Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


  Main Page -> Forum Index -> RTV Usable ->Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
kalmar1
Level 13
Location: zgorzelec
Joined: 05 Oct 2004
Posts: 110
Post rating: 6
kalmar1
Level 13
Post#1 30 Dec 2010 21:37  Topic author   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Mam nowy TV LCD i chciałby aby dźwięk był przez głośniki od wierzy, jednak wzmacniacz mimo że jest dobry, to jednak trochę stary i posiada tylko złącza chinch (RCA). I teraz pytanie jak podłączyć, próbowałem na wszystkie sposoby ale niestety, tylko buczenie. Najprawdopodobniej nie ma w TV audio out. Czy jest jakiś sposób żeby to zmontować ? Próbowałem też przez taką kostkę euro, na której są wejścia audio (L i P) oraz video, ale też nie pomogło. Może ktoś wie jak to rozwiązać ?

Dodano po 6 [minuty]:

Próbowałem przejściówką EURO, którą podłączyłem do TV a do niej parę chinch, ale niestety też nie pomogło. Przejściówka ma OUT i IN, zmieniałem ustawienia, ale niestety nic nie przyniosło zamierzonego rezultatu.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kapsel2105
Level 21
Location: Gdańsk
Joined: 17 Sep 2006
Posts: 446
Helped: 47
Post rating: 1
kapsel2105
Level 21
Post#2 30 Dec 2010 21:38    

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Może podaj typ TV, albo jakie ma złącza.
Dziwne że nie poszło przez EURO...

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kalmar1
Level 13
Location: zgorzelec
Joined: 05 Oct 2004
Posts: 110
Post rating: 6
kalmar1
Level 13
Post#3 30 Dec 2010 21:40  Topic author   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Telewizor to LCD LG37LD465.

Helpful post? + 0
Back to top
kapsel2105
Level 21
Location: Gdańsk
Joined: 17 Sep 2006
Posts: 446
Helped: 47
Post rating: 1
kapsel2105
Level 21
Post#4 30 Dec 2010 21:45    

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


A przez boczne wyjście słuchawkowe?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kalmar1
Level 13
Location: zgorzelec
Joined: 05 Oct 2004
Posts: 110
Post rating: 6
kalmar1
Level 13
Post#5 30 Dec 2010 21:47  Topic author   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Przez wyjście słuchawkowe jak najbardziej, ale podobno gorsza jakość dźwięku.

Helpful post? + 0
Back to top
kapsel2105
Level 21
Location: Gdańsk
Joined: 17 Sep 2006
Posts: 446
Helped: 47
Post rating: 1
kapsel2105
Level 21
Post#6 30 Dec 2010 22:01    

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


A może z tą przejściówką było coś nie tak. Zostaje jedynie wyjście optyczne.

Może zweryfikuj przejściówkę:
http://pinouts.ws/scart-pinout.html

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kalmar1
Level 13
Location: zgorzelec
Joined: 05 Oct 2004
Posts: 110
Post rating: 6
kalmar1
Level 13
Post#7 30 Dec 2010 22:05  Topic author   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Może i przejściówka jakaś lewa, ciężko powiedzieć. Szczerze mówiąc to kupiłem ją bardzo dawno temu jak chciałem kompa podłączyć do TV. Optyczne odpada bo wzmacniacz nie ma takiego złącza i dlatego szukam innego rozwiązania.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
RAV_AUDIO
Level 21
Location: Jawor
Joined: 30 Dec 2010
Posts: 511
Helped: 18
Post rating: 3
RAV_AUDIO
Level 21
Post#8 30 Dec 2010 23:54    

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


A podajesz sygnał na TV z anteny szerokopasmowej (bez dekodera) czy przez satelitarną i dekoder? Jeśli tak to przewody sygnałowe audio podłącz do dekodera satelitarnego do wyjść audio out. Sygnał będzie napewno.

Helpful post? + 0
Back to top
kalmar1
Level 13
Location: zgorzelec
Joined: 05 Oct 2004
Posts: 110
Post rating: 6
kalmar1
Level 13
Post#9 31 Dec 2010 10:04  Topic author   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Tuner mam i oczywiście podłączone. Dźwięk z tunera satelitarnego jak najbardziej jest, jednak TV posiada złącze USB, często oglądam filmy i dlatego chciałem inne rozwiązanie.

Helpful post? + 0
Back to top
RAV_AUDIO
Level 21
Location: Jawor
Joined: 30 Dec 2010
Posts: 511
Helped: 18
Post rating: 3
RAV_AUDIO
Level 21
Post#10 31 Dec 2010 10:57    

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Chyba pozostaje wyłącznie wyjście słuchawkowe, Kiedyś też się z tym męczyłem i wiele kombinacji próbowałem. Niekoniecznie jakość dźwięku będzie mizerna, dla niektórych różnica będzie pewnie niesłyszalna...

Helpful post? + 0
Back to top
jakubwaba
Level 19
Location: Bydgoszcz
Joined: 09 May 2006
Posts: 266
Helped: 32
Post rating: 6
jakubwaba
Level 19
Post#11 31 Dec 2010 11:18    

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Przejściówka była pewnie dobra tylko autor nie pomyślał że Eurozłącze jest złączem dwustronnym i wejście sygnału nie jest wyjściem... Potrzebna albo przejściówka przełączana, albo samodzielnie polutowany przewód.
Najprościej sygnałem audio z telewizora wyjść poprzez wyjście słuchawkowe lub jeśli telewizor posiada wyjście sygnału w postaci gniazd RCA to tym wyjściem.

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
kalmar1
Level 13
Location: zgorzelec
Joined: 05 Oct 2004
Posts: 110
Post rating: 6
kalmar1
Level 13
Post#12 20 May 2011 06:57  Topic author   

Re: Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?


Pozostało wejście słuchawkowe. Temat zamykam.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?
Page 1 of 1

Similar topics to jak podłączyć TV ze wzmacniaczem ?

Jak podłączyć głośniki 5.1 ze wzmacniaczem (3)
technics SH-GE70, jak podłączyć ze wzmacniaczem ? (2)
Jak podłączyć antenę ze wzmacniaczem LNA-177? (7)
Koda SW-550 V2,Kenwood GE-820 - Jak podłączyć sub z wzmacniaczem i głośnikami? (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.055 seconds