Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Brak dzwieku w komputerze.


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Brak dzwieku w komputerze.
Autor
Wiadomość
zegarek21
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
Miasto: Bedzin

Post#1 Post autora tematu 21 Gru 2010 22:14   

Brak dzwieku w komputerze.


Siema Ziomy.
Mam taki problem że nie mam dźwięku w kompie. Podpinam głośniki, słuchawki i nic. A jak podłączam to pisze że podłączono itd. Wiec gniazdo nie jest spalone. Jak podłączam głośniki lub słuchawki to normalnie je wykrywa. Próbowałem rożnie juz ustawiać i nie wiem o co chodzi. Instalowałem na nowo sterowniki od dźwięku i chipsetu i nadal nic. Format też był robiony i nic nadal... Stalo się gdy odpiąłem stacje dysków. Bo przekładałem na chwile do drugie kompa. I od tej pory nie działa dźwięk.
Pomóżcie ziomy bo już nie moge wytrzymać bez muzyki w kompie.:cry:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Gru 2010 22:14   





Powrót do góry
   
bognat
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 6
Miasto: Myślenice

Post#2 21 Gru 2010 23:41   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Wejdź do biosu i zobacz czy karta nie jest odłączona.
Powrót do góry
   
zegarek21
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
Miasto: Bedzin

Post#3 Post autora tematu 22 Gru 2010 20:14   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Gdzie to sie dokładnie znajduje ? Bo nie bardzo wiem.
Powrót do góry
   
bania2991
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 25 Sty 2009
Posty: 245
Miasto: Bogatynia nad Miedzianką:D

Post#4 23 Gru 2010 01:13   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Jeżeli miałby w biosie wyłączoną kartę, to nie pokazywałoby mu, że podłączył urządzenie :)

Napisz, czy jest to karta zintegrowana z płytą główną, czy na slocie PCI.
Podaj specyfikację swojego sprzętu, jaki masz system.
Powrót do góry
   
zegarek21
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
Miasto: Bedzin

Post#5 Post autora tematu 23 Gru 2010 01:22   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Karta zintegrowana na płycie Asusa. M4N78 Pro. Sterownik do dzwieku nazywa sie VIA. System XP Sp2.
Powrót do góry
   
Adzi31
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 02 Lut 2007
Posty: 375
Miasto: Radomyśl k. Siedlec

Post#6 23 Gru 2010 10:24   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Ja zacząłbym od instalacji Service Pack 3

Kolejno pobrałbym najnowsze sterowniki ze strony producenta płyty głównej
http://support.asus.com.tw/download/download.aspx?SLanguage=pl-pl

Kod:

Stalo się gdy odpiąłem stacje dysków. Bo przekładałem na chwile do drugie kompa. I od tej pory nie działa dźwięk.

Przekładałeś na uruchomionym komputerze?

Start ->wszystkie programy-> akcesoria -> regulacja głośności -> sprawdź czy nie jest wyciszony dzwięk.

menedżer urządzeń pokazuje jakieś błędy?
Powrót do góry
   
hondah
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 28
Miasto: Zakopane

Post#7 23 Gru 2010 13:47   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


A podpioles wszystkie kabelki ? Radzilbym isc ta droga ktora moj poprzednik zasugerowal,czyli zobacz czy nie masz wyciszonego calego zestawu gdzies we wlasciwosciach,albo jakiegos motylka zaznaczonego gdzies na MUTE .
Powrót do góry
   
zegarek21
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
Miasto: Bedzin

Post#8 Post autora tematu 23 Gru 2010 15:27   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Nie, wyłączyłem komputer jak przekładałem.
Menedżer urządzeń = jakiś pytajnik i wykrzyknik żółty przy kontroler multimediów. Co mi tam chyba pisało że sterownik jest uszkodzony ale nie jestem pewien tego. Jak próbowałem to robić.


Wszystko sprawdzałem nie ma nigdzie wyciszonego dźwięku. A panelu sterowania, w sterowniku, w głośniczku na dole. itd.
Powrót do góry
   
hondah
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 28
Miasto: Zakopane

Post#9 24 Gru 2010 12:09   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


No to wiesz juz gdzie jest problem.Musisz kliknac ten pytajnik i aktualizowac sterownik.Jak ci sie zapyta czy automatycznie to daj zeby najpierw windows znalazl,jesli nie to daj ze ty wybierzesz sciezke dostepu i podaj ta gdzie jest twoj sterownik do muzyki.
Powrót do góry
   
zegarek21
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
Miasto: Bedzin

Post#10 Post autora tematu 27 Gru 2010 17:12   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Kurde, nie mogę ściągnąć tych sterowników ; //. Strona asusa jakby cały czas obciążona była. A system nic nie znajduje.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Gru 2010 17:12   





Powrót do góry
   
Zwarcie
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 03 Kwi 2004
Posty: 5

Post#11 27 Gru 2010 17:44   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Wywal z "Menedżera urządzeń" wszystko z żółtym wykrzyknikiem, restart i ponowna instalacja karty. Aktualizacja sterowników w tym przypadku nic nie daje.
Powrót do góry
   
zegarek21
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
Miasto: Bedzin

Post#12 Post autora tematu 27 Gru 2010 19:28   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Wywaliłem to. restart był, zainstalowałem na nowo kartę i nadal nic. ;/.
Nie mam już siły do tego komputera. ;(
Powrót do góry
   
bania2991
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 25 Sty 2009
Posty: 245
Miasto: Bogatynia nad Miedzianką:D

Post#13 28 Gru 2010 01:50   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Po zainstalowaniu żółty pytajnik w menedżerze zniknął? Masz koło zegarka ikonkę głośniczka?
Powrót do góry
   
zegarek21
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
Miasto: Bedzin

Post#14 Post autora tematu 28 Gru 2010 02:07   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Pytajnik nadal jest i głośniczek też jest.
Powrót do góry
   
wasyll25
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 01 Kwi 2008
Posty: 30

Post#15 28 Gru 2010 02:42   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


odinstaluj stare sterowniki, a nowe zainstaluj ręcznie, tj. rozpakuj nowy sterownik, w menedżerze urządzeń kliknij na aktualizuj sterownik (nie instaluj ich poprzez plik SETUP.EXE)-> zainstaluj z określonej lokalizacji-> następnie zaznacz opcję NIE WYSZUKUJ, WYBIORĘ STEROWNIK DO ZAINSTALOWANIA-> teraz podaj lokalizacje do rozpakowanych plików i zobacz czy po wszystkim się udało.....
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Gru 2010 02:42   





Powrót do góry
   
zegarek21
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
Miasto: Bedzin

Post#16 Post autora tematu 28 Gru 2010 14:42   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Odinstalowałem stare sterowniki wyłączyłem komputer i zainstalowałem sterowniki z płyty co dostałem je. Ręcznie je instalowałem i na końcu pokazał się błąd o treści:

" Wystąpił problem podczas instalowania tego sprzętu.
VIA High Definition Audio

System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny (kod 39) ".

Zawsze je instalowałem i było wszystko ok a teraz coś mu nie pasi.


--
Cały czas jest żółty wykrzyknik przy " inne urządzenia > kontroler multimediów " i Kontrolery dźwięku, wideo i gier > VIA High Definition Audio "
Powrót do góry
   
entermen
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 2010

Post#17 28 Gru 2010 16:45   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Sterowniki pobieraj IE8. Np. na operze nie zawsze działa pobieranie.
Sprawdzałem przed chwilą, można pobierać bezproblemowo.
Masz tam:
Global(DLM) Global China P2P

Wybierz to drugie Global. Wyskoczy kod do obrazka do przepisania i wtedy można pobierać.
Gdyby ci wyskoczył jakiś komunikat, że zbyt dużo użytkowników pobiera coś ze strony asusa, wtedy kliknij anuluj i rozpocznie się pobieranie.
Po pobraniu rozpakuj. Wcześniej usuń z menadżera z sekcji kontrolery dźwiekowe wszystkie składniki, które dadzą się odinstalować (prawy klawisz myszki a potem restart peceta).
W sterownikach ze strony asusa powienien być pliczek exe jakiś setup albo instal. Skorzystaj z niego.
Powrót do góry
   
zegarek21
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
Miasto: Bedzin

Post#18 Post autora tematu 29 Gru 2010 03:07   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Dodaje foto.
http://obrazki.elektroda.pl/8250586900_1293627930.jpg
Brak dzwieku w komputerze.

Odinstalowałem tamto wszystko, reset PC, pobrałem z asusa stery, zainstalowałem, reset PC no i nadal nic. I nadal siedzi ten kontroler nie kumam go już.

EDIT: poprawka foto
Powrót do góry
   
entermen
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 2010

Post#19 29 Gru 2010 08:49   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Sprawdź czy masz żołte wykrzykniki przy innych urządzeniach w menadżerze urządzeń.
Na stronie asusa do twojej płyty jest kilka sterowników, przetestowałeś wszystkie?
Sterowniki do chipsetu masz zainstalowane?
Możesz sprobować jeszcze inaczej.
Odszukaj na płycie układ dźwiękowy, odczytaj jego nazwę i pod tym kątem poszukaj sterowników niekoniecznie na stronie asusa.
Powrót do góry
   
zegarek21
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
Miasto: Bedzin

Post#20 Post autora tematu 06 Sty 2011 00:16   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Nie, jest tylko przy tym kontrolerze multimediów. Do dźwięku sprawdzałem dwa sterowniki i nie działa nadal. : <. Sterownik chipsetu jest zainstalowany.

Cytat:
Odszukaj na płycie układ dźwiękowy, odczytaj jego nazwę i pod tym kątem poszukaj sterowników niekoniecznie na stronie asusa.


Jak to zrobić ?
Powrót do góry
   
DriverMSG
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 28324
Miasto: Prowincja Liege

Post#21 06 Sty 2011 03:03   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1228905.html Ewentualnie podaj identyfikator wystąpienia urządzenia.
Powrót do góry
   
entermen
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 2010

Post#22 06 Sty 2011 12:14   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


VIA1708S 8-channel High Definition Audio CODEC
Powrót do góry
   
zegarek21
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
Miasto: Bedzin

Post#23 Post autora tematu 08 Sty 2011 15:40   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


A da się jakoś zainstalować ten kontroler multimediów ?
Bo jak włączam komputer to mi wyskakuje " znaleziono nowy sprzęt, kontroler multimediów " i wyskakuje zaraz te okno do instalowania nowego sprzętu. Klikam anuluj i pisze na dole " twój sprzęt może działać nie prawidłowo ".


Dodaje identyfikatory urządzenia.
PCI\VEN_1131&DEV_7133&SUBSYS_002E11BD&REV_D1
PCI\VEN_1131&DEV_7133&SUBSYS_002E11BD
PCI\VEN_1131&DEV_7133&CC_048000
PCI\VEN_1131&DEV_7133&CC_0480
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Sty 2011 15:40   





Powrót do góry
   
DriverMSG
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 28324
Miasto: Prowincja Liege

Post#24 08 Sty 2011 17:18   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


To jest karta TV.

ftp://ftp.spez.com.ua/driver/viddrv/pinnacle/Pinnacle_MediaCenter_3.00_and_3.10_to_3.20_Update.exe
Powrót do góry
   
zegarek21
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
Miasto: Bedzin

Post#25 Post autora tematu 08 Sty 2011 23:55   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Nie działa link.
No ten identyfikator jest z tego kontrolera multimediów. To w końcu o co chodzi z tym dźwiękiem bo nie kumam. Przez kartę nie mam dźwięku ?
Powrót do góry
   
Sunderland86
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 27
Miasto: Ostróda

Post#26 09 Sty 2011 01:40   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Sprawdź jakie pozycje masz pod Kontrolery dźwięku, wideo i gier, w menadżerze urządzeń. Może masz jakiś konflikt sterowników.
Powrót do góry
   
DriverMSG
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 28324
Miasto: Prowincja Liege

Post#27 09 Sty 2011 04:03   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Link działa, ale trudno się wbić na serwer, Flashget daje radę.
Sprawdź jeszcze link zastępczy.

http://www.softwarepatch.pl/2.download/1619edb0dcb493dd5337b94a1f79c3f6/Pinnacle_MediaCenter_3.00_and_3.10_to_3.20_Update.exe

Pokaż screen z menadżera urządzeń z rozwiniętą listą Kontrolery dźwięku, wideo gier.
Ewentualnie wstaw w załączniku raport z Everest.
Powrót do góry
   
zegarek21
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
Miasto: Bedzin

Post#28 Post autora tematu 10 Sty 2011 16:57   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


http://obrazki.elektroda.pl/6913763200_1294667079.jpg
Brak dzwieku w komputerze.

To ten link z softem pobrać i zainstalować, tak ?
A tutaj link do raportu z everesta.


Ps. Tata był w sklepie gdzie była kupowana płyta i powiedzieli że możliwe że coś w BIOS'ie jest wyłączone. Ale też mogę jeszcze oddać na gwarancje jak chce.

Proszę poprawić/zmienić post i wstawić raport w załączniku, nie na zewnętrznym serwerze.

^^ luuz, już poprawiłem.

Załączniki:
Powrót do góry
   
DriverMSG
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 28324
Miasto: Prowincja Liege

Post#29 10 Sty 2011 18:16   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Zainstaluj Service Pack 3.
Powrót do góry
   
zegarek21
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
Miasto: Bedzin

Post#30 Post autora tematu 10 Sty 2011 19:08   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Zawsze miałem na SP2 i działało cacy. Wątpię żeby coś SP3 zmienił.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Brak dzwieku w komputerze.
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
Zaklocenia dzwieku w komputerze.. (7)
Nie ma dzwieku w komputerze (6)
Brak dzwieku w komputerze zintegrowana karta dzwiekowa (6)
Brak dzwieku w komputerze na zintegrowanej karcie dzwiekowej (5)
Brak kompletnie dzwieku w komputerze (2)
Brak Dzwieku w komputerze po formacie (3)
Brak dzwieku w komputerze.. (9)
Toshiba equium 8000s odpala,brak obrazu,brak dzwieku biosu (7)
Brak dzwieku z biosu, brak wyswietlanie obrazu (8)
Brak dzwieku w winows 7 i brak sterowników do koprocesora (24)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.109 seconds

elektroda.pl temat RSS