Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Użytkowy -> HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem
Autor
Wiadomość
przemas19694
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 155
Miasto: Stargard Szczeciński

Post#1 Post autora tematu 02 Sty 2011 21:49   

HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Witam. Kupiłem w Play telefon HTC Wildfire. No i jest problem. Nie mogę połączyć się z komputerem. mam Windows 7.Zainstalowałem w komputerze program HTC Sync ze strony HTC. W telefonie włączyłem debugowanie USB. Przy podłączeniu za każdym razem telefonu do komputera wyświetla się komunikat "Nie można znaleźć aplikacji HTC Sync na komputerze". Aplikacja jednak jest zainstalowana. Próbowałem działać wg instrukcji HTC tj.podłączyć telefon, odłączyć i poczekać 10 sekund i ponownie podłączyć. No i dalej nic. Proszę o pomoc. Dzięki i najlepszego w Nowym Roku;)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Sty 2011 21:49   





Powrót do góry
   
Pingwin1970
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 25 Sty 2010
Posty: 1
Miasto: Wrocław

Post#2 19 Sty 2011 16:43   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Trzeba zrobić tak:
menu (klawisz)
Ustawienia
Aplikacje
Tworzenie
Debugowanie USB - włącz
i komputer zacznie widzieć telefon i na odwrót też.
Powrót do góry
   
er_gie
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 17
Miasto: Radzymin

Post#3 18 Mar 2011 20:59   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Ja również mam taki problem, jednak włączanie debugowania nie pomaga. HTC SYNC nadal nie widzi telefonu :cry: Ponadto podczas instalacji, a może dlatego, że podczas instalacji wyskoczył komunikat: Instalacja HTC driver nie powiodła się. Czy ktoś zna sposób na podłączenie tego aparatu do komputera? Dla mnie o tyle pilne, ze muszę zrobić kopię zapasową ponieważ w telefonie mam ok. 1000 kontaktów i nie mogę ich stracić (oczywiście jest kopia na karcie ale w przypadku utraty telefonu nie będzie również karty).
Kilkukrotne podłączanie i odłączanie telefonu do kompa ( za każdym razem coś dogrywa) skutkuje wykryciem telefonu :D
Powrót do góry
   
rtv_0123
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 27 Lut 2010
Posty: 6

Post#4 15 Sie 2011 13:55   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Witam. I jak doszedł ktoś do rozwiązania problemu ?

Dodano po 1 [minuty]:

ja mam xp sp3
Powrót do góry
   
elly1337
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 222

Post#5 24 Paź 2011 20:04   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Witam, mam ten sam problem, również debugowanie nie pomaga.
Na początku było widać dysk przenośny, jednak to już stara, zapomniana historia.
Co zrobić?
Powrót do góry
   
Evald
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 13
Miasto: Radom/Warszawa

Post#6 18 Gru 2011 21:59   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


U mnie tez ten problem wystepuje. Na 2 kompach. Windows 7 64 bit i windows xp 32 bit. Objawy identyczne, nie znajduje telefon oprogramowania w kompie

Dodano po 1 [godziny] 30 [minuty]:

Rozwiazalem problem.Rozwiazanie podalem na innym forum, jakby co moge podac i tu.
Powrót do góry
   
djjack
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 26 Kwi 2002
Posty: 1003
Miasto: TYCHY

Post#7 19 Gru 2011 17:33   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Napisz i tutaj jak to nie sprawi ci problemu.
Powrót do góry
   
Evald
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 13
Miasto: Radom/Warszawa

Post#8 19 Gru 2011 20:50   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Mam HTC wildfire S

Moze sie komus przyda. Wlasnie udalo mi sie polaczyc z htc sync na windows xp (sprawdze pozniej tez na 7 64 bit). Zrobilem kilka czynnosci jednoczesnie, wiec wpisuje je wszystkie, bo nie wiem ktore mialy wplyw na rozwiazanie problemu. Wiec tak:
1) Wylaczylem "nieznane zrodla" w "aplikacje" <--- mysle ze to nie mialo zwiazku bo teraz mi laczy z wlaczona ta opcja
2) usunalem Google maps (nie twierdze ze ono rodzilo problemy, ale dzieki temu wzrosla ilosc miejsca w pamieci tel i to moze miec wplyw na htc sync) - czyli byc moze nie wystarczy np. 10GB, ale 20GB wolnego miejsca - choc nie wiem czy to ma znaczenie
3) Dodatkowo kilka razy wlaczalem i wylaczalem usb debuging (i wydaje mi sie, ze to moglo miec najwiekszy wplyw - chociaz wczesniej tez tego probowalem i nie pomagalo).
Zauwazylem przy tym pewna prawidlowosc. Jesli komus dalej nie chodzi proponuje:
a) jak juz mamy zainstalowane najnowsze htc sync, wlaczyc tryb usb debuding i podlaczyc tel do kompa i poczekac na zainstalowanie sterownikow (jesli ich nie ma)
b) wybrac na om htc sync i czekac.
c) jesli nie uda sie znalezc htc sync na kompie to nie wylaczajac trybu htc sync wejdz w opcje gdzie jest debugowanie usb (np. przez link w powiadomieniach) i wylaczyc usb debuging i odczekac chwile, nastepnie ponownie wlaczyc ten tryb i juz spokojnie czekac. Po pewnej chwili powinno odpalic i to bez napisu, ze szukanie htc sync na komputerze. Oczywiscie przez caly czas program htc sync musi byc na komputerze.

Mam nadzieje ze to pomoze. Bo ja wczesniej przez wiele dni stosowalem rozne metody instalowalem i odinstalowywalem, usuwalem dane w rejestrze odlaczalem i podlaczalem kable na inne sposoby, zaden sposob nie pomagal.

Ps. Najdziwniejsze, ze po aktualizacji romu na nowy android (przez ruu) ta opisana metoda teraz kom mi sie laczy z htc sync nawet w trybie ladowania ;)) - strange.

Dodano po 1 [minuty]:

Aha, maly dodatek nie usunalem google maps tylko oczywiscie odinstalowalem aktualizacje, co zwiekszylo mi wolna pamiec na tel:).
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Gru 2011 20:50   





Powrót do góry
   
experX
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 30 Sie 2010
Posty: 1
Miasto: Kraków

Post#9 19 Gru 2011 22:34   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Dziś kupiłem HTC Wildfire S i miałem ten sam problem z podłączeniem do komputera (Windows XP Service Pack 3). Wpływ na to żeby komputer "zobaczył" HTC ma tylko włączenie trybu USB debugging: Ustawienia -> Aplikacje -> Tworzenie -> Debugowanie USB. Dodatkowo robimy to Ustawienia -> Podłącz do komputera -> Domyślny typ połączenia -> HTC Sync. Najważniejsza jest kolejność kroków:
1. Włączyć opcję, które opisałem wyżej
2. Uruchomić program HTC Sync
3. Podłączyć HTC do komputera

Wtedy ukaże się na Wildfire okno dialogowe związane z synchronizacją i komputer automatycznie go wykryje. Wtedy ustawiamy tam nazwę swojego urządzenie i przechodzimy dalej.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Gru 2011 22:34   





Powrót do góry
   
Evald
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 13
Miasto: Radom/Warszawa

Post#10 19 Gru 2011 22:57   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


U mnie wlasnie ta metoda co podales nie dzialala. Mialem wlaczone i nie wykrywalo Dopiero pomoglo to co wyzej pisalem. Zgauje ze kluczowe bylo w czasie synchronizacji wylaczenie wczensiej wlaczonego usb debugging i ponowne wlaczenie.

Wiec jesli komus nie pojdzie normalnie niech kombinuje w ten sposob co pisalem :). Ale widze, ze po prostu program htc sync jest zle napisany. Wg mnie tez slaby. A taki MyPhoneEplorer ktory ma wieksze mozliwosci chodzibez problemu jak burza i przez usb i przez wi fi i bluetooth :). Polecam
Powrót do góry
   
iwan944
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 06 Sie 2012
Posty: 1
Miasto: przeg

Post#11 06 Sie 2012 22:38   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


U mnie pojawił sie dokładnie ten sam problem.Mam htc wildfire od 3 miesi dopiero teraz zrozumiałam,jak połaczyć go przez kabel usb do komputera.A więc:
Kiedy juz jesteśmy w ustawieniach telefonu i wejdziemy w ,,podłacz do komputera,, to w opcjach klikamy tą przed ostatnia,napęd dyskowy.Podłaczmy do komputera i działa!
ps.zaden idiotyczny htc sync tu nie pomoze,trzeba po prostu wykonac te proste czynnosci. no i oczywiscie + DEBUGOWANIE USB.
mAM NADZIEJE ,ZE POMOGLAM,JESTEM ZADOWOLONA,BO OD DZISAIJ MAM TA UMIEJETNOC.
Pozdro! ;>
Powrót do góry
   
waldek108
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 12 Paź 2012
Posty: 1

Post#12 12 Paź 2012 10:08   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


U mnie niestety nie zadzialala zadna opcja. Czy ktos ma jeszcze inny pomysl? na win 7-64

Dodano po 59 [minuty]:

Udalo mi sie po ponownym zainstalowaniu swieżego HTC Sync. Uff
Powrót do góry
   
hrisss
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 28 Mar 2012
Posty: 19
Miasto: Wodzisław

Post#13 17 Paź 2012 11:44   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


http://www.htc.com/pl/software/htc-sync-manager/ proponuje tą stronę może pomoże mi pomogła :D Htc desire C z Deutchland
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Paź 2012 11:44   





Powrót do góry
   
1211480
Usunięty





Post#14 03 Sty 2013 19:51   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


A może to pomoże tym z winem 64: http://www.pcworld.pl/ftp/htc.dream.usb.driver.10100.for.windows.7.x64.windows.8.x64.html
Ja mam HTC desire HD i miałem podobne problemy lecz mam zainstalowany win 7x32. Otóż w kompie otworzyłem stronkę play google i telefonie tą samą aplikację - oczywiście debugowanie w telefonie musi być - parę razy na chwilę wyciągam kabelek usb aż załapie i ściągam aplikacje z kompa (sklepu play) na telefon i tam się się same instalują. Pozdro.

Dodano po 15 [minuty]:

Zapomniałem dołaczyć skreena. Jakby co pisać na maila (u góry skreenu - temat: android)

Załączniki:
Powrót do góry
   
p2tomi
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 10 Maj 2007
Posty: 9
Miasto: Łódź

Post#15 02 Lip 2013 14:40   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


CZy karta sim musi byćw telefonie ?

pozdrawiam
iwan944 napisał:
U mnie pojawił sie dokładnie ten sam problem.Mam htc wildfire od 3 miesi dopiero teraz zrozumiałam,jak połaczyć go przez kabel usb do komputera.A więc:
Kiedy juz jesteśmy w ustawieniach telefonu i wejdziemy w ,,podłacz do komputera,, to w opcjach klikamy tą przed ostatnia,napęd dyskowy.Podłaczmy do komputera i działa!
ps.zaden idiotyczny htc sync tu nie pomoze,trzeba po prostu wykonac te proste czynnosci. no i oczywiscie + DEBUGOWANIE USB.
mAM NADZIEJE ,ZE POMOGLAM,JESTEM ZADOWOLONA,BO OD DZISAIJ MAM TA UMIEJETNOC.
Pozdro! ;>

Powrót do góry
   
baker123
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 1

Post#16 30 Wrz 2013 00:52   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


U mnie problem rozwiązało zainstalowanie ADB (Android Debug Bridge)
Powrót do góry
   
roberto1000
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 13
Miasto: Krasnystaw

Post#17 17 Lis 2013 10:06   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Chyba odświerzę ten temat. Mam HTC Wildfire A3333 2011 rocznik, instaluje HTC Sync, w karty, ok, pozniej aktualizuje oprogramowanie. I gdy chce "synchronizuj teraz" wogole ten przycisk nie reaguje, co moge w tym praypadku zrobić, bo mam tyle wiadomości na telu <sms>, ze przestaje on funkcjonowac, prosze o pomoc, sa to dla mnie bardzo wazne dane, a nie chce ich kasowac Pozdrawiam :)
Powrót do góry
   
pirates69
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 17 Wrz 2009
Posty: 92
Miasto: T.G.

Post#18 02 Gru 2013 21:21   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Mam zainstalowanego w Windowsie XP SP3, HTC Sync Manager. HTC One synchronizuje kontakty i inne pliki ale KALENDARZ NIE. Na co zwrócić uwagę?
P.S. kontakty w HTC One można przenieść po przez BT z innych telefonów wchodząc w USTAWIENIA > PRZENIEŚĆ ZAWARTOŚĆ i wybrać z jakiego telefonu.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Użytkowy -> HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem
Strona 1 z 1
Podobne tematy
HTC Wildfire - Nie mogę zrootować HTC Wildfire (2)
Samsung OmniaLITE Nie mogę się połączyć z komputerem (3)
Kabel T630. Nie mogę się w żaden sposób połączyć z komputerem. (1)
HTC S8 windows phone 8 - nie mogę połączyć się z kompem przez USB (1)
HTC Wildfire S - HTC Wildfire S. Aparat nie dziala, telefon sie restartuje (2)
HTC Wildfire S - Nie uruchamia sie do konca HTC WildFire S (3)
Nie mogę połączyć komórki z komputerem. (4)
Nie mogę połączyć LG GT540 z komputerem. (5)
HTC Wildfire S - Brak połączenia z komputerem w systemie - tylko ładowanie (4)
Mio c220 z USA nie mogę połączyć z komputerem (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.06 seconds

elektroda.pl temat RSS