Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)
Author
Message
Chilihead
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 05 Feb 2007
Posts: 156

Post#1 Post from the author of the topic 25 Nov 2010 17:17   

Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Witam.
Posiadam telewizor LG, i laptopa Asus n53j.
Próbowałem podłączyć laptopa do telewizora przez złącze hdmi, jednak żadna z grafik go nie wykrywa (złącze jest jedno, przełączałem grafiki ręcznie).
Do grafiki mam aktualne sterowniki. Rozwiązanie problemu szukałem na stronach nvidi, i znalazłem, że w opcjach/panelu ustawień nvidi ma być dostępna zakładka Display(wyświetlacz). U mnie niestety tego nie ma.
W jaki sposób mam połączyć się z TV?
Jedna karta to nvidia m335gt, a druga to Intel HD graphic.
W panelu ustawień wyświetlacza Windowsa także nie znajduje mi TV.
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.
Maciej.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Nov 2010 17:17   





Back to top
   
greep
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 29 Sep 2004
Posts: 437

Post#2 26 Nov 2010 01:07helpful post - solution   

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Chilihead wrote:
Witam.
Posiadam telewizor LG, i laptopa Asus n53j.
Próbowałem podłączyć laptopa do telewizora przez złącze hdmi, jednak żadna z grafik go nie wykrywa (złącze jest jedno, przełączałem grafiki ręcznie).
Do grafiki mam aktualne sterowniki. Rozwiązanie problemu szukałem na stronach nvidi, i znalazłem, że w opcjach/panelu ustawień nvidi ma być dostępna zakładka Display(wyświetlacz). U mnie niestety tego nie ma.
W jaki sposób mam połączyć się z TV?
Jedna karta to nvidia m335gt, a druga to Intel HD graphic.
W panelu ustawień wyświetlacza Windowsa także nie znajduje mi TV.
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.
Maciej.

Nie wiem za bardzo co masz na mysli poprzez "przelaczanie grafik"...
W kazdym razie po podlaczeniu kabla HDMI do komputera i TV, w telewizorze nalezy ustawic zrodlo sygnalu na HDMI, inaczej bedzie odtwarzal obraz z TV.
Nie wiem jak jak jest u Ciebie na pilocie, ale u mnie jest przycisk z wyborem zrodla sygnalu "SOURCE".
Po ustawieniu zrodla na HDMI (lub HDMI 1, HDMI 2 etc... w zaleznosci od tego ile masz portow HDMI w TV) obraz z komputera powinien od razu pojawic sie na ekranie. Nie trzeba nic zmieniac w ustawieniach grafiki.

Jedyne co trzeba zmienic w kompie to zrodlo dzwieku, ktore domyslnie bedzie nadawac dzwiek poprzez glosniki laptopa/PC.
Zeby zmienic zrodlo dzwieku w komputerze, wchodzimy w Panel Sterowania \ Dzwieki \ zakladka Odtwarzanie i zmieniamy zrodlo na TV (tak jest w Windows Vista/7).
Po odlaczeniu komputera od TV, nalezy przywrocic zrodlo dzwieku na glosniki komputerowe, inaczej glosniki pozostana gluche dopoki tego nie zrobimy.

pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Chilihead
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 05 Feb 2007
Posts: 156

Post#3 Post from the author of the topic 26 Nov 2010 16:53   

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Dzięki za odpowiedź.
Podpinałem właśnie tak jak piszesz i nie ma żadnych rezultatów.
Komputer "nie widzi" TV.
Co do przełączania grafik to asus posiada dwie: Jedna zintegrowana w procesorze a drugą zewnętrzna. Przełączają się one automatycznie, w zależności od potrzeb, ale można przełączyć je także ręcznie.

Helpful message? + -

Back to top
   
greep
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 29 Sep 2004
Posts: 437

Post#4 27 Nov 2010 00:01helpful post - solution   

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Chilihead wrote:
Dzięki za odpowiedź.
Podpinałem właśnie tak jak piszesz i nie ma żadnych rezultatów.
Komputer "nie widzi" TV.
Co do przełączania grafik to asus posiada dwie: Jedna zintegrowana w procesorze a drugą zewnętrzna. Przełączają się one automatycznie, w zależności od potrzeb, ale można przełączyć je także ręcznie.


Kabli nie da sie zle podpiac Wink , ale czy w opcjach TV szukales zrodla sygnalu?
Wiedz, ze to TV ma wykryc twoj komputer, a nie komputer ma wykryc TV.
Poczytaj w instrukcji obslugi TV jak przelaczyc zrodla sygnalu.
Ile masz w ogole portow HDMI w TV i jakiego systemu operacyjnego uzywasz?

Helpful message? + -

Back to top
   
Chilihead
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 05 Feb 2007
Posts: 156

Post#5 Post from the author of the topic 27 Nov 2010 12:21   

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Porty są dwa, próbowałem na obydwóch. Żaden nie wykrywa sygnału, system to standardowo Win7. U mnie jest tak jak u Ciebie czyli jest przycisk source, sprawdzę jeszcze czy jeżeli wepnę DVD przez hdmi to czy je wykryje, jeżeli tak to będę szukał problemów w komputerze.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Nov 2010 12:21   





Back to top
   
greep
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 29 Sep 2004
Posts: 437

Post#6 27 Nov 2010 13:17   

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Chilihead wrote:
Porty są dwa, próbowałem na obydwóch. Żaden nie wykrywa sygnału, system to standardowo Win7. U mnie jest tak jak u Ciebie czyli jest przycisk source, sprawdzę jeszcze czy jeżeli wepnę DVD przez hdmi to czy je wykryje, jeżeli tak to będę szukał problemów w komputerze.


W Win7 tym bardziej wszystko powinno pojsc bez problemu.
Tak jak mowisz, sprobuj podlaczyc cos innego, zeby upewnic sie, ze kabel/tv jest w porzadku.

Zdecydowana wiekszosc problemow z HDMI dotyczy braku dzwieku (z tego co widze na google), o problemach z grafika (brakiem obrazu), prawie nikt nie pisze...

Sprobuj jeszcze zainstalowac moze te sterowniki, to jedyne co znalazlem:
http://www.techspot.com/drivers/driver/file/information/12285/

pzdr.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Nov 2010 13:17   





Back to top
   
172541
Removed





Post#7 27 Nov 2010 20:52   

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Podłącz laptopa do telewizora i na laptopie kliknij kombinację win + P, pokaże ci się okienko wyboru trybu. Dopiero po wyborze trybu będziesz miała obraz na TV. W trybie duplikuj na TV będziesz musiał mieć ustawioną taką samą rozdzielczość jak na laptopie. Zaś w trybie rozszerz rozdzielczość na TV będziesz mógł ustalić dowolną.

Helpful message? + -

Back to top
   
pacik19
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 27 Nov 2010
Posts: 358

Post#8 27 Nov 2010 21:25   

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


spróbuj w właściwościach ustawić jako 2 monitor chociaż to tv albo jako projektor

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Nov 2010 21:25   





Back to top
   
Deron
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 18 Jun 2007
Posts: 185
Location: Gdynia

Post#9 27 Nov 2010 22:18   

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Spróbuj zainstalować do karty graficznej starszy sterownik.
Miałem podobny problem i po zainstalowaniu starszej wersji stera poszło bez problemu.

Helpful message? + -

Back to top
   
Chilihead
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 05 Feb 2007
Posts: 156

Post#10 Post from the author of the topic 29 Nov 2010 17:53   

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Będe próbował prze weekend bo niestety od niedzieli nie mam już dostępu do TV.
CO do przeinstalowania na starsze sterowniki, to nie bardzo bo niektóre programy i gierki się buntują.

Helpful message? + -

Back to top
   
Chilihead
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 05 Feb 2007
Posts: 156

Post#11 Post from the author of the topic 04 Dec 2010 11:23   

Re: Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)


Witam ponownie.
Podpiąłem wszystko co miało hdmi do tv (dvd, tuner, dwa laptopy), na różnych kablach i gniazdach, ale tv nic nie widzi. Znakiem tego wina leży po stronie tv. Dzięki wszystkim za pomoc. Założę nowy temat w odpowiednim dziale.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> Połączenie laptopa do TV (hdmi<->hdmi)
Page 1 of 1
Similar topics
PC->TV (HDMI) - Połączenie laptopa i telewizora kablem HDMI świruje (1)
Połączenie laptopa z tv HDMI-DVI (3)
Połączenie laptopa HDMI z monitorem DVI - co wybrać ? (1)
Awaria kabla HDMI-HDMI czy nie padło wejscie HDMI? (5)
Połączenie kablem HDMI-HDMI (7)
Acer one 522 HDMI audio - nie ma dzwieku przez hdmi (1)
ASUS 9600GT HDMI - Trzeszczący głos SPdiF->GRAFA->HDMI->LCD (2)
Nie działa dźwięk przy połączeniu komputera z TV, HDMI-HDMI (1)
LG 42LN5400 i ATI HD4850 - Podłączenie PC i TV za HDMI-HDMI i brak sygnału na TV (18)
Ge-Force i Monitor LG - Pytanie o wersję HDMI oraz adapter HDMI/DP (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl topic RSS feed