Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 02 Gru 2010 01:23
    ara777
    Poziom 2  

    Wiem, że ta wiadomość jest długa, ale wydaje mi się, że problem nie jest nadto skomplikowany, więc bardzo proszę o pomoc, ponieważ marznę w domu !Chciałem po długiej nieaktywności włączyć piec. czujnik nastawiałem tak samo aby działa jak w poprzednim roku. Jednak po ustawieniu właściwej temperatury (czyli wyższej niż tą która pokazuje obecnie) piec się nie włącza. Doszedłem do wniosku że powodem jest urządzenie , które łączy się z piecem oraz które miało wysyłać sygnał do sterownika. Postanowiłem zrestartować sterownik (auraton 2005), jednak nic to nie dało, piec dalej się nie włączał. Później wyłączyłem i włączyłem ponownie urządzenie które jest podłączone do pieca i miało wysyłać sygnał. Przed wyłączeniem światełka od sygnału cały czas migało, po ponownym włączeniu nawet nie mruga. Co mam robić?

  • #2 02 Gru 2010 06:53
    dziubek102
    Specjalista - systemy grzewcze

    Wymień baterie.

  • #3 02 Gru 2010 16:49
    ara777
    Poziom 2  

    Wymieniłem na nowe, a światełko przy czujnika dalej mruga

  • #4 03 Gru 2010 08:01
    dziubek102
    Specjalista - systemy grzewcze

    Do tego urządzenia najlepiej wstawić baterie alkaliczne ale uwaga nie duracell, te baterie maja ograniczony prąd maksymalny co powoduje błędne działanie układów radiowych.
    jeśli nie zadziała to przestaw nadajnik blisko odbiornika i sprawdzi działanie.

    Link

    tu jest instrukcja. Jak to nie pomoże to oddać na gwarancji do sprzedawcy. W miejsce podłączenia odbiornika wstawić mostek i sterować kocioł temperaturowo. Nic innego nie da się zrobić .

  • #6 30 Lis 2011 19:13
    ks1968
    Poziom 2  

    Sparowanie na innym kanale niż 085 pomogło. Mi na 085 nie daje rady się sparować, udało mi się na kanale 101.

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty