Adobe Flash Player 10.2 10x razy wydajniejszy od 10.1
Według product manager Adobe John Nacka Flash Player 10.2, obecnie w wersji beta, obciąża procesor zaledwie w 1/10 co jego poprzednia wersja Flash Player 10.1. Wszystko dzięki technologi Stage Video, która przenosi większość obciążenia na GPU. Jednak obniżenie obciążenia zależy też od stron z których korzystamy. Dotychczas jedynie YouTube uaktualnił swoje oprogramowanie, by było ono kompatybilne z nowym playerem, wkrótce mają dołączyć Vimeo i Dailymotion. Pytanie czy te zmiany nie pojawiają się za późno, Apple od dawna forsuje HTML 5, a żadne urządzenie Apple nie posiada natywnej obsługi Flasha. Za to grono serwisów korzystających z HTML 5, się powiększa, jednym z pierwszych który wprowadził ten standard był właśnie YouTube.
Re: Adobe Flash Player 10.2 10x razy wydajniejszy od 10.1
Co nie zmienia faktu że stosuje się Flash na potęgę nawet tam gdzie nie potrzeba. Przykładem są strony internetowe np. przedstawicieli Nescafe. co na takich stronach FLASH!!!
Strach pomyśleć co by było gdyby główna strona elektrody była we FLASH. Zapewne mój netbook wymiękłby i powiedział dobranoc.
Trochę mało precyzyjny opis. To nie flash jest 10x wydajniejszy, a tylko komponent odpowiedzialny za wyświetlanie filmów. Co wiecej, to "przyspieszenie" jest w rzeczywistości gonieniem zwykłych odtwarzaczy (jak allplayer, czy podobne).
A ja mam straszny problem a tym flash playerem:( nie mogę nic wskórać nawet starsze wersje nic nie dają.Mam mozille firefox 3.6 ale nadal jest źle. Próbowałam na mozilli 4.0 beta ale nadal nic. Jestem fioletowa w tych sprawach proszę o pomoc!!!