FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

sub na gdn 20\40 (surowy)

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> DIY Structures -> DIY Beginners / Unfinished -> sub na gdn 20\40 (surowy)
Author
Poziom 22
Poziom 22

Post#1 Post from the author of the topic 22 Oct 2004 19:06   

Oto moje dzieło z GDNem 20\40 w roli głównej-obudowa 30 litrów wytłumiona gąbką na ściankach i watoliną tapicerską w całej objętości :)
Całość bardzo kulturalnie schodzi dosyć nisko a bas jest przyjemny,ciepły i nie męczący.niestety subik nie jest jeszcze oklejony żadną okleinką gdyż na to potrzeba nakładów pieniężnych a tych póki co brak :( jego moc jak sugeruje napis na głośniku wynosi 40wat a opór 8 omów.subik jest skonstruowany tak że głośnik jest zamontowany na górze subwoofera.Obudowa jest zamknięta i bardzo szczelna tak że wciśniecie membrany do środka jest niemożliwe :) subwoofer ten jest subwooferem pasywnym i zasilany jest diorą ws 442 (przepraszam za jakość zdjęć-możliwości techniczne)

gdn 20 40.jpg
 Filesize:  297.05 KB

gdn 20 40.jpg

terminal.jpg

terminal.jpg

gdn20.jpg

gdn20.jpg

gdenik.jpg

gdenik.jpg

Back to top

tommi666
Poziom 13
Poziom 13

Post#2 22 Oct 2004 22:20   

Re: sub na gdn 20\40 (surowy)

Powiem tak: nad opisem to się zbytnio nie namęczyłeś ! Zalatuje mi tu jakąś fuszerką !!!! Do tego zdięcia liche jak nie wiem co i konstrukcja nie wykończona ale być może ładnie gra ! Następnym razem postaraj się bardziej albo weź opcje "zmień" czy coś takiego i zrób porządny opis i wszystko ogólnie żeby ręce i nogi miało !!! Ogólnie 3 z małym minusem !!!
Back to top

Banasiewicz02
Poziom 22
Poziom 22

Post#3 Post from the author of the topic 22 Oct 2004 22:36   

Jakość kiepska bo zdjęcia z kamerki internetowej(tylko to mam na stanie)A powiedz co można napisać o tym subwooferze?wszystkie informacje praktycznie zostaly już uwzględnione w opisie.Niestety konstrukcja nie wykończona bo brak kasy panie majster!ja mam do oklejenia kilkanaście subwooferów i czekam na odpowiednią ilość pieniędzy na okleinę (6zl za metr br.)tak więc prosze nie krytykować bo to przynajmniej jest zrobione elegancko tzn.deseczki idealnie do siebie dopasowane,żadnych szczelin,wszędzie kąty proste,oszlifowane i gotowe do oklejenia :)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 22 Oct 2004 22:36   

Back to top

Przemek13
Poziom 10
Poziom 10

Post#4 23 Oct 2004 10:28   

to tak jakbyś na salonie samochodowym pokazał niepomalowane auto. Zgadzam się z tommim - po co pokazywać jakieś niedokończone rzeczy - czym się tu chwalić? kawałkiem pudełka z wiórówki? Czego oczekujesz - zachwytu nad konstrukcją? Ja powiem wprost - wstydziłbym się pokazać coś takiego. Jeśli piszesz że masz do oklejenia kilkanaście subów - rozumiem że na sprzedaż, dla klientów. Szczerze mówiąc widząc takie coś niedokończone nie wiem czy zamówiłbym coś u ciebie.
Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#5 27 Oct 2004 13:44   

hmm, tylko oklejenie juz zostalo? ;/. ja na twoim miejscu bym poszpachlowal troche lepki wkretow bo to bedize widac pod okleina.
mozesz nam powiedizec ile takie cos u Ciebie kosztuje?
Back to top

dymek
Poziom 21
Poziom 21

Post#6 27 Oct 2004 22:27   

opis?? jego wogole nie ma.ja tu nie chce krytykowac tylko obiektywnie mowie to co widze. brak informacji o zwrotnicy o tym jak przebiegala praca.ja sie nie czepiam ale nozki do suba to nie powinno byc przedluzenie obudowy wrecz przeciwnie powinno byc odizolowane od podloza
glosnik z altonow albo mildtonow tak mi sie wydaje. ogolnie koszt to max 60 zeta bym za to dal.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 27 Oct 2004 22:27   

Back to top

chrischris
Poziom 12
Poziom 12

Post#7 28 Oct 2004 23:10   

Czekamy na te kilkanascie subow. Moze beda ciekawe.
Back to top

dymek
Poziom 21
Poziom 21

Post#8 29 Oct 2004 00:35   

byleby tylko nie byly w proszku tak jak ten :) nie no np ja nie watpie ze grac to to moze , kiedys nawet myslalem ze a tam niewazne jak wyglada - wazne jak gra.
Jednak poglady takie z gory skazane sa na zgube.
Po pierwsze drazni oko.mnie np draznilo jak widzialem swoj pierwszy wzmacniacz w drewnianej obudowie jakostam skleconej.
po drugie jestes elektronikiem wiec budujesz cos tam co jakiś czas i prawda jest taka ze jak budujesz kolejne suby to nie bedziesz kisil poprzednich w nieskonczonosc tylko zachcesz kiedys sprzedac i miec kaze zeby pojsc np z dziewczyną do kina :) albo z kumplami na browara więc staraj sie:) to sie oplaca. posiedziec 15 minut dluzej zeby zrobic to na normalnych nozkach- zeby wygladalo jak sub a nie szafka na buty.
wtedy jak wystawisz na allegro w ladnej stylizacji ze sfazowaniami po bokach i wyfrezowaniem pod glosnik to ludzie rzuca sie jak szczerbaty na suchary a ty zarobisz.

ogolnie zeby ci wiecej du** nie zatruwac powiem moja ocene
3+/10
to dlatego ze jest tam ten glosnik wiec w slepo moge powiedziec ze w tej obudowie to dobrze gra teraz pomysl ile by bylo jak bys wykonczyl.
ja ciągle czekam na wykończoną wersję mam nadzieje ze se doczekam:)
pozdrawiam i juz sie nie wtrącam.
Back to top

Banasiewicz02
Poziom 22
Poziom 22

Post#9 Post from the author of the topic 31 Oct 2004 00:12   

Okej przyznaję trochę sie ośmieszyłem pokazując mój niedokończony projekt za co przepraszam :oops: postaram się okleić ten subwooferek a także i inne i pokażę je w całej okazałości :) a te subwoofery to nie są robione na sprzedaż tylko dla satysfakcji i sprawdzenia wszystkich możliwych obudów dla danego głośnika
Back to top

>>Długi
Poziom 11
Poziom 11

Post#10 31 Oct 2004 00:41   

Czy ktos orientuje sie gdzie i za ile mozna kupic GDN20/40 ? Potrzebuje reanimowac poczciwe ZG30C114 Tonsila po tym jak pozyczylem na impreze (cewki się wypaliły). Pozdrawiam.

BTW. Osobiscie nie widzę zalet budowania subwoofera na tym glosniku.
Back to top

Tremolo
Poziom 26
Poziom 26

Post#11 31 Oct 2004 01:39   

Pół biedy z tym nieoklejeniem, wygląda dość ciekawie z tymi nalepkami. Dosyć nietypowo. Ale dość znużenia: Brak jakichkolwiek danych mógłbyś nawet to podrapać nożem tą obudowe, ale żeby było to opisane;

Interesuje nas jak to działa obiektywnie porównawczo do innych konstrukcji może gotowych, jakieś wykresy, co CIę naszło aby to zrobić, co jest w środku, jak to było składane, wytłumienie, jaka zwrotnica, jeśli jakać nieprzemyślana kupiona na targu... no to nie wiem czy powinieneś się cieszyć wystawieniem tego. Męczysz tylko tym głośnikiem starą WS-ke. Postarałbyś sie zrobić coś własnego

Wydaje mi się chyba, że kopułka tego głośnika została zmasakrowana. O ile mnie pamieć nie myli to tam była kula wypukła. A tu niestety nie widze co to jest. ale chyba wklęsłe.

Jesli to jest Twój flagowiec to ja nie chce wiedziec jak wyglądają te niedokończone. Jeśli to nie jest Twój flagowiec to po co to nam pokazujesz? Śpiesz sie powoli.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 31 Oct 2004 01:39   

Back to top

!ron
Poziom 19
Poziom 19

Post#12 28 Apr 2005 20:53   

Co to znaczy, że membrany nie da się wciś do środka? Nie kapuje tego...
To ciekawe jak on wogole działa........
Back to top

micho a
Poziom 23
Poziom 23

Post#13 01 May 2005 15:06   

ee banan szefie nie przejmuj sie krytyką :D że nie wykończony niech se bedzie może taki tobie sie podoba ja też nie wykańczam swoich bo mi sie nie chce po co ??i tak mi na imprezie ktoś to kopnie poleje czymśalbo co i bedzie syf nie ma sie co martwić jak nie wykończone

wykańczam dopiero jak musze sprzedać bo łyse dresiki nie lubią nieładnych subów :D:DD::D
Back to top

elektronik_tk
Poziom 21
Poziom 21

Post#14 23 May 2005 22:16   

no to druga prawda. sam już mam za sobą wymianę górnego zawieszenia na inne i nieststy troche to źle zrobiłem, bo zawieszenie jest przyklejane od zwenatrz a nie od spodu membrany i chyba w spoczynku teraz jest trochę wklęsnieta i cewka tłucze o magnesz przy dużym wychyleniu ;/ ale pierwsze koty za płoty ;]

no dobra ale oceniając suba to faktycznie nie wyglada jeszcze super, ale obudowa całkiem równa przynajmniej jest :) i mam pytanie co jest napisane na tej czerwonej nalepce bo tam obok głośnika to wiadomo co ;]
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> DIY Structures -> DIY Beginners / Unfinished -> sub na gdn 20\40 (surowy)
Page 1 of 1
Similar topics
Moj pierwszy sub!!! Na GDN 22-120-8-ss (16)
kolejny sub na STX GDN 27-150-8-SC (15)
sub estradowy na dwóch GDN 30/200 AE (17)
SUB do kina na GDN 22/120/4/SS (7)
Kolejny sub na Tonsil GDN 30/120/1 (24)
sub STX GDN 27-300-8-SS (18)
sub na STX GDN-27-150-8-SC (58)
Mój pierwszy sub:) GDN-25-100-4-SC (13)
SUB GDN 25/40 Tonsil (22)
2 x GDN 25/40/3 - Sub gotowy... (23)

Page generation time: 0.166 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed