Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - problem


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware ->Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - problem Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
piotrek_lol2
Level 6
Joined: 05 Jan 2011
Posts: 16
piotrek_lol2
Level 6
Post#1 11 Jan 2011 14:17  Topic author   

Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - problem


Witam. Mam problem z odtworzeniem filmu blu-ray. Zakupiłem nagrywarke blu-ray LG, model BH10LS30. Zainstalowalem sterowniki z dolaczonej plyty, plus oprogramowanie - POWERDVD 8. Oprocz nagrywarki kupilem sobie 3-plytowe wydanie BBC Życie na blu-rayu. Gdy wloze plyte, naped ja wykrywa, mozna wejsc i zobaczyc strukture katalogow, ale nie moge jej odtworzyc. Jako monitor podlaczylem telewizor, z opcja full hd, ustawilem rozdzielczosc na 1920x1080. Gdy probuje odtworzyc plyte przez PowerDVD8, zamula program. Komputer mam w miare - procesor i5-760, 4x2.80 Gxz, grafika GeForce GTX460, 1GB, pamieć ram - 4GB. Nie mam pojecia, co zrobic, zeby to ruszylo i zebym mogl cieszyc sie obrazem blu-ray ??

Myślalem, ze moze nowsza wersja PowerDVD pomoze, sciagnalem wersje 10, ale nic z tego...

Potrzebne sa jakies specjalne kodeki ? Jakies inne oprogramowanie, co robic ??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bula_d
Level 10
Location: lubsko
Joined: 19 Apr 2008
Posts: 27
Helped: 3
Post rating: 1
bula_d
Level 10
Post#2 11 Jan 2011 14:42Helpful post    

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


U mnie działa na WMP11 i na K-Lite Codec Pack 6.5.0 Full.
TV podłączam przez kabel HDMI - ale jak mniemam jak możesz to podłącz TV i sprawdź czy będzie Ci działać zwykły obraz z komputera (czy będzie pulpit lub czy będziesz mógł odtwarzać inne filmy). Obadaj tutaj managera wielu pulpitów który jest w opcjach k. graficznej. Jeśli odpalisz TV to filmy z Blue Ray będą śmigać.
Daj sobie spokój z Power DVD ten soft to jedna wielka klucha. Obadaj może allplayera z tego co widziałem to też można odtwarzać Blu ray.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
piotrek_lol2
Level 6
Joined: 05 Jan 2011
Posts: 16
piotrek_lol2
Level 6
Post#3 11 Jan 2011 14:57  Topic author   

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


Z TV, jest wszystko ok. Podlaczalem go juz pod komputer - mam karte satelitarna w komputerze - Skystara hd2, ogladalem Małysza na ZDF HD. TV odtwarza sygnał, nie ma z tym zadnych problemow. Niestety komputer nie rusza płyt blu-ray. Skopiowalem z plyty jeden z plikow m2ts na dysk komputera. Chcialem go jakos odpalic - ale tez zaden program nie chce ruszyc. K-Lite-Packa mam bodaj wersje 6.4.9.0. ...

W chwili obecnej sciagam WINDVD 2010. Pytanie, czy to cos pomoze ...

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
matred
Level 14
Location: Niziny
Joined: 03 Jun 2007
Posts: 103
Helped: 9
matred
Level 14
Post#4 11 Jan 2011 15:02Helpful post    

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


Jaki masz system operacyjny? Paczka K-Lite Codec Pack ma dużo śmieci, no ale jak zainstalujesz te kodeki to powinno odtwarzać WMP11 i na all playerze tak jak kolega powiedział.
A co do PowerDVD to zainstaluj w wersji 7.3 , powinno działać.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bula_d
Level 10
Location: lubsko
Joined: 19 Apr 2008
Posts: 27
Helped: 3
Post rating: 1
bula_d
Level 10
Post#5 11 Jan 2011 15:08Helpful post    

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


Trudno mi powiedzieć nie używałem tego programu. I tak jak pisałem to u mnie śmiga na WMP11 (
link do pobrania)

Zobacz jeszcze TU całkiem spory post o bluray
Mam nadzieję że coś uda Ci się obejrzeć. pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
piotrek_lol2
Level 6
Joined: 05 Jan 2011
Posts: 16
piotrek_lol2
Level 6
Post#6 11 Jan 2011 15:09  Topic author   

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


System mam XP. Sprobuje z ta najnowsza wersja K-Lite Codec Pack'a. Z tego co zauwazylem jest to 6.7.8. A jesli ma zadzialac to odtworzy sie na normalnym monitorze 19'', czy kazda probe lepiej robic na tv full hd ??

Helpful post? + 0
Back to top
bula_d
Level 10
Location: lubsko
Joined: 19 Apr 2008
Posts: 27
Helped: 3
Post rating: 1
bula_d
Level 10
Post#7 11 Jan 2011 15:12Helpful post    

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


Wpierw spróbuj na monitorze - jak to będzie hulać to na TV to tylko kwestia przełączenia wyjścia w k.graficznej.

Helpful post? + 0
Back to top
matred
Level 14
Location: Niziny
Joined: 03 Jun 2007
Posts: 103
Helped: 9
matred
Level 14
Post#8 11 Jan 2011 15:14Helpful post    

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


Spokojnie odtworzysz na swoim monitorze. Tylko będzie obraz pomniejszony jak nie masz panoramicznego ekranu.
Tak na marginesie to ja bym Ci polecił Windowsa 7 do takiego komputera, mniej problemów z nim jest i obsługuje DX 10. Nie ma też żadnych problemów z konfigurowaniem pulpitów, tak żebyś wyświetlał obraz na TV.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
cormo
Level 16
Location: Pensylwania
Joined: 28 Dec 2010
Posts: 153
Helped: 16
cormo
Level 16
Post#9 11 Jan 2011 16:45Helpful post    

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


Wyłącz antywirusa na czas odtwarzania.
Jeśli się sprawdzi, to dodaj Power DVD do listy wykluczeń w antywirze.

Możesz też zwyczajnie zrobić obraz iso i zamontować go przy pomocy daemon'a.

Helpful post? + 0
Back to top
piotrek_lol2
Level 6
Joined: 05 Jan 2011
Posts: 16
piotrek_lol2
Level 6
Post#10 11 Jan 2011 18:08  Topic author   

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


Ściągnałem tego K-lite packa najnowszego, ale niestety nic to nie pomogło...

Antywirus chyba raczej nie stanowi tu przeszkody - PowerDVD filmy z płyt DVD odtwarza normalnie...

Helpful post? + 0
Back to top
cormo
Level 16
Location: Pensylwania
Joined: 28 Dec 2010
Posts: 153
Helped: 16
cormo
Level 16
Post#11 11 Jan 2011 18:56Helpful post    

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


To znajdz i pobierz kodek:

coreavc professional

Helpful post? + 0
Back to top
piotrek_lol2
Level 6
Joined: 05 Jan 2011
Posts: 16
piotrek_lol2
Level 6
Post#12 11 Jan 2011 19:59  Topic author   

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


Po kolejnych instalacjach i restartach kompa, wreszcie ruszylo !!! ;))))

Dziękuje za zainteresowanie i pomoc ;)

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - problem
Page 1 of 1

Similar topics to napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - problem

Film Blu-Ray 3D na inny format (MKV, DTS, itp) 3D jak przerobić (5)
Film w blu-ray\'u przycina się (4)
napęd Blu-Ray do komputera (5)
Laptop i napęd blu ray. Podłączony do TV SHARP. (1)
Czy w każdym laptopie da sie wymienić napęd na blu-ray (2)
blu ray 3D - wypalenie blu ray z iso (5)
Film uszkodzony jak go odtworzyć ? (1)
Jak odtworzyć film na stronie WWW. (11)
Notebook Dell - jak odtworzyć płyty Blue-Ray? (4)
Film w formacie rmvb jak i czym go odtworzyć ? (7)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.079 seconds