Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Brak dzwieku w komputerze.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Brak dzwieku w komputerze. Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Programy muzyczne
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
zegarek21
Poziom 10
Miasto: Bedzin
Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
zegarek21
Poziom 10
Post#1 21 Gru 2010 21:14  Autor tematu   

Brak dzwieku w komputerze.


Siema Ziomy.
Mam taki problem że nie mam dźwięku w kompie. Podpinam głośniki, słuchawki i nic. A jak podłączam to pisze że podłączono itd. Wiec gniazdo nie jest spalone. Jak podłączam głośniki lub słuchawki to normalnie je wykrywa. Próbowałem rożnie juz ustawiać i nie wiem o co chodzi. Instalowałem na nowo sterowniki od dźwięku i chipsetu i nadal nic. Format też był robiony i nic nadal... Stalo się gdy odpiąłem stacje dysków. Bo przekładałem na chwile do drugie kompa. I od tej pory nie działa dźwięk.
Pomóżcie ziomy bo już nie moge wytrzymać bez muzyki w kompie.:cry:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bognat
Poziom 9
Miasto: Myślenice
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 6
Pomógł: 1
bognat
Poziom 9
Post#2 21 Gru 2010 22:41    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Wejdź do biosu i zobacz czy karta nie jest odłączona.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zegarek21
Poziom 10
Miasto: Bedzin
Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
zegarek21
Poziom 10
Post#3 22 Gru 2010 19:14  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Gdzie to sie dokładnie znajduje ? Bo nie bardzo wiem.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bania2991
Poziom 16
Miasto: Bogatynia nad Miedzianką:D
Dołączył: 25 Sty 2009
Posty: 246
Pomógł: 9
bania2991
Poziom 16
Post#4 23 Gru 2010 00:13    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Jeżeli miałby w biosie wyłączoną kartę, to nie pokazywałoby mu, że podłączył urządzenie :)

Napisz, czy jest to karta zintegrowana z płytą główną, czy na slocie PCI.
Podaj specyfikację swojego sprzętu, jaki masz system.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zegarek21
Poziom 10
Miasto: Bedzin
Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
zegarek21
Poziom 10
Post#5 23 Gru 2010 00:22  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Karta zintegrowana na płycie Asusa. M4N78 Pro. Sterownik do dzwieku nazywa sie VIA. System XP Sp2.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Adzi31
Poziom 22
Miasto: Radomyśl k. Siedlec
Dołączył: 02 Lut 2007
Posty: 359
Pomógł: 67
Ocena postów: 3
Adzi31
Poziom 22
Post#6 23 Gru 2010 09:24    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Ja zacząłbym od instalacji Service Pack 3

Kolejno pobrałbym najnowsze sterowniki ze strony producenta płyty głównej
http://support.asus.com.tw/download/download.aspx?SLanguage=pl-pl

Kod:

Stalo się gdy odpiąłem stacje dysków. Bo przekładałem na chwile do drugie kompa. I od tej pory nie działa dźwięk.

Przekładałeś na uruchomionym komputerze?

Start ->wszystkie programy-> akcesoria -> regulacja głośności -> sprawdź czy nie jest wyciszony dzwięk.

menedżer urządzeń pokazuje jakieś błędy?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
hondah
Poziom 9
Miasto: Zakopane
Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 27
hondah
Poziom 9
Post#7 23 Gru 2010 12:47    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


A podpioles wszystkie kabelki ? Radzilbym isc ta droga ktora moj poprzednik zasugerowal,czyli zobacz czy nie masz wyciszonego calego zestawu gdzies we wlasciwosciach,albo jakiegos motylka zaznaczonego gdzies na MUTE .

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zegarek21
Poziom 10
Miasto: Bedzin
Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
zegarek21
Poziom 10
Post#8 23 Gru 2010 14:27  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Nie, wyłączyłem komputer jak przekładałem.
Menedżer urządzeń = jakiś pytajnik i wykrzyknik żółty przy kontroler multimediów. Co mi tam chyba pisało że sterownik jest uszkodzony ale nie jestem pewien tego. Jak próbowałem to robić.


Wszystko sprawdzałem nie ma nigdzie wyciszonego dźwięku. A panelu sterowania, w sterowniku, w głośniczku na dole. itd.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
hondah
Poziom 9
Miasto: Zakopane
Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 27
hondah
Poziom 9
Post#9 24 Gru 2010 11:09    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


No to wiesz juz gdzie jest problem.Musisz kliknac ten pytajnik i aktualizowac sterownik.Jak ci sie zapyta czy automatycznie to daj zeby najpierw windows znalazl,jesli nie to daj ze ty wybierzesz sciezke dostepu i podaj ta gdzie jest twoj sterownik do muzyki.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zegarek21
Poziom 10
Miasto: Bedzin
Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
zegarek21
Poziom 10
Post#10 27 Gru 2010 16:12  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Kurde, nie mogę ściągnąć tych sterowników ; //. Strona asusa jakby cały czas obciążona była. A system nic nie znajduje.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Zwarcie
Poziom 9
Dołączył: 03 Kwi 2004
Posty: 5
Zwarcie
Poziom 9
Post#11 27 Gru 2010 16:44    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Wywal z "Menedżera urządzeń" wszystko z żółtym wykrzyknikiem, restart i ponowna instalacja karty. Aktualizacja sterowników w tym przypadku nic nie daje.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zegarek21
Poziom 10
Miasto: Bedzin
Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
zegarek21
Poziom 10
Post#12 27 Gru 2010 18:28  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Wywaliłem to. restart był, zainstalowałem na nowo kartę i nadal nic. ;/.
Nie mam już siły do tego komputera. ;(

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
bania2991
Poziom 16
Miasto: Bogatynia nad Miedzianką:D
Dołączył: 25 Sty 2009
Posty: 246
Pomógł: 9
bania2991
Poziom 16
Post#13 28 Gru 2010 00:50    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Po zainstalowaniu żółty pytajnik w menedżerze zniknął? Masz koło zegarka ikonkę głośniczka?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zegarek21
Poziom 10
Miasto: Bedzin
Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
zegarek21
Poziom 10
Post#14 28 Gru 2010 01:07  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Pytajnik nadal jest i głośniczek też jest.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
wasyll25
Poziom 9
Dołączył: 01 Kwi 2008
Posty: 31
Pomógł: 1
wasyll25
Poziom 9
Post#15 28 Gru 2010 01:42    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


odinstaluj stare sterowniki, a nowe zainstaluj ręcznie, tj. rozpakuj nowy sterownik, w menedżerze urządzeń kliknij na aktualizuj sterownik (nie instaluj ich poprzez plik SETUP.EXE)-> zainstaluj z określonej lokalizacji-> następnie zaznacz opcję NIE WYSZUKUJ, WYBIORĘ STEROWNIK DO ZAINSTALOWANIA-> teraz podaj lokalizacje do rozpakowanych plików i zobacz czy po wszystkim się udało.....

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zegarek21
Poziom 10
Miasto: Bedzin
Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
zegarek21
Poziom 10
Post#16 28 Gru 2010 13:42  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Odinstalowałem stare sterowniki wyłączyłem komputer i zainstalowałem sterowniki z płyty co dostałem je. Ręcznie je instalowałem i na końcu pokazał się błąd o treści:

" Wystąpił problem podczas instalowania tego sprzętu.
VIA High Definition Audio

System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny (kod 39) ".

Zawsze je instalowałem i było wszystko ok a teraz coś mu nie pasi.


--
Cały czas jest żółty wykrzyknik przy " inne urządzenia > kontroler multimediów " i Kontrolery dźwięku, wideo i gier > VIA High Definition Audio "

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
entermen
Poziom 31
Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 2064
Pomógł: 116
entermen
Poziom 31
Post#17 28 Gru 2010 15:45    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Sterowniki pobieraj IE8. Np. na operze nie zawsze działa pobieranie.
Sprawdzałem przed chwilą, można pobierać bezproblemowo.
Masz tam:
Global(DLM) Global China P2P

Wybierz to drugie Global. Wyskoczy kod do obrazka do przepisania i wtedy można pobierać.
Gdyby ci wyskoczył jakiś komunikat, że zbyt dużo użytkowników pobiera coś ze strony asusa, wtedy kliknij anuluj i rozpocznie się pobieranie.
Po pobraniu rozpakuj. Wcześniej usuń z menadżera z sekcji kontrolery dźwiekowe wszystkie składniki, które dadzą się odinstalować (prawy klawisz myszki a potem restart peceta).
W sterownikach ze strony asusa powienien być pliczek exe jakiś setup albo instal. Skorzystaj z niego.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zegarek21
Poziom 10
Miasto: Bedzin
Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
zegarek21
Poziom 10
Post#18 29 Gru 2010 02:07  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Dodaje foto.
http://obrazki.elektroda.pl/8250586900_1293627930.jpg
Brak dzwieku w komputerze.

Odinstalowałem tamto wszystko, reset PC, pobrałem z asusa stery, zainstalowałem, reset PC no i nadal nic. I nadal siedzi ten kontroler nie kumam go już.

EDIT: poprawka foto

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
entermen
Poziom 31
Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 2064
Pomógł: 116
entermen
Poziom 31
Post#19 29 Gru 2010 07:49    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Sprawdź czy masz żołte wykrzykniki przy innych urządzeniach w menadżerze urządzeń.
Na stronie asusa do twojej płyty jest kilka sterowników, przetestowałeś wszystkie?
Sterowniki do chipsetu masz zainstalowane?
Możesz sprobować jeszcze inaczej.
Odszukaj na płycie układ dźwiękowy, odczytaj jego nazwę i pod tym kątem poszukaj sterowników niekoniecznie na stronie asusa.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zegarek21
Poziom 10
Miasto: Bedzin
Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
zegarek21
Poziom 10
Post#20 05 Sty 2011 23:16  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Nie, jest tylko przy tym kontrolerze multimediów. Do dźwięku sprawdzałem dwa sterowniki i nie działa nadal. : <. Sterownik chipsetu jest zainstalowany.

Cytat:
Odszukaj na płycie układ dźwiękowy, odczytaj jego nazwę i pod tym kątem poszukaj sterowników niekoniecznie na stronie asusa.


Jak to zrobić ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 33470
Pomógł: 2753
Ocena postów: 458
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#21 06 Sty 2011 02:03    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1228905.html Ewentualnie podaj identyfikator wystąpienia urządzenia.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
entermen
Poziom 31
Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 2064
Pomógł: 116
entermen
Poziom 31
Post#22 06 Sty 2011 11:14    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


VIA1708S 8-channel High Definition Audio CODEC

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zegarek21
Poziom 10
Miasto: Bedzin
Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
zegarek21
Poziom 10
Post#23 08 Sty 2011 14:40  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


A da się jakoś zainstalować ten kontroler multimediów ?
Bo jak włączam komputer to mi wyskakuje " znaleziono nowy sprzęt, kontroler multimediów " i wyskakuje zaraz te okno do instalowania nowego sprzętu. Klikam anuluj i pisze na dole " twój sprzęt może działać nie prawidłowo ".


Dodaje identyfikatory urządzenia.
PCI\VEN_1131&DEV_7133&SUBSYS_002E11BD&REV_D1
PCI\VEN_1131&DEV_7133&SUBSYS_002E11BD
PCI\VEN_1131&DEV_7133&CC_048000
PCI\VEN_1131&DEV_7133&CC_0480

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 33470
Pomógł: 2753
Ocena postów: 458
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#24 08 Sty 2011 16:18    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


To jest karta TV.

ftp://ftp.spez.com.ua/driver/v...00 and 3.10 to 3.20 Update.exe

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zegarek21
Poziom 10
Miasto: Bedzin
Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
zegarek21
Poziom 10
Post#25 08 Sty 2011 22:55  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Nie działa link.
No ten identyfikator jest z tego kontrolera multimediów. To w końcu o co chodzi z tym dźwiękiem bo nie kumam. Przez kartę nie mam dźwięku ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Sunderland86
Poziom 9
Miasto: Ostróda
Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 27
Sunderland86
Poziom 9
Post#26 09 Sty 2011 00:40    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Sprawdź jakie pozycje masz pod Kontrolery dźwięku, wideo i gier, w menadżerze urządzeń. Może masz jakiś konflikt sterowników.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 33470
Pomógł: 2753
Ocena postów: 458
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#27 09 Sty 2011 03:03    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Link działa, ale trudno się wbić na serwer, Flashget daje radę.
Sprawdź jeszcze link zastępczy.

http://www.softwarepatch.pl/2....00 and 3.10 to 3.20 Update.exe

Pokaż screen z menadżera urządzeń z rozwiniętą listą Kontrolery dźwięku, wideo gier.
Ewentualnie wstaw w załączniku raport z Everest.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zegarek21
Poziom 10
Miasto: Bedzin
Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
zegarek21
Poziom 10
Post#28 10 Sty 2011 15:57  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


http://obrazki.elektroda.pl/6913763200_1294667079.jpg
Brak dzwieku w komputerze.

To ten link z softem pobrać i zainstalować, tak ?
A tutaj link do raportu z everesta.


Ps. Tata był w sklepie gdzie była kupowana płyta i powiedzieli że możliwe że coś w BIOS'ie jest wyłączone. Ale też mogę jeszcze oddać na gwarancje jak chce.

Proszę poprawić/zmienić post i wstawić raport w załączniku, nie na zewnętrznym serwerze.

^^ luuz, już poprawiłem.

Załączniki:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Miasto: Prowincja Liege
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 33470
Pomógł: 2753
Ocena postów: 458
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#29 10 Sty 2011 17:16    

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Zainstaluj Service Pack 3.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zegarek21
Poziom 10
Miasto: Bedzin
Dołączył: 21 Gru 2010
Posty: 53
zegarek21
Poziom 10
Post#30 10 Sty 2011 18:08  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku w komputerze.


Zawsze miałem na SP2 i działało cacy. Wątpię żeby coś SP3 zmienił.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Brak dzwieku w komputerze. 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
Brak dzwieku w komputerze.. (9)
Brak Dzwieku w komputerze po formacie (3)
Brak kompletnie dzwieku w komputerze (2)
Brak dzwieku w komputerze na zintegrowanej karcie dzwiekowej (5)
Brak dzwieku w komputerze zintegrowana karta dzwiekowa (6)
Nie ma dzwieku w komputerze (6)
Zaklocenia dzwieku w komputerze.. (7)
Toshiba equium 8000s odpala,brak obrazu,brak dzwieku biosu (7)
Brak dzwieku z biosu, brak wyswietlanie obrazu (8)
Brak dzwieku w winows 7 i brak sterowników do koprocesora (26)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.151 seconds

elektroda.pl temat RSS