Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Brak dzwieku przez kabel hdmi


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Hardware -> Brak dzwieku przez kabel hdmi
Autor
Wiadomość
kaskaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 9

Post#1 Post autora tematu 12 Sty 2011 22:18   

Brak dzwieku przez kabel hdmi


Witam! Mam wielka prosbe poniewaz nie radze sobie z podlaczeniem telewizora sony bravia w5500 z laptopem hp pavilion dv6700 ! Czym podłaczyc komputer by w telewizorze miec dzwięk? Mam sam obraz (kabel hdmi), próbowałam zmienic wiel ustawien ale bez rezultatu! Czy mozna podlaczyc obraz-hdmi, dzwiek-jack/jack? jaki kabel dokupic by uzyskac dzwiek? z góry dziekuje za pomoc!
Powrót do góry
   
adamadi33
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 9467
Miasto: Koło-Wawa

Post#2 12 Sty 2011 22:32   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Jak laptop posiada wyjście HDMI to zaktualizować nowsze sterowniki dźwięku i karty graficznej.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Sty 2011 22:32   





Powrót do góry
   
kaskaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 9

Post#3 Post autora tematu 12 Sty 2011 22:44   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Sterowniki sa zaktualizowane , dzwięku nie ma dlatego szukam jakiegos innego rozwiązania :(
Powrót do góry
   
RADU23
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 14 Cze 2010
Posty: 7278

Post#4 12 Sty 2011 23:04   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


W telewizorze masz wejście audio-in? czy tylko wyjście słuchawkowe?
Powrót do góry
   
kaskaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 9

Post#5 Post autora tematu 13 Sty 2011 09:09   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


są oba wejscia!
Powrót do góry
   
wajsowicz
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 22
Miasto: -

Post#6 13 Sty 2011 10:38   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


A jak już masz obraz na telewizorze, to masz podświetlony tv w urządzeniach do odtwarzania dźwięku?

Brak dzwieku przez kabel hdmi
Powrót do góry
   
kaskaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 9

Post#7 Post autora tematu 13 Sty 2011 23:30   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Nie, nie mam :(
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Sty 2011 23:30   





Powrót do góry
   
RADU23
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 14 Cze 2010
Posty: 7278

Post#8 14 Sty 2011 22:07   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Kabel jack-jack. Do telewizora wpinasz w audio-in a do laptopa wiadomo gdzie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Sty 2011 22:07   





Powrót do góry
   
adamadi33
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 9467
Miasto: Koło-Wawa

Post#9 15 Sty 2011 14:19   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Wyjście HDMI standardowo przesyła też dźwięk.Sprawdzałeś kabel HDMI-HDMI?
Powrót do góry
   
kaskaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 9

Post#10 Post autora tematu 15 Sty 2011 22:39   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


adamadi33 napisał:
Wyjście HDMI standardowo przesyła też dźwięk.Sprawdzałeś kabel HDMI-HDMI?


Taki właśnie kabel posiadam i wszystko jest z nim ok u znajomych jest dzwięk u mnie nadal brak :(

Dodano po 1 [minuty]:

RADU23 napisał:
Kabel jack-jack. Do telewizora wpinasz w audio-in a do laptopa wiadomo gdzie.


OK dzieki! Gdy kupie i podłącze , napisze czy faktycznie rozwiązalo to mój problem!
Powrót do góry
   
kun0
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 31 Mar 2009
Posty: 256
Miasto: Krak

Post#11 15 Sty 2011 23:06   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Brak dzwieku przez kabel hdmi

wybierz te dwie opcje ustaw jako urządzenie domyślne i komunikacyjne

wtedy dźwięk powinien polecieć na 99%
Powrót do góry
   
kaskaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 9

Post#12 Post autora tematu 15 Sty 2011 23:58   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Nie mam w ustawieniach dzwieku ATI high definition audio device! Mam tylko
głośniki i Realtek digital output!

Dodano po 3 [minuty]:

Chciałam zainstalowac sterowniki ATI HD ale przy instalacji wyskakuje mi komunikat ,,zaden sterownik nie byl obslugiwany przez ten pakiet sterownikow''
co z tym zrobic? mam aktualne sterowniki zainstalowane ze strony realtek, ATI tez z tej strony pobrałam!
Powrót do góry
   
RADU23
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 14 Cze 2010
Posty: 7278

Post#13 16 Sty 2011 16:02   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Zbyt dużo błędnych kombinacji, polecam raczej zakup tego kabla co ci pisałem i cieszyć się oglądaniem filmów;-)
Powrót do góry
   
kaskaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 9

Post#14 Post autora tematu 21 Sty 2011 13:50   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


No niestety, kupiłam kabel jack/jack , podlaczyłam i nadal cisza w tv :( ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
Powrót do góry
   
RADU23
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 14 Cze 2010
Posty: 7278

Post#15 21 Sty 2011 14:10   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


A włączyłaś w tv sygnał audio?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Sty 2011 14:10   





Powrót do góry
   
kaskaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 9

Post#16 Post autora tematu 21 Sty 2011 20:04   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


yyy patrzyłam w ustawieniach audio i wygląda ze wszystko ok, nie bardzo mam co tam włączyć żeby wydobyć dzwięk z tv :(
Powrót do góry
   
kaskaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 9

Post#17 Post autora tematu 03 Lut 2011 10:02   

Re: Brak dzwieku przez kabel hdmi


Dla zainteresownych! Po wielu probach podłączenia komputera z tv kablem hdmi poddałam się!
Dzwięk uzyskałam podłączając dwa kable - audio (jack-jack) - video (VGA D-SUB )
Dziekuje wszystkim za próbe udzielenia pomocy! Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Hardware -> Brak dzwieku przez kabel hdmi
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Acer one 522 HDMI audio - nie ma dzwieku przez hdmi (1)
brak głosu przez kabel HDMI (4)
Brak sygnału na tv 32 cale przez kabel hdmi (11)
Asus GeForce 9800GT 512mb - Brak dzwięku przez kabel HDMI. (1)
Brak sygnału na monitorze DVI przez kabel HDMI<->DVI. (4)
Brak dzwieku na tv po HDMI W8.1 (6)
brak dzwieku po hdmi i dvi (2)
Monitor - Brak Sygnału na TV Kabel HDMI/HDMI (2)
Dźwięk przez kabel hdmi... (5)
połączeni PC z TV przez kabel HDMI (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.103 seconds

elektroda.pl temat RSS