Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

brak dostepu do exsite.pl


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> brak dostepu do exsite.pl
Autor
Wiadomość
cysio22
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 72
Miasto: Chodzież-Rataje

Post#1 Post autora tematu 12 Lut 2011 20:03   

brak dostepu do exsite.pl


Witam !
Nie mogę od jakiś paru miesięcy wejść na portal http://www.exsite.pl , próbowałem na IE na firefoxie .
Jak wchodzę na stronę główną pokazuje się napis na białym tle " It works! "
A jak wchodzę poprzez link prowadzący to zawsze not found:

Not Found

The requested URL /gry_full_games/477989-test-drive-unlimited-2-2011-2xdvd5-repack-eng-o22y-dla-exsitepl.html was not found on this server.
Apache/2.2.9 (Debian) PHP/5.2.6-1+lenny9 with Suhosin-Patch Server at http://www.exsite.pl Port 80

Już nie wiem co mam zrobić , innym działa .Coś mi blokuje wyłączałem już ESETA i wyłączałem AD muncher i dalej to samo !!

Pomocy !!
Powrót do góry
   
bush878
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 173
Miasto: Zawichost

Post#2 12 Lut 2011 20:15   

Re: brak dostepu do exsite.pl


Dziwne, chyba twój ISP ma jakiś problem z DNS, ponieważ sygnał It Works to standardowy napis po instalacji Apache2, a nawet po wejściu po IP na exite wywala napis Apache "Apache is functioning normally", więc prawdopodobnie wyrzuca cię na inne ip.

Pokaż tracert do exsite.pl ( wejdź w wiersz poleceń i wpisz "tracert exsite.pl")
Powrót do góry
   
cysio22
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 72
Miasto: Chodzież-Rataje

Post#3 Post autora tematu 12 Lut 2011 20:20   

Re: brak dostepu do exsite.pl


Microsoft Windows [Wersja 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.

C:\Users\xxxxx>tracert exsite.pl

Śledzenie trasy do exsite.pl [95.211.76.152]
z maksymalną liczbą 30 przeskoków:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 24 ms 18 ms 21 ms poz-ru8.neo.tpnet.pl [213.25.2.69]
3 29 ms 30 ms 27 ms poz-r1.tpnet.pl [80.50.158.241]
4 37 ms 38 ms 33 ms war-r2.tpnet.pl [194.204.175.62]
5 78 ms 79 ms 56 ms tengige0-0-0-2.ffttr1.FrankfurtAmMain.opentransi
t.net [193.251.250.141]
6 77 ms 82 ms 86 ms ffm-b2-link.telia.net [213.248.93.113]
7 99 ms 88 ms 126 ms ffm-bb1-link.telia.net [80.91.249.100]
8 111 ms 104 ms * hbg-bb1-link.telia.net [80.91.245.41]
9 60 ms 58 ms 57 ms adm-bb3-link.telia.net [80.91.248.26]
10 73 ms 98 ms 103 ms adm-b4-link.telia.net [80.91.253.184]
11 89 ms 82 ms 98 ms leaseweb-ic-129604-adm-b4.c.telia.net [213.248.9
1.222]
12 115 ms 101 ms 80 ms te4-3.sr10.evo.leaseweb.net [62.212.80.66]
13 61 ms 56 ms 58 ms 95.211.127.249
14 104 ms 82 ms 84 ms serwer.exforum.pl [95.211.76.152]

Śledzenie zakończone.


PS.Mam neostrade i router wag120N ale co ciekawe na laptopie żony , (wifi) strona ładuje się normalnie!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Lut 2011 20:20   





Powrót do góry
   
bush878
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 173
Miasto: Zawichost

Post#4 12 Lut 2011 20:24   

Re: brak dostepu do exsite.pl


A no właśnie, tracert jest normalny, więc wina leży po stronie twojego komputera.

Wpisz w pole adresu przeglądarki:

http://95.211.76.152/


I co ci się pojawiło?
Powrót do góry
   
cysio22
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 72
Miasto: Chodzież-Rataje

Post#5 Post autora tematu 12 Lut 2011 20:25   

Re: brak dostepu do exsite.pl


Apache is functioning normally
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Lut 2011 20:25   





Powrót do góry
   
bush878
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 173
Miasto: Zawichost

Post#6 12 Lut 2011 20:28   

Re: brak dostepu do exsite.pl


Czyli wszystko niby okej. Ciekawa sprawa powiem szczerze.

Przeskanuj dokładnie komputer antywirusem, zrób pełne skanowanie.

Zmień DNSy komputera

Start>Panel sterowania>połączenia sieciowe> Połączenie lokalne ( to której jest połączone)>Właściwości>Protokół TCP/IP >Właściwości> Użyj następujących serwerów DNS

Preferowany serwer DNS : 8.8.8.8
Alternatywny serwer DNS: 8.8.4.4
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Lut 2011 20:28   





Powrót do góry
   
cysio22
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 72
Miasto: Chodzież-Rataje

Post#7 Post autora tematu 12 Lut 2011 20:31   

Re: brak dostepu do exsite.pl


ok zrobię paroma programami ale blokuje mi tylko tą stronę ,więc ja już tez głupi jestem ,ściągnę jeszcze inną przeglądarkę i zobaczymy.
Powrót do góry
   
bush878
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 173
Miasto: Zawichost

Post#8 12 Lut 2011 20:34   

Re: brak dostepu do exsite.pl


Zmień te DNSy, powinno pomóc. Pamiętaj żeby po zmianie odświeżyć kilkakrotnie stronę exsite.pl, aby przeglądarka nie działała na swoich zapisanych plikach.

Dodatkowo powiedz mi, nie łączysz się przez jakieś proxy ?
Powrót do góry
   
cysio22
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 72
Miasto: Chodzież-Rataje

Post#9 Post autora tematu 12 Lut 2011 20:39   

Re: brak dostepu do exsite.pl


nie żadne proxy , normalnie.
Powrót do góry
   
bush878
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 173
Miasto: Zawichost

Post#10 12 Lut 2011 20:51   

Re: brak dostepu do exsite.pl


Po zmianie DNSów nadal to samo?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Lut 2011 20:51   





Powrót do góry
   
cysio22
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 72
Miasto: Chodzież-Rataje

Post#11 Post autora tematu 12 Lut 2011 20:56   

Re: brak dostepu do exsite.pl


zmieniłem na opere to samo , wywaliłem dns-y zostawiłem puste dalej to samo , co ciekawe ładuje mi się ciagle strona domowa gazety.pl czy cos takiego ,mimo zmian na google .Więc cos chyba siedzi w systemie .
Zaraz pozmieniam na inne dns-y.
Powrót do góry
   
kun0
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 31 Mar 2009
Posty: 256
Miasto: Krak

Post#12 12 Lut 2011 21:08pomocny post - solucja   

Re: brak dostepu do exsite.pl


podaj co posiadasz w pliku hosts domyślnie w C:\Windows\System32\drivers\etc
Powrót do góry
   
cysio22
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 72
Miasto: Chodzież-Rataje

Post#13 Post autora tematu 12 Lut 2011 21:17   

Re: brak dostepu do exsite.pl


Są tam strony jakie odwiedzałem :) min
188.40.49.199 www.exsite.pl



czyli wykasowanie pliku pomogło ! Dziękuje i pozdrawiam!
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> brak dostepu do exsite.pl
Strona 1 z 1
Podobne tematy
brak dostepu do exsite.pl (7)
Exsite.pl Problem - Niw mogę wejść na stronę exsite.pl (4)
Dysk zewnetrzny WD - brak info o rozmiaru dysku / brak dostepu do danych (9)
Windows XP, chkdsk zakończone pomyślnie, brak reakcji, brak dostepu do systemu (21)
Brak dostepu do internetu Pentagram Cerberus- pomoc potrzebna brak pomyslow (5)
Wifi Dwa routery brak dostepu - brak internetu (4)
Brak interentu. Ciągły brak dostepu do internetu. (23)
[linux] ./ - brak dostepu (5)
brak dostepu do funkcji s.m.a.r.t. (1)
Brak dostepu :( do plikow (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.063 seconds

elektroda.pl temat RSS