Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Użytkowy ->HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Smartwatche i Smartbandy
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
przemas19694
Poziom 14
Miasto: Stargard Szczeciński
Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 157
Pomógł: 3
Ocena postów: 9
przemas19694
Poziom 14
Post#1 02 Sty 2011 21:49  Autor tematu   

HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Witam. Kupiłem w Play telefon HTC Wildfire. No i jest problem. Nie mogę połączyć się z komputerem. mam Windows 7.Zainstalowałem w komputerze program HTC Sync ze strony HTC. W telefonie włączyłem debugowanie USB. Przy podłączeniu za każdym razem telefonu do komputera wyświetla się komunikat "Nie można znaleźć aplikacji HTC Sync na komputerze". Aplikacja jednak jest zainstalowana. Próbowałem działać wg instrukcji HTC tj.podłączyć telefon, odłączyć i poczekać 10 sekund i ponownie podłączyć. No i dalej nic. Proszę o pomoc. Dzięki i najlepszego w Nowym Roku;)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Pingwin1970
Poziom 1
Miasto: Wrocław
Dołączył: 25 Sty 2010
Posty: 1
Ocena postów: 1
Pingwin1970
Poziom 1
Post#2 19 Sty 2011 16:43    

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Trzeba zrobić tak:
menu (klawisz)
Ustawienia
Aplikacje
Tworzenie
Debugowanie USB - włącz
i komputer zacznie widzieć telefon i na odwrót też.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
er_gie
Poziom 7
Miasto: Radzymin
Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 22
er_gie
Poziom 7
Post#3 18 Mar 2011 20:59    

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Ja również mam taki problem, jednak włączanie debugowania nie pomaga. HTC SYNC nadal nie widzi telefonu :cry: Ponadto podczas instalacji, a może dlatego, że podczas instalacji wyskoczył komunikat: Instalacja HTC driver nie powiodła się. Czy ktoś zna sposób na podłączenie tego aparatu do komputera? Dla mnie o tyle pilne, ze muszę zrobić kopię zapasową ponieważ w telefonie mam ok. 1000 kontaktów i nie mogę ich stracić (oczywiście jest kopia na karcie ale w przypadku utraty telefonu nie będzie również karty).
Kilkukrotne podłączanie i odłączanie telefonu do kompa ( za każdym razem coś dogrywa) skutkuje wykryciem telefonu :D

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
rtv_0123
Poziom 7
Dołączył: 27 Lut 2010
Posty: 6
rtv_0123
Poziom 7
Post#4 15 Sie 2011 13:55    

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Witam. I jak doszedł ktoś do rozwiązania problemu ?

Dodano po 1 [minuty]:

ja mam xp sp3

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
elly1337
Poziom 15
Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 226
Pomógł: 3
Ocena postów: 3
elly1337
Poziom 15
Post#5 24 Paź 2011 20:04    

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Witam, mam ten sam problem, również debugowanie nie pomaga.
Na początku było widać dysk przenośny, jednak to już stara, zapomniana historia.
Co zrobić?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Evald
Poziom 6
Miasto: Radom/Warszawa
Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 13
Evald
Poziom 6
Post#6 18 Gru 2011 21:59    

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


U mnie tez ten problem wystepuje. Na 2 kompach. Windows 7 64 bit i windows xp 32 bit. Objawy identyczne, nie znajduje telefon oprogramowania w kompie

Dodano po 1 [godziny] 30 [minuty]:

Rozwiazalem problem.Rozwiazanie podalem na innym forum, jakby co moge podac i tu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
djjack
Poziom 27
Miasto: TYCHY
Dołączył: 26 Kwi 2002
Posty: 998
Pomógł: 93
Ocena postów: 2
djjack
Poziom 27
Post#7 19 Gru 2011 17:33    

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Napisz i tutaj jak to nie sprawi ci problemu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Evald
Poziom 6
Miasto: Radom/Warszawa
Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 13
Evald
Poziom 6
Post#8 19 Gru 2011 20:50    

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Mam HTC wildfire S

Moze sie komus przyda. Wlasnie udalo mi sie polaczyc z htc sync na windows xp (sprawdze pozniej tez na 7 64 bit). Zrobilem kilka czynnosci jednoczesnie, wiec wpisuje je wszystkie, bo nie wiem ktore mialy wplyw na rozwiazanie problemu. Wiec tak:
1) Wylaczylem "nieznane zrodla" w "aplikacje" <--- mysle ze to nie mialo zwiazku bo teraz mi laczy z wlaczona ta opcja
2) usunalem Google maps (nie twierdze ze ono rodzilo problemy, ale dzieki temu wzrosla ilosc miejsca w pamieci tel i to moze miec wplyw na htc sync) - czyli byc moze nie wystarczy np. 10GB, ale 20GB wolnego miejsca - choc nie wiem czy to ma znaczenie
3) Dodatkowo kilka razy wlaczalem i wylaczalem usb debuging (i wydaje mi sie, ze to moglo miec najwiekszy wplyw - chociaz wczesniej tez tego probowalem i nie pomagalo).
Zauwazylem przy tym pewna prawidlowosc. Jesli komus dalej nie chodzi proponuje:
a) jak juz mamy zainstalowane najnowsze htc sync, wlaczyc tryb usb debuding i podlaczyc tel do kompa i poczekac na zainstalowanie sterownikow (jesli ich nie ma)
b) wybrac na om htc sync i czekac.
c) jesli nie uda sie znalezc htc sync na kompie to nie wylaczajac trybu htc sync wejdz w opcje gdzie jest debugowanie usb (np. przez link w powiadomieniach) i wylaczyc usb debuging i odczekac chwile, nastepnie ponownie wlaczyc ten tryb i juz spokojnie czekac. Po pewnej chwili powinno odpalic i to bez napisu, ze szukanie htc sync na komputerze. Oczywiscie przez caly czas program htc sync musi byc na komputerze.

Mam nadzieje ze to pomoze. Bo ja wczesniej przez wiele dni stosowalem rozne metody instalowalem i odinstalowywalem, usuwalem dane w rejestrze odlaczalem i podlaczalem kable na inne sposoby, zaden sposob nie pomagal.

Ps. Najdziwniejsze, ze po aktualizacji romu na nowy android (przez ruu) ta opisana metoda teraz kom mi sie laczy z htc sync nawet w trybie ladowania ;)) - strange.

Dodano po 1 [minuty]:

Aha, maly dodatek nie usunalem google maps tylko oczywiscie odinstalowalem aktualizacje, co zwiekszylo mi wolna pamiec na tel:).

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
experX
Poziom 1
Miasto: Kraków
Dołączył: 30 Sie 2010
Posty: 1
Ocena postów: 2
experX
Poziom 1
Post#9 19 Gru 2011 22:34    

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Dziś kupiłem HTC Wildfire S i miałem ten sam problem z podłączeniem do komputera (Windows XP Service Pack 3). Wpływ na to żeby komputer "zobaczył" HTC ma tylko włączenie trybu USB debugging: Ustawienia -> Aplikacje -> Tworzenie -> Debugowanie USB. Dodatkowo robimy to Ustawienia -> Podłącz do komputera -> Domyślny typ połączenia -> HTC Sync. Najważniejsza jest kolejność kroków:
1. Włączyć opcję, które opisałem wyżej
2. Uruchomić program HTC Sync
3. Podłączyć HTC do komputera

Wtedy ukaże się na Wildfire okno dialogowe związane z synchronizacją i komputer automatycznie go wykryje. Wtedy ustawiamy tam nazwę swojego urządzenie i przechodzimy dalej.

Pomocny post? + +2
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Evald
Poziom 6
Miasto: Radom/Warszawa
Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 13
Evald
Poziom 6
Post#10 19 Gru 2011 22:57    

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


U mnie wlasnie ta metoda co podales nie dzialala. Mialem wlaczone i nie wykrywalo Dopiero pomoglo to co wyzej pisalem. Zgauje ze kluczowe bylo w czasie synchronizacji wylaczenie wczensiej wlaczonego usb debugging i ponowne wlaczenie.

Wiec jesli komus nie pojdzie normalnie niech kombinuje w ten sposob co pisalem :). Ale widze, ze po prostu program htc sync jest zle napisany. Wg mnie tez slaby. A taki MyPhoneEplorer ktory ma wieksze mozliwosci chodzibez problemu jak burza i przez usb i przez wi fi i bluetooth :). Polecam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
iwan944
Poziom 1
Miasto: przeg
Dołączył: 06 Sie 2012
Posty: 1
iwan944
Poziom 1
Post#11 06 Sie 2012 22:38    

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


U mnie pojawił sie dokładnie ten sam problem.Mam htc wildfire od 3 miesi dopiero teraz zrozumiałam,jak połaczyć go przez kabel usb do komputera.A więc:
Kiedy juz jesteśmy w ustawieniach telefonu i wejdziemy w ,,podłacz do komputera,, to w opcjach klikamy tą przed ostatnia,napęd dyskowy.Podłaczmy do komputera i działa!
ps.zaden idiotyczny htc sync tu nie pomoze,trzeba po prostu wykonac te proste czynnosci. no i oczywiscie + DEBUGOWANIE USB.
mAM NADZIEJE ,ZE POMOGLAM,JESTEM ZADOWOLONA,BO OD DZISAIJ MAM TA UMIEJETNOC.
Pozdro! ;>

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
waldek108
Poziom 1
Dołączył: 12 Paź 2012
Posty: 1
waldek108
Poziom 1
Post#12 12 Paź 2012 10:08    

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


U mnie niestety nie zadzialala zadna opcja. Czy ktos ma jeszcze inny pomysl? na win 7-64

Dodano po 59 [minuty]:

Udalo mi sie po ponownym zainstalowaniu swieżego HTC Sync. Uff

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
hrisss
Poziom 7
Miasto: Wodzisław
Dołączył: 28 Mar 2012
Posty: 19
hrisss
Poziom 7
Post#13 17 Paź 2012 11:44    

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


http://www.htc.com/pl/software/htc-sync-manager/ proponuje tą stronę może pomoże mi pomogła :D Htc desire C z Deutchland

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
1211480
Usunięty
1211480
Usunięty
Post#14 03 Sty 2013 19:51    

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


A może to pomoże tym z winem 64: http://www.pcworld.pl/ftp/htc.dream.usb.driver.10100.for.windows.7.x64.windows.8.x64.html
Ja mam HTC desire HD i miałem podobne problemy lecz mam zainstalowany win 7x32. Otóż w kompie otworzyłem stronkę play google i telefonie tą samą aplikację - oczywiście debugowanie w telefonie musi być - parę razy na chwilę wyciągam kabelek usb aż załapie i ściągam aplikacje z kompa (sklepu play) na telefon i tam się się same instalują. Pozdro.

Dodano po 15 [minuty]:

Zapomniałem dołaczyć skreena. Jakby co pisać na maila (u góry skreenu - temat: android)

Załączniki:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
p2tomi
Poziom 9
Miasto: Łódź
Dołączył: 10 Maj 2007
Posty: 8
p2tomi
Poziom 9
Post#15 02 Lip 2013 14:40    

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


CZy karta sim musi byćw telefonie ?

pozdrawiam
iwan944 napisał:
U mnie pojawił sie dokładnie ten sam problem.Mam htc wildfire od 3 miesi dopiero teraz zrozumiałam,jak połaczyć go przez kabel usb do komputera.A więc:
Kiedy juz jesteśmy w ustawieniach telefonu i wejdziemy w ,,podłacz do komputera,, to w opcjach klikamy tą przed ostatnia,napęd dyskowy.Podłaczmy do komputera i działa!
ps.zaden idiotyczny htc sync tu nie pomoze,trzeba po prostu wykonac te proste czynnosci. no i oczywiscie + DEBUGOWANIE USB.
mAM NADZIEJE ,ZE POMOGLAM,JESTEM ZADOWOLONA,BO OD DZISAIJ MAM TA UMIEJETNOC.
Pozdro! ;>


Pomocny post? + 0
Powrót do góry
baker123
Poziom 1
Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 1
baker123
Poziom 1
Post#16 30 Wrz 2013 00:52    

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


U mnie problem rozwiązało zainstalowanie ADB (Android Debug Bridge)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
roberto1000
Poziom 8
Miasto: Krasnystaw
Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 13
roberto1000
Poziom 8
Post#17 17 Lis 2013 10:06    

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Chyba odświerzę ten temat. Mam HTC Wildfire A3333 2011 rocznik, instaluje HTC Sync, w karty, ok, pozniej aktualizuje oprogramowanie. I gdy chce "synchronizuj teraz" wogole ten przycisk nie reaguje, co moge w tym praypadku zrobić, bo mam tyle wiadomości na telu <sms>, ze przestaje on funkcjonowac, prosze o pomoc, sa to dla mnie bardzo wazne dane, a nie chce ich kasowac Pozdrawiam :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
pirates69
Poziom 12
Miasto: T.G.
Dołączył: 17 Wrz 2009
Posty: 98
pirates69
Poziom 12
Post#18 02 Gru 2013 21:21    

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Mam zainstalowanego w Windowsie XP SP3, HTC Sync Manager. HTC One synchronizuje kontakty i inne pliki ale KALENDARZ NIE. Na co zwrócić uwagę?
P.S. kontakty w HTC One można przenieść po przez BT z innych telefonów wchodząc w USTAWIENIA > PRZENIEŚĆ ZAWARTOŚĆ i wybrać z jakiego telefonu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Protektor28
Poziom 1
Miasto: Zabrze
Dołączył: 22 Lis 2014
Posty: 1
Protektor28
Poziom 1
Post#19 22 Lis 2014 16:21    

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Witajcie ,udało mi się rozwiązać ten problem.

Po pierwsze należy pobrać HTC Sync. Pózniej podłączamy nasz Wildfire S do kompa, i zaznaczamy opcję HTC Sync. Wchodzimy w START > URZĄDZENIA I DRUKARKI i odnajdujemy nasze urządzenie , powinno sie nazywać ANDROID PHONE. (W prawym dolnym rogu ikony będzie się wyświetlał żółty trójkącik sugerujący błąd) Klikamy na ANDROID PHONE prawym przyciskiem myszy i wchodzimy we WŁAŚCIWOŚCI. Na górze wyświetlonego okna klikamy zakładkę SPRZĘT. Tam będzie wyświetlona lista urządzeń z których "składa sie nasz telefon" (Karta SD itp). Zaznaczamy nasz telefon ( Ta ikona także bedzie z żółtym trójkącikiem) i klikamy WŁAŚCIWOŚCI. W lewym dolnym rogu włączamy ZMIEŃ USTAWIENIA. Wówczas otworzy sie okno, w którym na górze wybieramy zakładkę STEROWNIK, a w niej klikamy na opcje AKTUALIZUJ STEROWNIK. Następnie wybieramy opcję PRZEGLĄDAJ MÓJ KOMPUTER W POSZUKIWANIU STEROWNIKA i za pomocą funkcji PRZEGLĄDAJ... wybieramy folder, w którym zainstalowaliśmy HTC Sync. Poniżej zaznaczyć trzeba UWZGLĘDNIJ PODFOLDERY i klikamy DALEJ. Resztę zrobi już komputer, a wszystko powinno hulać jak należy. :D Pozdrawiam...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Użytkowy -> HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem
Strona 1 z 1
Podobne tematy
HTC Wildfire - Nie mogę zrootować HTC Wildfire (2)
Samsung OmniaLITE Nie mogę się połączyć z komputerem (3)
Kabel T630. Nie mogę się w żaden sposób połączyć z komputerem. (1)
HTC Wildfire S - HTC Wildfire S. Aparat nie dziala, telefon sie restartuje (2)
HTC S8 windows phone 8 - nie mogę połączyć się z kompem przez USB (1)
HTC Wildfire S - Nie uruchamia sie do konca HTC WildFire S (3)
Nie mogę połączyć komórki z komputerem. (4)
Nie mogę połączyć LG GT540 z komputerem. (5)
Nie mogę połączyć LG GT540 z komputerem (5)
HTC Wildfire S - Brak połączenia z komputerem w systemie - tylko ładowanie (4)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.199 seconds

elektroda.pl temat RSS