Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software ->Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi) Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Chilihead
Level 14
Joined: 05 Feb 2007
Posts: 158
Helped: 5
Post rating: 3
Chilihead
Level 14
Post#1 25 Nov 2010 17:17  Topic author   

Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Witam.
Posiadam telewizor LG, i laptopa Asus n53j.
Próbowałem podłączyć laptopa do telewizora przez złącze hdmi, jednak żadna z grafik go nie wykrywa (złącze jest jedno, przełączałem grafiki ręcznie).
Do grafiki mam aktualne sterowniki. Rozwiązanie problemu szukałem na stronach nvidi, i znalazłem, że w opcjach/panelu ustawień nvidi ma być dostępna zakładka Display(wyświetlacz). U mnie niestety tego nie ma.
W jaki sposób mam połączyć się z TV?
Jedna karta to nvidia m335gt, a druga to Intel HD graphic.
W panelu ustawień wyświetlacza Windowsa także nie znajduje mi TV.
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.
Maciej.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
greep
Level 19
Joined: 29 Sep 2004
Posts: 471
Helped: 10
Post rating: 17
greep
Level 19
Post#2 26 Nov 2010 01:07  Helpful post   

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Chilihead wrote:
Witam.
Posiadam telewizor LG, i laptopa Asus n53j.
Próbowałem podłączyć laptopa do telewizora przez złącze hdmi, jednak żadna z grafik go nie wykrywa (złącze jest jedno, przełączałem grafiki ręcznie).
Do grafiki mam aktualne sterowniki. Rozwiązanie problemu szukałem na stronach nvidi, i znalazłem, że w opcjach/panelu ustawień nvidi ma być dostępna zakładka Display(wyświetlacz). U mnie niestety tego nie ma.
W jaki sposób mam połączyć się z TV?
Jedna karta to nvidia m335gt, a druga to Intel HD graphic.
W panelu ustawień wyświetlacza Windowsa także nie znajduje mi TV.
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.
Maciej.

Nie wiem za bardzo co masz na mysli poprzez "przelaczanie grafik"...
W kazdym razie po podlaczeniu kabla HDMI do komputera i TV, w telewizorze nalezy ustawic zrodlo sygnalu na HDMI, inaczej bedzie odtwarzal obraz z TV.
Nie wiem jak jak jest u Ciebie na pilocie, ale u mnie jest przycisk z wyborem zrodla sygnalu "SOURCE".
Po ustawieniu zrodla na HDMI (lub HDMI 1, HDMI 2 etc... w zaleznosci od tego ile masz portow HDMI w TV) obraz z komputera powinien od razu pojawic sie na ekranie. Nie trzeba nic zmieniac w ustawieniach grafiki.

Jedyne co trzeba zmienic w kompie to zrodlo dzwieku, ktore domyslnie bedzie nadawac dzwiek poprzez glosniki laptopa/PC.
Zeby zmienic zrodlo dzwieku w komputerze, wchodzimy w Panel Sterowania \ Dzwieki \ zakladka Odtwarzanie i zmieniamy zrodlo na TV (tak jest w Windows Vista/7).
Po odlaczeniu komputera od TV, nalezy przywrocic zrodlo dzwieku na glosniki komputerowe, inaczej glosniki pozostana gluche dopoki tego nie zrobimy.

pozdrawiam

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Chilihead
Level 14
Joined: 05 Feb 2007
Posts: 158
Helped: 5
Post rating: 3
Chilihead
Level 14
Post#3 26 Nov 2010 16:53  Topic author   

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Dzięki za odpowiedź.
Podpinałem właśnie tak jak piszesz i nie ma żadnych rezultatów.
Komputer "nie widzi" TV.
Co do przełączania grafik to asus posiada dwie: Jedna zintegrowana w procesorze a drugą zewnętrzna. Przełączają się one automatycznie, w zależności od potrzeb, ale można przełączyć je także ręcznie.

Helpful post? + 0
Back to top
greep
Level 19
Joined: 29 Sep 2004
Posts: 471
Helped: 10
Post rating: 17
greep
Level 19
Post#4 27 Nov 2010 00:01  Helpful post   

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Chilihead wrote:
Dzięki za odpowiedź.
Podpinałem właśnie tak jak piszesz i nie ma żadnych rezultatów.
Komputer "nie widzi" TV.
Co do przełączania grafik to asus posiada dwie: Jedna zintegrowana w procesorze a drugą zewnętrzna. Przełączają się one automatycznie, w zależności od potrzeb, ale można przełączyć je także ręcznie.


Kabli nie da sie zle podpiac ;) , ale czy w opcjach TV szukales zrodla sygnalu?
Wiedz, ze to TV ma wykryc twoj komputer, a nie komputer ma wykryc TV.
Poczytaj w instrukcji obslugi TV jak przelaczyc zrodla sygnalu.
Ile masz w ogole portow HDMI w TV i jakiego systemu operacyjnego uzywasz?

Helpful post? + 0
Back to top
Chilihead
Level 14
Joined: 05 Feb 2007
Posts: 158
Helped: 5
Post rating: 3
Chilihead
Level 14
Post#5 27 Nov 2010 12:21  Topic author   

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Porty są dwa, próbowałem na obydwóch. Żaden nie wykrywa sygnału, system to standardowo Win7. U mnie jest tak jak u Ciebie czyli jest przycisk source, sprawdzę jeszcze czy jeżeli wepnę DVD przez hdmi to czy je wykryje, jeżeli tak to będę szukał problemów w komputerze.

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
greep
Level 19
Joined: 29 Sep 2004
Posts: 471
Helped: 10
Post rating: 17
greep
Level 19
Post#6 27 Nov 2010 13:17    

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Chilihead wrote:
Porty są dwa, próbowałem na obydwóch. Żaden nie wykrywa sygnału, system to standardowo Win7. U mnie jest tak jak u Ciebie czyli jest przycisk source, sprawdzę jeszcze czy jeżeli wepnę DVD przez hdmi to czy je wykryje, jeżeli tak to będę szukał problemów w komputerze.


W Win7 tym bardziej wszystko powinno pojsc bez problemu.
Tak jak mowisz, sprobuj podlaczyc cos innego, zeby upewnic sie, ze kabel/tv jest w porzadku.

Zdecydowana wiekszosc problemow z HDMI dotyczy braku dzwieku (z tego co widze na google), o problemach z grafika (brakiem obrazu), prawie nikt nie pisze...

Sprobuj jeszcze zainstalowac moze te sterowniki, to jedyne co znalazlem:
http://www.techspot.com/drivers/driver/file/information/12285/

pzdr.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
172541
Removed
172541
Removed
Post#7 27 Nov 2010 20:52    

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Podłącz laptopa do telewizora i na laptopie kliknij kombinację win + P, pokaże ci się okienko wyboru trybu. Dopiero po wyborze trybu będziesz miała obraz na TV. W trybie duplikuj na TV będziesz musiał mieć ustawioną taką samą rozdzielczość jak na laptopie. Zaś w trybie rozszerz rozdzielczość na TV będziesz mógł ustalić dowolną.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pacik19
Level 18
Joined: 27 Nov 2010
Posts: 358
Helped: 1
pacik19
Level 18
Post#8 27 Nov 2010 21:25    

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


spróbuj w właściwościach ustawić jako 2 monitor chociaż to tv albo jako projektor

Helpful post? + 0
Back to top
Deron
Level 15
Location: Gdynia
Joined: 18 Jun 2007
Posts: 187
Helped: 6
Post rating: 2
Deron
Level 15
Post#9 27 Nov 2010 22:18    

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Spróbuj zainstalować do karty graficznej starszy sterownik.
Miałem podobny problem i po zainstalowaniu starszej wersji stera poszło bez problemu.

Helpful post? + 0
Back to top
Chilihead
Level 14
Joined: 05 Feb 2007
Posts: 158
Helped: 5
Post rating: 3
Chilihead
Level 14
Post#10 29 Nov 2010 17:53  Topic author   

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Będe próbował prze weekend bo niestety od niedzieli nie mam już dostępu do TV.
CO do przeinstalowania na starsze sterowniki, to nie bardzo bo niektóre programy i gierki się buntują.

Helpful post? + 0
Back to top
Chilihead
Level 14
Joined: 05 Feb 2007
Posts: 158
Helped: 5
Post rating: 3
Chilihead
Level 14
Post#11 04 Dec 2010 11:23  Topic author   

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Witam ponownie.
Podpiąłem wszystko co miało hdmi do tv (dvd, tuner, dwa laptopy), na różnych kablach i gniazdach, ale tv nic nie widzi. Znakiem tego wina leży po stronie tv. Dzięki wszystkim za pomoc. Założę nowy temat w odpowiednim dziale.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)
Page 1 of 1

Similar topics to połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)

PC->TV (HDMI) - Połączenie laptopa i telewizora kablem HDMI świruje (1)
Połączenie laptopa z tv HDMI-DVI (3)
Połączenie laptopa HDMI z monitorem DVI - co wybrać ? (1)
Awaria kabla HDMI-HDMI czy nie padło wejscie HDMI? (5)
Połączenie kablem HDMI-HDMI (7)
Acer one 522 HDMI audio - nie ma dzwieku przez hdmi (1)
ASUS 9600GT HDMI - Trzeszczący głos SPdiF->GRAFA->HDMI->LCD (2)
Nie działa dźwięk przy połączeniu komputera z TV, HDMI-HDMI (1)
LG 42LN5400 i ATI HD4850 - Podłączenie PC i TV za HDMI-HDMI i brak sygnału na TV (18)
Ge-Force i Monitor LG - Pytanie o wersję HDMI oraz adapter HDMI/DP (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.047 seconds