Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki

MS Outlook - nie wysyła wiadomosci

gkmaster 13 Sty 2011 22:23
  • #1 13 Sty 2011 22:23
    gkmaster
    Poziom 17  

    Witam
    mam problem z Outlookiem - walczę z tym już od 4 dni.

    Outloook nie chce wysyłać wiadomości - wyrzuca komunikat o błędzie ze port 587 nie może być zabezpieczony SSL. Wcześniej działało i było ok. Co więcej po skonfigurowaniu poczy w Outlook Express poczta jest normalnie wysyłana mimo, że jest ustawiona tak samo czyli port 587 SSL. Admnistrator poczty również zaleca ustawienie SMTP 587 SSL, POP3 995 SSL. Wszyscy użytkownicy mają tak sam a nie działa tylko u mnie.

    Dodatkowo przy konfigurajci konta wciskam TESTUJ USTAWIENI KONA i wszystko przechodzi poprawnie - łącznie z wyłaniem wiadomości, natomiast jeśli utworzę nową wiadomość z poziomu outlook to nie da się jej wysłac.

    Robiłem reinstalację całego pakieru MS office ale to nic nie dało. dodatkowo usunąłem z folderów Danych aplikacji katalogi Outlook aby się nic nie zachowało ale mimo to po reinstalacji outlooka i utworzeniu nowego .pst ustawienia konta są odrazu skonfugurowane!? w takim razie co jeszcze powiniene usunąć aby z systemu aby nowa instalacjia outlooka była naprawdę nowa.

  • #2 13 Sty 2011 22:56
    kapsel2105
    Poziom 21  

    Może zweryfikuj ustawienia programu antyvirusowego/firewalla, skanowania przez niego połączeń na portach, bądź ich blokowania.
    Ale z drugiej strony jak test jest wykonany bez żadnych problemów...dziwne :?

  • #3 14 Sty 2011 01:20
    gkmaster
    Poziom 17  

    postawiłem Windows Live Mail i problem się rozwiązał. Miałem oczywiście jeszcze mnustwo zabawy z przenosinami poczty bo WLM nie potrafi importować poczty z MS Outlook. Natomiast stary Outlook Express radzi sobie bez problemu :) wieć musiałem zaimportować pocztę z MS Outlook do Outlook Express a następnie z Outlook Express do Windows Live Mail :)

    Przeczytałem u wója google, że SMTP (poczta wychodząca) działa już od jakiegoś czasu na porcie 587 ale nie szyfrowanym, port SMTP 465 jest SSL, jednak u mnie taka zmiana nie robiła nic po za kolejnymi błędami.

    Nie wiem gdzie twki problem - czy po stronie administratora poczty firmowej - ponieważ to on wymyślił sobie takie ustawienia POP3 SSL 995 oraz SMTP SSL 587 czy problem programowy jest w samym MS Outlook który sobie nie radzi bądź blokuje z założenia taką konfigurację.

    Dziwne jest to, że Windows Live Mail poradził sobie bez problemu.

    Generalnie - wprawdzie problem nie do końca rozwiązany ale temat do zamknięcia.

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty