| Author |
basta25 Poziom 4

|
14 Oct 2004 15:25 Prosze o pomoc w zlozeniu programatora typ-p-124 |
|
|
|
Witam mam problem spalil mi sie programator, rozlozylem na czesci pierwsze. Mialem stary polarowski programator budowa ta sama ale styki inny uklad wiec zmienilem styki jak w tym spalonym powkladalem dokladnie jak mialo byc. Po zlozeniu mechanizmow , sprezynek,itp...
Przyszla proba generalna podlaczylem jak bylo i tu problem sie pojawia.
Nr 1 -po wlaczeniu prania zasadniczego uruchamia sie elektrozawor prania wstepnego
Nr2 - podczas wypompowania wody zalacza sie grzalka
Nr 3- po przejsciu dwuch skokow programatora od wlaczenia programu zasadniczego automat caly czas stoi w miejscu po przesunieciu prog. dalej juz pracuje normalnie.
jak mam to uruchomic aby dzialalo jak powinno . ten bebenek ustawilem na automacie na 0 a pozniej wkladalem plytki plastikowe z stykami odwrotnie nie moglem wlozyc bo sie nie da... Moze wlozylem programator odwrotnie do automatu gora do dolu kostki wlazly bo takie same 2 niebieskie 2 biale... Jezeli ktos ma rysunki jak powinno prawidlowo zostac zlozone oraz jak ustawic bebenek sterujacy. jak programator powinien byc zamontowany w pralce... Brak mi pomyslow a typ pralki PDH - 585
Typ programatora to TYP - P- 124
Bardzo prosze o wszelka pomoc kto juz to skladal albo tych co maja mozliwosc wyslania rysunkow. Z gory dziekuje i pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Krist0 Poziom 18

|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
14 Oct 2004 15:46 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
basta25 Poziom 4

|
14 Oct 2004 16:41 Re: Prosze o pomoc w zlozeniu programatora typ-p-124 |
|
|
|
Dziekuje za szybka odpowiedz ale to jeszcze nie to co chcialem poszukam jeszcze w internecie pozdrawiam goraco jeszcze raz dziekuje
|
|
| Back to top |
|
 |
zayzayer Poziom 23

Joined: 23 Sep 2003 Posts: 3759 Location: Ustroń (Śląsk Cieszyński)
|
14 Oct 2004 20:01 Re: Prosze o pomoc w zlozeniu programatora typ-p-124 |
|
|
|
1 i 2 nieprawidłowe podłączenie kabelków.
3 Szwankuje mechanizm (wihajster ze stopu ZnAl, czarna zapadka z dwoma spr. i trzy trybka) przytrzymujący programator 16'. W tym progr. możesz te ustrjstwo wywalić.
|
|
| Back to top |
|
 |
skryn Poziom 26

Joined: 28 Sep 2004 Posts: 11424 Location: Pomorze Środkowe
|
14 Oct 2004 21:01 Re: Prosze o pomoc w zlozeniu programatora typ-p-124 |
|
|
|
| zayzayer wrote: |
1 i 2 nieprawidłowe podłączenie kabelków.
3 Szwankuje mechanizm (wihajster ze stopu ZnAl, czarna zapadka z dwoma spr. i trzy trybka) przytrzymujący programator 16'. W tym progr. możesz te ustrjstwo wywalić. |
Możesz nawet źle poskładać, najwyżej nie będzie się obracał, ale to co napisał kolega to na 100% źle podłączyłeś kabelki. Szukaj schematu montażowego programatora i po kolei sprawdzaj właśnie podłączenie. I zrób jak kolega radzi z samym programatorem, tj. wywal te niepotrzebne bebechy. Pozdrawiam.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
14 Oct 2004 21:01 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Paw_el Poziom 22

Joined: 18 Jun 2004 Posts: 2460 Location: 51°45'41.19''N 18°4'6.47''E
|
14 Oct 2004 23:25 Re: Prosze o pomoc w zlozeniu programatora typ-p-124 |
|
|
|
Witam.
Jak można pomylić podłączenie przewodów skoro są tutaj tylko cztery kostki modułowe i nawet długość przewodów nie pozwoliłaby innego podłączenia.
|
|
| Back to top |
|
 |
zayzayer Poziom 23

Joined: 23 Sep 2003 Posts: 3759 Location: Ustroń (Śląsk Cieszyński)
|
15 Oct 2004 08:18 Re: Prosze o pomoc w zlozeniu programatora typ-p-124 |
|
|
|
| Paw_el wrote: |
Witam.
Jak można pomylić podłączenie przewodów skoro są tutaj tylko cztery kostki modułowe i nawet długość przewodów nie pozwoliłaby innego podłączenia. |
A jezeli kostka się wypaliła?
|
|
| Back to top |
|
 |
Paw_el Poziom 22

Joined: 18 Jun 2004 Posts: 2460 Location: 51°45'41.19''N 18°4'6.47''E
|
15 Oct 2004 08:41 Re: Prosze o pomoc w zlozeniu programatora typ-p-124 |
|
|
|
| basta25 wrote: |
Witam mam problem spalil mi się programator, rozlozylem na czesci pierwsze. Mialem stary polarowski programator budowa ta sama ale styki inny uklad wiec zmienilem styki jak w tym spalonym powkladalem dokladnie jak mialo byc. Po zlozeniu mechanizmow , sprezynek,itp...
Przyszla proba generalna podlaczylem jak bylo i tu problem się pojawia.
Nr 1 -po wlaczeniu prania zasadniczego uruchamia się elektrozawor prania wstepnego
Nr2 - podczas wypompowania wody zalacza się grzalka
Nr 3- po przejsciu dwuch skokow programatora od wlaczenia programu zasadniczego automat caly czas stoi w miejscu po przesunieciu prog. dalej juz pracuje normalnie.
jak mam to uruchomic aby dzialalo jak powinno . ten bebenek ustawilem na automacie na 0 a pozniej wkladalem plytki plastikowe z stykami odwrotnie nie moglem wlozyc bo się nie da... Moze wlozylem programator odwrotnie do automatu gora do dolu kostki wlazly bo takie same 2 niebieskie 2 biale... Jezeli ktos ma rysunki jak powinno prawidlowo zostac zlozone oraz jak ustawic bebenek sterujacy. jak programator powinien byc zamontowany w pralce... Brak mi pomyslow a typ pralki PDH - 585
Typ programatora to TYP - P- 124
Bardzo prosze o wszelka pomoc kto juz to skladal albo tych co maja mozliwosc wyslania rysunkow. Z gory dziekuje i pozdrawiam |
Witam.
Zgodnie z tym opisem nie ma mowy o spalonych przewodach, a spalony programator był prawdopodobnie na stykach 9H,9B,1H styki od silnika głównego.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
15 Oct 2004 08:41 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
jurdan Poziom 7

|
15 Oct 2004 22:50 Prosze o pomoc w zlozeniu programatora typ-p-124 |
|
|
|
skontaktuj się z adresem "bajur3@neostrada.pl" bo jak go do mnie przyślesz do wyjdzie odemnie jak nowy oczywiscie ze bezplatnie
|
|
| Back to top |
|
 |
shenryk Poziom 10

|
|
| Back to top |
|
 |
basta25 Poziom 4

|
20 Oct 2004 07:10 Witam i dziekuje wszystkim za pomoc |
|
|
|
Witam i dziekuje wszystkim za pomoc sprawe tego programatora zalatwilem dzieki diagramu czasowego.
Jescze raz dziekuje i pozdrawiam wszystkich ....
|
|
| Back to top |
|
 |