23 Lis 2010 22:59   

Re: TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


Usuń wszystkie PVC* za wyjątkiem PVC0 i ustaw w PVC0
VPI/VCI=0/35
UBR
PPPoA/VCMux

Załącz zakładkę Status routera.
Załącz zakładkę Log routera.

I jak coś nie działa to załaczasz zrzuty.
Powrót do góry
   
Elektrowojtas
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 12
Miasto: Bielsko-Biała

Post#3 Post autora tematu 24 Lis 2010 19:19   

Re: TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


Zrobiłem jak Pan radził iii dalej nic... Oto System LOG z routera

1/1/2000 0:12:30> No DNS server available
1/1/2000 0:12:30> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:12:30> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:12:30> adjtime task pause 60 seconds
1/1/2000 0:12:30> No DNS server available
1/1/2000 0:12:30> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:12:30> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:12:30> adjtime task pause 60 seconds
1/1/2000 0:12:30> No DNS server available
1/1/2000 0:12:30> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:12:30> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:12:30> adjtime task pause 1 day
1/1/2000 0:13:30> No DNS server available
1/1/2000 0:13:30> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:13:30> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:13:30> adjtime task pause 60 seconds
1/1/2000 0:13:30> No DNS server available
1/1/2000 0:13:30> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:13:30> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:13:30> adjtime task pause 60 seconds
1/1/2000 0:13:30> No DNS server available
1/1/2000 0:13:30> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:13:30> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:13:30> adjtime task pause 1 day

Z prostego rozumowania sądze że brakuje mu odpowiedzi z DNSu ale nie wiem czemu, ustawiłem że dane są pobierane automatycznie i IP i DNS
potem za radą gościa ze sklepu wpisałem DNS który mi podał
np.194. 204.159.1 oraz 212.191.132.126 wpisałęm do kompa i routera i nic

i wyskakuje takie coś w LOGu:

1/1/2000 0:6:28> netMakeChannDial: err=-3001 rn_p=80503e50


Co dalej z tym fantem zabrakło mi pomysłów...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Lis 2010 19:19   





Powrót do góry
   
pezet210
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 6
Miasto: barcin

Post#4 26 Lis 2010 13:37   

Re: TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


Witam miałem ten sam problem z tym samym routerem również w Neostradzie. Chciałbym podkreślić że nie jest to wada fabryczna sprzętu (routera).
Postaram się pokrótce wyjaśnić jak go rozwiązałem.
Zacznę od wprowadzenia. Użytkowałem wcześniej neostradę przez modem ADSL Sagem F@st 800, lecz zaszła potrzeba kupna modemu, routera z WiFi, aby móc połączyć neostradę z lapkiem.
Podczas instalacji wyskakiwał mi ww. przez Ciebie błąd (Instalacja w Win 7).

Poradziłem sobie z tym tak :
-odinstalowałem sterowniki poprzedniego modemu,
-zresetowałem kartę sieciową, (wyłączyłem i włączyłem) bo nie wiedzieć czemu przy konfiguracji routera TP-Link system widział dwa połączenia sieciowe, a było podłączone jedno,
-ponowne uruchomienie systemu,
-zrestartowałem router,
-uruchomiłem instalację jeszcze raz, gdzie wszystko odbyło się poprawnie,

Z tymi kontrolkami tak samo miałem jak Ty więc nie musisz się martwić.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Lis 2010 13:37   





Powrót do góry
   
darek2503
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 12
Miasto: rzeszów

Post#5 08 Kwi 2011 15:24   

Re: TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


Witam mam podobny problem tylko że na modelu tp-link td-w8960n .Zrobiłem to co proponuje kolega pezet wyżej i nic .Próbowałem już różnych metod wyczytanych na necie.Proszę o pomoc bo mnie już krew zalewa.
Powrót do góry
   
kucharz_86
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 82
Miasto: Brzeźnica

Post#6 25 Gru 2011 15:13   

Re: TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


Witam.
Ja mam też problemy w logach cały czas mi wyskakuje takie coś może ktoś mi pomoże.



12/25/2011 15:7:6> SNMP TRAP 2: link down
12/25/2011 15:7:7> netMakeChannDial: err=-3001 rn_p=80504534
12/25/2011 15:7:33> Last errorlog repeat 1 Times
12/25/2011 15:7:33> MPOA Link Up
12/25/2011 15:7:33> Quick bridge not allow multi-channel
12/25/2011 15:7:33> bridge only stop
12/25/2011 15:7:33> SNMP TRAP 3: link up
12/25/2011 15:7:33> Quick bridge not allow multi-channel
12/25/2011 15:7:33> bridge only stop
12/25/2011 15:7:33> SNMP TRAP 3: link up
12/25/2011 15:7:33> Quick bridge not allow multi-channel
12/25/2011 15:7:33> bridge only stop
12/25/2011 15:7:33> SNMP TRAP 3: link up
12/25/2011 15:7:33> Quick bridge not allow multi-channel
12/25/2011 15:7:33> bridge only stop
12/25/2011 15:7:33> SNMP TRAP 3: link up
12/25/2011 15:7:33> Quick bridge not allow multi-channel
12/25/2011 15:7:33> bridge only stop
12/25/2011 15:7:33> SNMP TRAP 3: link up
12/25/2011 15:7:33> Quick bridge not allow multi-channel
12/25/2011 15:7:33> bridge only stop
12/25/2011 15:7:33> SNMP TRAP 3: link up
12/25/2011 15:7:36> ppp_ready: ch:805514c4, iface:80498784
12/25/2011 15:7:36> SNMP TRAP 3: link up
12/25/2011 15:7:36> Accept() fail
12/25/2011 15:7:36> Accept() fail


Za pomoc wilkie dzięki.
Powrót do góry
   
ciastex
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 594
Miasto: Kraków

Post#7 20 Sty 2012 11:28   

Re: TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


Witam, rozwiązałem ten problem przy Neostradzie wpisując w MTU właściwą wartość czyli 1492 zamiast 1480 .
Powrót do góry
   
lllllllllz
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 130

Post#8 31 Sie 2012 13:28   

Re: TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


Witam, też mam taki sam problem, a mianowicie podczas postepowania wg bogiebog przy wyłączaniu PVC gdy wybierałem deactivate, to potem było z powrotem activate
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Sie 2012 13:28   





Powrót do góry
   
radek161
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 17

Post#9 22 Lip 2013 18:32   

Re: TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU


gdzie mam wykonać to co napisał bogiebog ?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> TP-link TD-W8901G bład-020 RATUNKU
Strona 1 z 1
Podobne tematy
TP-LINK W8901G - Router TP-LINK W8901G + nowa antena 12dbi - słaby zasięg... (7)
TP-LINK TD-W8901G - TP-LINK TD-W8901G brak dostepu do internetu! (9)
Tp-Link TD-W8901g - Połączenie modem USB Iplus - Komputer - Router TD-W8901g (4)
Tp Link TD w8951ND Błąd 020 (18)
jak połączyć router TP-Link TD-W8901G z TP Link z TD-W8950ND bezprzewodowo WDS (2)
TP-LINK TD-W8901G + Karta WiFi USB TP-LINK TL-WN422 G (1)
Tryb Repeater - Tp-link TD-W8901G i D-link dsl-g624t (10)
TP-LINK W8901G - + D-link Dir 300 rev. B - Konfiguracja AP (5)
TP-Link TD-W8901G + TP-Link TL-WR543G - udostępnianie plików (19)
TP-Link TD-W8901G + TP-Link TL-WR543G - Neo WiFi (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.061 seconds

elektroda.pl temat RSS