Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do Navigon 40 easy


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software ->Odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do Navigon 40 easy Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
sliprok
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 11 Wrz 2009
Posty: 2
Miasto: ełk

sliprok
Poziom 2
Post#1 Post autora tematu 07 Sty 2011 16:48   

Odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do Navigon 40 easy


Koledzy pomocy.
Zakupiłem nawigację Navigon 40 easy z mapą na Rosję, Litwę i takie tam.
Chciałbym zainstalować na karcie sd auto mapę i nie wychodzi mi to.
Już starałem się jakoś odblokować ale nie wychodzi.
Opadam z sił.
Może ktoś mi pomoże to zrobić krok po kroku?
Bardzo Was proszę o pomoc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 07 Sty 2011 16:48   



Powrót do góry
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4265
Miasto: Łódz

Pontikos
Poziom 24
Post#2 08 Sty 2011 11:02   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 ea


Opisz kolego KONKRETNIE co dokladnie Tobie nie wychodzi.

Mowiac prosto - by uruchomic Automape lub inne programy nawigacyjne, musisz urzadzenie wczesniej odblokowac.

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
sliprok
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 11 Wrz 2009
Posty: 2
Miasto: ełk

sliprok
Poziom 2
Post#3 Post autora tematu 08 Sty 2011 15:38   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 ea


tak jak mówisz potrzeboje te navigacje odblokowac i używać auto mapy i nie wiem jak to zrobić

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
kali20
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 60
Miasto: wrocław

kali20
Poziom 11
Post#4 05 Cze 2011 10:29   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Witam

widzę, że chętnych mało do odpowiedzi, a temat trochę stary, ale napiszę jak go rozwiązać bo nigdzie nie znalazłem na necie, żadnej informacji na ten temat.


1. Instalujesz automape na karte sd
2.kopiujesz plik automapy do pamięci flash nawigacji i zmieniasz jego nazwę na autorunce.exe.
3. Warto zrobić wcześniej kopie pliku, tak na wszelki wypadek.

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4265
Miasto: Łódz

Pontikos
Poziom 24
Post#5 05 Cze 2011 12:45   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Zmiana zamego pliki Autorun niewiele da, poniewaz jest do niego doczepiony skrypt mortscripta (mscr) ktory nadal wykonuje polecenia dla aplikacji navigona...

Nawet NIE TRZEBA nic zmieniac na samym urzadzeniu - po co tracic gwarancje.

Wystarczy plik wceam.exe skopiowac do foldera glownego na karte SD i zmienic jego nazwe na UpdateMe.exe

Automapa rusza po wlozeniu karty do urzadzenia.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
barus43
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 8
Miasto: łódź

barus43
Poziom 4
Post#6 20 Lip 2011 22:47   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Ostatni sposób działa. Jedyny (niewielki problem) to to że urządzenia nie da sie wyłączyć z poziomu automapy. można tylko przejść w stan wstrzymania używając przycisku. jedyny sposób na pełne wyłączenie urządzenia to;
.wyjęcie karty
.reset urządzenia
.wyłączenie z poziomu navigon

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4265
Miasto: Łódz

Pontikos
Poziom 24
Post#7 20 Lip 2011 22:59   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Pewnie ze dziala Smile Ciesze sie ze pomoglem.

TAKZE Wylaczenie DZIALA.
Tyle ze wylaczasz PROGRAM i co? Czekasz az sie pojawi pulpit Windows? W Windows Ce niema tak dobrze. Jak czegos nie zawolasz, np. nie zagwizdrzesz, albo skryptem nie wywolasz, sie nie pojawi. Nawet Pulpit.

Slowem, Automapa sie wylacza, spoko, ale nic wiecej POZNIEJ sie nie wlacza (np . Pulpit), wiec zostaje "ostatni obrazek" czyli NIBY zawieszona Automapa Smile

"pulpit Windows' na zawsze jest tylko w Windows Desktopowych - 95/98/2000/xp/vista/win7

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
lesnik-bor
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 06 Kwi 2006
Posty: 7

lesnik-bor
Poziom 3
Post#8 29 Lip 2011 17:17   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Witam, podepnę się do tematu ponieważ mam problem z uruchomieniem AutoMapy na tym samym sprzęcie, ale po kolei:
1. jestem nowicjuszem w nawigacji
2. navi jak w temacie Navigon 40 easy (kupiona tydzień temu)
3. nowa karta SDHC 4GB Kingston - sformatowana
4. wgrałem na kartę AM 6.8.1g PL mapa 1106 wg Jaco http://www.my-navia.pl/v
5. nie ruszyło ( automapa, bo navi startuje normalnie jak przedtem)
6. dorzuciłem do AM pliki http://peb.pl/
7. dalej to samo - nawigacja rusza ze swoimi mapami a AM nigdzie nie widzę
dodam, że po podłączeniu navi ( z włożoną kartą) pecet widzi kartę SD jako NAVIGONSD

Prosiłbym o pomoc i wyrozumiałość dla nowicjusza w tej dziedzinie

Pozdrawiam
lesnik

Moderowano przez marek216:
Zapoznaj się z zasadami na tym forum bo możesz szybciutko z niego wylecieć.


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jever 23
Moderator na urlopie...
Moderator na urlopie...


Dołączył: 13 Lis 2005
Posty: 3882

jever 23
Moderator na urlopie...
Post#9 29 Lip 2011 19:56   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


lesnik-bor napisał:
Witam, podepnę się do tematu ponieważ mam problem z uruchomieniem AutoMapy na tym samym sprzęcie, ale po kolei:
1. jestem nowicjuszem w nawigacji
2. navi jak w temacie Navigon 40 easy (kupiona tydzień temu)
3. nowa karta SDHC 4GB Kingston - sformatowana
4. wgrałem na kartę AM 6.8.1g PL mapa 1106 wg Jaco http://www.xxxxxxxxxxxxxxxxxx
5. nie ruszyło ( automapa, bo navi startuje normalnie jak przedtem)
6. dorzuciłem do AM pliki http:/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
7. dalej to samo - nawigacja rusza ze swoimi mapami a AM nigdzie nie widzę
dodam, że po podłączeniu navi ( z włożoną kartą) pecet widzi kartę SD jako NAVIGONSD

Prosiłbym o pomoc i wyrozumiałość dla nowicjusza w tej dziedzinie

Pozdrawiam
lesnik

Poczytaj : http://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php#regulamin_forum
A dokładnie : 3.1.1. (1) Zabronione jest jakiekolwiek udostępnianie za pomocą Forum materiałów uzyskanych nielegalnie, bądź w sposób sprzeczny z obowiązującym prawem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 29 Lip 2011 19:56   



Powrót do góry
lesnik-bor
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 06 Kwi 2006
Posty: 7

lesnik-bor
Poziom 3
Post#10 29 Lip 2011 21:12   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Przepraszam za złamanie regulaminu Embarassed

Chciałbym doprecyzować moje zapytanie:
mam już na karcie zainstalowaną AM, który plik mam zamienić i na jaki aby AM wystartowała?
czy konieczne jest odblokowanie nawigacji?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4265
Miasto: Łódz

Pontikos
Poziom 24
Post#11 30 Lip 2011 10:49   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


rename wceam.exe UpdateMe.exe

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
lesnik-bor
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 06 Kwi 2006
Posty: 7

lesnik-bor
Poziom 3
Post#12 30 Lip 2011 11:42   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Dzięki @Pontikos za odpowiedź, ale w moim przypadku nic to nie dało, dalej uruchamia się Navigon ze swoim oprogramowaniem. No nie wiem, wszystkim działa a mnie nie:cry:
czy to jest ten plik, który znajduje się kolejno w AM\program\PPC\WCE\wceAm.exe.bak?
bo zmieniając go wg tego co piszesz, nic mi to nie daje

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4265
Miasto: Łódz

Pontikos
Poziom 24
Post#13 30 Lip 2011 12:07   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Poniewaz nie uwazasz co robisz, jak dla mnie. Na Forum Elektroda wymagamy podstawowej wiedzy technicznej i informatycznej, a przynajmniej umiejetnosci poslugiwania sie Google i Wikipedia w sposob aktywny.

Jesli nie znasz jakiegos pojecia, wyrazenia, to go SZUKASZ, a nie piszesz ze nie dziala, nie piszac co dokladnie wykonales!!

Przetlumacze lopatologicznie - plik wceam.exe musi zostac skopiowany i znajdowac sie w katalogu glownym karty SD oraz miec nazwe UpdateMe.exe
Mialem na stole dokladnie ten model i wiem ze ten algorytm postepowania dziala.

POdales sciezke do pliku z INSTALLKI, a nie z ZAINSTALOWANEGO programu Automapa.
Zainstaluj program (nie wgrywaj jakiegos zle zpiraconego gotowca..) poprawnie na karte SD - to pierwszy krok.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
lesnik-bor
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 06 Kwi 2006
Posty: 7

lesnik-bor
Poziom 3
Post#14 30 Lip 2011 13:40   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Sorry @Pontikos za zamieszanie, wiem, że dla Ciebie to "bułka z masłem", ale ja mam do czynienia z navi po raz pierwszy.
Cytat:
Zainstaluj program (nie wgrywaj jakiegos zle zpiraconego gotowca..) poprawnie na karte SD - to pierwszy krok.

Na kartę ma wgraną wersję instalacyjną - nie "zpiraconego gotowca"
Cytat:
Przetlumacze lopatologicznie - plik wceam.exe musi zostac skopiowany i znajdowac sie w katalogu glownym karty SD oraz miec nazwe UpdateMe.exe

Myślę, że tu tkwi cały szczegół - skąd mam skopiować ten plik wceam.exe ? Na karcie SD jest tylko jeden folder AutoMapa EU a w nim plik wceAm.exe.Czy to jemu mam zmienić nazwę na UpdateMe.exe?

Jeszcze raz przepraszam za lamerskie pytania, ale nie miałem wcześniej okazji "bawić się" nawigacją.

Pozdrawiam
lesnik

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4265
Miasto: Łódz

Pontikos
Poziom 24
Post#15 30 Lip 2011 13:44   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Spokojowo - zadne pytania nie sa glupie, jesli odpowiedzi na nie nie znajduja sie w Wikipediii - podane wprost Smile

Zakladam ze Automape ZAINSTALOWALES, a nie SKOPIOWALES wersje instalacyjna - bo z wypowiedzi wynika to drugie Smile
Staraj sie wyrazac BARDZO precyzyjnie -nikt Cie nie goni, a wiecej czasu stracisz muszac wyjasniac Smile

A wiec tak - masz dwie mozliwosci:
1. ZAWARTOSC foldera Automapa EU przeniesc do foldera glownego karty SD, a nastepnie zmienic nazwe wspomnianego pliku.
2. skopiowac wspomniany plik do foldera glownego karty a nastepnie zmienic jego nazwe. Tez powinno zadzialac, choc pierwsza opcja jest pewniejsza.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
lesnik-bor
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 06 Kwi 2006
Posty: 7

lesnik-bor
Poziom 3
Post#16 30 Lip 2011 14:36   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Uffff, dzięki że jest "spokojowo", bo z poprzednich postów wynikało co innego Smile
Mapę oczywiście zainstalowałem na karcie SD - zgodnie ze znalezioną w sieci instrukcją ze znanego forum o navi. Karta jest nowa, sformatowana, kupiona specjalnie do nawigacji, nie była używana do innych celów. Jak już wcześniej pisałem, na karcie SD mam tylko jeden folder Automapa EU, który powstał z instalacji (instalację automapy przeprowadzałem na laptopie z włożoną do czytnika czystą kartą SD i tam (na kartę) zainstalowałem AM - zgodnie z ww instrukcją).
Czy zmianę nazwy pliku wceam.exe na UpdateMe.exe mam dokonać wtedy, gdy navi z włożoną kartą jest podpięta do PC (kabel USB dołączony do navi) czy po włożeniu samej karty SD do czytnika kart w kompie? Nadmienię, że w pierwszym przypadku komputer widzi nawigację jako dwa oddzielne dyski: NAVIGON (I) oraz NAVIGONSD(J), system XP.
Ale namieszałem...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4265
Miasto: Łódz

Pontikos
Poziom 24
Post#17 30 Lip 2011 14:54   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


odp.: to niema znaczenia - ma byc to po prostu zrobione wg podanych alternatywnie pkt. 1/2
Szybciej i prosciej bedzie to zrobic w pierwszym przypadku.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
lesnik-bor
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 06 Kwi 2006
Posty: 7

lesnik-bor
Poziom 3
Post#18 30 Lip 2011 15:11   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


@Pontikos
WIELKIE dzięki, przede wszystkim za cierpliwość.
AutoMapa wystartowała.

Pozdrawiam

lesnik

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 30 Lip 2011 15:11   



Powrót do góry
jack63
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 4756
Miasto: Kraków

jack63
Poziom 24
Post#19 18 Lis 2011 13:37   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Odgrzewam kotleta.
Mam pytanie: Czy opisany wyżej sposób działa dla Navigona 40 Plus i AM 6.9?
Zrobiłem jak w opisie łącznie z przeniesieniem zawartości folderu AM do głównego katalogu. Może niepotrzebnie???
Niestety karta 1G nie była czysta tylko wyjęta z telefonu i miała w sobie inne foldery.

Navigon wyświetla okienko PartitionChecker.exe z komunikatem:

- Could not scan partition "" for errors. -

Na starcie Navigon wyświetla informacje:
E3.13.064
2010.0705.1148

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4265
Miasto: Łódz

Pontikos
Poziom 24
Post#20 18 Lis 2011 19:09   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Zformatuj NA KOMPUTERZE karte w systemie FAT/FAT32

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jack63
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 4756
Miasto: Kraków

jack63
Poziom 24
Post#21 20 Lis 2011 14:02   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


A o co chodzi z tym formatowaniem? Trzeba to zrobić w jakiś specjalny sposób?
Przecież każda karta SD jest już fabrycznie sformatowana w systemie FAT czyli FAT16 lub FAT 32 w zależności od wielkości. Czyżby Navigon nie obsługiwał FAT16? Moja karta jest sformatowana w tym systemie plików.
Zrobię jak radzisz, ale czy mógłbyś wyjaśnić dlaczego mam to robić? Mam pewne domysły, ale poczekam na odpowiedź fachowca.
PS. Ten cholerny Navigon zmienił etykietę dysku (karty SD) na co ?? Na NAVIGONSD! Ani się nie zająknął jakimś pytaniem o pozwolenie na tą operację! Na szczęście dane na karcie nie zostały zniszczone.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4265
Miasto: Łódz

Pontikos
Poziom 24
Post#22 20 Lis 2011 14:42   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Nie kazda. karty powyzej 2 GB sa zformatowane w FAT32. I wiekszosc firmowych ponizej 2GB.

Dlaczego? A czy potrafisz przetlumaczyc komunikat "Could not scan partition" ? Z jakichs powodow brak dostepu do partycji (flash / SD) - wiec nie moze zostac zeskanowana. Masz zapewnic ta mozliwosc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jack63
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 4756
Miasto: Kraków

jack63
Poziom 24
Post#23 22 Lis 2011 13:46   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Pontikos Dzięki za radę. Niestety nie mogę dać Ci pomógł w cudzym temacie.
Wszystko działa OK. Ku potomności napiszę:
1. Karty microSD 4G nie formatowałem. Po wyjęciu z pudełka była sformatowana w FAT32 - sprwdziłem.
2. AM 6.9 zainstalowałem z dodatkiem do Navigona 40 Easy + NV70 Plus.
3. Występujący po instalacji w katalogu głównym karty plik AutoRunCE.exe skopiowałem do tego samego katalogu zmieniając mu nazwę na UpdateMe.exe.
3. Po włożeniu karty do Navigona i jego uruchomieniu pojawiło się menu startowe składające się z dwóch ikonek: NAVIGON i AutoMapa. Teraz można wybrać którą mapę chcemy użyć. Po wyjściu z Automapy nawigacja wraca do menu startowego. Można wejść w Navigona i wyłączyć go programowo lub przejść na czuwanie górnym przyciskiem.
4. Jedynym zauważonym przeze mnie efektem negatywnym jest bak informacji o satelitach. Strona z numerami satelitów i poziomem ich sygnału jest martwa. Jednak i ona informuje że jest sygnał 3D i pozycja jest określona poprawnie.
To tyle moich uwag. Może ktoś doda coś od siebie. Z góry dziękuję.

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
wz3005
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 01 Gru 2011
Posty: 2
Miasto: szczecin

wz3005
Poziom 2
Post#24 01 Gru 2011 18:50   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Witam.
Mam pytanie skąd wziąść am z dodatkiem do navigon?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 01 Gru 2011 18:50   



Powrót do góry
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4265
Miasto: Łódz

Pontikos
Poziom 24
Post#25 01 Gru 2011 18:53   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Uzyc programu instalacyjnego Automapy - tam jest wszystko gotowe do wyboru w MENU.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wz3005
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 01 Gru 2011
Posty: 2
Miasto: szczecin

wz3005
Poziom 2
Post#26 02 Gru 2011 10:23   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Witm.
Dzięki wielkie super działa.
Pozdrowienia.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
adamfreestyle
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 25 Wrz 2007
Posty: 5
Miasto: katowice

adamfreestyle
Poziom 3
Post#27 31 Gru 2011 17:25   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Witam. Posiadam navigon 40 plus opisane sposoby na stronie nie dzialaja .POMOCY.

Instaluje auto mape + dodatek mam pliki [AutoRunCE , i ameustarter_nv_onyx , ameustarter_nv_topaz + 2 obrazKI BMP CO Z TYM ZROBIC ? jak odpalic automape .

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4265
Miasto: Łódz

Pontikos
Poziom 24
Post#28 31 Gru 2011 17:34   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Przeczytaj UWAZNIE watek jeszcze raz i zastosuj sie DOKLADNIE do wskazowek TUTAJ (Link)
Jesli cos nie dziala, opisz DOKLADNIE efekt na ekranie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kali20
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 60
Miasto: wrocław

kali20
Poziom 11
Post#29 31 Gru 2011 18:32   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Witam

widzę, że te navigony to jakieś niedorobione są, mam obecnie navigona 2100 i mam identyczny problem wyskakuje mi fatal aplication error przy odpalaniu każdej mapy, i nie mogę dostać się do pamięci flash w urządzeniu czy ktoś może wie co na to poradzić bo męczę się już 4 dzień i nic, niby jest odblokowana, do explorera mogę wejść, ale przy podłączeniu do komputera wyświetla mi pamięć flash nawigacji ale chce ją sformatować, czy ma ktoś może jakiś pomysł na to? Dodam jeszcze, że to nie jest moja pierwsza nawigacja, poprawnie zainstalowałem mapy i odblokowałem jakieś 100 urządzeń ale za każdym razem mam problem z navigonami, one chyba jakieś oporne są.

Jakby ktoś wpadł na jakiś pomysł co z tym fantem można zrobić będę wdzięczny, a narazie życzę wszystkim szczęśliwego nowego roku

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 31 Gru 2011 18:32   



Powrót do góry
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4265
Miasto: Łódz

Pontikos
Poziom 24
Post#30 31 Gru 2011 18:46   

Re: odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do navigon 40 easy


Kazdy Navigon daje sie odblokowac, nie powiem ze nie bez problemow, a na 12xx, 72xx i 73xx jak pamietam nawet AM sensownie nie chodzi, ale sie da Smile

Na navigonie 2100 nalezy mortscriptem zkillowac proces WISnavigon
\Storage Card\Autorunce.exe

Nie widze najmniejszego powodu by ruszac Flash urzadzenia, skoro wszystko da sie zrobic z karty SD Smile
I chodzi bez problemu zarowno Automapa, jak i igo8 Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Odblokowanie i zainstalowanie auto mapy do Navigon 40 easy 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
Navigon 20 Easy - Navigon 20 Easy- czy jest możliwe pełne odblokowanie? (2)
navigon 4350 - nowe mapy i odblokowanie (4)
Navigon 72 easy - jak odblokować by działała auto mapa (1)
Easy Touch ET-909E dodatkowe mapy lub odblokowanie. (9)
Navigon 7100 odblokowanie (4)
NAVIGON TS 7000T - aktualizacja oryginalniej mapy (1)
NAVIGON 1300 - zawieszają się mapy (2)
Navigon 40 easy -brak polskiego menu (5)
odblokowanie navigon 3310 max (1)
NAVIGON 2150MAX - Aktualizacja lub inne mapy (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.071 seconds

elektroda.pl temat RSS