Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Brak możliwości zalogowania się do routera


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi ->Brak możliwości zalogowania się do routera Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
zubow83
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 07 Gru 2008
Posty: 45
Miasto: Kraków

zubow83
Poziom 10
Post#1 Post autora tematu 20 Gru 2010 22:15   

Brak możliwości zalogowania się do routera


Posiadam TP-Linka TD-W8901G , dostawca neostrada.
Próbowałem wejśc na stronę 192.168.1.1 wpisuje login i hasło admin admin i nie chce mnie się zalogować. Do tej pory zawsze działało.
Pilnie proszę o pomoc

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Gru 2010 22:15   



Powrót do góry
kreslarz
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 2137
Miasto: Świętochłowice

kreslarz
Poziom 22
Post#2 20 Gru 2010 22:20   

Re: brak możliwości wejścia na 192.168.1.1 : hasło admin adm


Z tyłu masz przycisk RESET. Użyj go. Przejdziesz do ustawień fabrycznych. Konfigurację trzeba będzie wpisać od nowa.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Mam na sprzedaż: (Dodaj)
30 Wrzesień 2014 Komplet lampek NIXIE do zegara.
Powrót do góry
witux
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Dołączył: 03 Mar 2005
Posty: 5198
Miasto: Stalowa Wola

witux
Moderator - Sieci, Internet
Post#3 20 Gru 2010 22:23   

Re: brak możliwości wejścia na 192.168.1.1 : hasło admin adm


Może jeszcze lepiej sprawdzić bramę? Bo będzie to adres do logowania się na urządzenie.
START/URUCHOM: cmd.exe
ipconfig /all

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zubow83
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 07 Gru 2008
Posty: 45
Miasto: Kraków

zubow83
Poziom 10
Post#4 Post autora tematu 20 Gru 2010 22:23   

Re: brak możliwości wejścia na 192.168.1.1 : hasło admin adm


Jest jakaś inna możliwośc, ponieważ mam ogólnie jakieś jazdy z tym internetem i nieraz te same ustawienia mi nie działają?

A swoją drogą dlaczego nie działa mi to podstawowe hasło? czy ktoś próbował mi się do sieci włamać czy jakoś tak?

pozdrawiam i dzieki za szybką odpowiedz

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
witux
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Dołączył: 03 Mar 2005
Posty: 5198
Miasto: Stalowa Wola

witux
Moderator - Sieci, Internet
Post#5 20 Gru 2010 22:27   

Re: brak możliwości wejścia na 192.168.1.1 : hasło admin adm


Jeśli brama będzie 192.168.1.1 to raczej bym był skłonny do resetu i nowej konfiguracji. Jeśli nadal coś nie tak to można rozejrzeć się za nowszym Firmware.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
goldi74
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 13 Mar 2006
Posty: 6352
Miasto: Oława

goldi74
Poziom 25
Post#6 20 Gru 2010 22:28   

Re: brak możliwości wejścia na 192.168.1.1 : hasło admin adm


Jeżeli sieć nie była zabezpieczona to ktoś z zewnątrz mógł się do niej zalogować i zmienić hasło do routera.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
witux
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Dołączył: 03 Mar 2005
Posty: 5198
Miasto: Stalowa Wola

witux
Moderator - Sieci, Internet
Post#7 20 Gru 2010 22:29   

Re: brak możliwości wejścia na 192.168.1.1 : hasło admin adm


goldi74 napisał:
Jeżeli sieć nie była zabezpieczona to ktoś z zewnątrz mógł się do niej zalogować i zmienić hasło do routera.

I sobie korzysta za free Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zubow83
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 07 Gru 2008
Posty: 45
Miasto: Kraków

zubow83
Poziom 10
Post#8 Post autora tematu 20 Gru 2010 22:31   

Re: brak możliwości wejścia na 192.168.1.1 : hasło admin adm


goldi74 napisał:
Jeżeli sieć nie była zabezpieczona to ktoś z zewnątrz mógł się do niej zalogować i zmienić hasło do routera.


a więc tak sieć lan była chyba zabezpieczona po pierwsze hasłem po drugie przypisanymi adresami mac. fakt jest taki że hasło do rutera było to hasło fabryczne tzn admin admin na początku

czy reset pomoże?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
goldi74
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 13 Mar 2006
Posty: 6352
Miasto: Oława

goldi74
Poziom 25
Post#9 20 Gru 2010 22:35   

Re: brak możliwości wejścia na 192.168.1.1 : hasło admin adm


Bardzie mi chodziło o to czy było włączone jakiekolwiek szyfrowanie wi-fi - WEP, WPA, WPA2?

Dodano po 53 [sekundy]:

zubow83 napisał:
czy reset pomoże?


Reset zawsze pomaga. Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
witux
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Dołączył: 03 Mar 2005
Posty: 5198
Miasto: Stalowa Wola

witux
Moderator - Sieci, Internet
Post#10 20 Gru 2010 22:35   

Re: brak możliwości wejścia na 192.168.1.1 : hasło admin adm


Jeśli router sprawny reset pomoże. Tylko po resecie zabezpiecz to wszystko z głową.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Gru 2010 22:35   



Powrót do góry
zubow83
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 07 Gru 2008
Posty: 45
Miasto: Kraków

zubow83
Poziom 10
Post#11 Post autora tematu 20 Gru 2010 22:38   

Re: brak możliwości wejścia na 192.168.1.1 : hasło admin adm


goldi74 napisał:
Bardzie mi chodziło o to czy było włączone jakiekolwiek szyfrowanie wi-fi - WEP, WPA, WPA2?

Dodano po 53 [sekundy]:

zubow83 napisał:
czy reset pomoże?


Reset zawsze pomaga. Very Happy


wydaje mi się że wpa2 ale pewności nie mam jestem laikiem w temacie

czy zresetowanie rutera pomoze? i co mam robić?

tzn jak mam zabezpieczyc może jakieś wskazówki? dzieki z góry

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Gru 2010 22:38   



Powrót do góry
waber
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 77
Miasto: Kalisz

waber
Poziom 11
Post#12 20 Gru 2010 23:43   

Re: brak możliwości wejścia na 192.168.1.1 : hasło admin adm


Na pewno po resecie routera będziesz musiał od nowa wpisać login i hasło do neostrady. Więc lepiej sprawdzić przed resetem, jakie ono jest. W przypadku, kiedy zapomniałeś hasła konieczne będzie resetowanie tego hasał na stronie tp. Po 2 od nowa trzeba będzie skonfigurować od nowa wi-fi a na pewno porządnie zabezpieczyć najlepiej kodowaniem WPA albo WPA2

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Gru 2010 23:43   



Powrót do góry
kecaj844
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 12 Sty 2006
Posty: 3

kecaj844
Poziom 2
Post#13 22 Maj 2012 10:43   

Re: brak możliwości wejścia na 192.168.1.1 : hasło admin admmin


Hej mam ten sam problem, lecz u mnie chyba jest coś nie tak z bramą, poniżej ustawienia. Proszę o pomoc
onfiguracja IP systemu Windows

Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : e-1da6e510f59b4
Sufiks podstawowej domeny DNS . . . . . . :
Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Nieznany
Routing IP włączony . . . . . . . : Nie
Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie
Lista przeszukiwania sufiksów DNS : protonet.pl

arta Ethernet Połączenie lokalne:

Sufiks DNS konkretnego połączenia : protonet.pl
Opis . . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit
thernet NIC
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-1B-FC-F1-6B-C6
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
Adres IP. . . . . . . . . . . . . : 46.253.211.37
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.224
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 46.253.211.33
Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 95.171.192.4
Serwery DNS . . . . . . . . . . . : 95.171.192.7
156.154.70.22
8.8.8.8
Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 22 maja 2012 07:47:18
Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 22 maja 2012 19:47:18

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 22 Maj 2012 10:43   



Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Brak możliwości zalogowania się do routera
Strona 1 z 1
Podobne tematy
DlinkDIR 615 - brak możliwości zalogowania się do routera, brak dostępu (9)
Brak możliwości zalogowania się do komputera w sieci (2)
Brak możliwości zalogowania się na niektóre strony (1)
Avast - brak możliwości zalogowania się do komputera po skanowaniu (4)
LinkSys WAP54G - Brak możliwości zalogowania się po resecie. (2)
brak możliwości zalogowania (7)
Windows XP - Brak możliwości zalogowania. (8)
192.168.1.1 brak możliwości zalogowania (17)
Router Tp-link - brak możliwości zalogowania. (21)
Netgar wl3500 v2 - brak możliwości zalogowania (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.166 seconds

elektroda.pl temat RSS