Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Brak dzwieku przez kabel hdmi


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Hardware ->Brak dzwieku przez kabel hdmi Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
kaskaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 9

kaskaa
Poziom 4
Post#1 12 Sty 2011 21:18  Autor tematu   

Brak dzwieku przez kabel hdmi


Witam! Mam wielka prosbe poniewaz nie radze sobie z podlaczeniem telewizora sony bravia w5500 z laptopem hp pavilion dv6700 ! Czym podłaczyc komputer by w telewizorze miec dzwięk? Mam sam obraz (kabel hdmi), próbowałam zmienic wiel ustawien ale bez rezultatu! Czy mozna podlaczyc obraz-hdmi, dzwiek-jack/jack? jaki kabel dokupic by uzyskac dzwiek? z góry dziekuje za pomoc!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
adamadi33
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 9869
Miasto: Koło-Warszawa

adamadi33
Poziom 26
Post#2 12 Sty 2011 21:32    

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Jak laptop posiada wyjście HDMI to zaktualizować nowsze sterowniki dźwięku i karty graficznej.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kaskaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 9

kaskaa
Poziom 4
Post#3 12 Sty 2011 21:44  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Sterowniki sa zaktualizowane , dzwięku nie ma dlatego szukam jakiegos innego rozwiązania Sad

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
RADU23
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 14 Cze 2010
Posty: 9076

RADU23
Poziom 26
Post#4 12 Sty 2011 22:04    

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


W telewizorze masz wejście audio-in? czy tylko wyjście słuchawkowe?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kaskaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 9

kaskaa
Poziom 4
Post#5 13 Sty 2011 08:09  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


są oba wejscia!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wajsowicz
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 22
Miasto: -

wajsowicz
Poziom 7
Post#6 13 Sty 2011 09:38    

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


A jak już masz obraz na telewizorze, to masz podświetlony tv w urządzeniach do odtwarzania dźwięku?

Brak dzwieku przez kabel hdmi

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kaskaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 9

kaskaa
Poziom 4
Post#7 13 Sty 2011 22:30  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Nie, nie mam Sad

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
RADU23
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 14 Cze 2010
Posty: 9076

RADU23
Poziom 26
Post#8 14 Sty 2011 21:07    

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Kabel jack-jack. Do telewizora wpinasz w audio-in a do laptopa wiadomo gdzie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
adamadi33
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 9869
Miasto: Koło-Warszawa

adamadi33
Poziom 26
Post#9 15 Sty 2011 13:19    

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Wyjście HDMI standardowo przesyła też dźwięk.Sprawdzałeś kabel HDMI-HDMI?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kaskaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 9

kaskaa
Poziom 4
Post#10 15 Sty 2011 21:39  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


adamadi33 napisał:
Wyjście HDMI standardowo przesyła też dźwięk.Sprawdzałeś kabel HDMI-HDMI?


Taki właśnie kabel posiadam i wszystko jest z nim ok u znajomych jest dzwięk u mnie nadal brak Sad

Dodano po 1 [minuty]:

RADU23 napisał:
Kabel jack-jack. Do telewizora wpinasz w audio-in a do laptopa wiadomo gdzie.


OK dzieki! Gdy kupie i podłącze , napisze czy faktycznie rozwiązalo to mój problem!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kun0
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 31 Mar 2009
Posty: 447
Miasto: Krak

kun0
Poziom 17
Post#11 15 Sty 2011 22:06    

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Brak dzwieku przez kabel hdmi

wybierz te dwie opcje ustaw jako urządzenie domyślne i komunikacyjne

wtedy dźwięk powinien polecieć na 99%

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kaskaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 9

kaskaa
Poziom 4
Post#12 15 Sty 2011 22:58  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Nie mam w ustawieniach dzwieku ATI high definition audio device! Mam tylko
głośniki i Realtek digital output!

Dodano po 3 [minuty]:

Chciałam zainstalowac sterowniki ATI HD ale przy instalacji wyskakuje mi komunikat ,,zaden sterownik nie byl obslugiwany przez ten pakiet sterownikow''
co z tym zrobic? mam aktualne sterowniki zainstalowane ze strony realtek, ATI tez z tej strony pobrałam!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
RADU23
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 14 Cze 2010
Posty: 9076

RADU23
Poziom 26
Post#13 16 Sty 2011 15:02    

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Zbyt dużo błędnych kombinacji, polecam raczej zakup tego kabla co ci pisałem i cieszyć się oglądaniem filmówWink

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kaskaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 9

kaskaa
Poziom 4
Post#14 21 Sty 2011 12:50  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


No niestety, kupiłam kabel jack/jack , podlaczyłam i nadal cisza w tv Sad ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
RADU23
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 14 Cze 2010
Posty: 9076

RADU23
Poziom 26
Post#15 21 Sty 2011 13:10    

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


A włączyłaś w tv sygnał audio?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kaskaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 9

kaskaa
Poziom 4
Post#16 21 Sty 2011 19:04  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


yyy patrzyłam w ustawieniach audio i wygląda ze wszystko ok, nie bardzo mam co tam włączyć żeby wydobyć dzwięk z tv Sad

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kaskaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 9

kaskaa
Poziom 4
Post#17 03 Lut 2011 09:02  Autor tematu   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Dla zainteresownych! Po wielu probach podłączenia komputera z tv kablem hdmi poddałam się!
Dzwięk uzyskałam podłączając dwa kable - audio (jack-jack) - video (VGA D-SUB )
Dziekuje wszystkim za próbe udzielenia pomocy! Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Hardware -> Brak dzwieku przez kabel hdmi
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Podlaczenie monitora do laptopa przez kabel HDMI brak dzwieku w porgramach, (2)
Acer one 522 HDMI audio - nie ma dzwieku przez hdmi (1)
brak głosu przez kabel HDMI (4)
Brak sygnału na tv 32 cale przez kabel hdmi (11)
Asus GeForce 9800GT 512mb - Brak dzwięku przez kabel HDMI. (1)
Brak sygnału na monitorze DVI przez kabel HDMI<->DVI. (4)
Brak dzwieku na tv po HDMI W8.1 (6)
brak dzwieku po hdmi i dvi (2)
Monitor - Brak Sygnału na TV Kabel HDMI/HDMI (2)
Dźwięk przez kabel hdmi... (5)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.042 seconds

elektroda.pl temat RSS