| Author |
Łukasz1984 Poziom 7

|
01 Feb 2011 08:53 Kluczyki do renault megane classic |
|
|
|
Witam posiadam Rene Megi 1.4 eco 1997 rok. Przez kilka dni nie mogłem uruchomić auta i go otworzyć. Po mechanicznym otwarciu byl problemz uruchomieniem bo immo trzymalo. Dzieki uprzejmości jednego z Panów dostalem kod 4 cyfrowy do odpalenia auta i sie udalo.. ale ciagle nie działaja kluczyki,. aito uzbraja sie w immo po 10 minutach i po takiej przerwie musze znowu wbijac kod zeby je odpalic ale nie moge go zamknąc. Nadmieniam iż zasilanie w oczku odbiornika pod lusterkiem jest bosprawdzalem miernikiem.. kluczyki rówież wysyłają sygnal bo sprzwdzone to zsotalo za pomocą aparatu cyfrowego. Co teraz ASO ?? czy jest jakaś inna możliwość??
|
|
| Back to top |
|
 |
xwit Poziom 22

|
01 Feb 2011 10:33 Re: Kluczyki do renault megane classic |
|
|
|
Koduje sie pilota przy pomocy tego kodu.Wyślę ci na priv.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
01 Feb 2011 10:33 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Łukasz1984 Poziom 7

|
01 Feb 2011 10:41 Re: Kluczyki do renault megane classic |
|
|
|
Wiem jak sie koduje ale po zakodowaniu kazano mi nie odpalac auta tylko wyjąc kluczyk i skierowac go na odbiornik i nie reague ani jeden ani drugi . baterie wymienione .. zasilanie w odbiorniku jest.. Moze byc uszkodzony modół odbiornika >?
P.S haha udalo mi sie :D dzieki :D ostatia procedure pierdzielilem dlatego nie wchodzilo pozdro :D
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
01 Feb 2011 10:41 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
joe82 Poziom 1

|
08 Feb 2011 01:13 Re: Kluczyki do renault megane classic |
|
|
|
Witam,
Czytam całe forum i wyedukowałem się w zaprogramowywaniu kluczyka do megi, którą też mam i też kluczyk mi nie działa. Wszystko dam radę zrobić tylko nie mam pinu do kluczyka. Spisałem z kluczyka 3 numery które były ale nie wiem który dobry. Pierwszy to 5 cyfr, drugi to 3 litery i 2 cyfry, a trzeci to 9 cyfr i na początku litera. Mam wielką prośbę, czy ktoś mógłby mi wygenerować kod pin do kluczyka z tych numerów? Ogromnie będę wdzięczny. Autko to megane Coach 96 1.6 8v i kluczyk jest z przyciskiem którym otwiera się centralny i od razu immo i nie posiadam alarmu.
Pozdrawiam!
Dodano po 1 [godziny] 35 [minuty]:
Znalazłem ciekawą stronę http://www.bba-reman.com/content.aspx?content=Test_for_Renault_Key_Immobiliser_failures_emergency_recode Mam nadzieję że między czasie pokonam przeszkodę ...
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
08 Feb 2011 01:13 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
xwit Poziom 22

|
08 Feb 2011 22:23 Re: Kluczyki do renault megane classic |
|
|
|
No masz odpowiedź.Wygenerujesz sobie kod.
|
|
| Back to top |
|
 |
anioleq Poziom 1

|
22 Feb 2011 17:24 Re: problem z alarmem |
|
|
|
Witam, być może znajdzie sie ktos, kto potrafi mi pomoc. Od niedawna posiadam renault megane 1.4, rocznik 97. Kilka razy mialam juz problem z alarmem ( zawieszał sie i nie mozna było uruchomić samochodu), trzeba było włączyć i ponownie wyłączyc alarm, jednak kilka dni temu kluczyk już nie zadziałał. Dioda w kluczyku sie świeci, wymieniałam baterie i nic( więc może to nie wina kluczyka), nie można otworzyć auta. Po otwarciu go kluczykiem alarm zaczyna wyć a samochodu i tak nie można odpalić. Nie wiem co może być przyczyną i jak pozbyc sie tego problemu. Proszę o pomoc.
|
|
| Back to top |
|
 |
michalrojek Poziom 1

|
24 Feb 2011 22:08 Re: Kluczyki do renault megane classic |
|
|
|
Witam
mam podobny problem padł akumulator w sceniku i nie dziła centralny zamek , alarm miga , po wypieciu centrali (cobra 0144) dalej nie zapala, co robić , może zworkę ale jakie kolory , może wina kluczyka ? W oplu znam temat w renault to trochę zamotali , może ktoś ma schemat tego alarmu?
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
24 Feb 2011 22:08 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
xwit Poziom 22

|
24 Feb 2011 22:22 Re: Kluczyki do renault megane classic |
|
|
|
Było już na forum o tym miliomy razy.Trzeba trochę poszukać nie będziemy pisać każdemu z osobna.
|
|
| Back to top |
|
 |
picior Poziom 10

|
03 Jan 2012 13:42 Re: Kluczyki do renault megane classic |
|
|
|
| xwit wrote: |
| Było już na forum o tym miliomy razy.Trzeba trochę poszukać nie będziemy pisać każdemu z osobna. |
nie było nic , lub rzeczy nie istotne. Wszyscy piszą o kluczyku IR ja mam radiówkę i niestety żaden z opisów u mnie nie działa. W Gorzowie WLKP gość oferuje przyuczenie za 400zł . Mam nadzieję że znajdę sposób na darmową wersję
|
|
| Back to top |
|
 |