FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Problem z lodówką... HELP!

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Household Services -> Household refrigeration -> Problem z lodówką... HELP!
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 11 Oct 2004 12:51   

Witam !!

Mam problem z lodówką (jeśli można to tak nazwać). Otóż mieszkam w małym pokoju w którym pasowałby mi telewizor na lodówce. Ale jak postawie TV na lodówce to na kineskopie kolor czerwony zamienia się na różowy (na dole ekranu - w jego części zbliżonej do lodówki). Jak się podniesie (oddali) telewizor na 10cm to wszystko jest OK. Domyślam się, że jest to spowodowane dość dużym polem elektromagnetycznym wytwarzanym przez lodówkę. Czy jest zatem jakiś sposób aby tak się nie działo? Czy jest jakiś materiał, który odbija takie pole, który można by było podłożyć pod telewizor? Czy jednak mimo wszystko wybrać dla telewizora inne miejsce bo to pole będzie dla niego (dla kineskopu) zbyt "szkodliwe"? Nie mam za specjalnie miejsca żeby położyć TV gdzie indziej. jakby ktoś mi podsunął jakieś dobre rozwiązanie to byłbym bardzo wdzięczny.

--
The CICHY
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 11 Oct 2004 12:51   

Back to top

Bleble
Poziom 25
Poziom 25

Post#2 11 Oct 2004 13:34   

U mnie stoi na lodówce i u wielu osób widziałem i nie było tego problemu
jest to coś wyjątkowego
Pole magnetyczne w chłodziarce wbrew pozorom nie jest takie wielkie no chyba że w okolicy sprężarki
Ale jeśli jest to problem u Ciebie to może jakaś pułeczka nad chłodziarką
Powiedz czy to się pojawia w momencie włączenia chłodziarki czy jest przez cały czas? i jaką masz antenę
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 11 Oct 2004 13:34   

Back to top

POL02
Poziom 22
Poziom 22

Post#3 11 Oct 2004 13:43   

Witam.
Prawdopodobnie pochodzi to od magnesu uszczelki drzwi.Jednym z wielu rozwiązań może być blacha stalowa położona na lodówce i zasłaniająca uszczelkę drzwi.
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Household Services -> Household refrigeration -> Problem z lodówką... HELP!
Page 1 of 1
Similar topics
problem z lodówką Amica - ACZ3105 (18)
Problem z Lodówką LG GR-392CSF (6)
Problem z lodówką Bosch... (2)
problem z lodówką absorbcyjną (3)
Problem z lodówką Mińsk 10 (3)
problem z lodówką Polar (13)
Problem z lodówką. (7)
Problem z lodówką (3)
Problem z lodówką Electrolux ER 7522 B (6)
Problem z lodówką Ardo CO2412BA-2 (19)

Page generation time: 0.13 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed