Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



router netia - hasło wi-fi


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Komputerowe ->router netia - hasło wi-fi Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
bobo500
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 14
bobo500
Poziom 5
Post#1 05 Lut 2011 16:47  Autor tematu   

router netia - hasło wi-fi


Mam router z netii asmax ar-1004-v2 i mam jakieś głupie hasło wi-fi klucz wep. Czy moge ustawić hasło typu "admin" czy coś w tym stylu?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
goldi74
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Oława
Dołączył: 13 Mar 2006
Posty: 6686
Pomógł: 896
Ocena postów: 129
goldi74
Poziom 25
Post#2 05 Lut 2011 17:18    

Re: router netia - hasło wi-fi


Możesz ustawić dowolne hasło. Jednak hasło "admin" jest tak samo trudne jak "1234". Poza tym lepiej zmienić szyfrowanie na WPA zamiast łatwego do złamania WEP.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bobo500
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 14
bobo500
Poziom 5
Post#3 05 Lut 2011 17:22  Autor tematu   

Re: router netia - hasło wi-fi


OK a mógł byś mi wytłumaczyć jak to zrobić? Myślałem, że wejde na strone routera i tam to zrobie ale 198.162.1.1 mi nie wchodzi Sad

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
goldi74
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Oława
Dołączył: 13 Mar 2006
Posty: 6686
Pomógł: 896
Ocena postów: 129
goldi74
Poziom 25
Post#4 05 Lut 2011 17:33    

Re: router netia - hasło wi-fi


Instrukcja z Netii jest tu:

http://www.netia.pl/files/pomoc/pomoc_pliki/asmax.ar1004g.pdf

Wygląda na to, że szyfrowanie WPA-PSK jest już standardowo włączone. A adres routera to 192.168.1.254.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bobo500
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 14
bobo500
Poziom 5
Post#5 05 Lut 2011 17:50  Autor tematu   

Re: router netia - hasło wi-fi


nie wiem czy dobrze robie ale wyskakuje mi cos takiego
http://i53.tinypic.com/35aw64l.png

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bush878
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Zawichost
Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 173
Pomógł: 9
Ocena postów: 5
bush878
Poziom 14
Post#6 05 Lut 2011 17:53    

Re: router netia - hasło wi-fi


Wybierz w tabelce ostatnią możliwość Mixed coś tam, i wtedy wpisz swoje "admin".

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
goldi74
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Oława
Dołączył: 13 Mar 2006
Posty: 6686
Pomógł: 896
Ocena postów: 129
goldi74
Poziom 25
Post#7 05 Lut 2011 17:59    

Re: router netia - hasło wi-fi


bobo500 napisał:
nie wiem czy dobrze robie ale wyskakuje mi cos takiego
http://i53.tinypic.com/35aw64l.png


Ten komunikat oznacza, że hasło musi mieć od 8 do 63 znaków. Admin ma za mało, tylko 5 znaków.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
dawis123
Poziom 11
Poziom 11
Dołączył: 14 Maj 2010
Posty: 65
dawis123
Poziom 11
Post#8 17 Lip 2011 22:17    

Re: router netia - hasło wi-fi


Zobacz to

http://komputery.spryciarze.pl/zobacz/jak-zlamac-haslo-sieci-wifi-z-zabezpieczeniem-wep-2-wersja

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Komputerowe -> router netia - hasło wi-fi
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Hasło do routera. Jak złamać hasło? Router Edimax. (3)
Zagubione Hasło, netia internet (4)
Router Netia spot - Router Netia Spot i drugi router (2)
Router - Router Netia Spot, za słaby zasięg na dom piętrowy (16)
router Wi-Fi - Router TD-W8961ND tp-link --czy--Netia Spot (4)
Router freesco. Router SDI na Fresco030. Prośba o hasło, które nie było podane. (4)
Instrukcja Netia Pirelli a4000g ? Hasło do Wps? (1)
Jak zmienić login i hasło logowania do routera Pirelli a4000g netia? (2)
Router i modem Netia. Czy mogę zmienić modem na router? (4)
Router a Netia (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl temat RSS