Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



problem - Neostrada+TP-LINK TD-W8901G


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access ->problem - Neostrada+TP-LINK TD-W8901G Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
czwartek22
Level 6
Location: Warszawa
Joined: 26 Nov 2010
Posts: 9
czwartek22
Level 6
Post#1 26 Nov 2010 18:36  Topic author   

problem - Neostrada+TP-LINK TD-W8901G


Witam,
Mam duży problem z konfiguracją tych dwóch wyżej wymienionych urządzeń, siedzę już cały dzień i nie mam pojęcia. Pan z Neostrady nie może mi pomóc bo nie obsługują tych routerów, serwis jest nieczynny bo już weekend, a nigdzie w Internecie nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Może Wy mi pomożecie.

Przedłużyłem kilka dni temu umowę z Neostradą i zwiększyłem prędkość z 1Mb do 10Mb. Okazało się, że mój stary modem nie obsługuję takich prędkości, więc kupiłem nowy - TP-LINK TD-W8901G. Sformatowałem dysk, instaluje router, i klops... Błąd, który się wyświetla to: "Weryfikacja ustawień routera zakończona błędem. 1. Proszę sprawdzić typ i parametry połączenia WAN. 2. Proszę sprawdzić połączenie sieciowe i spróbować ponownie. Błąd: 020".

Ustawienia które wpisuję podał mi facet z obsługi technicznej Neostrady. Są to:
typ połączenia - PPPoE
VPI - 0
VCI - 35
Enkapsulacja - LLC
Wpisuję też mój login i hasło z Neostrady. Te ustawienia (0/35) w routerze odpowiadają PVC2 z tego co się zorientowałem. Do drugiego slotu ethernetowego wkładam więc kabel łączący z komputerem. Modulacja to ADSL2+ ANNEX A.

Próbowałem wielu konfiguracji, ale cały czas wyświetla się ten sam błąd. Na routerze palą się kontrolki ADSL, WLAN i używanego przeze mnie portu ethernetowego. Sprawdzałem też zamiast komputera stacjonarnego na moim laptopie, efekt jest taki sam.

Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł? W razie potrzeby mogę zamieścić jakieś zrzuty ekranu. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Location: Adort Kele
Joined: 16 Oct 2006
Posts: 21571
Helped: 2213
Post rating: 368
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#2 26 Nov 2010 18:41    

Re: problem - Neostrada+TP-LINK TD-W8901G


Podłącz kablem do portu LAN
Wejdz na konfiguracje http://192.168.1.1

VPI/VCI 0/35
VCMUX - nie LLC

Czy router łapie synchronizacje ADSL ?

Załącz Status z routera.

Usuń wszystkie PVC oprócz PVC2 co masz ustawione parametry.

Dodano po 46 [sekundy]:

> problem z konfiguracją tych dwóch wyżej wymienionych urządzeń,

po co ci dwa ?

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
czwartek22
Level 6
Location: Warszawa
Joined: 26 Nov 2010
Posts: 9
czwartek22
Level 6
Post#3 26 Nov 2010 18:56  Topic author   

Re: problem - Neostrada+TP-LINK TD-W8901G


bogiebog wrote:

VPI/VCI 0/35
VCMUX - nie LLC


Zmieniłem.

bogiebog wrote:

Czy router łapie synchronizacje ADSL ?


Wydaję mi się, że tak - kontrolka ADSL pali się ciągle, nie mruga.

bogiebog wrote:

Załącz Status z routera.


problem - Neostrada+TP-LINK TD-W8901G problem - Neostrada+TP-LINK TD-W8901G problem - Neostrada+TP-LINK TD-W8901G

bogiebog wrote:

Usuń wszystkie PVC oprócz PVC2 co masz ustawione parametry.


Deaktywowałem wszystkie pozostałe, o to chodzi?

bogiebog wrote:

po co ci dwa ?


Sorry, urządzenie jest oczywiście jedno, nie wiem jak je skonfigurować z Neo.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Location: Adort Kele
Joined: 16 Oct 2006
Posts: 21571
Helped: 2213
Post rating: 368
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#4 26 Nov 2010 19:00    

Re: problem - Neostrada+TP-LINK TD-W8901G


PPP login hasło sprobuj

rejestracja(malpa)neostrada.pl
rejestracja

czy tak loguje się ? załącz Status routera.

Załącz Status/Log routera.

Helpful post? + 0
Back to top
czwartek22
Level 6
Location: Warszawa
Joined: 26 Nov 2010
Posts: 9
czwartek22
Level 6
Post#5 26 Nov 2010 19:06  Topic author   

Re: problem - Neostrada+TP-LINK TD-W8901G


Próbowałem z tym loginem i hasłem, nic.

Log z routera po próbie zalogowania tymi danymi:
1/1/2000 0:53:38> netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=80504c18
1/1/2000 0:53:41> Last errorlog repeat 2 Times
1/1/2000 0:53:42> netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=80504c18
1/1/2000 0:53:46> netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=80504c18
1/1/2000 0:54:3> Call Failed
1/1/2000 0:54:8> No DNS server available
1/1/2000 0:54:8> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:54:8> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:54:8> adjtime task pause 60 seconds
1/1/2000 0:54:8> No DNS server available
1/1/2000 0:54:8> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:54:8> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:54:8> adjtime task pause 60 seconds
1/1/2000 0:54:8> No DNS server available
1/1/2000 0:54:8> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:54:8> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:54:8> adjtime task pause 1 day
1/1/2000 0:54:8> netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=80504c18
1/1/2000 0:54:20> Last errorlog repeat 4 Times
1/1/2000 0:54:33> Call Failed

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Location: Adort Kele
Joined: 16 Oct 2006
Posts: 21571
Helped: 2213
Post rating: 368
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#6 26 Nov 2010 19:25    

Re: problem - Neostrada+TP-LINK TD-W8901G


Jak sychronizację masz ale nie dostaje IP to dzowń na wsparcie TP 1-93-93. Niech ci powiedzą czy widzą z ich strony sekwencję PPP z twojego routera.

Dodano po 3 [minuty]:

A co masz w zaawansowne/ADSL ?
Spróbuj tam ustawić

Auto
Annex A

Helpful post? + 0
Back to top
czwartek22
Level 6
Location: Warszawa
Joined: 26 Nov 2010
Posts: 9
czwartek22
Level 6
Post#7 26 Nov 2010 19:49  Topic author   

Re: problem - Neostrada+TP-LINK TD-W8901G


Dzwoniłem, Pan oczywiście nic nie wie i próbował mi wmówić, że pewnie źle hasło wpisuję. I też powiedział mi, że enkapsulację powinienem mieć ustawioną na LLC.

W ADSL mam ustawione auto i annex a.

EDIT:
Wrzucam jeszcze zrzut z zakładki "routing":

problem - Neostrada+TP-LINK TD-W8901G

Helpful post? + 0
Back to top
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Location: Adort Kele
Joined: 16 Oct 2006
Posts: 21571
Helped: 2213
Post rating: 368
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#8 26 Nov 2010 23:03    

Re: problem - Neostrada+TP-LINK TD-W8901G


opcja1) weż twój router i wypróbuj u kogoś co ma neostradę
opcja2) weż kogoś router co ma neo i wypróbuj u ciebie
opcaj3) zgłoś usterkę, niech przyjadą i sprawdzą od ciebie czy chodzi na ich sprzęcie

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pawinow
Level 8
Location: Lublin
Joined: 02 Mar 2008
Posts: 10
Post rating: 2
pawinow
Level 8
Post#9 06 Nov 2012 12:03    

Re: problem - Neostrada+TP-LINK TD-W8901G


Downstream Upstream

SNR Margin: 13.5 28.0 db

Line Attenuation: 74.0 35.6 db

Data Rate: 1319 326 kbps

Max Rate: 3164 368 kbps

CRC: 132 0


co sądzicie o tych parametrach? właśnie użyłem tego routera na linii orange. Mam słaby transfer co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?

Helpful post? + 0
Back to top
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Location: Adort Kele
Joined: 16 Oct 2006
Posts: 21571
Helped: 2213
Post rating: 368
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#10 06 Nov 2012 13:14    

Re: problem - Neostrada+TP-LINK TD-W8901G


B duże tłumienie 74db, dziwne że ci wogóle dali neta i nie powiedzieli BMT brak możliwości technicznych.

Helpful post? + -1
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> problem - Neostrada+TP-LINK TD-W8901G
Page 1 of 1

Similar topics to problem - Neostrada+TP-LINK TD-W8901G

TP link W8901G neostrada dyndns rejsetrator i problem z DMZ (8)
Tp-Link W8901G + Neostrada TP (2)
Neostrada i TP-Link TD-W8901G (2)
TP Link TD-W8901G neostrada 1mb/s (6)
Router TP-LINK TD-W8901G i Neostrada 1 Mb/s (37)
Neostrada router TP-LINK (TD-W8901G) (6)
Router Tp-link TD-W8901G Neostrada (2)
TP Link W8901G i neostrada 20Mb (2)
Neostrada 20Mb/s i TP-LINK TD-W8901G (5)
TP-Link TD-W8901G i Neostrada 6 Mbit/s (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.085 seconds