Draks_Maxim Poziom 17

|
19 Feb 2011 08:01 Re: Co trzeci amerykanin korzysta z cudzego WiFi |
|
|
|
Nie wiem skad oni te dane biora, nie mialem okazji znalesc jakiej kolwiek nie zabezpieczonej sieci ( nie wliczajac darmowych hot-spotow ) bedac w roznych czesciach Chicago, jak dla mnie bzdura. Tymbardziej ze zakladajac teraz internet od ktorego kolwiek z providerow, przy montazu okablowania w domu monter sugeruje zalozenie hasla i jesli abonent sie zgodzi to takie owe haslo zaklada.
Bzdura i tyle.
|
|
piterus99 Poziom 25

Joined: 24 Feb 2005 Posts: 7241 Location: Bolesławiec/Wrocław
|
19 Feb 2011 14:13 Re: Co trzeci amerykanin korzysta z cudzego WiFi |
|
|
|
| Quote: |
| Koledzy - prawda jest taka, że internet powinien być darmowy i Państwo Winno dostarczać go za darmo (oczywiście o niewielkiej przepustowości) bo dostawcy też muszą żyć. |
Kromka chleba dziennie też powinna być za darmo dla każdego, ale już cały bochenek nie, bo przecież piekarze też muszą żyć.
Komputer z procesorem i3 też musi być za darmo, ale i5 już nie, bo komputerowcy jakoś też muszą żyć.
I sto innych przykładów. Ale za darmo nic nie ma - o ile chlebowi przeciwny nie jestem, o tyle darmowy Internet jest bez sensu, bo to nie jest nic niezbędnego do życia.
Był już o tym topic i nie roztrząsajmy tego jeszcze raz, ale niestety widzę, że dalej są ludzie, którzy wierzą, że coś jest za darmo i nic za to nie płacimy...
A amerykańce to amerykańce...
|
|