Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



router netia - hasło wi-fi


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Computer Networks ->router netia - hasło wi-fi Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
bobo500
Level 6
Joined: 19 Nov 2010
Posts: 14
bobo500
Level 6
Post#1 05 Feb 2011 16:47  Topic author   

router netia - hasło wi-fi


Mam router z netii asmax ar-1004-v2 i mam jakieś głupie hasło wi-fi klucz wep. Czy moge ustawić hasło typu "admin" czy coś w tym stylu?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
goldi74
Level 42
Location: Oława
Joined: 13 Mar 2006
Posts: 7064
Helped: 1006
Post rating: 179
goldi74
Level 42
Post#2 05 Feb 2011 17:18    

Re: router netia - hasło wi-fi


Możesz ustawić dowolne hasło. Jednak hasło "admin" jest tak samo trudne jak "1234". Poza tym lepiej zmienić szyfrowanie na WPA zamiast łatwego do złamania WEP.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bobo500
Level 6
Joined: 19 Nov 2010
Posts: 14
bobo500
Level 6
Post#3 05 Feb 2011 17:22  Topic author   

Re: router netia - hasło wi-fi


OK a mógł byś mi wytłumaczyć jak to zrobić? Myślałem, że wejde na strone routera i tam to zrobie ale 198.162.1.1 mi nie wchodzi :(

Helpful post? + 0
Back to top
goldi74
Level 42
Location: Oława
Joined: 13 Mar 2006
Posts: 7064
Helped: 1006
Post rating: 179
goldi74
Level 42
Post#4 05 Feb 2011 17:33    

Re: router netia - hasło wi-fi


Instrukcja z Netii jest tu:

http://www.netia.pl/files/pomoc/pomoc pliki/asmax.ar1004g.pdf

Wygląda na to, że szyfrowanie WPA-PSK jest już standardowo włączone. A adres routera to 192.168.1.254.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bobo500
Level 6
Joined: 19 Nov 2010
Posts: 14
bobo500
Level 6
Post#5 05 Feb 2011 17:50  Topic author   

Re: router netia - hasło wi-fi


nie wiem czy dobrze robie ale wyskakuje mi cos takiego
http://i53.tinypic.com/35aw64l.png

Helpful post? + 0
Back to top
bush878
Level 14
Location: Zawichost
Joined: 17 Jul 2007
Posts: 177
Helped: 9
Post rating: 5
bush878
Level 14
Post#6 05 Feb 2011 17:53    

Re: router netia - hasło wi-fi


Wybierz w tabelce ostatnią możliwość Mixed coś tam, i wtedy wpisz swoje "admin".

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
goldi74
Level 42
Location: Oława
Joined: 13 Mar 2006
Posts: 7064
Helped: 1006
Post rating: 179
goldi74
Level 42
Post#7 05 Feb 2011 17:59    

Re: router netia - hasło wi-fi


bobo500 wrote:
nie wiem czy dobrze robie ale wyskakuje mi cos takiego
http://i53.tinypic.com/35aw64l.png


Ten komunikat oznacza, że hasło musi mieć od 8 do 63 znaków. Admin ma za mało, tylko 5 znaków.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dawis123
Level 11
Joined: 14 May 2010
Posts: 65
dawis123
Level 11
Post#8 17 Jul 2011 22:17    

Re: router netia - hasło wi-fi


Zobacz to

http://komputery.spryciarze.pl...z-zabezpieczeniem-wep-2-wersja

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Computer Networks -> router netia - hasło wi-fi
Page 1 of 1

Similar topics to router netia - hasło wi-fi

Hasło do routera. Jak złamać hasło? Router Edimax. (3)
Zagubione Hasło, netia internet (4)
Router Netia spot - Router Netia Spot i drugi router (2)
Router - Router Netia Spot, za słaby zasięg na dom piętrowy (16)
router Wi-Fi - Router TD-W8961ND tp-link --czy--Netia Spot (4)
Router freesco. Router SDI na Fresco030. Prośba o hasło, które nie było podane. (4)
Instrukcja Netia Pirelli a4000g ? Hasło do Wps? (1)
Jak zmienić login i hasło logowania do routera Pirelli a4000g netia? (2)
Router i modem Netia. Czy mogę zmienić modem na router? (4)
Router a Netia (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.077 seconds