Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

dlaczego telefon nie widzi WiFi ? [Arcor Twintel Dual Mode]


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> dlaczego telefon nie widzi WiFi ? [Arcor Twintel Dual Mode]
Author
Message
kkominek
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 21 Mar 2010
Posts: 28
Location: Wrocław

Post#1 Post from the author of the topic 25 Jan 2011 23:06   

dlaczego telefon nie widzi WiFi ? [Arcor Twintel Dual Mode]


witam, zakupiłem telefon do Voip: Arcor Twintel Dual Mode (jak TC300 Pirelli DP-L10 )(http://allegro.pl/arcor-twintel-dual-mode-jak-tc300-pirelli-dp-l10-i1419592077.html) i mam problem z połączeniem z WiFi.
Słuchawka widzi dosłownie masę sieci z całej okolicy a nie widzi tej najsilniejszej w domu. Zdaża się, że pojawia się na liście widzianych sieci kiedy ruter budzi się po resecie - moja sieć pojawia się na chwile i znika. Ruter to Tp-Link TL-WR1043N. Dodam, że nokia N95 łączy się bez problemu.

Będzie jakś pomoc?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Jan 2011 23:06   





Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19002
Location: Adort Kele

Post#2 25 Jan 2011 23:25   

Re: dlaczego telefon nie widzi WiFi ? [Arcor Twintel Dual Mo


Może w konfiguracji routera masz wyłączone "Broadcast SSID" czyli rozgłaszanie sieci.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Jan 2011 23:25   





Back to top
   
kkominek
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 21 Mar 2010
Posts: 28
Location: Wrocław

Post#3 Post from the author of the topic 26 Jan 2011 00:14   

Re: dlaczego telefon nie widzi WiFi ? [Arcor Twintel Dual Mo


no nie, jest włączone. N95 widzi i łączy się bez problemów. Ale na pewno coś w ustawieniach. Przed chwilą testowałem stary ruter planet i z nim nie ma lipy. Nie wiem tylko co może byc nie tak? Ten TpLink ma standard b,g i n . Może to przeszkadza?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Jan 2011 00:14   





Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19002
Location: Adort Kele

Post#4 26 Jan 2011 01:06   

Re: dlaczego telefon nie widzi WiFi ? [Arcor Twintel Dual Mo


Jaki kanał ? jak powyżej 10tego to zmień na niższy.
Ustaw na "G" lub "b/G"

Helpful message? + -

Back to top
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 13 Jan 2008
Posts: 9686

Post#5 26 Jan 2011 11:11   

Re: dlaczego telefon nie widzi WiFi ? [Arcor Twintel Dual Mo


Wyłącz szyfrowanie dla testu i sprawdź czy bez niego się połączy.

Helpful message? + -

Back to top
   
kkominek
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 21 Mar 2010
Posts: 28
Location: Wrocław

Post#6 Post from the author of the topic 26 Jan 2011 22:06   

Re: dlaczego telefon nie widzi WiFi ? [Arcor Twintel Dual Mo


problem rozwiązany, musiałem zmeinic szyfrowanie.

W sumie dziwne, że sieć nie była wogóle widoczna, moim zdaniem powinna sie ujawnić a ewentualnie nie pozwolić na podłączenie.
Nieważne, już gada. Dzieki za pomoc.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> dlaczego telefon nie widzi WiFi ? [Arcor Twintel Dual Mode]
Page 1 of 1
Similar topics
Telefon nie widzi sieci WIFI. (2)
segeate - Nie widzi UDMA MODE 6 (5)
dlaczego nie wykrywa dual pamieci plyta (7)
Tryb dual na HYNIX - dlaczego kości nie chcą współpracować? (3)
RAM nie może pracować w trybie Dual Channel, dlaczego? (11)
Sieć LAN i WiFi - za pomocą wifi nie widzi innych kompów (3)
Laptop MSI vr601 wifi, nie zawsze widzi kartę wifi... (6)
Ethernet - WiFi - WiFi nie widzi Ethernetu. Co to może być? (4)
GA-K8NF-9 - dual RAM nie widzi wszystkich kości (15)
2x2GB i 2x1GB - RAM Dual Channel - nie widzi pamięci (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.036 seconds

elektroda.pl topic RSS feed