Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

brak dostepu do exsite.pl


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> brak dostepu do exsite.pl
Author
Message
cysio22
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 02 Nov 2006
Posts: 72
Location: Chodzież-Rataje

Post#1 Post from the author of the topic 12 Feb 2011 19:03   

brak dostepu do exsite.pl


Witam !
Nie mogę od jakiś paru miesięcy wejść na portal http://www.exsite.pl , próbowałem na IE na firefoxie .
Jak wchodzę na stronę główną pokazuje się napis na białym tle " It works! "
A jak wchodzę poprzez link prowadzący to zawsze not found:

Not Found

The requested URL /gry_full_games/477989-test-drive-unlimited-2-2011-2xdvd5-repack-eng-o22y-dla-exsitepl.html was not found on this server.
Apache/2.2.9 (Debian) PHP/5.2.6-1+lenny9 with Suhosin-Patch Server at http://www.exsite.pl Port 80

Już nie wiem co mam zrobić , innym działa .Coś mi blokuje wyłączałem już ESETA i wyłączałem AD muncher i dalej to samo !!

Pomocy !!

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Feb 2011 19:03   





Back to top
   
bush878
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 17 Jul 2007
Posts: 171
Location: Zawichost

Post#2 12 Feb 2011 19:15   

Re: brak dostepu do exsite.pl


Dziwne, chyba twój ISP ma jakiś problem z DNS, ponieważ sygnał It Works to standardowy napis po instalacji Apache2, a nawet po wejściu po IP na exite wywala napis Apache "Apache is functioning normally", więc prawdopodobnie wyrzuca cię na inne ip.

Pokaż tracert do exsite.pl ( wejdź w wiersz poleceń i wpisz "tracert exsite.pl")

Helpful message? + -

Back to top
   
cysio22
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 02 Nov 2006
Posts: 72
Location: Chodzież-Rataje

Post#3 Post from the author of the topic 12 Feb 2011 19:20   

Re: brak dostepu do exsite.pl


Microsoft Windows [Wersja 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.

C:\Users\xxxxx>tracert exsite.pl

Śledzenie trasy do exsite.pl [95.211.76.152]
z maksymalną liczbą 30 przeskoków:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 24 ms 18 ms 21 ms poz-ru8.neo.tpnet.pl [213.25.2.69]
3 29 ms 30 ms 27 ms poz-r1.tpnet.pl [80.50.158.241]
4 37 ms 38 ms 33 ms war-r2.tpnet.pl [194.204.175.62]
5 78 ms 79 ms 56 ms tengige0-0-0-2.ffttr1.FrankfurtAmMain.opentransi
t.net [193.251.250.141]
6 77 ms 82 ms 86 ms ffm-b2-link.telia.net [213.248.93.113]
7 99 ms 88 ms 126 ms ffm-bb1-link.telia.net [80.91.249.100]
8 111 ms 104 ms * hbg-bb1-link.telia.net [80.91.245.41]
9 60 ms 58 ms 57 ms adm-bb3-link.telia.net [80.91.248.26]
10 73 ms 98 ms 103 ms adm-b4-link.telia.net [80.91.253.184]
11 89 ms 82 ms 98 ms leaseweb-ic-129604-adm-b4.c.telia.net [213.248.9
1.222]
12 115 ms 101 ms 80 ms te4-3.sr10.evo.leaseweb.net [62.212.80.66]
13 61 ms 56 ms 58 ms 95.211.127.249
14 104 ms 82 ms 84 ms serwer.exforum.pl [95.211.76.152]

Śledzenie zakończone.


PS.Mam neostrade i router wag120N ale co ciekawe na laptopie żony , (wifi) strona ładuje się normalnie!

Helpful message? + -

Back to top
   
bush878
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 17 Jul 2007
Posts: 171
Location: Zawichost

Post#4 12 Feb 2011 19:24   

Re: brak dostepu do exsite.pl


A no właśnie, tracert jest normalny, więc wina leży po stronie twojego komputera.

Wpisz w pole adresu przeglądarki:

http://95.211.76.152/


I co ci się pojawiło?

Helpful message? + -

Back to top
   
cysio22
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 02 Nov 2006
Posts: 72
Location: Chodzież-Rataje

Post#5 Post from the author of the topic 12 Feb 2011 19:25   

Re: brak dostepu do exsite.pl


Apache is functioning normally

Helpful message? + -

Back to top
   
bush878
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 17 Jul 2007
Posts: 171
Location: Zawichost

Post#6 12 Feb 2011 19:28   

Re: brak dostepu do exsite.pl


Czyli wszystko niby okej. Ciekawa sprawa powiem szczerze.

Przeskanuj dokładnie komputer antywirusem, zrób pełne skanowanie.

Zmień DNSy komputera

Start>Panel sterowania>połączenia sieciowe> Połączenie lokalne ( to której jest połączone)>Właściwości>Protokół TCP/IP >Właściwości> Użyj następujących serwerów DNS

Preferowany serwer DNS : 8.8.8.8
Alternatywny serwer DNS: 8.8.4.4

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Feb 2011 19:28   





Back to top
   
cysio22
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 02 Nov 2006
Posts: 72
Location: Chodzież-Rataje

Post#7 Post from the author of the topic 12 Feb 2011 19:31   

Re: brak dostepu do exsite.pl


ok zrobię paroma programami ale blokuje mi tylko tą stronę ,więc ja już tez głupi jestem ,ściągnę jeszcze inną przeglądarkę i zobaczymy.

Helpful message? + -

Back to top
   
bush878
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 17 Jul 2007
Posts: 171
Location: Zawichost

Post#8 12 Feb 2011 19:34   

Re: brak dostepu do exsite.pl


Zmień te DNSy, powinno pomóc. Pamiętaj żeby po zmianie odświeżyć kilkakrotnie stronę exsite.pl, aby przeglądarka nie działała na swoich zapisanych plikach.

Dodatkowo powiedz mi, nie łączysz się przez jakieś proxy ?

Helpful message? + -

Back to top
   
cysio22
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 02 Nov 2006
Posts: 72
Location: Chodzież-Rataje

Post#9 Post from the author of the topic 12 Feb 2011 19:39   

Re: brak dostepu do exsite.pl


nie żadne proxy , normalnie.

Helpful message? + -

Back to top
   
bush878
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 17 Jul 2007
Posts: 171
Location: Zawichost

Post#10 12 Feb 2011 19:51   

Re: brak dostepu do exsite.pl


Po zmianie DNSów nadal to samo?

Helpful message? + -

Back to top
   
cysio22
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 02 Nov 2006
Posts: 72
Location: Chodzież-Rataje

Post#11 Post from the author of the topic 12 Feb 2011 19:56   

Re: brak dostepu do exsite.pl


zmieniłem na opere to samo , wywaliłem dns-y zostawiłem puste dalej to samo , co ciekawe ładuje mi się ciagle strona domowa gazety.pl czy cos takiego ,mimo zmian na google .Więc cos chyba siedzi w systemie .
Zaraz pozmieniam na inne dns-y.

Helpful message? + -

Back to top
   
kun0
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 31 Mar 2009
Posts: 344
Location: Krak

Post#12 12 Feb 2011 20:08helpful post - solution   

Re: brak dostepu do exsite.pl


podaj co posiadasz w pliku hosts domyślnie w C:\Windows\System32\drivers\etc

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Feb 2011 20:08helpful post - solution   





Back to top
   
cysio22
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 02 Nov 2006
Posts: 72
Location: Chodzież-Rataje

Post#13 Post from the author of the topic 12 Feb 2011 20:17   

Re: brak dostepu do exsite.pl


Są tam strony jakie odwiedzałem Smile min
188.40.49.199 www.exsite.pl



czyli wykasowanie pliku pomogło ! Dziękuje i pozdrawiam!

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> brak dostepu do exsite.pl
Page 1 of 1
Similar topics
brak dostepu do exsite.pl (7)
Exsite.pl Problem - Niw mogę wejść na stronę exsite.pl (4)
Dysk zewnetrzny WD - brak info o rozmiaru dysku / brak dostepu do danych (9)
Windows XP, chkdsk zakończone pomyślnie, brak reakcji, brak dostepu do systemu (21)
Brak dostepu do internetu Pentagram Cerberus- pomoc potrzebna brak pomyslow (5)
Wifi Dwa routery brak dostepu - brak internetu (4)
Brak interentu. Ciągły brak dostepu do internetu. (23)
[linux] ./ - brak dostepu (5)
brak dostepu do funkcji s.m.a.r.t. (1)
Brak dostepu :( do plikow (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.044 seconds

elektroda.pl topic RSS feed