Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 28 Lis 2010 08:30
    dziarkos13
    Poziom 8  

    Witam.
    Mam problem wczoraj przeinstalowałem z windows vista na windows 7 (seven).
    I niestety przy próbie otworzenia gry pasjans wyskoczył mi komunikat, że ''Przyspieszenie systemowe jest wyłączone...", nie wiem co na to poradzić, bo pasjans muli mi się okropnie.
    Jestem w tym zielony, proszę poradźcie co mam zrobić?
    Słyszałem, że same stery do karty graficzne nie wystarczą i trzeba jeszcze do płyty głównej.
    Jeżeli to prawda to proszę o pomoc.

  • #2 28 Lis 2010 08:55
    retrofood
    Moderator- Elektryka Instalacje i Sieci

    Zapoznaj się z regulaminem. Pkt 8.2, 11, 15.

  • #3 28 Lis 2010 09:00
    kostian
    Poziom 25  

    Wgrywa się wszystkie potrzebne sterowniki.
    Tobie chodzi pewnie o sterowniki do chipsetu płyty głównej.
    Pobierz sterowniki ze strony producenta i zainstaluj.

  • #4 28 Lis 2010 09:09
    dziarkos13
    Poziom 8  

    kostian napisał:
    Wgrywa się wszystkie potrzebne sterowniki.
    Tobie chodzi pewnie o sterowniki do chipsetu płyty głównej.
    Pobierz sterowniki ze strony producenta i zainstaluj.


    Tylko jak próbowałem zainstalować stery do grafy, to przy włączaniu nie było pulpitu wgl i pytam się jak zrobić, żeby to dobrze chodziło, I czy najpeirw sterowniki do płyty głównej a potem do grafy czy jak?

  • #5 28 Lis 2010 09:25
    kostian
    Poziom 25  

    Pierwsze instaluje się sterowniku do chipsetu, ale zmiana kolejności nie ma właściwie znaczenia.
    Musiałeś wgrać nieodpowiednie sterowniki do grafiki - podaj model karty graficznej, lub model laptopa - bo nie wiem czy jest to stacjonarny czy laptop.
    W wypadku stacjonarki - producent i model płyty głównej.

  • #6 28 Lis 2010 09:29
    dziarkos13
    Poziom 8  

    To jest laptop, Nvidia GeForce 9M series 9200M GS
    Co do tego, że złe sterowniki w ziołem to na pewno nie, ponieważ na stronie Nvidia sami mi wykryli, a ja jeszcze potem sam sprawdzałem to te same 160 mb

  • #7 28 Lis 2010 09:32
    kostian
    Poziom 25  

    Podaj producenta laptopa i jego model - znajdziemy odpowiednie stery.

  • #8 28 Lis 2010 09:35
    dziarkos13
    Poziom 8  

    Laptop Samsung R510

  • #10 28 Lis 2010 09:43
    dziarkos13
    Poziom 8  

    Oki wielkie dzięki, jakby jeszcze był jakiś problem to napisze, ale dopiero tak o 13,14 inaczej nie dam rady ;( Jeszcze raz wielkie dzięki.

  • Pomocny post
    #11 28 Lis 2010 09:45
    kostian
    Poziom 25  

    Nie ma sprawy - Ty zainstalowałeś prawdopodobnie stery ze strony Nvidi ale do karty na PC - te wersje sterowników różnią się od tych do laptopa.
    Pozdrawiam.

  • #12 28 Lis 2010 09:46
    dziarkos13
    Poziom 8  

    A pobierać Ateherosa czy Intel-a czy to się rózni?

  • #13 28 Lis 2010 09:49
    kostian
    Poziom 25  

    Atheros i Intel - to raczej stery do karty sieciowej, są montowane karty obydwu tych producentów - możesz pobrać to i to bo jedne z nich się nie zainstalują ponieważ nie wykryją sprzętu.
    Ty bierz stery Nvidia Graphic Card (są też Intela -ale to nie do Twojej grafiki), oraz Chipset Drivers.

  • #14 28 Lis 2010 09:51
    dziarkos13
    Poziom 8  

    Ok, jak są sterowniki do 32 i 64-bitowej wersji to ja mogę pobierac bez problemu tak?
    A mogę pobrać wszystkie sterowniki do wersji 64-bitowej czy tylko brać od karty sieciowej, grafiki i płyty głownej?

  • #15 28 Lis 2010 09:56
    kostian
    Poziom 25  

    Bierz sterowniki do odpowiedniej wersji systemu - jak masz zainstalowaną wersję Windowsa 32bit - to do wersji 32bit.
    Czasami są sterowniki które pasują do obydwu wersji systemu ale mają wtedy oznaczenie 32/64 - wtedy będą dobre dla wersi 32 i 64bitowej,

  • #16 28 Lis 2010 09:57
    dziarkos13
    Poziom 8  

    Ok to jeszcze raz wielkie dzięki, pomogłeś mi, i jestem Ci bardzo za to wdzięczny Narq.

  • #17 08 Gru 2010 20:12
    karpik167
    Poziom 8  

    Witam serdecznie. Od około 2 tygodni jestem posiadaczem Laptopa Toshiba C650-16W. Postanowiłem przeinstalować system (z win 7 home na win 7 ultimate). sformatowałem dysk i zainstalowałem nowego windowsa. Jak się okazało po instalacji totalnie pogorszyła mi się grafika. Zmieniłem rozdzielczość na najwyższą, ale to nadal nie jest to co przedtem. Wszedłem więc w menadżera urządzeń, i gdy dałem na karte graficzną, wyskoczyła mi "standardowa karta graficzna VGA". No i tu jest pies pogrzebany, bo w tym laptopie jest karta zintegrowana Intel HD Graphics. Poszukałem więc właściwych sterowników do mojej karty i znalazłem (chyba) właściwe na stronie

    http://downloadcenter.intel.com/SearchResult....+Graphics&ProdId=3231&LineId=1101&FamilyId=39

    pobrałem wersje zgodną z windows 7 (64-bit) - taki mam system

    i niestety nie mam pojęcia jak je teraz zainstalować, ponieważ kiedy daję "odinstaluj" na sterownikach standardowej karty graficznej VGA, wyskakuje mi komunikat, że muszę zresetować komputer. A kiedy już komputer włączy się na nowo, system automatycznie instaluje mi sterowniki do tej standardowej karty graficznej VGA.

    Sterowniki które pobrałem są w pliku instalacyjnym, ale jeżeli próbuje je zainstalować, bez usunięcia starych sterowników od standardowej karty graficznej VGA, w czasie instalacji wyskakuje mi komunikat "WYSTĄPIŁ BŁĄD PODCZAS REJESTROWANIA JEDNEGO LUB WIELU KOMPONENTÓW. INSTALATOR ZAKOŃCZY DZIAŁANIE".

    Proszę o pomoc, bo już od 6 godzin szukam rozwiązania i nadal nie potrafie zainstalować właściwych sterowników do tej karty graficznej.

    Mój sprzęt:
    laptop Toshiba C650-16W
    procesor- intel core i3 2,13mhz
    karta graficzna- intel HD graphics (aktualnie standardowa karta graficzna VGA :( )
    ram- 3Gb
    directx-11
    system- windows 7 64bit.

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty