Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Wolno otwierające się strony


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Wolno otwierające się strony
Autor
Wiadomość
olo_ol
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 06 Lis 2008
Posty: 3

Post#1 Post autora tematu 03 Gru 2010 10:09   

Wolno otwierające się strony


Witam.
Mam PC i ostatnio kupiłem do niego kartę na USB TL-WN422G od momentu jej zastosowania strony internetowe otwierają się długo, a niekiedy w ogóle się nie otwierają.
Siła sygnału znakomita, gdy chcę ściągnąć coś z sieci, internet hula tak jak na kablu nawet 1,2MB/s, jedyny problem to właśnie te nieszczęsne strony internetowe....
Nie wiem z czym to może być związane, macie jakiś pomysł??

Pzdr
Powrót do góry
   
orzelpiotr
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 2163
Miasto: "-"

Post#2 03 Gru 2010 10:49   

Re: Wolno otwierające się strony


Poczytaj o MTU.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Gru 2010 10:49   





Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9243

Post#3 03 Gru 2010 10:57   

Re: Wolno otwierające się strony


Zainstaluj InSSidera i pokaż wynik skany oraz puść ping do routera:
ping {192.168.1.1- IP routera} -n 100 -l 2000 - pokaż wynik.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Gru 2010 10:57   





Powrót do góry
   
damcio17
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 17 Cze 2004
Posty: 84

Post#4 04 Gru 2010 02:49   

Re: Wolno otwierające się strony


Jak używasz Mozilli to możesz spróbować tego.
1. Uruchamiamy Firefox'a, w polu adresu wpisujemy about:config i wciskamy klawisz Enter. Ukaże nam się długa lista, na której musimy odszukać trzy wpisy:

- network.http.pipelining
- network.http.proxy.pipelining
- network.http.pipelining.maxrequests

Normalnie przeglądarka wysyła jedno żądanie do serwera w jednostce czasu. Po Włączenie funkcji pipelining umożliwia już kilka żądań jednocześnie, co znacznie skraca ładowanie się stron www.

2. Gdy już dotrzemy do poszukiwanych wpisów należy:

- ustawić wartość network.http.pipelining na true(wciskamy prawy przycisk i klikamy w przełącz)
- ustawić wartość network.http.proxy.pipelining na true(wciskamy prawy przycisk i klikamy w przełącz)
- ustawić wartość network.http.pipelining.maxrequests na jakąś liczbę np. 30. Znaczyć to będzie, że przeglądarka wyśle 30 żądań w tym samym czasie.(wciskamy prawy przycisk i klikamy na modyfikuj)

3. Na koniec klikamy gdziekolwiek prawym klawiszem myszki i z menu kontekstowego wybieramy DODAJ USTAWIENIE TYPU=>Liczba całkowita (Integer). Nazywamy go nglayout.initialpaint.delay i ustawiamy jego wartość na 0.

4. Teraz wystarczy zrestartować Firefox'a i cieszyć się znacznym wzrostem wydajności naszej "ulubionej" przeglądarki.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Gru 2010 02:49   





Powrót do góry
   
olo_ol
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 06 Lis 2008
Posty: 3

Post#5 Post autora tematu 06 Gru 2010 19:29   

Re: Wolno otwierające się strony


damcio17 napisał:
Jak używasz Mozilli to możesz spróbować tego.
1. Uruchamiamy Firefox'a, w polu adresu wpisujemy about:config i wciskamy klawisz Enter. Ukaże nam się długa lista, na której musimy odszukać trzy wpisy:

- network.http.pipelining
- network.http.proxy.pipelining
- network.http.pipelining.maxrequests

Normalnie przeglądarka wysyła jedno żądanie do serwera w jednostce czasu. Po Włączenie funkcji pipelining umożliwia już kilka żądań jednocześnie, co znacznie skraca ładowanie się stron www.

2. Gdy już dotrzemy do poszukiwanych wpisów należy:

- ustawić wartość network.http.pipelining na true(wciskamy prawy przycisk i klikamy w przełącz)
- ustawić wartość network.http.proxy.pipelining na true(wciskamy prawy przycisk i klikamy w przełącz)
- ustawić wartość network.http.pipelining.maxrequests na jakąś liczbę np. 30. Znaczyć to będzie, że przeglądarka wyśle 30 żądań w tym samym czasie.(wciskamy prawy przycisk i klikamy na modyfikuj)

3. Na koniec klikamy gdziekolwiek prawym klawiszem myszki i z menu kontekstowego wybieramy DODAJ USTAWIENIE TYPU=>Liczba całkowita (Integer). Nazywamy go nglayout.initialpaint.delay i ustawiamy jego wartość na 0.

4. Teraz wystarczy zrestartować Firefox'a i cieszyć się znacznym wzrostem wydajności naszej "ulubionej" przeglądarki.


zrobiłem wszystko jak wyżej... i niestety bez zmian, strony otwierają się tak samo wolno, jak przed zmianami...

Dodano po 7 [minuty]:

hermes-80 napisał:
Zainstaluj InSSidera i pokaż wynik skany oraz puść ping do routera:
ping {192.168.1.1- IP routera} -n 100 -l 2000 - pokaż wynik.


Program zainstalowałem, i być może jestem jakiś informatycznym ignorantem, ale blado-różowego pojęcia nie mam o co biega tutaj....:(
możesz podać jakieś szczegółowe instrukcje...?? - z góry dzięki
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9243

Post#6 06 Gru 2010 19:34   

Re: Wolno otwierające się strony


Inssider wykorzystywany jest do badania jakości sygnału twojej sieci wifi. Instalujesz na laptopie z kartą WIFI
Zaznaczasz swoja kartę WIFI i dajesz skanuj. Po minucie robisz zrzuty z wyników i pokazujesz.
ping {192.168.1.1- IP routera} -n 100 -l 2000
Start/uruchom/cmd
w czarne okienko wpisujesz tą komendę gdzie zamiast {} wpisujesz IP twojego routera.
Powrót do góry
   
olo_ol
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 06 Lis 2008
Posty: 3

Post#7 Post autora tematu 06 Gru 2010 22:57   

Re: Wolno otwierające się strony


BBCode (skopiuj i wklej do wiadomości na forum z miniaturką):Wolno otwierające się stronyHTML: <a title="1.JPG" href="http://obrazki.elektroda.pl/9034237800_1291668880.jpg"><img src="http://obrazki.elektroda.pl/9034237800_1291668880_thumb.jpg" alt="1.JPG" /></a> URL: http://obrazki.elektroda.pl/9034237800_1291668880.jpg
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9243

Post#8 06 Gru 2010 23:44   

Re: Wolno otwierające się strony


Co za sens jest wstawianie obrazka, na którym nic nie widać??
Powrót do góry
   
chinek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Paź 2004
Posty: 79

Post#9 04 Sty 2011 01:29   

Re: Wolno otwierające się strony


Witam.
Nie widzę jaką masz wersję tego Inssider'a, ale wersji 2.0 jak klikniesz prawym klawiszem na wykres, to masz możliwość skopiowania wykresu, który następnie możesz wkleić do programu Paint. Zapisz jako JPEG i wyślij na forum.

Nie wiem też jaki masz system, ale aby zapisać wynik pingów do pliku txt wklep w CMD taka komendę:
Kod:
ping 192.168.0.1 -n 100 -l 2000 > C:\ping.txt

poczekaj aż się wykona (nawet kilka minut), na dysku C będziesz miał plik, który wysyłasz jako załącznik.

Podaj również jaki system, service packi, antywirus, firewall (zapora), czy na rożnych przeglądarkach jest ten sam problem.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Sty 2011 01:29   





Powrót do góry
   
kukuryko
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 2
Miasto: Stsrachowice

Post#10 26 Sty 2011 00:53   

Re: Wolno otwierające się strony


Naciśnij F12 w Operze i odznacz używanie serwerów proxy.
U mnie pomogło.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Wolno otwierające się strony
Strona 1 z 1
Podobne tematy
wifi na livebox i nie otwierające się strony w ie (3)
Samoczynnie otwierające się strony z reklamami (2)
Nie otwierające się strony. (3)
Otwierające się strony z reklamami w IE (1)
Wolno otwierające sie strony WWW (5)
Pentagram 6331-42 wolno otwierające się strony www (2)
Wolno otwierające się strony na jednym z dwu komputerów (3)
Wolno otwierające się strony www. (3)
Otwierające się strony gier,reklam,porno i firefoxa. (6)
Squid wolno chodzi. Strony wolno się otwierają, długo pobiera pliki. (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.066 seconds

elektroda.pl temat RSS