Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?
Autor
Wiadomość
kalmar1
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 05 Paź 2004
Posty: 111
Miasto: zgorzelec

Post#1 Post autora tematu 30 Gru 2010 22:37   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Mam nowy TV LCD i chciałby aby dźwięk był przez głośniki od wierzy, jednak wzmacniacz mimo że jest dobry, to jednak trochę stary i posiada tylko złącza chinch (RCA). I teraz pytanie jak podłączyć, próbowałem na wszystkie sposoby ale niestety, tylko buczenie. Najprawdopodobniej nie ma w TV audio out. Czy jest jakiś sposób żeby to zmontować ? Próbowałem też przez taką kostkę euro, na której są wejścia audio (L i P) oraz video, ale też nie pomogło. Może ktoś wie jak to rozwiązać ?

Dodano po 6 [minuty]:

Próbowałem przejściówką EURO, którą podłączyłem do TV a do niej parę chinch, ale niestety też nie pomogło. Przejściówka ma OUT i IN, zmieniałem ustawienia, ale niestety nic nie przyniosło zamierzonego rezultatu.
Powrót do góry
   
kapsel2105
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 17 Wrz 2006
Posty: 439
Miasto: Gdańsk

Post#2 30 Gru 2010 22:38   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Może podaj typ TV, albo jakie ma złącza.
Dziwne że nie poszło przez EURO...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Gru 2010 22:38   





Powrót do góry
   
kalmar1
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 05 Paź 2004
Posty: 111
Miasto: zgorzelec

Post#3 Post autora tematu 30 Gru 2010 22:40   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Telewizor to LCD LG37LD465.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Gru 2010 22:40   





Powrót do góry
   
kapsel2105
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 17 Wrz 2006
Posty: 439
Miasto: Gdańsk

Post#4 30 Gru 2010 22:45   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


A przez boczne wyjście słuchawkowe?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Gru 2010 22:45   





Powrót do góry
   
kalmar1
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 05 Paź 2004
Posty: 111
Miasto: zgorzelec

Post#5 Post autora tematu 30 Gru 2010 22:47   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Przez wyjście słuchawkowe jak najbardziej, ale podobno gorsza jakość dźwięku.
Powrót do góry
   
kapsel2105
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 17 Wrz 2006
Posty: 439
Miasto: Gdańsk

Post#6 30 Gru 2010 23:01   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


A może z tą przejściówką było coś nie tak. Zostaje jedynie wyjście optyczne.

Może zweryfikuj przejściówkę:
http://pinouts.ws/scart-pinout.html
Powrót do góry
   
kalmar1
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 05 Paź 2004
Posty: 111
Miasto: zgorzelec

Post#7 Post autora tematu 30 Gru 2010 23:05   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Może i przejściówka jakaś lewa, ciężko powiedzieć. Szczerze mówiąc to kupiłem ją bardzo dawno temu jak chciałem kompa podłączyć do TV. Optyczne odpada bo wzmacniacz nie ma takiego złącza i dlatego szukam innego rozwiązania.
Powrót do góry
   
RAV_AUDIO
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 30 Gru 2010
Posty: 528
Miasto: Jawor

Post#8 31 Gru 2010 00:54   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


A podajesz sygnał na TV z anteny szerokopasmowej (bez dekodera) czy przez satelitarną i dekoder? Jeśli tak to przewody sygnałowe audio podłącz do dekodera satelitarnego do wyjść audio out. Sygnał będzie napewno.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Gru 2010 00:54   





Powrót do góry
   
kalmar1
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 05 Paź 2004
Posty: 111
Miasto: zgorzelec

Post#9 Post autora tematu 31 Gru 2010 11:04   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Tuner mam i oczywiście podłączone. Dźwięk z tunera satelitarnego jak najbardziej jest, jednak TV posiada złącze USB, często oglądam filmy i dlatego chciałem inne rozwiązanie.
Powrót do góry
   
RAV_AUDIO
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 30 Gru 2010
Posty: 528
Miasto: Jawor

Post#10 31 Gru 2010 11:57   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Chyba pozostaje wyłącznie wyjście słuchawkowe, Kiedyś też się z tym męczyłem i wiele kombinacji próbowałem. Niekoniecznie jakość dźwięku będzie mizerna, dla niektórych różnica będzie pewnie niesłyszalna...
Powrót do góry
   
jakubwaba
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 09 Maj 2006
Posty: 160
Miasto: Bydgoszcz

Post#11 31 Gru 2010 12:18   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Przejściówka była pewnie dobra tylko autor nie pomyślał że Eurozłącze jest złączem dwustronnym i wejście sygnału nie jest wyjściem... Potrzebna albo przejściówka przełączana, albo samodzielnie polutowany przewód.
Najprościej sygnałem audio z telewizora wyjść poprzez wyjście słuchawkowe lub jeśli telewizor posiada wyjście sygnału w postaci gniazd RCA to tym wyjściem.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
kalmar1
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 05 Paź 2004
Posty: 111
Miasto: zgorzelec

Post#12 Post autora tematu 20 Maj 2011 06:57   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Pozostało wejście słuchawkowe. Temat zamykam.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak podłączyć głośniki 5.1 ze wzmacniaczem (3)
Jak podłączyć antenę ze wzmacniaczem LNA-177? (7)
Koda SW-550 V2,Kenwood GE-820 - Jak podłączyć sub z wzmacniaczem i głośnikami? (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.081 seconds

elektroda.pl temat RSS