| Author |
elroyalo Poziom 4

|
28 Dec 2010 18:11 [ZLECĘ] Naprawę gniazda anteny w modemie Huawei e156g |
|
|
|
Jak w temacie - zlecę wymianę (w zasadzie zamontowanie nowej) końcówki do podłączania anteny zewnętrznej w modemie Huawei e156g.
Osoby które są chętne podjęcia się tego zabiegu proszę o kontakt poprzez mail ( elroyalo at o2.pl ) oraz o podanie ceny takowej usługi.
Pozdrawiam,
elroyalo
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
28 Dec 2010 18:11 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
goldboss Poziom 14

|
03 Mar 2011 18:21 Re: [ZLECĘ] Naprawę gniazda anteny w modemie Huawei e156g |
|
|
|
znalazłeś kogoś bo mam taki sam problem
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Mar 2011 18:21 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
elroyalo Poziom 4

|
04 Mar 2011 08:25 Re: [ZLECĘ] Naprawę gniazda anteny w modemie Huawei e156g |
|
|
|
oddałem do serwisu, niestety nie podołali.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
04 Mar 2011 08:25 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
marek216 Poziom 26

|
04 Mar 2011 14:45 Re: [ZLECĘ] Naprawę gniazda anteny w modemie Huawei e156g |
|
|
|
Zrób zdjęcie tego gniazda - najlepiej widok na płycie. Jeśli mam gniazda to się podejmę.
|
|
| Back to top |
|
 |
goldboss Poziom 14

|
04 Mar 2011 16:55 Re: [ZLECĘ] Naprawę gniazda anteny w modemie Huawei e156g |
|
|
|
posiadam modem usb huawei e169 w tym modemie oderwało się gniazdo anteny zewnętrznej ile by kosztowało przylutowanie w miejsce gniazda konektorka żeńskiego na kabelku i wyprowadzenie go na zewnątrz co zapobiegło by ponownym oderwaniem gniazdka kabelek był by praktyczniejszy a w ogóle brakuje w tym miejscu druku gniazdko odpadło razem z drukiem Proszę podać cenę tej usługi i na jaki adres wysłać ten modem i czas naprawy i czy jest to możliwe. Kabelek bym dosłał razem z modemem proszę podać e-maila lub nr.GG .Zdjęcia chyba nie muszę robić bo nie chodzi mi o gniazdo.Czy zrobić zdjęcie? Prawdopodobnie w tym modemie jest tak że bez anteny zewnętrznej chodzi na wewnętrznej a po włożeniu zewnętrznej przełączało się na nią
|
|
| Back to top |
|
 |
Bobby B Poziom 2

|
07 Mar 2011 21:57 Re: [ZLECĘ] Naprawę gniazda anteny w modemie Huawei e156g |
|
|
|
Posiadam modem Huawei 156G w sieci ERA Blueconnect. Został uszkodzony i ułamała się płytka na samym końcu. Posiadam obie części. Według mojej opini, na płytce nie było raczej żadnej ścieżki. To jest generalnie chyba moduł anteny, która w jakiś sposób była połączona z resztą. Po podpięciu do kompa widzi modem jak pendrive i prosi o podanie PIN. Później jest komunikat, że przed połączeniem sieciowym trzeba się zalogować, czy jakoś tak. Ok... sądzę, że to wina braku łączności z anteną.
Mam prośbę o zrobienie dobrych zdjęć po zdjęciu obudowy takiego modemu bym mógł zobaczyć gdzie co ewentualnie połączyć...?
Moje drugie pytanie, to czy jeśli na złączu antenowym podłączę antenę zewnętrzną, to czy modem zapomni o tej oderwanej części i się zapętli "myśląc, że jest sprawny"? Pytam się, bo musiałbym kupić taka antenę by się przekonać. Jeśli jest taka szansa, to proszę o wskazówkę, jaką antenę kupić niedrogą?
Pozdrawiam.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
07 Mar 2011 21:57 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
soki Poziom 15

|
04 Apr 2011 15:30 Re: [ZLECĘ] Naprawę gniazda anteny w modemie Huawei e156g |
|
|
|
Witam użytkowników elki. Zajmuję się naprawą modemów huawei, ZTE, icon. Proszę o kontakt telefoniczny (info na mojej stronie www w stopce postu) lub PW na elce. Przerobiłem już dziesiątki tych modemów, więc doświadczenie mam spore. Zarówno jeśli chodzi o złącza antenowe jak i wyłamane USB. Pozdrawiam!
|
|
| Back to top |
|
 |
elroyalo Poziom 4

|
02 Oct 2011 21:19 Re: [ZLECĘ] Naprawę gniazda anteny w modemie Huawei e156g |
|
|
|
Witam