Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Brak dzwieku w komputerze.


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software ->Brak dzwieku w komputerze. Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
zegarek21
Level 10
Location: Bedzin
Joined: 21 Dec 2010
Posts: 49
zegarek21
Level 10
Post#1 21 Dec 2010 21:14  Topic author   

Brak dzwieku w komputerze.


Siema Ziomy.
Mam taki problem że nie mam dźwięku w kompie. Podpinam głośniki, słuchawki i nic. A jak podłączam to pisze że podłączono itd. Wiec gniazdo nie jest spalone. Jak podłączam głośniki lub słuchawki to normalnie je wykrywa. Próbowałem rożnie juz ustawiać i nie wiem o co chodzi. Instalowałem na nowo sterowniki od dźwięku i chipsetu i nadal nic. Format też był robiony i nic nadal... Stalo się gdy odpiąłem stacje dysków. Bo przekładałem na chwile do drugie kompa. I od tej pory nie działa dźwięk.
Pomóżcie ziomy bo już nie moge wytrzymać bez muzyki w kompie.:cry:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bognat
Level 10
Location: Myślenice
Joined: 04 Mar 2007
Posts: 6
Helped: 1
bognat
Level 10
Post#2 21 Dec 2010 22:41    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Wejdź do biosu i zobacz czy karta nie jest odłączona.

Helpful post? + 0
Back to top
zegarek21
Level 10
Location: Bedzin
Joined: 21 Dec 2010
Posts: 49
zegarek21
Level 10
Post#3 22 Dec 2010 19:14  Topic author   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Gdzie to sie dokładnie znajduje ? Bo nie bardzo wiem.

Helpful post? + 0
Back to top
bania2991
Level 16
Location: Bogatynia nad Miedzianką:D
Joined: 25 Jan 2009
Posts: 246
Helped: 9
bania2991
Level 16
Post#4 23 Dec 2010 00:13    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Jeżeli miałby w biosie wyłączoną kartę, to nie pokazywałoby mu, że podłączył urządzenie :)

Napisz, czy jest to karta zintegrowana z płytą główną, czy na slocie PCI.
Podaj specyfikację swojego sprzętu, jaki masz system.

Helpful post? + 0
Back to top
zegarek21
Level 10
Location: Bedzin
Joined: 21 Dec 2010
Posts: 49
zegarek21
Level 10
Post#5 23 Dec 2010 00:22  Topic author   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Karta zintegrowana na płycie Asusa. M4N78 Pro. Sterownik do dzwieku nazywa sie VIA. System XP Sp2.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Adzi31
Level 22
Location: Radomyśl k. Siedlec
Joined: 02 Feb 2007
Posts: 359
Helped: 67
Post rating: 3
Adzi31
Level 22
Post#6 23 Dec 2010 09:24    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Ja zacząłbym od instalacji Service Pack 3

Kolejno pobrałbym najnowsze sterowniki ze strony producenta płyty głównej
http://support.asus.com.tw/download/download.aspx?SLanguage=pl-pl

Code:

Stalo się gdy odpiąłem stacje dysków. Bo przekładałem na chwile do drugie kompa. I od tej pory nie działa dźwięk.

Przekładałeś na uruchomionym komputerze?

Start ->wszystkie programy-> akcesoria -> regulacja głośności -> sprawdź czy nie jest wyciszony dzwięk.

menedżer urządzeń pokazuje jakieś błędy?

Helpful post? + 0
Back to top
hondah
Level 9
Location: Zakopane
Joined: 10 Mar 2010
Posts: 27
hondah
Level 9
Post#7 23 Dec 2010 12:47    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


A podpioles wszystkie kabelki ? Radzilbym isc ta droga ktora moj poprzednik zasugerowal,czyli zobacz czy nie masz wyciszonego calego zestawu gdzies we wlasciwosciach,albo jakiegos motylka zaznaczonego gdzies na MUTE .

Helpful post? + 0
Back to top
zegarek21
Level 10
Location: Bedzin
Joined: 21 Dec 2010
Posts: 49
zegarek21
Level 10
Post#8 23 Dec 2010 14:27  Topic author   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Nie, wyłączyłem komputer jak przekładałem.
Menedżer urządzeń = jakiś pytajnik i wykrzyknik żółty przy kontroler multimediów. Co mi tam chyba pisało że sterownik jest uszkodzony ale nie jestem pewien tego. Jak próbowałem to robić.


Wszystko sprawdzałem nie ma nigdzie wyciszonego dźwięku. A panelu sterowania, w sterowniku, w głośniczku na dole. itd.

Helpful post? + 0
Back to top
hondah
Level 9
Location: Zakopane
Joined: 10 Mar 2010
Posts: 27
hondah
Level 9
Post#9 24 Dec 2010 11:09    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


No to wiesz juz gdzie jest problem.Musisz kliknac ten pytajnik i aktualizowac sterownik.Jak ci sie zapyta czy automatycznie to daj zeby najpierw windows znalazl,jesli nie to daj ze ty wybierzesz sciezke dostepu i podaj ta gdzie jest twoj sterownik do muzyki.

Helpful post? + 0
Back to top
zegarek21
Level 10
Location: Bedzin
Joined: 21 Dec 2010
Posts: 49
zegarek21
Level 10
Post#10 27 Dec 2010 16:12  Topic author   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Kurde, nie mogę ściągnąć tych sterowników ; //. Strona asusa jakby cały czas obciążona była. A system nic nie znajduje.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Zwarcie
Level 9
Joined: 03 Apr 2004
Posts: 5
Zwarcie
Level 9
Post#11 27 Dec 2010 16:44    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Wywal z "Menedżera urządzeń" wszystko z żółtym wykrzyknikiem, restart i ponowna instalacja karty. Aktualizacja sterowników w tym przypadku nic nie daje.

Helpful post? + 0
Back to top
zegarek21
Level 10
Location: Bedzin
Joined: 21 Dec 2010
Posts: 49
zegarek21
Level 10
Post#12 27 Dec 2010 18:28  Topic author   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Wywaliłem to. restart był, zainstalowałem na nowo kartę i nadal nic. ;/.
Nie mam już siły do tego komputera. ;(

Helpful post? + 0
Back to top
bania2991
Level 16
Location: Bogatynia nad Miedzianką:D
Joined: 25 Jan 2009
Posts: 246
Helped: 9
bania2991
Level 16
Post#13 28 Dec 2010 00:50    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Po zainstalowaniu żółty pytajnik w menedżerze zniknął? Masz koło zegarka ikonkę głośniczka?

Helpful post? + 0
Back to top
zegarek21
Level 10
Location: Bedzin
Joined: 21 Dec 2010
Posts: 49
zegarek21
Level 10
Post#14 28 Dec 2010 01:07  Topic author   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Pytajnik nadal jest i głośniczek też jest.

Helpful post? + 0
Back to top
wasyll25
Level 9
Joined: 01 Apr 2008
Posts: 31
Helped: 1
wasyll25
Level 9
Post#15 28 Dec 2010 01:42    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


odinstaluj stare sterowniki, a nowe zainstaluj ręcznie, tj. rozpakuj nowy sterownik, w menedżerze urządzeń kliknij na aktualizuj sterownik (nie instaluj ich poprzez plik SETUP.EXE)-> zainstaluj z określonej lokalizacji-> następnie zaznacz opcję NIE WYSZUKUJ, WYBIORĘ STEROWNIK DO ZAINSTALOWANIA-> teraz podaj lokalizacje do rozpakowanych plików i zobacz czy po wszystkim się udało.....

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
zegarek21
Level 10
Location: Bedzin
Joined: 21 Dec 2010
Posts: 49
zegarek21
Level 10
Post#16 28 Dec 2010 13:42  Topic author   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Odinstalowałem stare sterowniki wyłączyłem komputer i zainstalowałem sterowniki z płyty co dostałem je. Ręcznie je instalowałem i na końcu pokazał się błąd o treści:

" Wystąpił problem podczas instalowania tego sprzętu.
VIA High Definition Audio

System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny (kod 39) ".

Zawsze je instalowałem i było wszystko ok a teraz coś mu nie pasi.


--
Cały czas jest żółty wykrzyknik przy " inne urządzenia > kontroler multimediów " i Kontrolery dźwięku, wideo i gier > VIA High Definition Audio "

Helpful post? + 0
Back to top
entermen
Level 31
Joined: 22 Mar 2008
Posts: 2072
Helped: 116
entermen
Level 31
Post#17 28 Dec 2010 15:45    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Sterowniki pobieraj IE8. Np. na operze nie zawsze działa pobieranie.
Sprawdzałem przed chwilą, można pobierać bezproblemowo.
Masz tam:
Global(DLM) Global China P2P

Wybierz to drugie Global. Wyskoczy kod do obrazka do przepisania i wtedy można pobierać.
Gdyby ci wyskoczył jakiś komunikat, że zbyt dużo użytkowników pobiera coś ze strony asusa, wtedy kliknij anuluj i rozpocznie się pobieranie.
Po pobraniu rozpakuj. Wcześniej usuń z menadżera z sekcji kontrolery dźwiekowe wszystkie składniki, które dadzą się odinstalować (prawy klawisz myszki a potem restart peceta).
W sterownikach ze strony asusa powienien być pliczek exe jakiś setup albo instal. Skorzystaj z niego.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
zegarek21
Level 10
Location: Bedzin
Joined: 21 Dec 2010
Posts: 49
zegarek21
Level 10
Post#18 29 Dec 2010 02:07  Topic author   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Dodaje foto.
http://obrazki.elektroda.pl/8250586900_1293627930.jpg
Brak dzwieku w komputerze.

Odinstalowałem tamto wszystko, reset PC, pobrałem z asusa stery, zainstalowałem, reset PC no i nadal nic. I nadal siedzi ten kontroler nie kumam go już.

EDIT: poprawka foto

Helpful post? + 0
Back to top
entermen
Level 31
Joined: 22 Mar 2008
Posts: 2072
Helped: 116
entermen
Level 31
Post#19 29 Dec 2010 07:49    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Sprawdź czy masz żołte wykrzykniki przy innych urządzeniach w menadżerze urządzeń.
Na stronie asusa do twojej płyty jest kilka sterowników, przetestowałeś wszystkie?
Sterowniki do chipsetu masz zainstalowane?
Możesz sprobować jeszcze inaczej.
Odszukaj na płycie układ dźwiękowy, odczytaj jego nazwę i pod tym kątem poszukaj sterowników niekoniecznie na stronie asusa.

Helpful post? + 0
Back to top
zegarek21
Level 10
Location: Bedzin
Joined: 21 Dec 2010
Posts: 49
zegarek21
Level 10
Post#20 05 Jan 2011 23:16  Topic author   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Nie, jest tylko przy tym kontrolerze multimediów. Do dźwięku sprawdzałem dwa sterowniki i nie działa nadal. : <. Sterownik chipsetu jest zainstalowany.

Quote:
Odszukaj na płycie układ dźwiękowy, odczytaj jego nazwę i pod tym kątem poszukaj sterowników niekoniecznie na stronie asusa.


Jak to zrobić ?

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34180
Helped: 2813
Post rating: 548
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#21 06 Jan 2011 02:03    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1228905.html Ewentualnie podaj identyfikator wystąpienia urządzenia.

Helpful post? + 0
Back to top
entermen
Level 31
Joined: 22 Mar 2008
Posts: 2072
Helped: 116
entermen
Level 31
Post#22 06 Jan 2011 11:14    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


VIA1708S 8-channel High Definition Audio CODEC

Helpful post? + 0
Back to top
zegarek21
Level 10
Location: Bedzin
Joined: 21 Dec 2010
Posts: 49
zegarek21
Level 10
Post#23 08 Jan 2011 14:40  Topic author   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


A da się jakoś zainstalować ten kontroler multimediów ?
Bo jak włączam komputer to mi wyskakuje " znaleziono nowy sprzęt, kontroler multimediów " i wyskakuje zaraz te okno do instalowania nowego sprzętu. Klikam anuluj i pisze na dole " twój sprzęt może działać nie prawidłowo ".


Dodaje identyfikatory urządzenia.
PCI\VEN_1131&DEV_7133&SUBSYS_002E11BD&REV_D1
PCI\VEN_1131&DEV_7133&SUBSYS_002E11BD
PCI\VEN_1131&DEV_7133&CC_048000
PCI\VEN_1131&DEV_7133&CC_0480

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34180
Helped: 2813
Post rating: 548
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#24 08 Jan 2011 16:18    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


To jest karta TV.

ftp://ftp.spez.com.ua/driver/v...00 and 3.10 to 3.20 Update.exe

Helpful post? + 0
Back to top
zegarek21
Level 10
Location: Bedzin
Joined: 21 Dec 2010
Posts: 49
zegarek21
Level 10
Post#25 08 Jan 2011 22:55  Topic author   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Nie działa link.
No ten identyfikator jest z tego kontrolera multimediów. To w końcu o co chodzi z tym dźwiękiem bo nie kumam. Przez kartę nie mam dźwięku ?

Helpful post? + 0
Back to top
Sunderland86
Level 9
Location: Ostróda
Joined: 13 Jun 2009
Posts: 49
Sunderland86
Level 9
Post#26 09 Jan 2011 00:40    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Sprawdź jakie pozycje masz pod Kontrolery dźwięku, wideo i gier, w menadżerze urządzeń. Może masz jakiś konflikt sterowników.

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34180
Helped: 2813
Post rating: 548
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#27 09 Jan 2011 03:03    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Link działa, ale trudno się wbić na serwer, Flashget daje radę.
Sprawdź jeszcze link zastępczy.

http://www.softwarepatch.pl/2....00 and 3.10 to 3.20 Update.exe

Pokaż screen z menadżera urządzeń z rozwiniętą listą Kontrolery dźwięku, wideo gier.
Ewentualnie wstaw w załączniku raport z Everest.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
zegarek21
Level 10
Location: Bedzin
Joined: 21 Dec 2010
Posts: 49
zegarek21
Level 10
Post#28 10 Jan 2011 15:57  Topic author   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


http://obrazki.elektroda.pl/6913763200_1294667079.jpg
Brak dzwieku w komputerze.

To ten link z softem pobrać i zainstalować, tak ?
A tutaj link do raportu z everesta.


Ps. Tata był w sklepie gdzie była kupowana płyta i powiedzieli że możliwe że coś w BIOS'ie jest wyłączone. Ale też mogę jeszcze oddać na gwarancje jak chce.

Proszę poprawić/zmienić post i wstawić raport w załączniku, nie na zewnętrznym serwerze.

^^ luuz, już poprawiłem.

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 34180
Helped: 2813
Post rating: 548
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#29 10 Jan 2011 17:16    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Zainstaluj Service Pack 3.

Helpful post? + 0
Back to top
zegarek21
Level 10
Location: Bedzin
Joined: 21 Dec 2010
Posts: 49
zegarek21
Level 10
Post#30 10 Jan 2011 18:08  Topic author   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Zawsze miałem na SP2 i działało cacy. Wątpię żeby coś SP3 zmienił.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Brak dzwieku w komputerze. 12  Next
Page 1 of 2

Similar topics to brak dzwieku w komputerze.

Brak dzwieku w komputerze.. (9)
Brak Dzwieku w komputerze po formacie (3)
Brak kompletnie dzwieku w komputerze (2)
Brak dzwieku w komputerze na zintegrowanej karcie dzwiekowej (5)
Brak dzwieku w komputerze zintegrowana karta dzwiekowa (6)
Nie ma dzwieku w komputerze (6)
Zaklocenia dzwieku w komputerze.. (7)
Toshiba equium 8000s odpala,brak obrazu,brak dzwieku biosu (7)
Brak dzwieku z biosu, brak wyswietlanie obrazu (8)
Brak dzwieku w winows 7 i brak sterowników do koprocesora (26)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.13 seconds