| Author |
AndrzejN38a Poziom 11

|
16 Dec 2010 23:56 Lark 50.2 odblokowanie - pytania |
|
|
|
Witam,
Szanowni Forumowicze, proszę o pomoc przy "odblokowaniu" LARK-a 50.2 [system ver. 1.3.3.9]
Wiem, ze temat był już wałkowany od dość dawna - ale chciałbym rzucić nań inne światło. Na początek garść informacji które wygrzebałem z Internetu:
Model LARK 50.2 1.3.39 chodzi na WinCe 5 , nie jest tak na prawdę do końca zablokowany i ma soft ponoć lekko przez producenta "uszczelniony". Co do jednego jestem pewien: ma wince5 (a nie 6), co do reszty ... no wlasnie - czy ktoś mógłby mi rzetelnie i na temat powiedzieć dlaczego w tym konkretnym modelu odblokowanie przez adja.exe nie działa? [nie ma takiego pliku w tym urzadzeniu] Jak dokładnie należny odpalić MortScript-a? (uruchamiam, wyświetla okienko ze stosownym komunikatem - nie pamiętam go w tej chwili - ale wyraźnie jest tam napisane ze teraz możesz uruchamiać skrypt .mscr i "ten drugi" - ale jak to zrobić??? mogę już potem oczywiście odpalić totalcmd dla wince ale jak odpalić skrypt???
ceplatformway.exe - w Sieci znalazłem dwie wersje - jedna działa druga nie.
Ale nawet ta która działa - NIC mi nie daje !
I ostatnia kwestia - NAVIGON7 premium - niby jest napisane ze chodzi tylko na WinCe 6 , ale .... No właśnie czy istnieje jakies (jakiekolwiek) oprogramowanie NAVIGON 7 działające na LARK-u 50.2 1.3.3.9 ???
Pozdrawiam serdecznie
Andrzej
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
16 Dec 2010 23:56 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Pontikos Poziom 23

|
17 Dec 2010 20:51 Re: Lark 50.2 odblokowanie - pytania |
|
|
|
Bez kombinacji. Jedyny proces jaki wg. moich testow nalezy ubic na tym modelu Mortscriptem, to GPS2.exe
Jesli sa na urzadzeniu inne procesy, a ubicie podanego nie daje efektu, nalezy je zdetektowac by Resinfo.exe i dopisac do skryptu, oczywiscie po uprzednim przetestowaniu efektu ubicia :)
PAKIET Skryptu MortScripta sklada sie zwykle z kilku plikow, np:
| Code: |
MobileNavigator.exe
MobileNavigator.mscr
MortScript.exe
MORTZIP.DLL
TOOLHELP.DLL |
CZasem i wiecej. skrypt uruchamiasz przez MobileNavigator.exe W MobileNavigator.mscr wpisujesz procesy i polecenia. W razie potrzeby, jest mozliwosc testowania online, via Skype - kontakt na samym dole na buttonach !!
adja.exe i ceplatformway.exe - obawiam sie ze to polsrodki - prosciej wykonac cos dzialajacego samemu niz bazowac na niedzialajacych pakietach :)
Sugeruje oprogramowanie Navigon dobrac poprzez Navigon Fresh :D Lub poprosic przedstawiciela handlowego o dobranie :) Dalsze pytania w tej kwestii beda ocieraly sie o piractwo, kt., nie jest tolerowane na tym Forum.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
17 Dec 2010 20:51 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
AndrzejN38a Poziom 11

|
30 Mar 2011 12:16 Re: Lark 50.2 odblokowanie - pytania |
|
|
|
kolega Pontikos zaproponował mi pomoc w odblokowaniu za jedynie 40 zł
nie o taką pomoc mi chodziło.
Anyway - dziękuję za info.
Proponuje zamknąć temat.
Andrzej
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
30 Mar 2011 12:16 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Pontikos Poziom 23

|
30 Mar 2011 12:20 Re: Lark 50.2 odblokowanie - pytania |
|
|
|
Na Forum otrzymales PELNA i KONKRETNA pomoc, z DOKLADNYM opisem, co i jak po kolei wykonac - calkowicie za darmo.
Jesli nie chcesz z niej skorzystac, mozesz siegnac do gotywych do skopiowania na urzadzenie rozwiazan komercyjnych - nie koniecznie moich. I przyznaje ze taka pomoc tez zaproponowalem, w odpowiedzi na zapytanie.
Sugeruje Kolego bys cenil sobie udzielona tu Tobie pomoc, jako ze robia to tu ludzie bezinteresownie poswiecajac swoj czas i cenna wiedze.
|
|
| Back to top |
|
 |
AndrzejN38a Poziom 11

|
30 Mar 2011 12:29 Re: Lark 50.2 odblokowanie - pytania |
|
|
|
OCZYWIŚCIE masz kolego racje - cenie sobie bezapelacyjne.
ZAMYKAM TEMAT
pozdrawiam
Andrzej
|
|
| Back to top |
|
 |