FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

==>Uwaga na oszustów ! sklepy/ pośrednicy, www i inne-TU PISAĆ<==

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Advertisements and Business Electronics -> ==>Uwaga na oszustów ! sklepy/ pośrednicy, www i inne-TU PISAĆ<==
Author
Poziom 4
Poziom 4

Post#1 04 Nov 2010 20:01   

==>Uwaga na oszustów ! sklepy/ pośrednicy, www i inne-TU PISAĆ<==

Witam.

Zwracam się z ogromną prośbą do ludzi dobrej woli :)

Zakupiłam sprzęt do komputera w sklepie
Niestety okazało się to porażką

Towaru nie przysłali chociaż już dawno powinni. Od dwóch dni nie odbierają telefonu - dzisiaj "wisiałam" na telefonie 5 bitych godzin - zero reakcji albo zajęte albo nie odbierają.
Może ktoś ma na nich sposób? Może ktoś zna telefon komórkowy do właścicieli
Mieszkam w Poznaniu wiec do Kielc nie pojadę.
długo zbierałam na ten sprzęt i teraz czuję się okradziona:(

PS> Przepraszam jeśli to niewłaściwy dział ale nie wiedziałam w którym to umieścić.
Back to top

528649
Guest

Post#2 04 Nov 2010 21:08   

Re: Szukam pomocy -sklep złodziej

Ile czasu minęło od wpłaty? Napisz jakieś szczegóły. Może to "hipermarket" w piwnicy, właściciel dorabia na taksówce i robi wysyłki raz na miesiąc :)
Back to top

Vler85
Poziom 4
Poziom 4

Post#3 04 Nov 2010 21:14   

Wysyłka przelewem bankowym 26 października.

Towar na 100% miał być we wtorek po telefonie we wtorek na 100% miał być dzisiaj.
Od wczoraj - dzwonie żeby spytać co z towarem - wczoraj i dzisiaj przez cały dzień brak kontaktu.

Ja nie byłabym zła gdyby odebrali chociaż telefon i powiedzieli co się stało i czemu zwlekają.
nie rozumiem czemu nikt nie odbiera, czemu nie ma wysyłki czemu nie ma chociaż potwierdzenia?!

Przecież przyzwoity sklep wysyła jak najszybciej, stara się chyba dbać o klienta...
Towar podczas zakupu był dostępny...
Twierdzą że są sklepem od 10 lat na rynku...
Back to top

Karol966
Poziom 22
Poziom 22

Post#4 04 Nov 2010 22:30   

kreslarz wrote:
a Panowie w mundurach zrobią swoje. Ważne, żeby trzymać wszystkie maile i inną korespondencję związaną ze sprawą.

Na allegro zostałem oszukany o 600zł - jakaś menda podszyła się pod sprzedajnego. Szybko zgłosiłem sprawę. Mieli wszelkie dane, IP z maila, dane konta, na które przelałem kasę. Po 2 miesiącach dostałem powiadomienie o wszczęciu postępowania. Straciłem chyba ze 3 godziny na policji. Na końcu powiedział mi miły pan w mundurze, że zapewne znajdą tego chama ale kasy raczej nie odzyskam
Quote:
...Wie pan jak to w Polsce bywa
- To były dosłownie słowa uprzejmego policjanta.
Sory ale nerwica mnie bierze na te wszelkie brednie ;/

Co do tematu, bo trochę odbiegłem -przypadek inny niż mój więc faktycznie to może być metoda.

PS. W mojej sprawie dodam, że spóźniłem się kilka dni ze zgłoszeniem sprawy do programu ochrony kupujących...
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 04 Nov 2010 22:30   

Back to top

Vler85
Poziom 4
Poziom 4

Post#5 05 Nov 2010 00:14   

Mam nadzieje że odzyskam te pieniądze.
Jestem dość biedna (niepełnosprawnej ciężko być bogatej) tak więc zbierałam na ten sprzęt kilka miesięcy :(

Tak więc chce do nich napisać pismo listem poleconym ale nie wiem jak takie pismo ma wyglądać i na jaki artykuł w kk się powołać?
Back to top

Qujav
Poziom 18
Poziom 18

Post#6 05 Nov 2010 00:30   

Napisz, że czujesz się oszukana, pogroź policją, UOKiK, a nawet trybunałem.
Jest to dosyć ciekawe bo ceny w tym sklepie są "dziwne" dosyć. Zadzwoń jutro o w godzinach 8.00, 10.00 12.00 13.00 14.00, jeżeli do 15.00 nie uzyskasz wyjaśnień idź śmiało na policje. Próbowałaś kontaktować się meilowo? Bo niektóre sklepy nie więdzą nawet gdzie mają telefon:D a
na następny raz radze sprawdzić opinie na jakimś vortalu np. www.opineo.pl
Pozdrawiam i życzę odzyskania kasy lub sprzętu.
Back to top

Vler85
Poziom 4
Poziom 4

Post#7 05 Nov 2010 00:47   

Co rozumiesz przez dziwne?
Jest trochę taniej.
Dzwonie od 2 dni - kilkadziesiąt telefonów kila maili - zero reakcji. Telefon odbierali do wtorku twierdząc że zaraz wyślą.
Opinie mieli mieszane nawet więcej pozytywnych... ceneo bodajże.
Back to top

Ture11
Poziom 22
Poziom 22

Post#8 05 Nov 2010 00:57   

Spróbuj zadzwonić z innego numeru telefonu, bo może nie odbierają, a może nie chcą odebrać...
Back to top

Qujav
Poziom 18
Poziom 18

Post#9 05 Nov 2010 00:58   

No nie wiem, zgaduje że ostatnią opinie na opineo dodałaś Ty. A 30-40 komentarzy pod nimi to długie zażalenia oszukanych ludzi.
Zadzwoń od koleżanki czy kolegi, albo z zastrzeżonego nr. i jeżeli jakimś cudem ktoś odbierze to powiedz, że mają czas do 18, a potem idziesz na policje.
Ceny? 10-20zł taniej niż we wszystkich innych sklepach, jeden zestaw tańszy nawet o 200zł. Więc wydaje mi się troche to naciągane.
Małe sklepiki kuszą ceną, lecz lepiej kupywac na allegro (żałuje, że to mówię :D )lub w sklepach dużych np. agito, komputronik(drogo), itd. lub w sklepach z conajmniej 98% pozytywnych opini.
Ehh. znam to uczucie oszukanej osoby.
Zamawiałem kiedyś telefon,czekałem na kuriera, okazało się że przesyłka zaginęła, potem coś bank szwankował i w końcu po 3 czy 4 tygodniach pieniądze odzyskałem. Jednak "miły" pan był ciągle pod telefonem ichyba starał się nie kłamać. Bo nr listu przewozowego się zgadzały i przesyłka faktycznie zaginiona ale kręcił ze zwrotem kasy.
Dobra,długa historia. Dzwoń do nich do skutku, nie odpuszczaj.Na jaką kwotę zrobiłaś zakupy?
Back to top

Vler85
Poziom 4
Poziom 4

Post#10 05 Nov 2010 01:05   

Dzwonie na 2 numery - do sklepu i na komórkę, pisze też smsy, - dzwoni mąż, dzwoni tata, dzwoni mama - każdy z innego telefonu - albo nie odbierają albo zajęte.

koszt z przesyłką ciut ponad 250 zł.

Zasadniczo wiem że powinnam kupić gdzie indziej ale kurcze, mają też pozytywne opinie a ja naprawdę liczę grosz do grosza :(
Back to top

Qujav
Poziom 18
Poziom 18

Post#11 05 Nov 2010 01:13   

I właśnie na to czekają takie "sklepy"
Domyślam się, że zajęte bo inni oszukani próbują się dodzwonić.
I uwierz mi. nie stać cie na tani sklep. Zobacz ile pieniędzy wydasz, żeby odzyskać tamtą kase, ile telefonów, dojazdów na policje itp.
Więc, jeżeli do jutra sie nie dzwonisz to się nie zastanawiaj, jedź na policję.
Back to top

cirrostrato
Poziom 22
Poziom 22

Post#12 05 Nov 2010 10:12   

Ostatnio syn kupił w Filadelfii taką zabawkę do czytania książek na e-papierze(?), fajna. Wpłacił, dostał info, że przesyłka będzie w Polsce określonego dnia, w tym dniu telefon, że jest i z pytaniem kiedy mogą wysłać kurierem.... z dokładnością do godziny odebrałem paczkę, w sumie taniej niż w kraju i wszystkie sprawy celne załatwili bez angażowania syna.
Back to top

kubus_puchatek
Poziom 16
Poziom 16

Post#13 05 Nov 2010 12:21   

Nie ma znaczenia gdzie kupujesz. Na Allegro masz po prostu oszustów w kupie i gwarantuję że ten sklepik też tam jest.
W takim przypadku wszystkie e-maile zgraj podaj wszystko co masz na temat: strona www Adresy nr konta i goń na policję.
Na przyszłość naucz się że kupuje się za pobraniem i paczkę się otwiera na miejscu przed podpisaniem odbioru.
Back to top

ElectroTom
Poziom 16
Poziom 16

Post#14 05 Nov 2010 12:28   

Bo tam rządy bronią obywatela uczciwego au nas złodzieja i mordercę. Taka jest różnica pomiędzy"pierwszym", a"trzecim" światem.
Przepraszam, ale jasna krew mnie zalewa, jak czytam takie rzeczy.
Życzę dla Pani Vler85 odzyskania pieniędzy,chociaż już nerwy zrobiły swoje.
Pozdrawiam.
Back to top

Stachserwis
Poziom 21
Poziom 21

Post#15 05 Nov 2010 12:52   

Spróbuj do nich zadzwonić z innego numeru. Może mają identyfikację i.....
p-m $$
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 05 Nov 2010 12:52   

Back to top

isiek78
Poziom 21
Poziom 21

Post#16 05 Nov 2010 14:28   

Nic na mordę, żadne telefony w tym przypadku to nie jest zagubiona przesyłka żeby wyjaśnić z normalnym sprzedawcą. Napisz list z potwierdzeniem odbioru z kopią dla siebie. Każda komunikacja ze sprzedawcą musi być potwierdzona! W razie skierowania sprawy do policji czy na drogę sądową będę brali tylko takie dokumenty na papierze gdzie druga strona potwierdziła w innych przypadkach się wyprą. Zapewne masz kopie zakupów na mailu zrób kopię. Pójdź do rzecznika praw konsumenta on załatwia takie sprawy za darmo i jest stworzony by to załatwiać.
Poszukaj osób na forum z Kielc może ktoś sprawdzi ten adres, poszukaj adresów sąsiednich osób czy firm żeby podały informacje o tej firmie. Do mnie też wydzwaniali za moim sąsiadem przekrętem.
Back to top

wkj
Poziom 18
Poziom 18

Post#17 05 Nov 2010 15:55   

Zbierz cała dokumentację łącznie z przelewem, oraz screenami drogą mailową, byle było tego dużo, i do razu na Policję, im wiecej tym lepiej.
Przyjmą to zgłoszenie, i nie bój sie wyśmiania, takich przypadków moze być - tysiace, suma sumarum, trzeba tepić takie patologie.
Back to top

00czarek00
Poziom 8
Poziom 8

Post#18 05 Nov 2010 16:07   

Kolejni kanciarze, ale koledzy wyżej mają racje nic więcej nie zrobisz jak tylko zgłoszenie na policje. Może wtedy sprzedający się obudzi.
Nie wiem jak będzie z odzyskaniem kasy ale tak za darmo 250 zł to im się nie należy
Back to top

rafixs
Poziom 18
Poziom 18

Post#19 05 Nov 2010 17:05   

Qujav wrote:
Napisz, że czujesz się oszukana, pogroź policją, UOKiK, a nawet trybunałem.
Jest to dosyć ciekawe bo ceny w tym sklepie są "dziwne" dosyć. Zadzwoń jutro o w godzinach 8.00, 10.00 12.00 13.00 14.00, jeżeli do 15.00 nie uzyskasz wyjaśnień idź śmiało na policje. Próbowałaś kontaktować się meilowo? Bo niektóre sklepy nie więdzą nawet gdzie mają telefon:D a
na następny raz radze sprawdzić opinie na jakimś vortalu np. www.opineo.pl
Pozdrawiam i życzę odzyskania kasy lub sprzętu.

To samo bym ci doradził co kolega.
Kolego ja zawsze jak zamawiam to płace przy odbiorze i kupuje w sprawdzonych sklepach.

powodzenia
Back to top

Qujav
Poziom 18
Poziom 18

Post#20 05 Nov 2010 20:15   

rafixs wrote:

To samo bym ci doradził co kolega.
Kolego ja zawsze jak zamawiam to płace przy odbiorze i kupuje w sprawdzonych sklepach.

powodzenia

Ja również tak robie.
Koleżanko napisz jak sprawa się wyjaśni.
Back to top

bartosz-jagiela
Poziom 14
Poziom 14

Post#21 05 Nov 2010 21:40   

Witam !

Ja zostałem oszukany na allegro, jakieś 3 lata temu, gdy była moda na MP4 kupiłem creative zen v plus ( wtedy chodzilo po jakies 600 zl ), za kazdym razem przysylano mi uszkodzone, za 3 razem chcialem zwrotu pieniedzy, wtedy jednak te MP4 stanialo o dobre 200 zl , sprzedawca odmowil. poszedlem do prawnika, zalozylem sprawe w sadzie, gosc byl pewny ze wygra, jednak sie mylil. odzyskalem pieniadze co do grosza :)

Wiec moim zdaniem jest jeszcze w tym kraju jakas sprawiedliwosc i mysle, ze nie powinno byc problemu ze zwrotem gotowki.
Back to top

centrino@
Poziom 13
Poziom 13

Post#22 05 Nov 2010 21:49   

To była 3 lata temu, od tej pory dużo się zmieniło.
Back to top

lukaszek27l
Poziom 3
Poziom 3

Post#23 24 Nov 2010 11:40   

www.soundpol.pl unikajcie ich to oszuści

witam zostałem w ostatnim czasie przez nich oszukany!! działają tez na allegro nie widziałem tych komentarzy negatywnych i dałem się nabrać. po wpłacie na konto dostałem paczkę niekompletną !! po próbach kontaktu co nie było łatwe nikt nie odbiera telefonów!! zwodzą mnie !!! kwota nie jest zbyt duża ale ostrzegam innych by ich unikać !!! gdzie kupować ?? byle nie u nich !! kwota na jaką zostałem oszukany nie jest zbyt duża . i policja pewnie nie zareaguje!! ale ostrzegam przed tymi krętaczami:cry: www.soundpol.pl
na allegro pod takim nikiem występują ; Soundpol
Back to top

_PREDATOR_
Poziom 26
Poziom 26

Post#24 Post from the author of the topic 24 Nov 2010 13:01   

Uwaga na oszustów, sklepy/ pośrednicy, www i inne - TU PISAĆ

W tym temacie piszemy o naciąganiu i oszustwach sklepów, hurtowni www i inne...
Back to top

drebin
Poziom 19
Poziom 19

Post#25 25 Jan 2011 14:52   

Re: www.soundpol.pl unikajcie ich to oszuści

lukaszek27l wrote:
witam zostałem w ostatnim czasie przez nich oszukany!! działają tez na allegro nie widziałem tych komentarzy negatywnych i dałem się nabrać. po wpłacie na konto dostałem paczkę niekompletną !! po próbach kontaktu co nie było łatwe nikt nie odbiera telefonów!! zwodzą mnie !!! kwota nie jest zbyt duża ale ostrzegam innych by ich unikać !!! gdzie kupować ?? byle nie u nich !! kwota na jaką zostałem oszukany nie jest zbyt duża . i policja pewnie nie zareaguje!! ale ostrzegam przed tymi krętaczami:cry: www.soundpol.pl
na allegro pod takim nikiem występują ; Soundpol

Witam. Również zostałem oszukany przez firmę Soundpol a na końcu jeszcze obrażony wyzwiskami. Kupiłem statyw prosty chromowany, który chromu wcale nie widział, był pomalowany szarą farbą.Przy próbie wyjaśnienia całej sprawy i kontaktu totalna ignorancja. Dopiero po wystawieniu negatywu na allegro raczył się odezwać obraźliwym negatywem.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 25 Jan 2011 14:52   

Back to top

noinfected
Poziom 12
Poziom 12

Post#26 14 Apr 2011 19:01   

Re: Uwaga na oszustów, sklepy/ pośrednicy, www i inne - TU PISAĆ

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=9394277#9394277

Uważajcie na gościa z nickiem "Domino2010".
Back to top

monti1987
Poziom 2
Poziom 2

Post#27 27 May 2011 20:52   

i jak oddali wam kase, mi wisza 1600zł i od wtorki walcze żeby mi oddali i zero kontaktu z ich strony;/ co mam robic zeby odzyskac kase
Back to top

wkj
Poziom 18
Poziom 18

Post#28 28 May 2011 06:03   

monti1987 wrote:
i jak oddali wam kase, mi wisza 1600zł i od wtorki walcze żeby mi oddali i zero kontaktu z ich strony;/ co mam robic zeby odzyskac kase

Zbieraj 4 litery i wszelką korespondencję, łącznie z dowodami wpłat zanieś do organów ścigania. Im więcej osób poszkodowanych się zgłosi, tym lepiej dla was.
(to tylko jedna z wielu możliwości)
Back to top

tefil
Poziom 8
Poziom 8

Post#29 30 Jul 2011 09:45   

[Inne] Poszukuje użytkowanika elektrody - oszusta

witam czy ktoś może próbował zakupić towar od użytkownika którego ogłoszenie podaje w linku?
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2024133.html

jeśli tak proszę o kontakt:
tel. 504 69 69 62, gg: 2285583, tefil(malpa)wp.pl

p.s. do moderatora, nie wiem czy w dobrym dziale napisałem posta. Jeśli nie proszę o przeniesienie tematu, ale sprawa jest dość ważna i może nie tylko ja zostałem oszukany
Back to top

laserjet9002
Poziom 18
Poziom 18

Post#30 01 Aug 2011 14:11   

Dodatkowo może nie związane z tematem ale uważać na dekarza, przedstawia się
Jerzy Popławski
788452561

Wizą zaliczkę 2000 i zero kontaktu, możliwe że podszywa się pod kogoś innego, z wyglądu trochę podobny do cygana :/
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Advertisements and Business Electronics -> ==>Uwaga na oszustów ! sklepy/ pośrednicy, www i inne-TU PISAĆ<==
Page 1 of 2 Go to page 1, 2  Next

Page generation time: 0.198 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed