Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy ->Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
kalmar1
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 05 Paź 2004
Posty: 110
Miasto: zgorzelec

kalmar1
Poziom 13
Post#1 30 Gru 2010 21:37  Autor tematu   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Mam nowy TV LCD i chciałby aby dźwięk był przez głośniki od wierzy, jednak wzmacniacz mimo że jest dobry, to jednak trochę stary i posiada tylko złącza chinch (RCA). I teraz pytanie jak podłączyć, próbowałem na wszystkie sposoby ale niestety, tylko buczenie. Najprawdopodobniej nie ma w TV audio out. Czy jest jakiś sposób żeby to zmontować ? Próbowałem też przez taką kostkę euro, na której są wejścia audio (L i P) oraz video, ale też nie pomogło. Może ktoś wie jak to rozwiązać ?

Dodano po 6 [minuty]:

Próbowałem przejściówką EURO, którą podłączyłem do TV a do niej parę chinch, ale niestety też nie pomogło. Przejściówka ma OUT i IN, zmieniałem ustawienia, ale niestety nic nie przyniosło zamierzonego rezultatu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kapsel2105
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 17 Wrz 2006
Posty: 441
Miasto: Gdańsk

kapsel2105
Poziom 17
Post#2 30 Gru 2010 21:38    

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Może podaj typ TV, albo jakie ma złącza.
Dziwne że nie poszło przez EURO...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kalmar1
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 05 Paź 2004
Posty: 110
Miasto: zgorzelec

kalmar1
Poziom 13
Post#3 30 Gru 2010 21:40  Autor tematu   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Telewizor to LCD LG37LD465.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kapsel2105
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 17 Wrz 2006
Posty: 441
Miasto: Gdańsk

kapsel2105
Poziom 17
Post#4 30 Gru 2010 21:45    

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


A przez boczne wyjście słuchawkowe?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kalmar1
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 05 Paź 2004
Posty: 110
Miasto: zgorzelec

kalmar1
Poziom 13
Post#5 30 Gru 2010 21:47  Autor tematu   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Przez wyjście słuchawkowe jak najbardziej, ale podobno gorsza jakość dźwięku.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kapsel2105
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 17 Wrz 2006
Posty: 441
Miasto: Gdańsk

kapsel2105
Poziom 17
Post#6 30 Gru 2010 22:01    

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


A może z tą przejściówką było coś nie tak. Zostaje jedynie wyjście optyczne.

Może zweryfikuj przejściówkę:
http://pinouts.ws/scart-pinout.html

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kalmar1
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 05 Paź 2004
Posty: 110
Miasto: zgorzelec

kalmar1
Poziom 13
Post#7 30 Gru 2010 22:05  Autor tematu   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Może i przejściówka jakaś lewa, ciężko powiedzieć. Szczerze mówiąc to kupiłem ją bardzo dawno temu jak chciałem kompa podłączyć do TV. Optyczne odpada bo wzmacniacz nie ma takiego złącza i dlatego szukam innego rozwiązania.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
RAV_AUDIO
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 30 Gru 2010
Posty: 511
Miasto: Jawor

RAV_AUDIO
Poziom 18
Post#8 30 Gru 2010 23:54    

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


A podajesz sygnał na TV z anteny szerokopasmowej (bez dekodera) czy przez satelitarną i dekoder? Jeśli tak to przewody sygnałowe audio podłącz do dekodera satelitarnego do wyjść audio out. Sygnał będzie napewno.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kalmar1
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 05 Paź 2004
Posty: 110
Miasto: zgorzelec

kalmar1
Poziom 13
Post#9 31 Gru 2010 10:04  Autor tematu   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Tuner mam i oczywiście podłączone. Dźwięk z tunera satelitarnego jak najbardziej jest, jednak TV posiada złącze USB, często oglądam filmy i dlatego chciałem inne rozwiązanie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
RAV_AUDIO
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 30 Gru 2010
Posty: 511
Miasto: Jawor

RAV_AUDIO
Poziom 18
Post#10 31 Gru 2010 10:57    

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Chyba pozostaje wyłącznie wyjście słuchawkowe, Kiedyś też się z tym męczyłem i wiele kombinacji próbowałem. Niekoniecznie jakość dźwięku będzie mizerna, dla niektórych różnica będzie pewnie niesłyszalna...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jakubwaba
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 09 Maj 2006
Posty: 210
Miasto: Bydgoszcz

jakubwaba
Poziom 15
Post#11 31 Gru 2010 11:18    

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Przejściówka była pewnie dobra tylko autor nie pomyślał że Eurozłącze jest złączem dwustronnym i wejście sygnału nie jest wyjściem... Potrzebna albo przejściówka przełączana, albo samodzielnie polutowany przewód.
Najprościej sygnałem audio z telewizora wyjść poprzez wyjście słuchawkowe lub jeśli telewizor posiada wyjście sygnału w postaci gniazd RCA to tym wyjściem.

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kalmar1
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 05 Paź 2004
Posty: 110
Miasto: zgorzelec

kalmar1
Poziom 13
Post#12 20 Maj 2011 06:57  Autor tematu   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Pozostało wejście słuchawkowe. Temat zamykam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak podłączyć głośniki 5.1 ze wzmacniaczem (3)
technics SH-GE70, jak podłączyć ze wzmacniaczem ? (2)
Jak podłączyć antenę ze wzmacniaczem LNA-177? (7)
Koda SW-550 V2,Kenwood GE-820 - Jak podłączyć sub z wzmacniaczem i głośnikami? (5)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl temat RSS