Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Saeco Talea Ring dysza nie robi piany.


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Household Utility -> Household small equipment -> Saeco Talea Ring dysza nie robi piany.
Author
Message
Fellini70
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 17
Location: Karlino

Post#1 Post from the author of the topic 11 Dec 2010 20:00   

Saeco Talea Ring dysza nie robi piany.


Witam.
Od jakiegoś czasu mam problem z tym ekspresem, polega on na tym,że gdy przekręcę przełącznik na robienie pary, on się buntuje i pary nie robi. Nie wiem czy to wina pompy czy jakiegoś układu elektronicznego, kawę robi normalnie i po przekręceniu na "wyspę mleczną " odzywa się,że wyspy brak (jest to prawidłowy komunikat bo nie mam "wyspy").
Kiedyś miałem podobny problem lecz pomogło przeczyszczenie układu elektronicznego który znajduje się zaraz przy przełączniku para-wyspa, niestety problem nasilił się .
Poza tą wadą ekspres dział normalnie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Dec 2010 20:00   





Back to top
   
czuczu1910
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 14 Apr 2007
Posts: 35
Location: lodz

Post#2 14 Dec 2010 21:38   

Re: Saeco Talea Ring dysza nie robi piany.


kolego moze kamien nie pozwala na wydostanie sie pary Moze sama koncowka dyszy jest zatkana sprawdz igla Jest takze mozliwosc ze skrecony wezyk wew. ten ktory prowadzi do ramienia dyszy choc to malo prawdopodobni, mialem taki przypadek wiec pisze

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Dec 2010 21:38   





Back to top
   
Fellini70
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 17
Location: Karlino

Post#3 Post from the author of the topic 15 Dec 2010 11:49   

Re: Saeco Talea Ring dysza nie robi piany.


Dysza ma przepustowość bo gdy robię kawę i przekręcę na "robienie piany" to wylatuje przez dyszę woda.

Problem rozwiązany dawno temu ale dla potomnych napisze iż pośrednim problemem właśnie była płytka elektroniczna znajdująca się nad zaworem "para-wyspa mleczna". Nieszczelność owego zaworu zaskutkowała zaśniedzieniem oraz uszkodzeniem płytki, wymiana pomogła.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Household Utility -> Household small equipment -> Saeco Talea Ring dysza nie robi piany.
Page 1 of 1
Similar topics
Saeco Talea Ring - Komunikat - Nie działa (03) lub (04) (1)
Saeco Talea - Dysza do spieniania; podczas zaparzania cieknie woda, nie spienia. (2)
Saeco Talea Ring - podczas robienia kawy woda nie przepływa przez zapażacz (8)
Saeco Talea Ring Plus - Silnik młynka chodzi ale kawa nie jest mielona (2)
Saeco Talea Ring komunikat NIECZYNNE 52 (film) (1)
ekpres do kawy saeco talea ring plus (1)
Ekspres saeco talea ring plus-nalewa wodę (3)
Saeco Talea Ring Plus - jak zdjąc obudowę (2)
Saeco Talea Ring Plu - Smarowanie bloku zaparzającego (1)
Saeco Talea Ring - komunikat: oproznić tacę ociekową (7)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.063 seconds

elektroda.pl topic RSS feed