Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Saeco Talea Ring dysza nie robi piany.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> AGD Użytkowy -> AGD Drobny sprzęt ->Saeco Talea Ring dysza nie robi piany. Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Fellini70
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 20 Gru 2005
Posty: 17
Miasto: Karlino

Fellini70
Poziom 6
Post#1 Post autora tematu 11 Gru 2010 20:00   

Saeco Talea Ring dysza nie robi piany.


Witam.
Od jakiegoś czasu mam problem z tym ekspresem, polega on na tym,że gdy przekręcę przełącznik na robienie pary, on się buntuje i pary nie robi. Nie wiem czy to wina pompy czy jakiegoś układu elektronicznego, kawę robi normalnie i po przekręceniu na "wyspę mleczną " odzywa się,że wyspy brak (jest to prawidłowy komunikat bo nie mam "wyspy").
Kiedyś miałem podobny problem lecz pomogło przeczyszczenie układu elektronicznego który znajduje się zaraz przy przełączniku para-wyspa, niestety problem nasilił się .
Poza tą wadą ekspres dział normalnie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
czuczu1910
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 14 Kwi 2007
Posty: 35
Miasto: lodz

czuczu1910
Poziom 9
Post#2 14 Gru 2010 21:38   

Re: Saeco Talea Ring dysza nie robi piany.


kolego moze kamien nie pozwala na wydostanie sie pary Moze sama koncowka dyszy jest zatkana sprawdz igla Jest takze mozliwosc ze skrecony wezyk wew. ten ktory prowadzi do ramienia dyszy choc to malo prawdopodobni, mialem taki przypadek wiec pisze

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Fellini70
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 20 Gru 2005
Posty: 17
Miasto: Karlino

Fellini70
Poziom 6
Post#3 Post autora tematu 15 Gru 2010 11:49   

Re: Saeco Talea Ring dysza nie robi piany.


Dysza ma przepustowość bo gdy robię kawę i przekręcę na "robienie piany" to wylatuje przez dyszę woda.

Problem rozwiązany dawno temu ale dla potomnych napisze iż pośrednim problemem właśnie była płytka elektroniczna znajdująca się nad zaworem "para-wyspa mleczna". Nieszczelność owego zaworu zaskutkowała zaśniedzieniem oraz uszkodzeniem płytki, wymiana pomogła.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> AGD Użytkowy -> AGD Drobny sprzęt -> Saeco Talea Ring dysza nie robi piany.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Saeco Talea Ring - Komunikat - Nie działa (03) lub (04) (1)
Saeco Talea - Dysza do spieniania; podczas zaparzania cieknie woda, nie spienia. (2)
Saeco Talea Ring - podczas robienia kawy woda nie przepływa przez zapażacz (8)
Saeco Talea Ring Plus - Silnik młynka chodzi ale kawa nie jest mielona (2)
Saeco Talea Ring komunikat NIECZYNNE 52 (film) (1)
ekpres do kawy saeco talea ring plus (1)
Ekspres saeco talea ring plus-nalewa wodę (3)
Saeco Talea Ring Plus - jak zdjąc obudowę (2)
Saeco Talea Ring Plu - Smarowanie bloku zaparzającego (1)
Saeco Talea Ring - komunikat: oproznić tacę ociekową (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.047 seconds

elektroda.pl temat RSS