Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - problem


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - problem
Autor
Wiadomość
piotrek_lol2
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 05 Sty 2011
Posty: 16

Post#1 Post autora tematu 11 Sty 2011 14:17   

Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - problem


Witam. Mam problem z odtworzeniem filmu blu-ray. Zakupiłem nagrywarke blu-ray LG, model BH10LS30. Zainstalowalem sterowniki z dolaczonej plyty, plus oprogramowanie - POWERDVD 8. Oprocz nagrywarki kupilem sobie 3-plytowe wydanie BBC Życie na blu-rayu. Gdy wloze plyte, naped ja wykrywa, mozna wejsc i zobaczyc strukture katalogow, ale nie moge jej odtworzyc. Jako monitor podlaczylem telewizor, z opcja full hd, ustawilem rozdzielczosc na 1920x1080. Gdy probuje odtworzyc plyte przez PowerDVD8, zamula program. Komputer mam w miare - procesor i5-760, 4x2.80 Gxz, grafika GeForce GTX460, 1GB, pamieć ram - 4GB. Nie mam pojecia, co zrobic, zeby to ruszylo i zebym mogl cieszyc sie obrazem blu-ray ??

Myślalem, ze moze nowsza wersja PowerDVD pomoze, sciagnalem wersje 10, ale nic z tego...

Potrzebne sa jakies specjalne kodeki ? Jakies inne oprogramowanie, co robic ??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Sty 2011 14:17   





Powrót do góry
   
bula_d
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 19 Kwi 2008
Posty: 27
Miasto: lubsko

Post#2 11 Sty 2011 14:42pomocny post - solucja   

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


U mnie działa na WMP11 i na K-Lite Codec Pack 6.5.0 Full.
TV podłączam przez kabel HDMI - ale jak mniemam jak możesz to podłącz TV i sprawdź czy będzie Ci działać zwykły obraz z komputera (czy będzie pulpit lub czy będziesz mógł odtwarzać inne filmy). Obadaj tutaj managera wielu pulpitów który jest w opcjach k. graficznej. Jeśli odpalisz TV to filmy z Blue Ray będą śmigać.
Daj sobie spokój z Power DVD ten soft to jedna wielka klucha. Obadaj może allplayera z tego co widziałem to też można odtwarzać Blu ray.
Powrót do góry
   
piotrek_lol2
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 05 Sty 2011
Posty: 16

Post#3 Post autora tematu 11 Sty 2011 14:57   

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


Z TV, jest wszystko ok. Podlaczalem go juz pod komputer - mam karte satelitarna w komputerze - Skystara hd2, ogladalem Małysza na ZDF HD. TV odtwarza sygnał, nie ma z tym zadnych problemow. Niestety komputer nie rusza płyt blu-ray. Skopiowalem z plyty jeden z plikow m2ts na dysk komputera. Chcialem go jakos odpalic - ale tez zaden program nie chce ruszyc. K-Lite-Packa mam bodaj wersje 6.4.9.0. ...

W chwili obecnej sciagam WINDVD 2010. Pytanie, czy to cos pomoze ...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Sty 2011 14:57   





Powrót do góry
   
matred
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 03 Cze 2007
Posty: 104
Miasto: Niziny

Post#4 11 Sty 2011 15:02pomocny post - solucja   

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


Jaki masz system operacyjny? Paczka K-Lite Codec Pack ma dużo śmieci, no ale jak zainstalujesz te kodeki to powinno odtwarzać WMP11 i na all playerze tak jak kolega powiedział.
A co do PowerDVD to zainstaluj w wersji 7.3 , powinno działać.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Sty 2011 15:02pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
bula_d
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 19 Kwi 2008
Posty: 27
Miasto: lubsko

Post#5 11 Sty 2011 15:08pomocny post - solucja   

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


Trudno mi powiedzieć nie używałem tego programu. I tak jak pisałem to u mnie śmiga na WMP11 (
link do pobrania)

Zobacz jeszcze TU całkiem spory post o bluray
Mam nadzieję że coś uda Ci się obejrzeć. pozdrawiam
Powrót do góry
   
piotrek_lol2
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 05 Sty 2011
Posty: 16

Post#6 Post autora tematu 11 Sty 2011 15:09   

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


System mam XP. Sprobuje z ta najnowsza wersja K-Lite Codec Pack'a. Z tego co zauwazylem jest to 6.7.8. A jesli ma zadzialac to odtworzy sie na normalnym monitorze 19'', czy kazda probe lepiej robic na tv full hd ??
Powrót do góry
   
bula_d
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 19 Kwi 2008
Posty: 27
Miasto: lubsko

Post#7 11 Sty 2011 15:12pomocny post - solucja   

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


Wpierw spróbuj na monitorze - jak to będzie hulać to na TV to tylko kwestia przełączenia wyjścia w k.graficznej.
Powrót do góry
   
matred
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 03 Cze 2007
Posty: 104
Miasto: Niziny

Post#8 11 Sty 2011 15:14pomocny post - solucja   

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


Spokojnie odtworzysz na swoim monitorze. Tylko będzie obraz pomniejszony jak nie masz panoramicznego ekranu.
Tak na marginesie to ja bym Ci polecił Windowsa 7 do takiego komputera, mniej problemów z nim jest i obsługuje DX 10. Nie ma też żadnych problemów z konfigurowaniem pulpitów, tak żebyś wyświetlał obraz na TV.
Powrót do góry
   
cormo
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 153
Miasto: Pensylwania

Post#9 11 Sty 2011 16:45pomocny post - solucja   

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


Wyłącz antywirusa na czas odtwarzania.
Jeśli się sprawdzi, to dodaj Power DVD do listy wykluczeń w antywirze.

Możesz też zwyczajnie zrobić obraz iso i zamontować go przy pomocy daemon'a.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Sty 2011 16:45pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
piotrek_lol2
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 05 Sty 2011
Posty: 16

Post#10 Post autora tematu 11 Sty 2011 18:08   

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


Ściągnałem tego K-lite packa najnowszego, ale niestety nic to nie pomogło...

Antywirus chyba raczej nie stanowi tu przeszkody - PowerDVD filmy z płyt DVD odtwarza normalnie...
Powrót do góry
   
cormo
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 153
Miasto: Pensylwania

Post#11 11 Sty 2011 18:56pomocny post - solucja   

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


To znajdz i pobierz kodek:

coreavc professional
Powrót do góry
   
piotrek_lol2
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 05 Sty 2011
Posty: 16

Post#12 Post autora tematu 11 Sty 2011 19:59   

Re: Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - prob


Po kolejnych instalacjach i restartach kompa, wreszcie ruszylo !!! ;))))

Dziękuje za zainteresowanie i pomoc ;)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Napęd blu-ray w komputerze, jak odtworzyć film ?? - problem
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Film Blu-Ray 3D na inny format (MKV, DTS, itp) 3D jak przerobić (5)
Film w blu-ray\'u przycina się (4)
napęd Blu-Ray do komputera (5)
Laptop i napęd blu ray. Podłączony do TV SHARP. (1)
Czy w każdym laptopie da sie wymienić napęd na blu-ray (2)
blu ray 3D - wypalenie blu ray z iso (5)
Film uszkodzony jak go odtworzyć ? (1)
Jak odtworzyć film na stronie WWW. (11)
Notebook Dell - jak odtworzyć płyty Blue-Ray? (4)
Film w formacie rmvb jak i czym go odtworzyć ? (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 1.18 seconds

elektroda.pl temat RSS