FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Kluczyki do renault megane classic

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Car Security -> Kluczyki do renault megane classic
Author
Poziom 7
Poziom 7

Post#1 Post from the author of the topic 01 Feb 2011 08:53   

Kluczyki do renault megane classic

Witam posiadam Rene Megi 1.4 eco 1997 rok. Przez kilka dni nie mogłem uruchomić auta i go otworzyć. Po mechanicznym otwarciu byl problemz uruchomieniem bo immo trzymalo. Dzieki uprzejmości jednego z Panów dostalem kod 4 cyfrowy do odpalenia auta i sie udalo.. ale ciagle nie działaja kluczyki,. aito uzbraja sie w immo po 10 minutach i po takiej przerwie musze znowu wbijac kod zeby je odpalic ale nie moge go zamknąc. Nadmieniam iż zasilanie w oczku odbiornika pod lusterkiem jest bosprawdzalem miernikiem.. kluczyki rówież wysyłają sygnal bo sprzwdzone to zsotalo za pomocą aparatu cyfrowego. Co teraz ASO ?? czy jest jakaś inna możliwość??
Back to top

xwit
Poziom 22
Poziom 22

Post#2 01 Feb 2011 10:33helpful post - solution   

Re: Kluczyki do renault megane classic

Koduje sie pilota przy pomocy tego kodu.Wyślę ci na priv.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 01 Feb 2011 10:33helpful post - solution   

Back to top

Łukasz1984
Poziom 7
Poziom 7

Post#3 Post from the author of the topic 01 Feb 2011 10:41   

Wiem jak sie koduje ale po zakodowaniu kazano mi nie odpalac auta tylko wyjąc kluczyk i skierowac go na odbiornik i nie reague ani jeden ani drugi . baterie wymienione .. zasilanie w odbiorniku jest.. Moze byc uszkodzony modół odbiornika >?

P.S haha udalo mi sie :D dzieki :D ostatia procedure pierdzielilem dlatego nie wchodzilo pozdro :D
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 01 Feb 2011 10:41   

Back to top

joe82
Poziom 1
Poziom 1

Post#4 08 Feb 2011 01:13   

Witam,

Czytam całe forum i wyedukowałem się w zaprogramowywaniu kluczyka do megi, którą też mam i też kluczyk mi nie działa. Wszystko dam radę zrobić tylko nie mam pinu do kluczyka. Spisałem z kluczyka 3 numery które były ale nie wiem który dobry. Pierwszy to 5 cyfr, drugi to 3 litery i 2 cyfry, a trzeci to 9 cyfr i na początku litera. Mam wielką prośbę, czy ktoś mógłby mi wygenerować kod pin do kluczyka z tych numerów? Ogromnie będę wdzięczny. Autko to megane Coach 96 1.6 8v i kluczyk jest z przyciskiem którym otwiera się centralny i od razu immo i nie posiadam alarmu.

Pozdrawiam!

Dodano po 1 [godziny] 35 [minuty]:

Znalazłem ciekawą stronę http://www.bba-reman.com/content.aspx?content=Test_for_Renault_Key_Immobiliser_failures_emergency_recode Mam nadzieję że między czasie pokonam przeszkodę ...
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 08 Feb 2011 01:13   

Back to top

xwit
Poziom 22
Poziom 22

Post#5 08 Feb 2011 22:23   

No masz odpowiedź.Wygenerujesz sobie kod.
Back to top

anioleq
Poziom 1
Poziom 1

Post#6 22 Feb 2011 17:24   

Re: problem z alarmem

Witam, być może znajdzie sie ktos, kto potrafi mi pomoc. Od niedawna posiadam renault megane 1.4, rocznik 97. Kilka razy mialam juz problem z alarmem ( zawieszał sie i nie mozna było uruchomić samochodu), trzeba było włączyć i ponownie wyłączyc alarm, jednak kilka dni temu kluczyk już nie zadziałał. Dioda w kluczyku sie świeci, wymieniałam baterie i nic( więc może to nie wina kluczyka), nie można otworzyć auta. Po otwarciu go kluczykiem alarm zaczyna wyć a samochodu i tak nie można odpalić. Nie wiem co może być przyczyną i jak pozbyc sie tego problemu. Proszę o pomoc.
Back to top

michalrojek
Poziom 1
Poziom 1

Post#7 24 Feb 2011 22:08   

Witam
mam podobny problem padł akumulator w sceniku i nie dziła centralny zamek , alarm miga , po wypieciu centrali (cobra 0144) dalej nie zapala, co robić , może zworkę ale jakie kolory , może wina kluczyka ? W oplu znam temat w renault to trochę zamotali , może ktoś ma schemat tego alarmu?

Pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 24 Feb 2011 22:08   

Back to top

xwit
Poziom 22
Poziom 22

Post#8 24 Feb 2011 22:22   

Było już na forum o tym miliomy razy.Trzeba trochę poszukać nie będziemy pisać każdemu z osobna.
Back to top

picior
Poziom 10
Poziom 10

Post#9 03 Jan 2012 13:42   

xwit wrote:
Było już na forum o tym miliomy razy.Trzeba trochę poszukać nie będziemy pisać każdemu z osobna.

nie było nic , lub rzeczy nie istotne. Wszyscy piszą o kluczyku IR ja mam radiówkę i niestety żaden z opisów u mnie nie działa. W Gorzowie WLKP gość oferuje przyuczenie za 400zł . Mam nadzieję że znajdę sposób na darmową wersję
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Car Security -> Kluczyki do renault megane classic
Page 1 of 1
Similar topics
Renault Megane classic 1.9 DTi (8)
Renault Megane Classic 98+alarm (1)
Renault Megane Classic zablokowany (2)
Renault Megane Classic _ alarm (3)
Ogrzewanie Renault Megane Classic (6)
Renault Megane Classic 1,4 (2)
Renault Megane 1,6 97 Kluczyki i immobiliser. (2)
Renault Megane classic -problemy z prędkościomierzem (9)
PILOT do renault megane classic 97r (14)

Page generation time: 0.125 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed