Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Utility -> HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem
Author
Message
przemas19694
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 06 Jun 2010
Posts: 156
Location: Stargard Szczeciński

Post#1 Post from the author of the topic 02 Jan 2011 21:49   

HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Witam. Kupiłem w Play telefon HTC Wildfire. No i jest problem. Nie mogę połączyć się z komputerem. mam Windows 7.Zainstalowałem w komputerze program HTC Sync ze strony HTC. W telefonie włączyłem debugowanie USB. Przy podłączeniu za każdym razem telefonu do komputera wyświetla się komunikat "Nie można znaleźć aplikacji HTC Sync na komputerze". Aplikacja jednak jest zainstalowana. Próbowałem działać wg instrukcji HTC tj.podłączyć telefon, odłączyć i poczekać 10 sekund i ponownie podłączyć. No i dalej nic. Proszę o pomoc. Dzięki i najlepszego w Nowym Roku;)

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Jan 2011 21:49   





Back to top
   
Pingwin1970
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 25 Jan 2010
Posts: 1
Location: Wrocław

Post#2 19 Jan 2011 16:43   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Trzeba zrobić tak:
menu (klawisz)
Ustawienia
Aplikacje
Tworzenie
Debugowanie USB - włącz
i komputer zacznie widzieć telefon i na odwrót też.

Helpful message? + -

Back to top
   
er_gie
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 29 Jun 2010
Posts: 19
Location: Radzymin

Post#3 18 Mar 2011 20:59   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Ja również mam taki problem, jednak włączanie debugowania nie pomaga. HTC SYNC nadal nie widzi telefonu Crying or Very sad Ponadto podczas instalacji, a może dlatego, że podczas instalacji wyskoczył komunikat: Instalacja HTC driver nie powiodła się. Czy ktoś zna sposób na podłączenie tego aparatu do komputera? Dla mnie o tyle pilne, ze muszę zrobić kopię zapasową ponieważ w telefonie mam ok. 1000 kontaktów i nie mogę ich stracić (oczywiście jest kopia na karcie ale w przypadku utraty telefonu nie będzie również karty).
Kilkukrotne podłączanie i odłączanie telefonu do kompa ( za każdym razem coś dogrywa) skutkuje wykryciem telefonu Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
rtv_0123
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 27 Feb 2010
Posts: 6

Post#4 15 Aug 2011 13:55   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Witam. I jak doszedł ktoś do rozwiązania problemu ?

Dodano po 1 [minuty]:

ja mam xp sp3

Helpful message? + -

Back to top
   
elly1337
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 21 Sep 2010
Posts: 222

Post#5 24 Oct 2011 20:04   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Witam, mam ten sam problem, również debugowanie nie pomaga.
Na początku było widać dysk przenośny, jednak to już stara, zapomniana historia.
Co zrobić?

Helpful message? + -

Back to top
   
Evald
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 23 Apr 2011
Posts: 13
Location: Radom/Warszawa

Post#6 18 Dec 2011 21:59   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


U mnie tez ten problem wystepuje. Na 2 kompach. Windows 7 64 bit i windows xp 32 bit. Objawy identyczne, nie znajduje telefon oprogramowania w kompie

Dodano po 1 [godziny] 30 [minuty]:

Rozwiazalem problem.Rozwiazanie podalem na innym forum, jakby co moge podac i tu.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Dec 2011 21:59   





Back to top
   
djjack
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 26 Apr 2002
Posts: 999
Location: TYCHY

Post#7 19 Dec 2011 17:33   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Napisz i tutaj jak to nie sprawi ci problemu.

Helpful message? + -

Back to top
   
Evald
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 23 Apr 2011
Posts: 13
Location: Radom/Warszawa

Post#8 19 Dec 2011 20:50   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Mam HTC wildfire S

Moze sie komus przyda. Wlasnie udalo mi sie polaczyc z htc sync na windows xp (sprawdze pozniej tez na 7 64 bit). Zrobilem kilka czynnosci jednoczesnie, wiec wpisuje je wszystkie, bo nie wiem ktore mialy wplyw na rozwiazanie problemu. Wiec tak:
1) Wylaczylem "nieznane zrodla" w "aplikacje" <--- mysle ze to nie mialo zwiazku bo teraz mi laczy z wlaczona ta opcja
2) usunalem Google maps (nie twierdze ze ono rodzilo problemy, ale dzieki temu wzrosla ilosc miejsca w pamieci tel i to moze miec wplyw na htc sync) - czyli byc moze nie wystarczy np. 10GB, ale 20GB wolnego miejsca - choc nie wiem czy to ma znaczenie
3) Dodatkowo kilka razy wlaczalem i wylaczalem usb debuging (i wydaje mi sie, ze to moglo miec najwiekszy wplyw - chociaz wczesniej tez tego probowalem i nie pomagalo).
Zauwazylem przy tym pewna prawidlowosc. Jesli komus dalej nie chodzi proponuje:
a) jak juz mamy zainstalowane najnowsze htc sync, wlaczyc tryb usb debuding i podlaczyc tel do kompa i poczekac na zainstalowanie sterownikow (jesli ich nie ma)
b) wybrac na om htc sync i czekac.
c) jesli nie uda sie znalezc htc sync na kompie to nie wylaczajac trybu htc sync wejdz w opcje gdzie jest debugowanie usb (np. przez link w powiadomieniach) i wylaczyc usb debuging i odczekac chwile, nastepnie ponownie wlaczyc ten tryb i juz spokojnie czekac. Po pewnej chwili powinno odpalic i to bez napisu, ze szukanie htc sync na komputerze. Oczywiscie przez caly czas program htc sync musi byc na komputerze.

Mam nadzieje ze to pomoze. Bo ja wczesniej przez wiele dni stosowalem rozne metody instalowalem i odinstalowywalem, usuwalem dane w rejestrze odlaczalem i podlaczalem kable na inne sposoby, zaden sposob nie pomagal.

Ps. Najdziwniejsze, ze po aktualizacji romu na nowy android (przez ruu) ta opisana metoda teraz kom mi sie laczy z htc sync nawet w trybie ladowania Wink) - strange.

Dodano po 1 [minuty]:

Aha, maly dodatek nie usunalem google maps tylko oczywiscie odinstalowalem aktualizacje, co zwiekszylo mi wolna pamiec na tel:).

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Dec 2011 20:50   





Back to top
   
experX
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 30 Aug 2010
Posts: 1
Location: Kraków

Post#9 19 Dec 2011 22:34   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Dziś kupiłem HTC Wildfire S i miałem ten sam problem z podłączeniem do komputera (Windows XP Service Pack 3). Wpływ na to żeby komputer "zobaczył" HTC ma tylko włączenie trybu USB debugging: Ustawienia -> Aplikacje -> Tworzenie -> Debugowanie USB. Dodatkowo robimy to Ustawienia -> Podłącz do komputera -> Domyślny typ połączenia -> HTC Sync. Najważniejsza jest kolejność kroków:
1. Włączyć opcję, które opisałem wyżej
2. Uruchomić program HTC Sync
3. Podłączyć HTC do komputera

Wtedy ukaże się na Wildfire okno dialogowe związane z synchronizacją i komputer automatycznie go wykryje. Wtedy ustawiamy tam nazwę swojego urządzenie i przechodzimy dalej.

Helpful message? + -

Back to top
   
Evald
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 23 Apr 2011
Posts: 13
Location: Radom/Warszawa

Post#10 19 Dec 2011 22:57   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


U mnie wlasnie ta metoda co podales nie dzialala. Mialem wlaczone i nie wykrywalo Dopiero pomoglo to co wyzej pisalem. Zgauje ze kluczowe bylo w czasie synchronizacji wylaczenie wczensiej wlaczonego usb debugging i ponowne wlaczenie.

Wiec jesli komus nie pojdzie normalnie niech kombinuje w ten sposob co pisalem Smile. Ale widze, ze po prostu program htc sync jest zle napisany. Wg mnie tez slaby. A taki MyPhoneEplorer ktory ma wieksze mozliwosci chodzibez problemu jak burza i przez usb i przez wi fi i bluetooth Smile. Polecam

Helpful message? + -

Back to top
   
iwan944
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 06 Aug 2012
Posts: 1
Location: przeg

Post#11 06 Aug 2012 22:38   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


U mnie pojawił sie dokładnie ten sam problem.Mam htc wildfire od 3 miesi dopiero teraz zrozumiałam,jak połaczyć go przez kabel usb do komputera.A więc:
Kiedy juz jesteśmy w ustawieniach telefonu i wejdziemy w ,,podłacz do komputera,, to w opcjach klikamy tą przed ostatnia,napęd dyskowy.Podłaczmy do komputera i działa!
ps.zaden idiotyczny htc sync tu nie pomoze,trzeba po prostu wykonac te proste czynnosci. no i oczywiscie + DEBUGOWANIE USB.
mAM NADZIEJE ,ZE POMOGLAM,JESTEM ZADOWOLONA,BO OD DZISAIJ MAM TA UMIEJETNOC.
Pozdro! ;>

Helpful message? + -

Back to top
   
waldek108
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 12 Oct 2012
Posts: 1

Post#12 12 Oct 2012 10:08   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


U mnie niestety nie zadzialala zadna opcja. Czy ktos ma jeszcze inny pomysl? na win 7-64

Dodano po 59 [minuty]:

Udalo mi sie po ponownym zainstalowaniu swieżego HTC Sync. Uff

Helpful message? + -

Back to top
   
hrisss
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 28 Mar 2012
Posts: 19
Location: Wodzisław

Post#13 17 Oct 2012 11:44   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


http://www.htc.com/pl/software/htc-sync-manager/ proponuje tą stronę może pomoże mi pomogła Very Happy Htc desire C z Deutchland

Helpful message? + -

Back to top
   
1211480
Removed





Post#14 03 Jan 2013 19:51   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


A może to pomoże tym z winem 64: http://www.pcworld.pl/ftp/htc.dream.usb.driver.10100.for.windows.7.x64.windows.8.x64.html
Ja mam HTC desire HD i miałem podobne problemy lecz mam zainstalowany win 7x32. Otóż w kompie otworzyłem stronkę play google i telefonie tą samą aplikację - oczywiście debugowanie w telefonie musi być - parę razy na chwilę wyciągam kabelek usb aż załapie i ściągam aplikacje z kompa (sklepu play) na telefon i tam się się same instalują. Pozdro.

Dodano po 15 [minuty]:

Zapomniałem dołaczyć skreena. Jakby co pisać na maila (u góry skreenu - temat: android)

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
p2tomi
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 10 May 2007
Posts: 9
Location: Łódź

Post#15 02 Jul 2013 14:40   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


CZy karta sim musi byćw telefonie ?

pozdrawiam
iwan944 wrote:
U mnie pojawił sie dokładnie ten sam problem.Mam htc wildfire od 3 miesi dopiero teraz zrozumiałam,jak połaczyć go przez kabel usb do komputera.A więc:
Kiedy juz jesteśmy w ustawieniach telefonu i wejdziemy w ,,podłacz do komputera,, to w opcjach klikamy tą przed ostatnia,napęd dyskowy.Podłaczmy do komputera i działa!
ps.zaden idiotyczny htc sync tu nie pomoze,trzeba po prostu wykonac te proste czynnosci. no i oczywiscie + DEBUGOWANIE USB.
mAM NADZIEJE ,ZE POMOGLAM,JESTEM ZADOWOLONA,BO OD DZISAIJ MAM TA UMIEJETNOC.
Pozdro! ;>

Helpful message? + -

Back to top
   
baker123
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 19 Sep 2009
Posts: 1

Post#16 30 Sep 2013 00:52   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


U mnie problem rozwiązało zainstalowanie ADB (Android Debug Bridge)

Helpful message? + -

Back to top
   
roberto1000
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 25 May 2009
Posts: 13
Location: Krasnystaw

Post#17 17 Nov 2013 10:06   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Chyba odświerzę ten temat. Mam HTC Wildfire A3333 2011 rocznik, instaluje HTC Sync, w karty, ok, pozniej aktualizuje oprogramowanie. I gdy chce "synchronizuj teraz" wogole ten przycisk nie reaguje, co moge w tym praypadku zrobić, bo mam tyle wiadomości na telu <sms>, ze przestaje on funkcjonowac, prosze o pomoc, sa to dla mnie bardzo wazne dane, a nie chce ich kasowac Pozdrawiam Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
pirates69
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 17 Sep 2009
Posts: 93
Location: T.G.

Post#18 02 Dec 2013 21:21   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Mam zainstalowanego w Windowsie XP SP3, HTC Sync Manager. HTC One synchronizuje kontakty i inne pliki ale KALENDARZ NIE. Na co zwrócić uwagę?
P.S. kontakty w HTC One można przenieść po przez BT z innych telefonów wchodząc w USTAWIENIA > PRZENIEŚĆ ZAWARTOŚĆ i wybrać z jakiego telefonu.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Dec 2013 21:21   





Back to top
   
Protektor28
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 22 Nov 2014
Posts: 1
Location: Zabrze

Post#19 22 Nov 2014 16:21   

Re: HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem


Witajcie ,udało mi się rozwiązać ten problem.

Po pierwsze należy pobrać HTC Sync. Pózniej podłączamy nasz Wildfire S do kompa, i zaznaczamy opcję HTC Sync. Wchodzimy w START > URZĄDZENIA I DRUKARKI i odnajdujemy nasze urządzenie , powinno sie nazywać ANDROID PHONE. (W prawym dolnym rogu ikony będzie się wyświetlał żółty trójkącik sugerujący błąd) Klikamy na ANDROID PHONE prawym przyciskiem myszy i wchodzimy we WŁAŚCIWOŚCI. Na górze wyświetlonego okna klikamy zakładkę SPRZĘT. Tam będzie wyświetlona lista urządzeń z których "składa sie nasz telefon" (Karta SD itp). Zaznaczamy nasz telefon ( Ta ikona także bedzie z żółtym trójkącikiem) i klikamy WŁAŚCIWOŚCI. W lewym dolnym rogu włączamy ZMIEŃ USTAWIENIA. Wówczas otworzy sie okno, w którym na górze wybieramy zakładkę STEROWNIK, a w niej klikamy na opcje AKTUALIZUJ STEROWNIK. Następnie wybieramy opcję PRZEGLĄDAJ MÓJ KOMPUTER W POSZUKIWANIU STEROWNIKA i za pomocą funkcji PRZEGLĄDAJ... wybieramy folder, w którym zainstalowaliśmy HTC Sync. Poniżej zaznaczyć trzeba UWZGLĘDNIJ PODFOLDERY i klikamy DALEJ. Resztę zrobi już komputer, a wszystko powinno hulać jak należy. Very Happy Pozdrawiam...

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Utility -> HTC Wildfire - nie mogę połączyć się z komputerem
Page 1 of 1
Similar topics
HTC Wildfire - Nie mogę zrootować HTC Wildfire (2)
Samsung OmniaLITE Nie mogę się połączyć z komputerem (3)
Kabel T630. Nie mogę się w żaden sposób połączyć z komputerem. (1)
HTC Wildfire S - HTC Wildfire S. Aparat nie dziala, telefon sie restartuje (2)
HTC S8 windows phone 8 - nie mogę połączyć się z kompem przez USB (1)
HTC Wildfire S - Nie uruchamia sie do konca HTC WildFire S (3)
Nie mogę połączyć komórki z komputerem. (4)
Nie mogę połączyć LG GT540 z komputerem. (5)
Nie mogę połączyć LG GT540 z komputerem (5)
HTC Wildfire S - Brak połączenia z komputerem w systemie - tylko ładowanie (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.105 seconds

elektroda.pl topic RSS feed