Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Brak dzwieku przez kabel hdmi


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Laptops Hardware ->Brak dzwieku przez kabel hdmi Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
kaskaa
Level 6
Joined: 12 Jan 2011
Posts: 9
Post rating: 1
kaskaa
Level 6
Post#1 12 Jan 2011 21:18  Topic author   

Brak dzwieku przez kabel hdmi


Witam! Mam wielka prosbe poniewaz nie radze sobie z podlaczeniem telewizora sony bravia w5500 z laptopem hp pavilion dv6700 ! Czym podłaczyc komputer by w telewizorze miec dzwięk? Mam sam obraz (kabel hdmi), próbowałam zmienic wiel ustawien ale bez rezultatu! Czy mozna podlaczyc obraz-hdmi, dzwiek-jack/jack? jaki kabel dokupic by uzyskac dzwiek? z góry dziekuje za pomoc!

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
adamadi33
Level 43
Location: Koło
Joined: 17 May 2009
Posts: 9982
Helped: 714
adamadi33
Level 43
Post#2 12 Jan 2011 21:32    

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Jak laptop posiada wyjście HDMI to zaktualizować nowsze sterowniki dźwięku i karty graficznej.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kaskaa
Level 6
Joined: 12 Jan 2011
Posts: 9
Post rating: 1
kaskaa
Level 6
Post#3 12 Jan 2011 21:44  Topic author   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Sterowniki sa zaktualizowane , dzwięku nie ma dlatego szukam jakiegos innego rozwiązania :(

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
RADU23
Moderator - Komputery Serwis
Joined: 14 Jun 2010
Posts: 10291
Helped: 995
Post rating: 171
RADU23
Moderator - Komputery Serwis
Post#4 12 Jan 2011 22:04    

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


W telewizorze masz wejście audio-in? czy tylko wyjście słuchawkowe?

Helpful post? + 0
Back to top
kaskaa
Level 6
Joined: 12 Jan 2011
Posts: 9
Post rating: 1
kaskaa
Level 6
Post#5 13 Jan 2011 08:09  Topic author   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


są oba wejscia!

Helpful post? + 0
Back to top
wajsowicz
Level 11
Location: -
Joined: 29 Apr 2005
Posts: 22
Helped: 3
wajsowicz
Level 11
Post#6 13 Jan 2011 09:38    

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


A jak już masz obraz na telewizorze, to masz podświetlony tv w urządzeniach do odtwarzania dźwięku?

Brak dzwieku przez kabel hdmi

Helpful post? + 0
Back to top
kaskaa
Level 6
Joined: 12 Jan 2011
Posts: 9
Post rating: 1
kaskaa
Level 6
Post#7 13 Jan 2011 22:30  Topic author   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Nie, nie mam :(

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
RADU23
Moderator - Komputery Serwis
Joined: 14 Jun 2010
Posts: 10291
Helped: 995
Post rating: 171
RADU23
Moderator - Komputery Serwis
Post#8 14 Jan 2011 21:07    

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Kabel jack-jack. Do telewizora wpinasz w audio-in a do laptopa wiadomo gdzie.

Helpful post? + 0
Back to top
adamadi33
Level 43
Location: Koło
Joined: 17 May 2009
Posts: 9982
Helped: 714
adamadi33
Level 43
Post#9 15 Jan 2011 13:19    

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Wyjście HDMI standardowo przesyła też dźwięk.Sprawdzałeś kabel HDMI-HDMI?

Helpful post? + 0
Back to top
kaskaa
Level 6
Joined: 12 Jan 2011
Posts: 9
Post rating: 1
kaskaa
Level 6
Post#10 15 Jan 2011 21:39  Topic author   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


adamadi33 wrote:
Wyjście HDMI standardowo przesyła też dźwięk.Sprawdzałeś kabel HDMI-HDMI?


Taki właśnie kabel posiadam i wszystko jest z nim ok u znajomych jest dzwięk u mnie nadal brak :(

Dodano po 1 [minuty]:

RADU23 wrote:
Kabel jack-jack. Do telewizora wpinasz w audio-in a do laptopa wiadomo gdzie.


OK dzieki! Gdy kupie i podłącze , napisze czy faktycznie rozwiązalo to mój problem!

Helpful post? + 0
Back to top
kun0
Level 21
Location: Krak
Joined: 31 Mar 2009
Posts: 461
Helped: 35
Post rating: 16
kun0
Level 21
Post#11 15 Jan 2011 22:06    

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Brak dzwieku przez kabel hdmi

wybierz te dwie opcje ustaw jako urządzenie domyślne i komunikacyjne

wtedy dźwięk powinien polecieć na 99%

Helpful post? + 0
Back to top
kaskaa
Level 6
Joined: 12 Jan 2011
Posts: 9
Post rating: 1
kaskaa
Level 6
Post#12 15 Jan 2011 22:58  Topic author   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Nie mam w ustawieniach dzwieku ATI high definition audio device! Mam tylko
głośniki i Realtek digital output!

Dodano po 3 [minuty]:

Chciałam zainstalowac sterowniki ATI HD ale przy instalacji wyskakuje mi komunikat ,,zaden sterownik nie byl obslugiwany przez ten pakiet sterownikow''
co z tym zrobic? mam aktualne sterowniki zainstalowane ze strony realtek, ATI tez z tej strony pobrałam!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
RADU23
Moderator - Komputery Serwis
Joined: 14 Jun 2010
Posts: 10291
Helped: 995
Post rating: 171
RADU23
Moderator - Komputery Serwis
Post#13 16 Jan 2011 15:02    

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Zbyt dużo błędnych kombinacji, polecam raczej zakup tego kabla co ci pisałem i cieszyć się oglądaniem filmów;-)

Helpful post? + 0
Back to top
kaskaa
Level 6
Joined: 12 Jan 2011
Posts: 9
Post rating: 1
kaskaa
Level 6
Post#14 21 Jan 2011 12:50  Topic author   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


No niestety, kupiłam kabel jack/jack , podlaczyłam i nadal cisza w tv :( ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?

Helpful post? + 0
Back to top
RADU23
Moderator - Komputery Serwis
Joined: 14 Jun 2010
Posts: 10291
Helped: 995
Post rating: 171
RADU23
Moderator - Komputery Serwis
Post#15 21 Jan 2011 13:10    

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


A włączyłaś w tv sygnał audio?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kaskaa
Level 6
Joined: 12 Jan 2011
Posts: 9
Post rating: 1
kaskaa
Level 6
Post#16 21 Jan 2011 19:04  Topic author   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


yyy patrzyłam w ustawieniach audio i wygląda ze wszystko ok, nie bardzo mam co tam włączyć żeby wydobyć dzwięk z tv :(

Helpful post? + 0
Back to top
kaskaa
Level 6
Joined: 12 Jan 2011
Posts: 9
Post rating: 1
kaskaa
Level 6
Post#17 03 Feb 2011 09:02  Topic author   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Dla zainteresownych! Po wielu probach podłączenia komputera z tv kablem hdmi poddałam się!
Dzwięk uzyskałam podłączając dwa kable - audio (jack-jack) - video (VGA D-SUB )
Dziekuje wszystkim za próbe udzielenia pomocy! Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Laptops Hardware -> Brak dzwieku przez kabel hdmi
Page 1 of 1

Similar topics to brak dzwieku przez kabel hdmi

Podlaczenie monitora do laptopa przez kabel HDMI brak dzwieku w porgramach, (2)
Acer one 522 HDMI audio - nie ma dzwieku przez hdmi (1)
brak głosu przez kabel HDMI (4)
Brak sygnału na tv 32 cale przez kabel hdmi (11)
Asus GeForce 9800GT 512mb - Brak dzwięku przez kabel HDMI. (1)
Brak sygnału na monitorze DVI przez kabel HDMI<->DVI. (4)
Brak dzwieku na tv po HDMI W8.1 (6)
brak dzwieku po hdmi i dvi (2)
Monitor - Brak Sygnału na TV Kabel HDMI/HDMI (2)
Dźwięk przez kabel hdmi... (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.083 seconds