Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Windows 7 - Appcrash: Tomb Raider Legend


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Windows 7 - Appcrash: Tomb Raider Legend
Autor
Wiadomość
piotr1piotr
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 5

Post#1 Post autora tematu 21 Gru 2010 15:23   

Windows 7 - Appcrash: Tomb Raider Legend


Witajcie, mam problem z grą Tomb Raider Legend PL, po instalacji i próbie uruchomienia (Graj) pojawia się taki komunikat o błędzie:

Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
Nazwa aplikacji: trl12.exe
Wersja aplikacji: 1.2.0.0
Sygnatura czasowa aplikacji: 0000029a
Nazwa modułu z błędem: trl12.exe
Wersja modułu z błędem: 1.2.0.0
Sygnatura czasowa modułu z błędem: 0000029a
Kod wyjątku: c0000005
Przesunięcie wyjątku: 0222a402
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
Dodatkowe informacje 1: 0a9e
Dodatkowe informacje 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Dodatkowe informacje 3: 0a9e
Dodatkowe informacje 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Ten sam komunikat jest też przy próbie odpalenia konfiguracji gry (Start: TRL: Konfiguracja)
Próbowałem uruchomić w trybie zgodności z XP i Vistą jak i wgrałem patch w wersji 1.1 i 1.2 i dalej ten sam komunikat.

Win7 32bity, 4GB RAMU, Pentium DualCore E5500 2,8GHz
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Gru 2010 15:23   





Powrót do góry
   
kondziu jah
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 30 Lis 2009
Posty: 2204
Miasto: Zgorzelec/Wrocław

Post#2 21 Gru 2010 15:39   

Re: APPCRASH: Tomb Raider Legend, pomocy!


Co po reinstalacji? Gra oryginalna jest?
Powrót do góry
   
piotr1piotr
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 5

Post#3 Post autora tematu 21 Gru 2010 15:46   

Re: APPCRASH: Tomb Raider Legend, pomocy!


1. Nie robiłem reinstalacji systemu, a co do gry to ponowna instalacja nic nie dała, pojawia się ten sam komunikat.

2. Oryginalna.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Gru 2010 15:46   





Powrót do góry
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 39658
Miasto: Warszawa

Post#4 21 Gru 2010 16:23   

Re: APPCRASH: Tomb Raider Legend, pomocy!


Zrob tak samo jak autor tego postu: http://forum.cdaction.pl/index.php?showtopic=87935&st=0&p=1491093&#entry1491093 Sciagnij crack do swojej wersji gry z GCW i sprawdz czy zadziala.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Gru 2010 16:23   





Powrót do góry
   
piotr1piotr
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 5

Post#5 Post autora tematu 21 Gru 2010 16:41   

Re: APPCRASH: Tomb Raider Legend, pomocy!


Kolobos napisał:
Sciagnij crack do swojej wersji gry z GCW i sprawdz czy zadziala.


Kupiłem oryginalną grę i mam crakować? i pewnie jakieś wirusy, trojany itp. przy okazji tego craka sciągnąć i zainstalować co ;)

Sory ale to jest chore!
Może ktoś ma jakieś inne pomysły?
Powrót do góry
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 39658
Miasto: Warszawa

Post#6 21 Gru 2010 16:47   

Re: APPCRASH: Tomb Raider Legend, pomocy!


> Kupiłem oryginalną grę i mam crakować?

Skoro inaczej u Ciebie nie dziala to tak.

> pewnie jakieś wirusy, trojany itp. przy okazji tego craka sciągnąć i zainstalować co ;)

Jezeli chcesz to mozesz sciagac.. jednak wystarczy sam crack. Wszystkie pliki na GCW sa czyste.

> Może ktoś ma jakieś inne pomysły?

Zmien system na XP 32bit.
Napisz do pomocy technicznej i tak sie nie doczekasz na pomoc..
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Gru 2010 16:47   





Powrót do góry
   
scx
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 30 Maj 2012
Posty: 12

Post#7 24 Lis 2012 02:30   

Re: APPCRASH: Tomb Raider Legend, pomocy!


piotr1piotr napisał:
Kolobos napisał:
Sciagnij crack do swojej wersji gry z GCW i sprawdz czy zadziala.


Kupiłem oryginalną grę i mam crakować? i pewnie jakieś wirusy, trojany itp. przy okazji tego craka sciągnąć i zainstalować co ;)

Sory ale to jest chore!
Może ktoś ma jakieś inne pomysły?


Przepraszam, że odgrzebuję stary temat, ale sam tutaj trafiłem podczas rozwiązywaniu problemu z grą Tomb Raider Legend (Tomb Raider Ultimate Edition, Cenega), więc myślę, że informacje które podam mogą się komuś przydać.
System na którym instalowałem grę to Windows Server 2008 Enterprise EN 64-bit, myślę jednak, że podane porady dotyczą także Windows Vista (to raczej oczywiste) jak i Windows 7 (bądź Windows Server 2008 R2).
Zacząłem od instalacji łatki (Patch 1.2) ze strony polskiego dystrybutora Cenega, jednak po tym zabiegu aplikacja nadal wykrzaczała się do pulpitu podczas uruchamiania (działał jedynie prosty menadżer ustawień korzystający ze standardowych kontrolek Windows).
Pomocne okazało się wyłączenie funkcji DEP (Data Execution Prevention) dla Tomb Raider Legend.
a) wchodzimy w Control Panel (Panel Sterowania) -> System (System) -> Change settings (Zmień ustawienia) -> zakładka Advantage (Zaawansowane) -> Performance (Wydajność) -> Settings... (Ustawienia...) -> zakładka Data Execution Prevention (Data Execution Prevention)
b) w przypadku gdy mamy wybrane "Turn on DEP for all programs and services except those I select" ("Włącz funkcję DEP dla wszystkich programów i usług oprócz tych wybranych poniżej") dodajemy przyciskiem Add... (Dodaj...) pliki wykonywalne Tomb Raider Legend:
- "C:\Program Files (x86)\Eidos\Tomb Raider Legenda\trl.exe"
- "C:\Program Files (x86)\Eidos\Tomb Raider Legenda\trl12.exe"
Na koniec zatwierdzamy zmiany przyciskiem OK (OK) lub Apply (Zastosuj).

Powinno to wyglądać mniej więcej tak:
Windows 7 - Appcrash: Tomb Raider Legend

Podam jeszcze odciski plików:
Kod:

C:\Program Files (x86)\Eidos\Tomb Raider Legenda>md5sum trl*.exe
e591438c537263de1906ec57b1898dce *trl.exe
a4317ca480306ce76a27384773da6b65 *trl12.exe


Po tych czynnościach gra uruchamia się bezproblemowo (no, prawie, domyślny język jest dosyć dziwny, ale wystarczy go zmienić raz w menu gry). Nie doświadczyłem odtąd wykrzaczania się aplikacji (na razie przeszedłem poziomy: Boliwia, Peru, Ghana i Kazahstan).
Jeśli ktoś ma problemy ze stabilnością działania "Next Gen" (spotkałem się z opiniami, że powoduje niestabilne działanie gry, w szczególności na mapach w Kazachstanie i Nepalu) zalecam aktualizację sterownika grafiki oraz instalację łatki 1.2. W ostateczności można wyłączyć tą opcję w ustawieniach gry.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Windows 7 - Appcrash: Tomb Raider Legend
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Czy Tomb Raider Legend działa na windows 8? (7)
Czarny ekran w Tomb Raider II i Legend (7)
Tomb Raider AoD i windows 7 (1)
Opis plików z poziomami do Tomb Raider 1 (2)
Prośba o poradniki (tomb raider legenda, oblivion IV ) (5)
Niska wydajność komputera w grach takich jak Crysis 2, Tomb Raider 2013 (20)
Animacja - Animacja z serii Tomb Raider (1)
WINDOWS 7 - Siemens NX 8.5- APPCRASH (1)
Windows 7 - APPCRASH (Explorer.EXE) (6)
Windows 7 64bit - APPCRASH msvcrt.dll (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.064 seconds

elektroda.pl temat RSS